» »

Skrivnosti PIRAMID

Skrivnosti PIRAMID

BlackHole ::

Ravno berem knjigo Energija piramid. V njej piše veliko zanimivih reči o piramidah, med njimi je najbolj zanimiva ta, da bi naj piramide "izžarevale" neko energijo in to tudi v modelih piramid, ki jih lahko sami naredimo, samo da so v pravih merah (razmeje strani in sama postavitev piramide).
Zanima me, če je o teh skrivnostih že kaj več znanega, dokazanega. Ali se da kje na internetu še kaj prebrati o tem in ali je morda kdo poskušal narediti model piramide.

gkovac ::

O skrivnostih piramid sem prebral ogromno zadev in morm rect, da je se zmeri velik stvari ki jih ne poznamo... vem pa recimo to da, ce delis osnovno ploskev Keopsove piramide z njeno visino, dobis stevilo PI in ce visino piramide pomnozis z milijardo dobis oddaljenost Zemlje od Sonca...

poleg tega pa obstaja se vecja skrivnost piramide... kako so stari Egipcani (ce sevede predpostavljamo, da so stari egipcani res postavili piramide) izklesali in narisali vse njihove stvari v hodnike piramide pri tem pa ni po stenah in stropu nobenih znamenj ognja (takrat naj bi imeli razsvetljavo le od ognja)??

Piramida je sestavljena iz priblizno 1,5 do 2,5 milijona kamov, katerih teza se razteza od 20 do 70 ton... kako so stari Egipcani z njihovo takratno tehnologijo postavili piramide??? tega nebi uspelo nasim inzinerjem danes, kaj sele v letu 4000 pred nasim stetjem...

no... sedaj pa predpostavljajmo, da so "delavci", ki so gradili piramide delali vse dan vsak dan in na dan naredili maksimalno kar so lahko naredili... recimo 9 kamnov... trajanje gradnje piramide bi potemtakem trajalo priblizno 665 let... vse to pa naj bi bila bolestna zelja nekega faraona ki koncane piramide sploh ni videl in docakal.

predlagam ti, da si preberes knjigo The Chariots of Gods, ki jo je napisal Erich von Daniken... ta ti bo recimo temu razjasnika nekaj stvari, ceprav je bila napisana leta 1969... za nekaj pisarij, ki jih je Daniken napisal pa so ze zdavnaj dokazali da ne drzijo, ampak vseeno se celotne njegove knjige drzi nek cuden priokus o neznanem.

lp,SuLc
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Thomas ::

Heh, v Asuanskem jezu je materiala za 40 piramid.

40.

Piramide - niso nič mističnega - ne bit naivni!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeb ::

o teh "energijah" ne bi vedel kej povedat.
Sem pa pred kaksnim letom ali kej vec gledal (in pred kratkim spet ponovitev) na Discovery zelo zanimivo oddajo ("The Lost Civilization") o izvoru piramid v Gizi in Sfinge.
Ugotovitve, ki jih "klasicni" egiptologi sicer zavracajo, so pa vseeno prevec nenavadne, da bi lahko slo za nakljucja:
kot kaze, se razporeditev piramid natancno ujema oz. je preslikava ozvezdja Orion, kakrsno je bilo z Zemlje videti pred 12500 leti. To so ponazorili z racunalnisko simulacijo nocnega neba - kot vemo, se Zemlja pri vrtenju nagiba v navpicni osi, zato ozvezdja skozi cas z neke fiksne tocke niso videti vedno enaka, hocem reci, da se navidezna pot zvezde po nocnem nebu skozi cas spreminja. Torej, gre za to - posevni jasek, ki gleda navzven iz piramide, je usmerjen tocno proti osrednji zvezdi Oriona, to navidezno linijo pa je bilo mozno potegniti pred 12500 leti! Potrditev tega ujemanja pa je smer, kamor je obrnjena Sfinga, namrec obrnjena je tocno proti tocki, v kateri vzhaja ozvezdje Leva, in spet gre za tocko, v kateri je ozvezdje Leva vzhajalo pred 12500 leti. Nemogoce, da gre za nakljucje.
Kot dodaten dokaz pa je bila prikazana zgodba verige samostanov (Kambodza, ce se ne motim), ki je natancna preslikava nekega ozvezdja (pozabil sem ime), kakrsno je bilo videti pred 12500 leti.
Celotna teza je torej bila, da gre za nekaksne astronomske "markerje", na katere je vplivala neka visoko razvita civilizacija pred 12500 leti.
Glede na to, da o tej civilizaciji ni nobenih fizicnih dokazov, sem glede te "izgubljene civilizacije" precej skepticen. Prej bi rekel, da so kulture, ki so postavile te "spomenike", s tem hotele opozorit na nek pomemben dogodek ali kaj takega, kar se je zgodilo pred 12500 leti.
Morda so hoteli zaznamovati konec zadnje "male" ledene dobe, recimo. Tega se ne da z gotovostjo trditi.
Poleg skrivnosti same tehnicne izvedbe gradnje piramid (jest mislim, da se z veliko maso delavcev da narediti vsemogoce, zato po mojem to niti ni tako strasno velika skrivnost) je pri tem vsekakor fascinantno obvladovanje matematike in astronomije, ki je prikazano v teh objektih.
Skratka, o svoji zgodovini vemo se vedno izjemno malo.

