» »

Katero grafiko

Katero grafiko

Ugly Face ::

Pozdrav!
Kupujem nov racunalnik pa ne vem kiro graficno naj vtaknem not?
Izbiram pa med Innovision GFTi 4200 in Gainward GFTi4200 obe s 64 DDR-rama!
In kaj pravite na racunalnik: (bodoci)
Intel Celeron 2000 Ghz
Matsonic 9047C+
Sdram 512
Graficna bo Ti4200 samo se ne vem kira firma
Disk IBM 400 GB 7200
DVD-rom Liteon
CDRW LG 16x

Hvala!

AMD odpade!
  • spremenilo: Ugly Face ()

jos81 ::

Glede grafične bi bil zelo dobra izbira tudi Leadtek cena mislim da je enaka ima pa od vseh še najboljše hlajenje ,če ne pa Gainward,tudi ram bi bil morda boljši ddr seveda pa mora tudi plošča le tega podpirati.8-)
jos

Klemenn ::

brez zamere ampak ta konfiguracia je zgrešena ...:\

McWolf ::

ti slo tech maskota pa bod tih :D
Go tell it on the mountains!

MI_KO ::

Kaj pa v mojga p2 350? Radeon 9700 al naj rajš počakam na Geforce Fx?:D

Ne res, grafična je tvoj najmanj problem. Drugač pa Gainward! (Uporabi search, mensezdi, da so innota nekaj qurcali!)

Pa še kak test si poglej! Obvezno!!!

AtaStrumf ::

Joj kako bedno konfiguracijo si si zmislil. Slabš si res nebi mogel, ampak ker AMD odpade ti pač žal ne morem pomagat, ti pa garantiram da boš zelo razočaran. Raje kupi GF2MX ker ti GF4Ti4200 na takem sistemu ne bo nič pomagala.

StarY ::

Pentium 4 ali Celeron + SDRAM = bruhhhhh
Athlon + SDRAM = se kar prebavljivo, v bistvu tudi cenovno smotrno

AtaStrumf ::

Če dovoliš?

Glej, ti očitno kupuješ čim bolj poceni računalnik in hočeš od njega čim več. Logično. Ker si začetnik se na vse kriple otepaš AMD-ja ker ga očitno ne poznaš in tako ti ostane samo Intel. Tukaj pa je šit ker če hočeš spodoben proc te bo koštalo 50 jurčkov in ker je to preveč valda raje vzameš Celerona. AAAAAAAAAA tu je tvoja največja napaka. Ti celeroni so počasni, da je groza. Poglej samo to sliko, ki jo imam na zalogi za osveščanje takih primerkov kot si ti:



Mislim, da si dojel kaj hočem povedat. Kaj predlagam. Tisto česar ti nočeš: AMD Athlon XP 1700+ . Brez skrbi zadeva je 100% stabilna, se ne pregreva, ni glasna če ne kupiš kakega psiho hladlnika (tu pazi tudi na izbiro napajalnika da ni preglasen in naj bo vsaj 300W), skratka nima prav nobene pomanjkljivosti. Hladilnik naj bo Zalman CNPS-6000 ALCU OEM za cca 4k SIT. Plata naj bo ELITE K7S5A SIS735 DDR +SB, ki ti podpira tako SD RAM kot DDR RAM (ki je trenutno predrag! BTW raje vzemi 256 DDR RAM-a kot 512 SD RAM-a, ti bo sigurno hitreje laufalo) in je ful poceni in za ta denar zelo hitra (sem jo imel tudi sam nekaj časa - 100%-no zadovoljen).

Disk naj ne bo nikakor IBM (preradi crkujejo), predlagam WD ali Maxtor (v tem vrstne redu), pa nikakor ne kupovat INNO-ta. Ni vse odvisno samo od grafičnega čipa ampak tudi od ostalih delov, torej obvezno Gainward ali Leadtek, Hercules, MSI, itd, DVD vzemi raje Pioneer, ti Lite-On-i so zelo bogi, vsaj na pogled, pekač pa kar vzemi Lite-On, če pa zbereš še dovolj keša pa ti toplo priporočam TEAC-a.

OK mislim, da je to vse :D.

