» »

Ram 2 servis

Ram 2 servis

««
«
1 / 8
»»

Tanja2 ::

Ker imam težave s ram2 servisom, bi prosila uporabnike, če mi lahko kdo posreduje oz da link do servisa v Nemčiji oz na Nizozemskem in link do RMA obrazca. Na ram2 namreč trdijo, da je bil moj galaxy s3 v stiku s tekočino in da začetni stroški servisa znašajo 420 eur.

Hvala vsem za pomoč!

freesty ::

Kakor se meni zdi ima S3 indikatorje vlage takoj za pokrovckom tak, da lahko sama preveris, ce je res.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Janac ::

So ti pokazali dokaze da je res bil utopljen ali si jim le na slepo verjela in se strinjala z njihovo izjavo?

POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na servisu !!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janac ()

first_line ::

Morda ne bi bilo slabo da pokličeš na Tržni inšpektorat Republike Slovenije in jim zaupaš svojo zgodbo. Ker drugače se ne bo nič spremenilo.

Kakšne 'dokaze' pa ti je RAM2 podal, na podlagi česar sklepajo o stiku s tekočino?

freesty ::



Ce je tale kvadratek rdec imam slabe novice zate.

Vir:
http://support.t-mobile.com/docs/DOC-44...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: freesty ()

first_line ::

Ponavadi naši (EU) telefoni sploh nimajo vidnih indikatorjev, zato se pa lahko znašajo nad nami. Itak pa pri neobarvanih indikatorjih najdejo okside :(

rkajtn ::

meni so tudi rekli na toptimi da je telefon oksidiran oz stik z vlago pa vem da ni bil slo se je za xperio s.res bi jim jebo nekaj.


lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rkajtn ()

k4vz0024 ::

Potem je najbolje, da telefone kupujemo izven Slovenije.

Tanja2 ::

Ta zunanji indikator 100 % ni rdeč. Je lepo bel in na njem so vidni roza x. Zagotovo, sem tel poslikala preden sem ga dala na servis. 420€ za začetno stanje servisa tel mi je pa res preveč. Za 400 € načeloma dobim že nove tel, s garancijo.

Aja še glede dokazov, zaenkrat še nič. Bojda naj bi pa tel poslikali, ampak še čakam na te slike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Tanja2 ()

Dr_M ::

Navadite se, da so samsungi pri nas prakticno brez garancija po pol leta. Ne da se jim popravljat, pa se raje zgovarjajo na tekocino.

Glede na to, da inspekcije dobijo ogromno prijav zoper njih, je cudno, da nic ne ukrepajo.

mat11 ::

Kaj ie pa sploh narobe z aparatom?
mat

bdoxx ::

jaz mam z ram 2 začuda dobre izkupnje...

mat11 ::

Tudi jaz, če povem po pravici. Mi je crknil mikrofon na S2, pa je imel vidne poškodbe od padca, pa so mi vseeno zamenjali komplet z ekranom vred. Upam da me ne bodo razočarali ko jih bom spet rabil.
Tanja, če ti je aparat čisto zablokiral,crknil, in si ga kupila, ko so jih začeli prodajat, je velika možnost da je serijska napaka, crkujejo eden za drugim in ti zamenjajo motherboard.
mat

thramos ::

Meni je med navadnim sprehodom, brez kakršnihkoli akrobacij, crknil ekran na dva meseca starem telefonu. Pri RAM2 so rekli da je to posledica mehanske poškodbe in da garancija ni veljavna ...

mat11 ::

Verjetno je v tem primeru najbolje poslati v tujino.
mat

Frki ::

Imam popolnoma enak problem kakor ga ima Tanja2. Prvic ko sem S3 poslal na servis so mi odgovorili, da je aparat prisel v stik s tekocino ter, da je strosek popravila 420€. Poslal sem se enkrat in dobim enak odgovor le da je strosek popravila sedaj 240€.

RejZoR ::

Kupovanje Samsungov v tujini pa je klinac zaradi CSC profilov, kjer ti z napačnim ne delujejo določene storitve kot bi morale (SMS ali klici). Če pa CSC nastavitev spremeniš pa KIES ne bo več hotel updejtat firmwara. Kar naredi mega drag smartphone uber tečen za nadgrajevat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

M-XXXX ::

RejZoR je izjavil:

Kupovanje Samsungov v tujini pa je klinac zaradi CSC profilov, kjer ti z napačnim ne delujejo določene storitve kot bi morale (SMS ali klici). Če pa CSC nastavitev spremeniš pa KIES ne bo več hotel updejtat firmwara. Kar naredi mega drag smartphone uber tečen za nadgrajevat.

