» »

Anketiranje...

Anketiranje...

gasko770 ::

Anketiranje je v Sloveniji, predvsem s povecevanjem števila tržnih raziskav, postalo del vsakdana. Kot pravi slogan ene od slovenskih raziskovalnih agencij "Pametne odlocitve se ne sprejemajo na pamet!". In to verjetno, vsaj na strani podjetij, tudi drži. Ankete pa se pojavljajo tako rekoc povsod. Vse vec nas klicejo po telefonu, preplavile so internet, nagradni kuponi z anketami se pojavljajo v poštnih nabiralnikih... Zanima me, kako vi gledate na anketiranje. Se vam zdi nadležno, ali morda z veseljem odgovarjate na ankete? Zakaj (na podlagi cesa) se na primer odlocite za sodelovanje, kaj vas spodbudi in kaj vas zavrne. Kaj pa ce anketo opravlja akademska institucija (Fakulteta, raziskovalni centri), država ali Statisticni urad. Ali pa študentske ankete pri raznih študijskih projektih?

Kakšen je torej vaš odnos do anketiranja?

Thomas ::

A to ti eno anketo delaš? :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BaRtMaN ::

Thomas: :D:D:D:D:D

Anket se mi večinoma ne da spolnjevat razn če niso kakšne privlačne nagrade.

poweroff ::

Jaz zadeve podpiram - saj sem konec koncev del tega posla. Je pa res da imajo dostikrat firme ki to delajo veliko kosrits, ljudje pa nobene. Če je anketa javno objavljena (Politbarometer,...) je OK, če pa so rezultati dostopni samo neki korporaciji, bi se pa kar strinjal da je treba nekaj več denarja nameniti ljudem, ki odgovarjajo na anketo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kratka anketa, pomoč pri diplomski - kaznivo dejanje v afektu

Oddelek: Šola
181713 (1265) ZaphodBB
»

Delo-ve ankete so posmeha vredne!

Oddelek: Loža
192653 (1675) Gandalfar
»