Ugly Face ::

:) :) Ok,Ok.V redu je, da mi poveste, da Pentium in Sdram ne gresta skup. Saj ni panike. Samo zdaj me pa zanima kaksno konfigoracijo bi vi naredili za 130.000 Sit, kolikor bi dal za ta racunalnik (brez diska in DVD-roma ter pekača,ker imam to že domaProcesor pa naj bo Celeron in grafična TI4200:)] :)

Ugly Face ::

LAHK JE TUT AMD:P

M&M ::

Pozdravljeni vsi skupaj.

Vidim da se je tale tema razvila v pravo AMD Vs. Intel Vojno.

No pa bodimo pošteni in se vprašajmo, kaj najbolj pripomore h igralnosti tako imenovanih "divjih iger". Dober procesor ali dobra grafična ???? Kolikor se jaz spoznam procesor tukaj ne igra skoraj nobene vloge in če se je možakar odločil kupit Celerona, ga moramo tudi pri tem podpreti, saj so namreč tile novi celeroni zelo dobra odskočna deska za P4. Zdaj bo kupil Celerona 2 GHz,... čez pol leta pa bo za isto ceno mogoče že dobil P4 2 GHz, ki ga bo lahko vtaknil na isto mat plato. Ta plata med drugim tudi ni tako prekleto slaba, ker ima možnost SDRAM ali DDRAM (ki je mimogrede 100% predrag za to kar ponuja). Zaenkrat se bolj splača 512 SDRAM kot pa 256 DDRAM (cenovno gledano) delalo bo enako hitro. Ena pomanjkljivost je edino pri tej mat plati. Mislim da premore le 4xAGP, kar je slabo, če misliš nabavit grafiko, ki premore 8xAGP. Potem je to res neumno.

Glede AMD pa takole. Kot vse kaže so tile hudiči res tako hitri (četudi je frekvenca nižja). Vse to pa zaradi tako imenovanega Front Side Bus-a (FSB), ki ga ima npr Athlon 266, Celeron pa le 133. Tu ti nastane boistvena razlika.

Sam posedujem Celeron 1 GHz in tudi Athlona 1.4 GHz, pa ni bistvene razlike, s tem da je ob Athlonu spanje NEMOGOČE (internet laufa noč in dan) zato pa skrbi moj "neslišni Celeron"

LP

AlienGT ::

... Disk IBM 400 GB 7200

Kolk pa boš dal za ta disk?

para! ::

UglyFace, brez zamere, vendar v tem postu vidim kar nekaj paradoksov. Želiš kupiti računalnik za čim manj denarja, pri tem pa bi tako rad kupil komponente višjega cenovnega razreda. Na tvojem mestu bi jaz izbral naslednjo konfiguracijo:

NAPAJALNIK ENHANCE 300W ATX..........8.700
GIGABYTE 7VAX KT400 DDR +SB.........30.240
ATHLON XP 1700P+ (1.47GHz)...........20.880
256MB PC2700 DDR DIMM................. 24.960
LEADTEK GF4 Ti4200 64MB DVI/TVOUT..46.560

Skupaj: 123.580 SIT

Kar pomeni, da ti ostane ravno prav denarja za en spodoben CPU fan. A to ti bodo priporočali ostali, saj se sam ne to ne spoznam.

Torej, za 123.580 SIT ti dobiš dovolj močan 300W Enhance napajalnik, dobro osnovno ploščo s podporo DDR400 pomnilniku ter vgrajeno zvočno kartico, ki ti bo popolnoma zadoščala, če nisi kakšen avdiofil; hiter, zanesljiv procesor; 256MB DDR PC2700 pomnilnika in, kot sam želiš, grafično kartico Leadtek GeForce4 Ti4200 s 64MB pomnilnika.

Zgoraj opisana konfiguracija je dosti hitrejša od tvoje. AMD Athlon XP je zmogljivejši procesor kot Celeron. Pa še cenejši je. Pa še DDR ram je nedvomno boljši kot SDRAM.

Zakaj Leadtek? Po mojih izkušnjah je Leadtek dosti dobra kartica, tako da mislim, da ti jo lahko priporočam. Če kdo misli drugače, ti bo pa tako ali tako utemeljil zakaj.

Malo si poglej graf, ki ga je priložil AtaStrumf. Tam se lepo vidijo zmogljivosti Celeronov in kako se obnesejo v primerjavi z Athlon XP procesorji.

