» »

Ali vas nadlegujejo raznorazne sekte ?

Ali vas nadlegujejo raznorazne sekte ?

Vanich ::

.....mormoni, jehovci, adventisti, hare-krišnovci ? (in ostala mainstream zalega)

Treba jim je vrniti z isto mero.

:D

jype ::

This is _SO_ hilarious.

Me zanima kaj bi rekli naši katoliki, če bi jim prišel zjutraj brat Izvor vrst :)

Thomas ::

Naši katoliki berejo Izvor vrst v šoli. In ga priznavajo, kolikor sledijo Papežu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vsekakor, vsekakor...

Le da oni (torej, katoliki) praviloma tega ne vejo.

Trdiš torej, da je pri nas gledanje na Evolucijo od prilike takšno, kot v Ameriki?

Se strinjam. Od prilike.

Mercier ::

OK, hecn film, dejansko pa mainstream zalega ni tolko zoprna. Vsaj po mojih izkušnjah ne.

Izkušnje:
Enkrat sem spustil noter dve ~ 2 jehovke, da povesta svoje, pa so prišle še parkrat, ampak se mi ni več dalo. Verjetno ju ne bi bilo več nikoli nazaj, pa zgleda niso navajeni na prijaznost in zamenjajo za dobro priliko.

Enkrat sem imel priliko opazovati mormone v akciji (indors), pa nisem čisto prepričan, če ne bi fanta raje pobegnila. Jaz sem. Nekateri si pač vzamejo veliiiko časa za pogovor. :) Na cesti jih (mormone) zavrnem že tako da odkimam, ko vidim, da bi me radi ogovorili.

Družinska prijateljica je jehova priča. Pride včasih, ne teži, obvezno pa pusti kakšno reklamno literaturo. Mora, kaj češ.

Saj jaz imam tudi dobre izkušnje z njimi. Še skoraj vsakega, ki me je prepričeval, sem bodisi spreobrnil v agnostika, bodisi vsaj prepričal, da ne verjamem pisanim besedam v knjigah njihove religije, ne glede na izbrano tipografijo.

Ampak srečal sem pa že tudi zelo vztrajne. Ne v Sloveniji, k sreči.

Naj vsak zganja svojo (a[nti])religiozno propagando, kolikor mu naroča bog, vest, racio ... karkoli že!

To da dialoga ne sme bit, to je glavna zaščita vseh memeplexov.

Razen tako mogočnih, da lahko druge pometejo v kot že samo z dialogom. ;)

noraguta ::

To da dialoga ne sme bit, to je glavna zaščita vseh memeplexov.

često fanatiki preidejo v monolog.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Jasno, nobeden jim ne parira (ali ne sme parirati).

Bodisi, ker je greh reči kaj čez lokalnega boga, bodisi ker smo "vljudni" ... bodisi ker smo miselno leni. To slednje, je pri nas razprostranjeno dejstvo.

Vajenc ::

Meni tudi ne bi pasalo, če bi me zmotili med nedeljskim kosilom, vendar se mi to še ni zgodilo. Mi je pa čudno, da možakarja v linku tako moti cin, cin na vratih, medtem ko ga glasno zvonenje katoliških zvonov (verjetno so tudi v Avstraliji), zgled islaizma v islamskih državah, spam reklame v kaselcih ... , niti ne motijo toliko. Pa še močno je pretiraval v posnemanju vsiljevanja door to door vernikov.

Posnetek naj bi bil zabaven, ne dokumentalistično natančen.

Sej je smešno (čeprav so v tem stilu Jackass smešnejši). Se je pa tema pojavila v problemih človeštva kjer se da opozoriti na kakšen problem. Jaz sem tukaj opazil, da je Kardeljeva dodala še par drugih door to door vernikov, ki pa niso tako vsiljivi kot mormoni, še manj pa kot prikazani kvazi ateisti ali pa kot nasilno vsakotedensko zvonenje cerkvenih zvonov.

username ::

čudno, da možakarja v linku tako moti cin, cin na vratih, medtem ko ga glasno zvonenje katoliških zvonov (verjetno so tudi v Avstraliji), zgled islaizma v islamskih državah, spam reklame v kaselcih ... , niti ne motijo toliko
Kako se ti zdi to čudno? Če kdo zvoni, moraš tisti moment odpret vrata in potem nadležneža odgnati.
Če zvoni cerkev, ti pa ni teba nič storiti (razen če si vernik) in mirno počneš naprej, kar si počel. Spam reklame pa pregledaš takrat ko ti paše. Ali jih pa od-naročiš.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Hare-krišnovci so kar voreng vsiljivi....da sploh ne omenjam kolk so anoing.
Jehovci pa tudi.