Hm? Par minut dela s flashanjem?

Dr_M ::

Ja res tecno, rocno si moras nardit APN in MMS profile, vse ostalo dela bp.
Ce gres pa flashat nauraden rom, je pa isti k.... kot ce pri nas kupis (razen ce v tujini niso tako obcutljivi na to).

mihec87 ::

Heh predno potrdijo fw update za naš trg je drugje zunaj že 1 ali dve verziji naprej..Glede kies-sestra je mela telefon na servisu ko je prišel iz servisa kies zanj ni več ponujal novejši fw..

denabiker ::

Mater jim ***** prinesem na servis skoraj novo tablico Note N8000, ker ni polnil - kabel je bil kriv, pa sem dal v kompletu, namesto samo polnilec in kabel da stestirajo in jo dobim nazaj z kar lepo vidnimi risi na sprednjem delu okvirja. Tablica je bila kot nova, še zaslon sem očistil - madeži se niso videli od prstov, nazaj sem pa dobil takšno kot da bi jo 100 folka z mastnimi prsti obdelovali.
Najbolj me motijo risi, en je kar globok okrogel, kot da bi naslonil tablico na nek trden okrogel predmet.
Pri prevzemu sem bil šokiran in se rekel, da tega ni bilo ampak tako nismo nikamor prišli, saj je bilo v stilu ONI NISO TO NAREDILI, TO JE ŽE BILO jaz pa kontra, da ni bilo. Potem pa en fant na prevzemni, ja da imajo vse v gumirano in antistatično, to ni možno pri njih in bla bla.

Kaj naj človek naredi? A imajo kamere na servisu, se lahko pogleda v arhiv, kaj so počeli? Ve kdo?

En nasvet, posnamite, poslikajte na mestu, pa naj zapiše v prevzemni list, kakšno je stanje aparata, da ne boste nasrkali tako kot jaz.

kmetek ::

Vedno slikati, preden oddate na RAM2....na servisni list je vedno potrebno napisati stanje prevzete robe v servis.

PINki ::

Jah nisi edini, tudi jaz sem od njih dobil eno prasko na s2 in vdrt aluminij ob kameri. Žal sem to opazil šele, ko sem že zapustil servis. Un tip je pa isto antipatičen za pultom.

overlord_tm ::

Well, RAM2 servis je verjetno eden slabsih v sloveniji. Sploh ce si fizicna oseba, redko dobis kaj popravljeno v granaciji.

Meni so pokvarjen (znucan) USB konektor na Nexusu zavrnili, ces da je prisel v stik z vodo in je to krivo da konektor ne dela. Isto napako na sluzbenem telefonu so odpravili v enem dnevu, v garanciji. Ocitno jih boli k* za zasebene uporabnike.

RejZoR ::

Hja sej bi bilo vse lepo in prav če bi imel izbiro servisov kot imaš npr pri Philipsu, ko imaš samo v Ljubljani ene 4. Če pa je RAM2 eden in edini uradni serviser za Samsung je pa to ena težka pizdarija.
Pritožbe, kritike in inšpektorji očitno pomagajo točno nič, torej ko vse to odpove, kaj še lahko narediš?
Pri drugih firmah greš pač v drug servis v upanju, da ne bojo taki bedaki, tle pa je to to. Čudi me da Samsung nič ne naredi, koneckoncev meče to slabo luč na njih, majhna slovenija gor ali dol, še vedno smo tržišče kjer se za moje pojme pokupi kar precej telefonov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

šernk ::

Čudi me da Samsung nič ne naredi, koneckoncev meče to slabo luč na njih, majhna slovenija gor ali dol, še vedno smo tržišče kjer se za moje pojme pokupi kar precej telefonov.


pa samsung je sploh seznanjem z dogajanjem? Koliko razočaranih ljudi, je sploh pisalo Samsungu direkt?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bboy ::

Jaz sem prejšnji teden pod garancijo ponovno uveljavljal rumeno liso na levi strani ekrana (samsung nexus s), katero so mi pred 7 meseci popravili z zamenjavo ekrana.
Sedaj pa sem dobil SMS, da je strošek popravila 180€ in da popravilo ne spada pod garancijo.
Ko sem prišel po telefon, mi je serviser povedal, da so dobili direktivo s strani Samsunga, da zadeva kar naenkrat ne spada v garancijsko popravilo, ker so imeli precej takšnih problemov in predstavljajo prevelik strošek za Samsung.