Če bi rekel, da si pripravljen dati več denarja za računalnik, bi ti priporočal Intel Pentium 4. A ne vem zakaj bi kupil Celerona, ki je dražji in počasnejši od Athlona XP, če že tako ali tako rabiš kar največ za svoj denar? Dvomim, da samo zaradi tega, ker ga pač proizvaja Intel.

Tako, to ti priporočam jaz, odločitev pa je še vedno v tvojih rokah.

Lp,
Jazz

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

nodes ::

Dober procesor ali dobra grafična ???? Kolikor se jaz spoznam procesor tukaj ne igra skoraj nobene vloge in če se je možakar odločil kupit Celerona, ga moramo tudi pri tem podpreti, saj so namreč tile novi celeroni zelo dobra odskočna deska za P4
V današnjih igrah, kljub reklami že nekaj let, tri vogale pri igranju še vedno podpira CPU in tudi prvi počepne.

boštjan ::

ugly face,jazz ti je napisal dobro konfig.za vent pa ti priporočam volcano7+,ki se mu da tudi vrtljaje spreminjat in bo athlona ziher dobro hladil.glede grafične pa je winfast Ti4200 v JAE 42.600,00,tak da boš samo še par tisočakov dal poleg za volcanota7+.Test volcanota7+ pa je tukaj. Poglej si oceno 9 od 10.Cena pa ni več7500 ampak okoli 6tisoč.

AtaStrumf ::

Nočem se delat pametnega ampak M&M je v svojem post-u napisal toliko napak, da bi ga bilo zelo pametno ignorirat. Žal sem mi ne da vseh napak izpostavljat, ampak skor vse kar je napisal je narobe.

Jazz po drugi strani ti je sestavil zelo dobro konfiguracijo, tudi Volcano 7+ ti bo dobro služil, osebno še vedno priporočam Zalman-a CNPS-6000 AlCu OEM, ki je poceni in tih, je pa pri njemu priporočljivo imeti vsaj še en vent, ki ti piha noter in enga ki piha ven, ker drugače se ti notranjost ohišja preveč segreje. Pa še IBM-ov disk ti bo zelo hvaležen, če boš vpihan zrak vsmeril nanjga ker se rad pregreva in že samo zaradi njega moraš dodati ventilatorje. Tako ti bo pomoje dosti dalj zdržal. Glasnost mašine bo pri tem čisto znosna, čeprav za spat zraven glih ne bo. Torej če misliš spat zraven, boš rabul še dobro ohišje, ki deluje kot zvočni izolator.

Samo glede platke bi ti osebno raje priporočal EPOX 8K5A2+ KT333 DDR RAID +SB+LAN 32.400 SIT. KT 400 čipset ni vreden svoje cene, raje imej RAID.

Če pa že res hočeš Intel-a pol pa reje INTEL CELERON 1400/256 BOX 18.720 SIT in SD RAM ker ti bo hitreje laufal kot Celi 2,0 GHz, to pa zato ker je Celi pri 1,4 GHz še vedno Pentium III Tulatin, samo glej da vzameš tapravo plato, ki ti ga bo podpirala. To pa se pozanimaj v štacuni.

Zgodovina sprememb…

Iztirjenec ::

Bom pa jaz komentiral HUDE ZMOTE IN ZABLODE M&M

Replike:

1. Procesor igra vlogo; pol pa laufaj Ati Radeona 9700 na kaki bogi 400-tki. Sigurno bo delalo tak kot na Novejšem procesurjo -yeah and pigs fly. V takem primeru postane procesor ozko grlo sistema in ti se taka graf. ne pomaga. Isto ko da bi mel v avtu motor od ferarija, krmilno elektroniko pa od 160KM fiata.

2. Me prav zanima če bo procesor P4 2000 čez pol leta res tako poceni; mislim zakaj pa 1600 ni zdaj tam okrog 20 jurjev, ko pa je že kar lep čas zunaj, pa se že 3000 prodaja
A pol bo pa dal za ta proc 30000+ čez pol leta še enkrat tolko, če ne več =vsaj 60000 sit za procesor skupi :O LOL

3. Saj Athlon preko plate tud komunicira s 133MHZ, le notranja frekvenca je 2*133 to je na procesurju in ne na plati (tam je še vedno 133). Moraš razumeti da AMD ni klon Intela, amd procesor ima vgrajene druge tehnologije kot Intel, arhitektura mora biti ista kot Intel, razporeditev pa je lahk drugačna, pač na netu je dovolj dokumentacije o tem.