Se pa strinjam, da je najbolj vsiljiva RKC z svojimi zvonovi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

Poldi112 ::

Hare krishna da so vsiljivi? To me pa res zanima na kakšen način so ti težili?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

SynTax64 ::

Tudi mene zanima če so Jehovci kadar koli bili vsiljivi,NIKOLI!
Jaz jih poznam po zelo poštenih, iskrenih ljudeh.

@Pepca*Kardelj :

Konec koncev, pa če je bila tvoja izkušnja do njih takšna, ne misli da je celotna vera takšna!!!
Jaz imam z njimi na sploh lahko rečem samo dobre izkušnje ;)

gzibret ::

Vsak, ki hoče drugega spreobrnat, pa naj bo nežen ali malo manj nežen, je de facto vsiljiv. Od tistega, ki me vpraša, zakaj se nikoli ne pojavim v nedeljo pri maši do onih, ki zvonijo na vratih in govorijo traparije o svetem pismu ali podobnih scenah.

Naj nabijejo plakat na svoja vrata in pojasnijo svojo dogmatiko, pol pa bom že sam potrkal, če me bo stvar zanimala.
Vse je za neki dobr!

Heh, tole sem napisal še dopoldan, samo zgleda da so precvikali kabel ko so izkopavali tiste domobrance pri lescah, tako da sem ostal brez interneta za nekaj časa.:

Jehovci delajo isto kot mormoni: zvonijo po stanovanjih in težijo s svojimi "Stražnimi Stolpi"
in čvekajo svoje neumnosti.
To je zelo vsiljivo.
Enkrat si priazen z njimi, potem so pa vsak vikend pri tebi, dokler jih ne pošlješ
v P.M., ali pa jim ne odpreš vrat "eu naturele".

Jehovci, tako kot hare-krišnovci, so pa ponavadi ali pa vsaj v veliki večini
socijalno motene in pa izredno labilne osebe. Jih poznam ene par, obeh sort:
Ex kroniki, sociopati in podobni. Hvaležen materijal za vse religije, sploh pa za
te manjše.

Pri nas na Jesenicah so leta nazaj Jehovci vlekli en čoln na Mežakljo, češ, da bo jutri potop.
A je to za vas dejanje racianlnih osebe ? Da sploh ne omenjam, da so Jesenice na nadomorski višini 584m.

Hare-krišnovci mi grejo pa enostavno na kurac. In tudi oni so vsiljivi s prodajanjem knjig in
pa težijo po cestah in trgih s svojim monotonim dretjem. In smrdljivo vegetarijansko hrano.

Dejansko so moje izkušnje da religijoznim osebam ne moraš zaupati, ker jim
racio po defaultu ne deluje. Sploh.

Pri nas na Jesenicah so leta nazaj Jehovci vlekli en čoln na Mežakljo, češ, da bo jutri potop.

Tole je natega. Jehovci ne verjamejo, da bo konec sveta z potopom. MOrda so res nekomu sitni, vendar če jim poveš, da te ne zanima, odnehajo.

btree ::

Meni gredo pa na zivce jumbo plakati, ki mi vsiljujejo izdelke vsak dan ko se peljem mimo.:D

SynTax64 ::

To je dobesedna nategavščina kar si reko.
Najzadnje pa Jehovci nikoli niso rekli oziroma govorili kdaj bo konec sveta (armagedon), govorijo pa da smo v zadnjih dneh tak kot govorijo kdo višje kot Jehovci (btw). ;((

Poldi112 ::

>Hare-krišnovci mi grejo pa enostavno na kurac. In tudi oni so vsiljivi s prodajanjem knjig in pa težijo po cestah in trgih s svojim monotonim dretjem. In smrdljivo vegetarijansko hrano.

To je pa res komentar. Vsiljivi so ker jih vsake toliko časa vidiš na cesti in jih mirno lahko ignoriraš. In ker ne jedo mesa so vsiljivi. Globoko, res.

Poznam jih par in so cisto ok ljudje. V bistvu nadpovprečno dobri. Če hočeš izvedeti kaj o njih moraš ti k njim. Imajo mislim da v nedeljah nek program za tiste ki jih zanima.

Reci pač da jih ne maraš, ker se ti zdijo čudni in jih ne razumeš oz. ker sovražiš vse vernike, se posebno tiste ki jih nisi navajen (tiste brez križa). Ker vsiljivi pač niso.