Thomas ::

10 tisoč dni (27 let) je 10 tisoč delavcev gradilo piramide. Vsak je vgradil 10 Kg/dan in piramida je bila težka milijon ton.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

modelizer ::

ni skrivnosti glede piramid, sploh pa une buce pomnozi visino z miljardo......hahaha:D, skratka en primer, se spominjate golega otoka, ki je mocno spremenil svojo povrsino v casu delovanja, scena v Egiptu pa je trajala ce dlje, udelezenih pa je bilo se vec folka............:\
...........fly, robin fly........up, up to the sky

BlackHole ::

Tomas, škoda da si tako redkobeseden, sem pričakoval da boš kaj več napisal o piramidah oz. vsaj kaj si ti misliš o vsem tem, predvsem sami izgradnji.

"....vem pa recimo to da, ce delis osnovno ploskev Keopsove piramide z njeno visino, dobis stevilo PI "

To naj ne bi bilo nič posebnega, poleg tega si narobe napisal. Če množimo dolžino osnovne ploskve z dva in jo delimo z višino piramide, dobimo število, ki je blizu PI-ja. To lahko morda izhaja iz tega, da so pač dolžine stranic merili z kakšnim krogom (krožnim metrom), čeprav se mi zdi to zelo primitivno, glede na to da so ploskve kamnitih kock izdelane s tako natančnostjo (če so res?), ki je še danes ne zmoremo. Poleg tega je nekdo pokazal, da so taka računanja lahko bedarija, saj je iz teže in mislim da višine nekega Washingtonskega
kipa izračunal svetlobno hitrost. Na x.sgn.netsem bral:

Ko se bo slovesnost nadaljevala zunaj, bo v notranjosti velike piramide majhen robot - opremljen z video kamero, direktno povezano s TV mrežami po svetu - počasi odprl majhna vrata, za katera verjamejo, da vodijo v prvo tajno sobano. Potrebna so bila več letna prerekanja in prepričevanja, da smo končno prišli do te točke.

To bi naj bilo ob koncu leta 1999, pa me zanima, če je to bilo res in če jim je uspelo kaj izvedet.

Thomas ::

Edino tole slikanje neba na Zemljo - s piramidami - je zanimivo. Ni pa nekaj magičnega - se razume.

Še Rimljani so po tleh polagali kamne - in jih imenovali - talne zvezde.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlackHole ::

Zdajle sem bral na neki internet strani , da sploh ni nič nenavadnega glede gradnje piramid. Za dvigovanje kamnitih kock naj bi uporabljali klanec, po katerem so možje vlekli kamne (bojda jih je bilo dovolj manj kot ducat-12),
nikjer pa ni omenjena velikost in teža kamnitih blokov. Nič ne piše o natančno obdelanih površinah kock, ampak so jih baje samo zalili z blatom.
Torej so v knjigi Energija piramid napisane večinoma neresnice. Kaj je sploh res glede piramid, predvsem kako velike (težke) so res bile te kamnite kocke?