4.Da intel celeron 1000 isto dela kot 1400 Athlon?!?:O brez komentarja.

5. Da ob Athlonu ne moreš spati praviš? Nabavi vodno hlajenje, pa bo neslišen.:D

Zgodovina sprememb…

M&M ::

AtaStrumf :"Nočem se delat pametnega ampak M&M je v svojem post-u napisal toliko napak, da bi ga bilo zelo pametno ignorirat. Žal sem mi ne da vseh napak izpostavljat, ampak skor vse kar je napisal je narobe."

Prosim lepo.... če si tako pameten, povej vse napake, ki sem jih napisal in obljubim da si bom vzel še toliko časa da ti jih razložim. Kaj je napačnega pri tem, da čez pol leta kupiš nov procesor, ko lahko starega še vedno dokaj ugodno prodaš,... pravzaprav je pa z vami tukaj na forumu itak škoda čas zapravljat, ker ste vsi tako prepričani v svoj prav in presedite 24 ur na dan pred računalnikom in gledate neke brezzvezne teste pa že mislite da ste Dr.

Da ne bo pomote. Zgornjega posta nisem napisal z namenom, da bi zaničeval AMD procesorje kot bi mogoče kdo razumel,... sam premorem procesorja obeh proizvajalcev in ob enaki konfiguraciji AMD (žal vas moram razočarat) ni toliko jitrejši od Celerona, tako kot vi vse skupaj napihujete. Hitrjsi je definitivn, ne pa vec kot dvakrat hitrejsi, tako kot je razvidno iz grafa AteStrumfa. Sem poganjal vse mogoče teste pa sem bil na AMD-jem (ne ravno razočaran, samo pričakoval sem malo več)......

AtaStrumf .... se vedno pa te prosim za citiranje mojih napak

Hvala

Ugly Face ::

:) Hvala vsem za sodelovanje. Odlocil sem se za to racunalo
AMD Xp2000+
ASUS A7S333 ATX, AMD, ATA100, FSB266 ,SB,
256 DDR 2700
In grafikulja Gainward GeForce4 Ti-4200, 64MB DDR,
In propeler Cooler Master SILENT:D :)

San ::

Ti je Pizdun vse napisal.

Mogoče maš pa skurjen procesor, da ti ga lahko Cely šiša... pa kakšen RAM mal šepast...

AtaStrumf ::

Very good choice Ugly Face, samo ne pozabi na tih napajalc! Predlagam Enermax 300W.

M&M če že ravno hočeš, pa se bom potrudil, da ne boš mislil, da si zmišljujem:

Vidim da se je tale tema razvila v pravo AMD Vs. Intel Vojno.

To sploh ni res tu ni nobene vojne, samo razlagamo dejstva.

No pa bodimo pošteni in se vprašajmo, kaj najbolj pripomore h igralnosti tako imenovanih "divjih iger". Dober procesor ali dobra grafična ???? Kolikor se jaz spoznam procesor tukaj ne igra skoraj nobene vloge in če se je možakar odločil kupit Celerona, ga moramo tudi pri tem podpreti, saj so namreč tile novi celeroni zelo dobra odskočna deska za P4. Zdaj bo kupil Celerona 2 GHz,... čez pol leta pa bo za isto ceno mogoče že dobil P4 2 GHz, ki ga bo lahko vtaknil na isto mat plato.

Jaz ne mislim nikogar podpirati iz sentimentalnih razlogov, če se moti se čutim odgovornega, da ga na to opozorim, da ne bomo ponavljali napak, ki jih je pred nami že kdo naredil. Recimo dolgo nazaj sem se tudi sam grdo opekel z Celeronom, ki je bil pravtako super odskočna deska za P III, ki pa mu cena nikoli ni dovolj padla, kot ti misliš, da bo P4-kam. Ne vem od kje ti te ideje. Intel ne znižuje cen pod 50k ampak potem enostavno ukine model in ga nadomesti s hitrejšim!