V naslednjih dneh bom probal dobiti kontakt kakšnega Samsung customer support, jim razložil mojo situacijo, ter počakal na njihov odgovor.

Imate kakšen nasvet glede situacije?

Se vam vnaprej zahvaljujem.

GeForce ::

Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na RMA servis (http://goo.gl/II38Y). Je to kakšen serijski problem na Nexus S? Ker gledam sedaj svojega pa ne opazim nič nenavadnega?

bboy ::

Hvala za povratno informacijo. Zasledil sem primere drugih lastnikov in imajo isti problem oz. so imeli.
Ker se telefon segreva in ohlaja, naj bi prišlo do kristalizacije lepila in zaradi tega se pojavi ta rumena lisa (to je bilo zapisano na forumu).

Se bom obrnil na RMA, še enkrat hvala.

Thunder wave ::

Tudi moja sestra si lasti Nexus S in ima isto rumeno liso na levi strani.

RejZoR ::

Torej je to serijska napaka...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Siddh ::

samsung kvaliteta pač


strup121 ::

Enake težave z RAM2 je imel pred kratkim moj prijatelj. Kar naenkrt mu je prenehal delovati ekran na cca. 3 mesece starem samsungu galaxy S3. Seveda se je obrnil na Ram 2 kjer so mu sprva rekli da je do okvare prišlo zaradi tega ker je kondenz uničil neke kristale v ekranu, kot razlog za kondenz so pa navedli da je to zaradi pogostega vstopanja iz toplega v hladen prostor in obratno, ter da take poškodbe garancija ne krije. Nato, je s strani servisa ram2 dobil odgovor, da je poškodba mehanska in da je ekranček počen, ter da garancija mehanskih poškodb ne krije (kar je logično). Ni mi pa jasno, kako je možno, da na servisu zamenjajo ekran na stroške lastnika,vendar zaradi menjave, kljub temu da je opravljena na uradnem servisu, le ti ne priznavajo nadaljnje garancije na telefon v celoti. Po njihovih besedah, je ob menjavi ekrančka postala garancija telefona nična.
Da ne omenim, da ni nikomur jasno, kako je bil lahko ekran počen čeprav pred prihodom na servis ni bil. Mogoče imajo pa škrata :)
Lahko rečem le, hvala bogu da se v kratkem na štajerskem odpre drugi pooblaščeni servis Samsung telefonov.

kmetek ::

kdo pa bo sedaj imel na štajerskem?

bobby ::

crap, a to je pol ta lisa?!! jst jo imam tud,..
dej če kak info zvohate, jevite,.. demt no. jst sem pa mislu, da je blo od ovitka, ker ima magnet pa skos sem ga na isto stran obračal. sam mi je blo mal čudn, ko sem ga nehal uporabljat, se je vseeno še čisto malo bolj razlezla,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

denabiker ::

to kombinacijo sem pa že večkrat slišal - kondenz, vlaga in tisti tip na sprejemni. Zadnjič je bil tip s skoraj novim Note 2 in mu je tip na sprejemni zavrnil, češ da je zaradi vlage in tega ne priznajo. In potem je še en tip z bradico prišel in spet isto, ja oksidacija. In potem on drugi tip na sprejemni, ja verjetno je v sneg padel:D In potem on siromak z Note 2, pa kakšen sneg, saj če je skoraj nov telefon, pa ni mi padel nikamor itd. itd. No v glavnem, so ga zavrnili.
Pred kraktim sem tudi slišal eno punco, ki se je nekaj pritoževala, tip na sprejemni pa zopet o vlagi:)

Dr_M ::

Se en zelo dober razlog, da se ne kupuje samsungov, dokler servisa ne zamenjajo. Da das 500€+ za telefon in si potem brez garancije? Hvala, ampak ne hvala.

LuGi ::

Dejansko če ti zavrnejo aparat dobijo 0 EUR, v interesu je da se stvar popravi in pokasira od Samsung (ne pa jebanje strank v glavo)

In ja vsi servisi so isti. Oksidacija in garancija se prekine..isto na telerayu,htc servisu,sony itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

fosil ::

LuGi je izjavil:

Dejansko če ti zavrnejo aparat dobijo 0 EUR, v interesu je da se stvar popravi in pokasira od Samsung (ne pa jebanje strank v glavo)

Ni nujno.
Lahko se uvoznik dogovori s Samsungom, da sam krije garancije in seveda v zameno dobi nižje nabavne cene.
Tako je!

darkolord ::

Ma sem tudi že videl, da servis pokasira svoje in dobi nove kose, stare pa vrne uporabniku...

