» »

Računalnik se ne zažene.

Računalnik se ne zažene.

Jerich ::

Lep pozdrav,

upam, da mi boste lahko pomagali pri mojem problemu, ki je naslednji. Ko prižgem računalnik se normalno zaženejo diski in cd romi. To je pa tudi vse, računalnik namreč ne preklopi na sliko (ponavadi je ob tem kratek pisk). Po odstranjenju ne nujnih komponent sem odstranil še rame, zato da vidim če mi bo javil da je nekaj narobe. In mi ni. spet se je samo prižgal zalaufal diske in to je to.

Rahlo sumim, da je problem v napajalniku, ki pri poslušanju od blizu daja en čuden zvok. Ta sicer, da elektriko, samo me skrbi, da ni povzročil kakšne napake na matični plošči ali kaki komponenti.

Res lepo prosim za pomoč, če kdo vsaj približno ve kaj bi lahko bilo.

Hvala.

sinko999 ::

Preko prsta bi rekel da ti je šla matična plošča, probaj odstraniti še grafično pa rama potem bi se ti moral oglašati z piski, če se ti ne bo potem je matična fuč. V redkih primerih pa je lahko procesor zanič.

LP
Ni? ni ve?no !

jat2406 ::

Tale s prstom pa na ravno varna! Kaj pa če prileti kladivo čez?
Če napajalnik daje čuden zvok, to ne bo ravno v redu.
Kupil sem že nekaj crknjenih računalnikov za katere so na servisu rekli, da je procesor ali matična, pa sem na koncu samo zamenjal napajalnik in je vse delovalo kot novo.
Če nimaš voltmetra, da pomeriš napetosti, ki jih napajalnik daje, potem je najbolje, da si nekje sposodiš napajlnik in probaš. Tudi če kupiš nov napajalnik te stane samo 3-5Ksit, plata pa precej več in najverjetneje tudi nova ne bo delala na tak napajalnik.

mat3 ::

Prijatelj je imel enak problem, vse sva dala ven in ni pisknilo. Takrat sem že jaz mu rekel da bo matična. In s servisa so potrdili, da je bil skurjen FireWire in zato ni zagnala matična. Matično so zamenjali in dela. Tako da je tudi to najbrž to problem, si bil nepazljiv pri nameščanju ?
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

Jerich ::

Najprej hvala za pomoč.

Kar se tiče nepazljivosti je tako, da je računalnik star 4 leta in je do sedaj delal brezhibno. V njem se pa tudi ni kaj delalo pred tem ko se je to zgodilo. Tako da nepazljivost ali kaj takega ne more biti. Bom probal najprej dat drug napajalnik noter pa bom pol videl kako bo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudno oglašanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
202344 (1997) Grizzly
»

Odpovedal računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
351957 (1439) gt55gre
»