Da procesor ne igra nobene vloge je ena večjih bedarij, kar ti je razložil že nodes. Ker pa slika pove tisoč besed poglej in se čudi (modre so GF4-ke):



Ta plata med drugim tudi ni tako prekleto slaba, ker ima možnost SDRAM ali DDRAM (ki je mimogrede 100% predrag za to kar ponuja).

DDR RAM da je predrag se strinjam a če kupiš PC2700 se vseeno splača ker je trenutno le malo dražji kot je bil, je pa res PC2100 precej višji kot je bil, ampak to je le začasno. Plata je neka Matsonic 9047C+, ki jo ne poznam a mi ne vliva nobenega zaupanja, ker je neka leva firma in predvidevam čist budget varianta. Platke ne kupiš dokler ne prebereš testa, ker se lahko grdo nategneš in te plate nisem nikjer zasedil zatorej jo odsvetujem. Je dovolj takih na tržišču, ki so bile podolgem in počez pretestirane in se za njih lažje odločiš. Sploh pa P4, ki ta Celi 2,0 je, samo le z pol cache-a od tapravega P4 Willy-ja, je osiromašen ravno tam kjer ga najbolj prizadane, torej cache in že Willy je bil jajc kaj šele ta Cely in P4 v kombinaciji z SD RAM-om je KATASTROFA za katero pa ti ne mislim iskati grafka, da mi boš verjel. Če mi ne si ga kar sam poišči ali pa ni nasprotno dokaži.

Zaenkrat se bolj splača 512 SDRAM kot pa 256 DDRAM (cenovno gledano) delalo bo enako hitro.

Preveč RAM-a ti ne bo prav nič koristilo, dodatna hitrost pa še kako, torej tvoja logika totalno odpove. Se vidi, da v življenju nisi videl razlike med 256 MB in 512MB, ki jo praktično ni. Tu je seveda zelo odvisno kaj delaš a pri igricah tu nebi smelo biti težav, itak pa lahko kasneje dokupi 256 MB ko DDR RAM-u pade cena, če se slučajno izkaže da mu manjka v kar pa močno dvomim. Če mu ga bo 256 premalo mu bo tudi 512 premalo. Pol boljš da kupi 1 GB, kar pa vem, da ne rabi in je sploh predrago, še posebej sedaj.

Ena pomanjkljivost je edino pri tej mat plati. Mislim da premore le 4xAGP, kar je slabo, če misliš nabavit grafiko, ki premore 8xAGP. Potem je to res neumno.

Tu si tudi fajn mimo usekal. Med AGP 4X in 8X praktično ni razlike in za to bi se še najmanj sikeral. Tudi za to obstajajo grafi, ki si jih poišči, če mi ne verjameš.

Glede AMD pa takole. Kot vse kaže so tile hudiči res tako hitri (četudi je frekvenca nižja). Vse to pa zaradi tako imenovanega Front Side Bus-a (FSB), ki ga ima npr Athlon 266, Celeron pa le 133. Tu ti nastane boistvena razlika.

Tudi tu imaš le delno prav in sicer to da so AMD-ji hitri kt hudič, zaribal pa si pri FSB-ju. Celi 2,0 teče na 4x100=400 MHz, Athlon pa na 2x133=266. Celiji do 1,4 GHz pa tečejo na 100 MHz in ne na 133 MHz, tako da sory ampak še ena velika napaka.

Sam posedujem Celeron 1 GHz in tudi Athlona 1.4 GHz, pa ni bistvene razlike, s tem da je ob Athlonu spanje NEMOGOČE (internet laufa noč in dan) zato pa skrbi moj "neslišni Celeron"

Tu imaš nekaj prav. Če si ne zrihtaš Athlončka, napajalnika in ohišja kot je treba je zraven spati bolj težko, čeprav če si fajn zmatran gre tudi to (sprobano). Tvoj celi 1 GHz pa ni tak hud jajc ker je v bistvu tulatin (0,13 mikronska verzija navadnega P3, ki je imel pravtako 256 kB L2 cache-a, kot potem ta Celi) P3 z 100 MHz FSB-ja in 256 KB cache-a. Pravi Tulatin P3 je imel 512 KB L2 cache-a in 133 FSB, a ker se je dalo FSB enostavno navit si dobil iz 1GHz zastonj 1,33 GHz. Probaj, pa boš videl.