Jeronimo ::

Tudi jaz sem gledal oddajo na Discovery - ju in moram reči, da je veliko neverjetnih stvari, ki naj bi jih naredili pred 4500 leti.
BOlj se mi nekako zdi da je starost piramid in svinge 12500 let.
To nekako dokazujejo tudi z vodno erozijo na sfingi. To pa je bilo mogoče samo pred 12500 leti ko je bil egipt še deževno območje. In še ena podrobnost. Na glavi ni vodne erozije, kar nas napeljuje, da je bila glava ki jo vidimo izklesana kasneje in tudi na to kaže nesorazmerje trupa z glavo. Da ne povem kako je egiptologe razburil ameriški sodni izvedenec za obraze, ki je z računalniško podporo razkril, da si niti približno nista podobni glava sfinge in tisti faraon za kakterega trdijo da je postavil sfingo v svojo čast.

Mogoče je kaj več na tem, mogoče pa tudi ni. Nekdo je rekel - resnica je včasih tako enostavna, da jo zaradi tega ne moremo videti.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

jeb ::

ne, piramide zanesljivo niso stare 12500 let, ker o njihovi gradnji obstajajo zapisi Egipcanov.
Sfinga pa je verjetno res starejsa od piramid, razen njene glave.
Veliko vprasanje je predvsem, od kje Egipcanom "navodila" za taksno gradnjo oz. omenjeno razporeditev piramid v Gizi?
In kako, da se podobni princip odslikave neba pojavlja na drugem koncu sveta s tistimi samostani?
Je res obstajala neka civilizacija, ki je posedovala taksno visoko matematicno, astronomsko in gradbenisko znanje? In kako, da od te civilizacije ni ostalo nic? Ce so bili res tako "advanced", kako to, da so kar izginili brez sledu?
Druga moznost naj bi kao bili ET-ji, cesar ne verjamem.
Pomembno je tudi to, da moramo ljudje sprejeti dejstvo, da so nase predstave o t.i. "prazgodovini" lahko povsem zgresene. Saj pravim, o svoji daljni zgodovini vemo bore malo, potem se pa se dogaja, da sirjenje novih resnic zavirajo "stari" ucenjaki, ki nocejo spremeniti svojih rigidnih nazorov...

fiki ::

madona ste eni primitivci pa graditeljem piramid govorite primitivci. Kar se tiče izgradnje piramid so to le neke teorije ni pa človeka na zemlji ki bi resnično vedel kako so bile piramide zgrajene in kje so dobili tako veliko znanje z vseh področij da so jih lahko sploh zgradili. Zgleda da se ne zavedate da današnja zgodovina pravi da so ljudje prišli iz kamene dobe šele pred okoli 5000 leti in če imamo to v mislih in na podlagi tega nedejstva gradimo neke teorije se nam vse podira tako kot se podirajo klasične teorije o izgradnji piramid vendar mnoga neujemanja z dejstvi klasične egiptologe in zgodovinarje ne motijo. Problem je v tem da določenih faz gradnje piramid in negaterih grobnic ne bi mogli ponoviti niti z najmodrnejšimi orodji, kaj šele da bi si naložili nalogo da bi razložili kako so ljudje, ki naj bi šele pred kratkim izšli iz kamene dobe zgradili piramide.
siki

Tolip ::

Glejte zvezdna vrata pa vam bo vse jasno:P

Thomas ::

fiki,

Švefl je to, kar praviš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kan. 15-letnik odkril, da so majevske piramide postavljene enako kot nek zvezdni sist

Oddelek: Problemi človeštva
363387 (2829) zee
»

V bosni piramide (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48889397 (66861) GizmoX

Ancient Aliens (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27964575 (60165) hamax
»

Gospodarske in tehnične značilnosti prvih kultur (pomen piramid v Egiptu) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22715183 (11743) world
»

Kako so Egipčani gradili piramide?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7511450 (9410) TESKAn

Več podobnih tem