Mavrik ::

Hmm, je možno da servis zaračuna dele uporabniku, ki jih je prejel "zastonj" od Samsunga?
The truth is rarely pure and never simple.

LeQuack ::

Torej če prav razumem lahko brez problema flasham in rootam svoj telefon ker garancija itak ne velja?
Quack !

Pesimist ::

Torej samsungov ne zarad crap servisa, HTCji 12 mescev garancije, crkno pri 1 letu 1 mescu, tak da nisem niti mogel sprobati servisa. Zdaj bom verjetno Nexus 4 v austriji probal dobit. Beh.. Nevem no...

Daniel ::

Sam sem imel S2 že dvakrat na RAM2, prvič je odpovedalo polnilno vezje (usb port) drugič pa je šla matična. Obakrat popravili brez problema, le da sem na matično čakal skoraj mesec dni.

saming ::

Ma pravi šalabajzerji so tam na RAMU. Na servis sem odnesel hčerkin telefon ACE, saj je nehal polnit in kazal okvaro baterije,pri priklopu na USB pa se je resetiral. Telefonu naj bi garancija potekla konec meseca. V sprejemni mi je rekel, da je konektor, in da bo šla zadeva na garancijo. Čez dva dni pa hladen tuš preko SMS "Vaš telefon ni popravljen, gre za prisotnost tekočine v aparatu. Garancije se ne prizna. Predvideni strošek popravila bi znašal 150EUR. Lep pozdrav,Servis RAM2".
Jasno, odbrzel sem na RAM2, kjer mi je sprejemnik pokazal fotke oksidacije, zanimivo tam, kjer sploh nima veze z vezjem. Kontakti so bili oksidirani okoli vijakov, v sami notranjosti pa ni bilo sledu nikakršnih oksidacij. Verjetno je prišlo do same oksidacije zaradi različnih neprimernih materialov v telefonu(alumminij, baker) in raznih kondenzacij ki so nastale zaradi temperaturnih sprememb, saj telefon ni bil nikoli izpostavljen tekočini.
Ker se mi ni ljubilo prepirat, sem vzel telefon in se odločil, da ga bom doma sam malo pogledal. V moji firmi sem še vzel še sprej Electronic Cleaner od firme CYCLO, nato sem doma aparat razstavil, vzel v roke majhen trd čopič, večkrat prešprical in s čopičem očistil kontakte USB priključek,vezje,telefon sestavil in.....

TELEFON DELA!!!!!!

Strošek: 20 minut dela
Sprej 9EUR (porabil sem ga mogoče 5%)

In oni so nek servis??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: saming ()

Daniel ::

Voda je pri vseh servisih priročen razlog za dodaten zaslužek, saj skorajda vsi telefoni sčasoma že zaradi vlage, ki jo oddaja telo (če nosiš telefon v žepu) pričnejo oksidirati. Tudi sam sem enkrat popravljal Nokio C7, ki ji je odpodvedal touchscreen zaradi oksidacije okrog konektorja a jaz sem čistil kar z kolonjsko (alkohol). Telefon dela kot nov, če bi ga nesel na servis, pa bi menda šlo kakih 150 EUR zaradi stika s tekočino... Sam sicer nimam slabih izkušenj z RAM2, saj so mi 2x brez težav popravili S2 a vsi niso take sreče, da bi naleteli na serviserja, ki bi bil tam, da stranki pomaga namesto da jo zaj****a.

Siddh ::

na ram2 skoraj ni popravila pod 150€


kmetek ::

TELERAY in RAM2 bi moral že davno kazensko ovaditi in nekaj ljudi obsoditi na nekaj letne zaporne kazne.

darkolord ::

in nekaj ljudi obsoditi na nekaj letne zaporne kazne.
Wait, what?

Zoro3 ::

http://www.sistem-ena.si/ tukaj je še en pooblaščeni serviser za samsung telefone. Do sedaj pošiljal samo računalnike tja ter nisem še nikoli imet težav upam, da je tudi s telefoni tako :)
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POZOR: Servis mobitela - Toptime, Simobil - stik s tekočino, uničenje telefona na ser (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
406101259 (50293) next3steps
»

Garancija zavrnitev TELERAY (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9119835 (14545) ziga1990
»

Simobil, ram2 pritožba

Oddelek: Pomoč in nasveti
346777 (5712) St235
»

RAM2 servis -kaj naj naredim?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4111131 (10105) LuGi
»

GSM na servis- trdijo da je bil zmočen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10721144 (18171) amigo_no1

Več podobnih tem