OK sem se potrudil. Upam, da si sedaj zadovoljen, ker sedaj vsi vejo kako si ga posral.

San ::

klap, klap, klap ...

M&M ::

AtaStrumf,... hvala za obsezno razlago. Res si se potrudil.
PRIZNAM. Res sem naredil kar nekaj napak, samo tudi ti si napisal kakšno neumnost,... zato pa so forumi, da se KRESAJO MNENJA.

Lepo da si opazil, da je moj Celi iz kar dobre serije. Sem se pozanimal ko sem nabavljal. Naviti sem že probal. 1333 brez skrbi. Zato ti je morda jasno, da se lahko kosa z Athlonom. Glede FSB-ja pa tako. Vem da athlon dela 2x133, celeron pa prav tako LAHKO dela na 133 (v osnovi pa res dela na 100). Morda sem res malo neumno napisal vse skupaj.

S tanovimi celeroni pa še nimam posebnih izkušenj, samo vem da celeron 3 sploh niso bili slabi in ti se definitivno lahko kosajo z athloni (istih frekvenc).

DVD mi oba zripata v približno enakem času,...

si pa med drugim napisal eno GROZNO BEDARIJO
CITIRAM: Preveč RAM-a ti ne bo prav nič koristilo IN v življenju nisi videl razlike med 256 MB in 512MB, ki jo praktično ni. KONEC CITATA

Verjemi da sem doživel vse od 64 pa do 640 RAM-a. Verjemi razlika je občutna. Pokaži mi računalnik, kjer bi recimo XP-ji brez težav delali na 64 RAM-a, poleg tega pa bi računalnik že ripal DVD, med tem ko surfaš po internetu.
Dok je bilo RAM-a 256 to ni šlo. Verjemi --- iz prve roke ti povem.


Glede DDR pa takole. V realnosti je razlike med SDR in DDR v najboljših primerih 30% (v resničnem svetu),... a kaj bi to vam razlagal, ki živite med grafi, ki jih skinete z interneta.

Za konec pa še nekaj. Ne mi šimfat plate, ki sploh ne veš kako izgleda. Če ni testa na internetu, še ne pomeni da je slaba.

Pa na zdravje>:D

AtaStrumf ::

Tisto kar praviš, da je bedarija kar sem napisal ni res. Jaz sem govoril o razliki med 256 in 512 MB, ne pa 64 in 640 MB. Xp-ji rabijo 256 da normalno delajo, 512 pa ti pri normalni uporabi ne prinese praktično nič. Povdarjam na pri normalni uporabi. citiram samega sebe: Tu je seveda zelo odvisno kaj delaš . Seveda da ti lahko dodaten RAM koristi če delaš kaj posebega recimo urejanje videa, slik, zvoka ipd. oz v tvojem primeru ripanju DVD-ja, čeprav če ne moreš počakat tistih 5-10 minut da ti zripa pa greš pol na net, si pa tud neučakan, tako, da to je zelo specifično zate. Jaz ko ripam pustim računalnik na miru, ker to tako zasede disk, da itak vse šteka (mam 512 MB RAM-a).

Pa že spet si eno fajn izjavil, da je hitrost ripanja DVD-ja odvisna od procesorja, mogoče si mislim kodiranja v Divx, ker ripanje ni tako CPU intenziven proces, da bi se tu nevem kaj poznalo. Tu so drugi pomembnejši faktorji. Si mogoče kdaj opazil da so ripanje DVD-jev uporabili kot merilo za performance CPU-jev. Jaz še nisem, pa sem prebral ogromno testov. Predlagam, da si začneš malo bolj pozorno brati razne teste, ker očitno se ti nekaj sanja, samo nimaš še čiste slike. Vaja dela mojstra.

Pa še nekaj: V realnosti je razlike med SDR in DDR v najboljših primerih 30% (v resničnem svetu). Tu si DDR celo precenil, samo tudi 10-20% kolikor je razlike med DDR in SDR je veliko. Vsaj za moje pojme.

Kar se pa platke tiče pa jo samo odsvetujem iz previdnostnih razlogov.Pač nerad kupujem mačka v žaklju. Pri računalnikih je to zelo naivno početje.

