» »

Čuden problem

Čuden problem

wild ::

Ok, zadeva je tako čudna (še posebej zame ker nisem ravno expert za take stvari) zato prosim za prijazne replye :)

Kot prvo tako ali tako nameravam nabavit boljši PC v kratkem, ampak za tale problemčič bi pa vseeno rad zvedel kaj je narobe. Torej danes po "čiščenju" kište sem opazil da se mi je CPU speed znižal iz 1.4 ghz na 1.1 ghz (vem vem, star mlinček). Že dalj časa imam probleme z ventilatorjem napajalnika ki se dostkrat kar ustavi ampak nevem zakaj bi bil to problem. Je mogoče da sem pri čiščenju (v stik z čemerkoli nisem prišel da bi karkoli zlomil) poškodoval karkoli in pri tem povzročil znižanje hitrosti?

Zadeva je zelo čudna in res me zanima kam je tistih 300 mhz šlo ;)

Hvala za odgovore vnaprej

Pyr0Beast ::

FSB nastavi nazaj na 133 pa bo :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

farko ::

Svetujem ti da čimprej zamenjaš napajalnik ali nekeko rešiš ,da ti bo ventilator brezhibno deloval kolikor časa še pač imaš namen uporabljat ta pc ,da te ne bo sam pc prisilil ,da ga zamenjaš.
farko

amigo_no1 ::

Za začetek raje povej kateri procesor imaš.

AMD Athlon XP 1700+

V Biosu sem vse pregledal in nisem nič našel kar bi se dalo ponastavit, dal sem tudi že na fail-safe defaults pa ni nič spremenilo. Verjetno bo držalo da sem jaz nekaj zalomil ko sem čistil :) Še kak teden bo zdržal, potem pa kupim nov PC tako ali tako.

amigo_no1 ::

http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-A...

išči po tej strani: 1700

Speed (MHz) 1700 (rated)
1467 (real)
Bus frequency (MHz) 133
Clock multiplier 11

Kar pomeni če ti dela na 1100 Mhz , potem imaš fsb nastavljen na 100 Mhz in ne na 133 Mhz.

Si kaj prestavljal jumperje na matični ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Morda nenamerno :) Kakorkoli že, hvala za pomoč, tako ali tako je čas da si kupim nov PC :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168065253 (27676) GaS

Koliko bi vas zanimal barton 2500 mobile (45w) po ceni 27000-27500 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23711339 (7844) kuglvinkl
»

spreminjanje množolnika na nforce 2 čipovju

Oddelek: Navijanje
211424 (1093) Judge
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593817 (3256) morphling1
»

Katero grafiko