Pa btw, super kuhajo.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Calligula ::

Samo in cisto samo Hare krisnovci so meni izjeme in so mi facasti. :D
Ce se se tok matra te nekaj prepricat je se vedno tip vedno taka bilkjka (malo podhranjen od vegetarijanstva,...) pa tak facast pa neskodljliv, da so vedno facasti :D

Krisne so kul. Taki veseli papki. :D :D :D

Tear_DR0P ::

meni so krišnovci še najmanj tečni izmed teh vernikov - oziroma jih že ene 5 let nisem videl, tko da sploh niso več tečni, jehovci so pa nadležni - spet mormoni me namir pustijo, pa čeprav sm hodu k jim na pogovore z native speakerji in šel na predstavitev njihove religije, ki mi je zelo zanimiva - čeprav ima bizaren izvor in verjetja

tudi ta tip je zadevo zanimivo izpeljal, ampak meni bi bil bolj všeč s stražnjim stolpom ali čim podobnim
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

robert512 ::

vera (kakrsnakoli ze) je root of all evil in od tega ne odstopam !!!

Alexius Heristalski ::

To je tvoja vera? :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Opij.

ajin ::

Enkrat sem rekel da ni razlike med inteligentnim ateistom in inteligentnim vdanim teistom.
Namrec sta enaka. A res je veliko neinteligentnih teistov in neinteligentnih ateistov. A ni vazno, samo pouciti se, sprejeti informacije je treba,( striktno na logiki) pa je vse ok. Prosto.

@jype: Mene nisi preprical.
A zelel bi se pogovarjati z vsakim, ki je nasprotnega misljenja, in mu skusal pokazati, kaj je bistvo vsega tega, in da v tem ni ZLa. Ce to razumete, da ni v tem zla, zakaj se branite?

Teznje ateista in teista so enake. V cem se razlikujeta?
Človek je enak cloveku.

MOja mama je mormonka. Z Jehovci sem se srecal ze v 2 , razredu osnovne sole, namrec sosolec je bil Jehova prica. Nauki jasno niso slabi, ker noben nauk ni slab, je izvorno Cist, popoln. A ljudje napacno inpretirajo, narobe razumejo ali nacrtno izkrivljajo zaradi svojih lastnih manipulativnih tezenj; ki so izvor nerazumevanja, nezavedanja in pogojenosti.
Z Krišnam sem se tudi srecal, in so mi se najbolj vsec, to pa zaradi njihovega izvornega nauka, ki pokriva vse druge religije, in se celo dviguje nad njimi.

Enako spostujem muslimane,ter vem da je njihovo nauk izvorno Cist. Enako zelo spostujem ZAratrustova ucenja...

Uglavnem, nimam tesnobe v srcu zaradi tega, a imam zaradi sveta, ker je poln nemira nasilja, ubiljanja izkoriscanja hinavstva in lazi, vse to kar je nasprotno religijskim konceptom.

To je vir moje tesnobe in nejevolje.

Upam, da nikogar nisem uzalil.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ajin ()

c3p0 ::

Od kolega daljna žlahta so jehovci. Pod posteljo imajo napihljivi čoln - gumač!

Od kolega daljna žlahta so jehovci. Pod posteljo imajo napihljivi čoln - gumač!
Ja, pa 150KM izvenkrmni motor montiran na okensko polico je skoz v teku, ker oni mislijo, da bo zdej, zdej povodenj. Pa men se zdi, da otroke jedo ..., aja to so židi. :\

suntrace1 ::

Enako zoprni so prekleti telemarketarji, zame spadajo v isto kategorijo. Evo linka, kako se je en model na super način znebil enega:

http://howtoprankatelemarketer.ytmnd.com/

Baje so v čolnu le vesla. So pa v vrhnjem nadstropju bloka, torej upam da imajo močna pljuča. :D

Zgodba je povsem resnična, tudi sam ne bi kar verjel...

Lahko, da imajo le pomanjkanje prostora, ker jehovci NE verjamejo v konec sveta z vesoljnim potopom. To je ena taka stara antipropaganda in ljudje, ki se ne pozanimajo ji še danes nasedajo.

Moj vir je 100% kredibilen. Torej so vmes vseeno pravi pacienti, v kateri religiji/kultu jih pa ni?

ajin ::

Ubogi clovek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jehovove priče (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21233976 (11772) imagodei
»

Scientology v Sloveniji

Oddelek: Loža