Iztirjenec ::

Torej kdor je videl implementacijo C++ tuki na tem mestu je prav videl, a sem jo zbrisal, ker se moramo prej vpprašati nekaj zelo pomembnega.

Ali ima ta debata sploh še smisel in ali jo naj nadaljujemo. Poglejmo.

Eni so na levem bregu, spet drugi so na desnem brego. Tisti z desnega brega hočejo peljati leve na desni breg, takisto tisti z levega brega hočejo peljati desne na levi breg.

Torej tako ne pridemo nikamor, desni ostajajo na desni, levi na levi. (delni sklep 1)
Torej ta debata potemtakem nima smisla (delni sklep 2)

Če ta debata nima smisla, potem je vseeno če eksistira na tem forumu. (po delnem sklepu 2)

Torej naj ta debata ne eksistira na tem forumu. (trditev s protislovjem)

Če ta debata ne eksistira na tem forumu potemtakem tudi vsi njeni posti ne obstajajo. Če torej ne obstajajo posti v tej debati potem tudi avtorji ne obstajajo.

Dokaz
Če torej ne obstajamo, ne moremo brati postov in pisati nove.
Torej tudi tega kar tukaj piše ne moremo brati. Torej se nam sploh ne poraja dvom ali je ta debata smiselna. Potemtakem tudi vsi sklepi od delnega sklepa1 dalje ne veljajo.
Torej obstajamo/eksistiramo.

Če eksistiramo, potem lahko nadaljujemo z debato (konec dokaza)

Zgodovina sprememb…

Iztirjenec ::

:D :D :D :D :D

M&M ::

AtaStrumf .. da nadaljujeva.

Vem da si govoril o razliki med 256 in 512 RAM-a,... saj nisem neumen. Jaz pa sem ti povedal, da sem imel na začetku 64 RAM, potem sem dokupil še 64,.... tako da sem jih imel 128. Ko tudi to ni zadostovalo, sem nabavil 256 (128 sem dal v dobrodelne namene),...potem sem jih kupil pa še 256 (ker samo 256 je kurac), če ti matematika ne dela težav pa izračunaj da je to 512, ki je kar nekaj bolje kot 256.... medtem sem še nekje staknil 128 RAM-a, ki pa sem ju moral žal vzeti iz računala, ker sem potreboval ram v drugi mašini..... Pa ne boš verjel razlika je celo me 512 in 640

Se opravičujem, ko sem dejal, da ko RIP-am DVD. Mislil sem na kodiranje v DivX,... kot si že pogruntal. Vem da to ni eno in isto, samo večini to bolje v uho zleze.
Torej pri kodiranju z DivX-om sem mislil.

Med drugim si napisal tudi tole: CITAT Tu si DDR celo precenil, samo tudi 10-20% kolikor je razlike med DDR in SDR je veliko. Vsaj za moje pojme. KONEC CITATA

A se ti ne zdi, da to ni v skladi s tradicionalno matematiko. Čemu DDR, če pridobiš le 20 % cena pa je 100 % višja.
Bedarija če mene vprašaš.

Tisto glede plate te pa čist razumem, če je sploh ne poznaš. Jaz npr. vem da ta plata sploh ni švoh in se kar dobro obnese v kombinaciji z vsemi procesorji. Jo ima cel kup mojih kolegov, pa se še nihče ni pritožil,.. vključno z mano. (pri plošči mislim na proizvajalca, ne na točno določeno oznako, da me ne bote spet jebali, da lahko daš XP-ja na plato od P4):\

ICH KOMME WIEDER>:D

Iztirjenec ::

a vam je dober čokolesnik?

boštjan ::

a vam je dober čokolesnik?


Ne,raje muslije za zajtrk:D :D :D

M&M ::

MMMMMMMMMMMMMMMMMM

Kot bi jedel veliko čokolado z lešniki :O

Iztirjenec ::

No končno se strinjamo, brez da se bi kregali.
To je bil moj namen...
Hvala za sodelovanje.

M&M ::

Mislim da še nismo prišli do konca.

