Forum » Pomoč in nasveti » DVD-ROM in DVD-RAM
DVD-ROM in DVD-RAM
Dusan_HD ::
Bog ti ga ve. Že pol leta je od mojega nakupa. Če imajo samo 3x hitrost niti iz firbca ne kupi! Pa onega v "caddy mehanizmu" tudi ne kupuj.
Kupi le 5x hitrost!
3x hitrost je krneki, sploj 1x ni dosegalo na mojem LG-ju.
Kupi le 5x hitrost!
raY_
Quikee ::
1.5x bi moral. Pri DVD-RAM pomeni deklarirana hitrost = 1/2 dejanske hitrosti pri pisanju, saj ko zapiše določen del še ta del tudi preveri, če je OK zapisan. Zaradi tega se ga tudi uporablja za druge stvari kot DVD+-RW. Recimo vsakodnevno backupiranje.
1.5x bi moral. Pri DVD-RAM pomeni deklarirana hitrost = 1/2 dejanske hitrosti pri pisanju, saj ko zapiše določen del še ta del tudi preveri, če je OK zapisan. Zaradi tega se ga tudi uporablja za druge stvari kot DVD+-RW. Recimo vsakodnevno backupiranje.
Quikee ::
DVD-R: 1x pišeš in mnogokrat bereš
DVD-RAM: mnogokrat pišeš (okoli 100.000x je deklarirano), mnogokrat bereš - podobno kot DVD-RW in DVD+RW.
Ena od večjih razlik DVD-RAM medijev pred klasičnimi DVD+-R(W) in tudi CD-R in podobnimi je tudi to, da se na DVD-RAM ne piše v spirali ampak je sektorski (tudi fizično) - podobno kot trdi disk.
DVD-RAM: mnogokrat pišeš (okoli 100.000x je deklarirano), mnogokrat bereš - podobno kot DVD-RW in DVD+RW.
Ena od večjih razlik DVD-RAM medijev pred klasičnimi DVD+-R(W) in tudi CD-R in podobnimi je tudi to, da se na DVD-RAM ne piše v spirali ampak je sektorski (tudi fizično) - podobno kot trdi disk.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 28222 (13981) | GrimReaper |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102972 (27481) | nuclear |
» | DVD-R ali DVD+R mediji?? kaj je bolš??Oddelek: Strojna oprema | 2228 (2067) | Quikee |
» | DVD zapisovalnik LG GSA-4082B ali NEC ND-2500Oddelek: Kaj kupiti | 1783 (1308) | Zako |
» | DVD/RW Kateri? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5846 (4633) | TribesMan |