Kaj pa je bolje ČOKOLINO ali FRUTOLINO ???

boštjan ::

Kaj pa je bolje ČOKOLINO ali FRUTOLINO ???


kaj pa grisolino:D :D
še vedno sem za muslije->sadne

Iztirjenec ::

Po frutolino puščam rjavo sled za sabo, ko laufam na WC ko mi začne burglad po želodcu.
Pa Čokolino ma več vitaminov, mineralov, in kaloričnih vrednosti. Pa tud cena je nižja glede na to kaj dobiš

M&M ::

Jebeš ti Muslije. Se mi v črevesju zataknejo rozine.

Frutolino je najbolš. Pa še bol poceni je. V šparu majo akcijo 25 kilsko vrečo za 5000 SIT,.... ali pa je to Pedigre Pal,....
Eh saj bo itak AtaStrumf moje napake popravljal, tako da se mi itak jebe, kaj napišem HE HE HE
:D :D :D

Iztirjenec ::

Pedigre pal je pa ful slaba, komercializacija pa to, so boljš une specalizirane hrane za pse. Je pa dražje, sam če maš svojga pizduna rad, boš dal več.

AtaStrumf ::

Jaz mam pa zlo rad M&M's kot najbrš tudi M&M tako da se vsaj tu strinjava :D.

Samo še to pol pa raje nehajva ker nima več smisla, namen je dosežen Ugly Face bo kupil dober računalnik in to je bila poanta.

Glede RAM-a: DDR je TRENUTNO 100% dražji to ni bilo vedno tako. Jaz sem mojo dodatno 256 MB čokoladico kupil za 13k SIT, pa še to sem jo preplačal. RAM je nekaj skoraj neviđenega v računalništvu. Cena mu skače gor in dol, zato moraš paziti kdaj kupuješ. Je pa fino da bo Ugly Face vzel PC 2700, ki se je podražil le za kakih 5 tisočakov v primerjavi z PC2100, ki se je podražil za cca 12 tisočakov, tako da se ne bo tako zelo nategnil pa še Athlončka bo navil na 166 FSB-ja sinhrono z ram-om in bo pridobil več kot 20% kot prodobiš z SD RAM-om, pa še pri njemu je bil mega problem ker je hotel spariti SDR z P4 Celyjem. Athlon ne utrpi toliko kakor tudi ne P III Cely, ki mi je bil ko je bil na tržišču celo všeč. Edina pametna stvar, ki jo je Intel ven dal v dolgem času, a žal ni dolgo trajala. Trenutno res ni pametno več kupovat SD RAM-a, sploh če misliš nabijat igrice, ker ti bo prekmalu žal oz kar takoj. Ne smeš vedno gledati samo relativno (100%) ampak absolutno (12k SIT). Po moje se splača.

BoLhCa ::

Glede Gr. k. vzemi Leadteka, ce ne pa Gainwarda! pc je pa cist ql, sam lohk bi dal DDR ram gor:)

(sic) ::

M&M:

Zdaj bo kupil Celerona 2 GHz,... čez pol leta pa bo za isto ceno mogoče že dobil P4 2 GHz, ki ga bo lahko vtaknil na isto mat plato.

Če kupiš AMDja ti bo garantarino, da boš lahko še Bartona na isto plato dal!


Mislim, da ste malo krenili s teme...:

Zakaj bi kupoval Intel, če pa je dražji in počasnejši? In tista stvar s pregrevanjem AMDjev - je le še nekaj s čim Intelaši strašijo novince, da naj ne kupujejo AMDjev...

DDR je še vedno hitrejši od SDR tudi, če je pač "malo" dražji - saj investiraš v prihodnost svojega PCja - DDR se bo nedvomno obdržal, ne pa da boš moral čez kako leto menjavati svoje SDRje za DDR...

Za grafiko - zakaj pa Gainward? Ni dražji?

BTW: procesor igra veliko vlogo v igrah! Seveda k močni grafični moraš kupiti tudi močen procesor, če ne bo grafična slabo izkoriščena...




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716177 (8216) Vlad Tepeš
»

3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Navijanje
122456708 (25440) LittleDevil
»

AMD Sempron 3100+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
946560 (3889) Dr_M
»

AMD ali INTEL (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
545286 (4170) Brane2
»

celeron 800/900

Oddelek: Navijanje
372051 (1465) Brane2

Več podobnih tem