» »

Kupovanje prek eBaya

Kupovanje prek eBaya

««
10 / 12
»»

zez ::

No, mogoče mal težim, ampak edino še glede tega izdelka: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?...

Mnenja? Hvala!

alexx_ ::

ammm... postavil sem eno vprasanje uporabniku in me ne spusti naprej ker mora sistem nek verifikacijski klic na moj telefon opravit, pa se po nekem pinu sprasuje. help anyone???
kaj sploh rabim za normalno kupovanje prek? dal sem domac naslov, ime in priimek, telefonsko stevilko ter email adreso. se kaj??
aja, paypal ima oce. je mozno kr prek njegovega ali ustvarim nov racun?

hvala za odgovor, sem noob glede ebaya :(

elcielo ::

Živijo!
Mene pa zanima, kaj storiti v primeru, ko ti prodajalec ne vrne denarja? Namreč z prejetim artiklom nisem bil zadovoljen in sva se s prodajalcem dogovorila, da mu vrnem izdelek on pa meni denar (tudi v pogojih poslovanja je imel to možnost zapisano). Plačal sem preko paypala.
Hvala

nejko8 ::

Odpri online case na resolution centru.

elcielo ::

Kako gre to nejko8?

amigo_no1 ::

Si pogledal kakšen rok je naveden za vrnitev denarja (v pogojih na strani izdelka))?

Ponavadi vrnejo takoj ko dobijo nazaj izdelek.Si vprašal prodajalca, če je ta pogoj izpolnjen ?

Si vprašal prodajalca, kdaj misli narediti refund ?

Zgodovina sprememb…

elcielo ::

Obstaja možnost, da se prodajalec pretvarja, da izdelka ni dobil vrnjenega? Poslal sem mu ga nekje slaba dva tedna nazaj in glede na to da prihaja iz Anglije, dvomim da bi tako dolgo potrebovalo. Sem ga vprašal, če je že dobil, pa je odvrnil da ne.
Hvala!

Alamar ::

Če zabluzi lahko traja tudi 5 tednov. Malo še počakaj. Kakšen pa ima tale prodajalec feedback in kolokšna je vrednost izdelka?

elcielo ::

Tole mu piše: Positive Feedback: 99.8% Feedback score: 6608
Cena izdelka pa je bila 50 funtov. Bom še počakal malo, upam da bo.
Hvala

Pipi Castro ::

Jaz bi si rad naročil copate iz amerike, prodajalec bi mi jih poslal v avstrijo na pošto, kjer bi potem jaz prevzel. Zdaj pa mene zanima kako s to carino?

Hvala

dmk ::

Sem dobil licitacijo za HTC HD 7 na ebayu zdaj mi ga je pa prodajalec ravnokar poslal z DHLom (upam da res :P). Kdaj lahko telefon pričakujem v Ljubljani če je zdajle sreda popoldne :)
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........

Zorro ::

Tudi sam sem pred kratkim nekaj naročil, pa je pošiljka prišla v 3 ali 4 dneh.

damjan1980 ::

iz avstralije hodi ponavadi ene 3 tedne

ant ::

Iz namčije do 1 tedna. Ponavadi.

fosil ::

Prek DHL sem dobil paket iz nizozemske v enem dnevu.
Tako je!

LuGi ::

Če ti je poslal z DHL bi moral dobiti tracking stevilko kjer lahko spremljas pot paketa..

Zorro ::

He he, vsak ima drugačno izkušnjo.

Nwanko ::

Jaz sem parkrat naročo z ebaya DEU z DHL-om,ponedeljek plačal v petek dobil na pošti slo prevzel. Nisem pa nikol dobil nobene track. številke.

_Denny_ ::

Imam eno vprašanje: včeraj sem našel novo PowerColor HD6870 1GB za 110€ in stvar brez pomislika kupil. Prodajalec mi ni poslal podatkov o banki in sem ga kontaktiral, a ni bilo odgovora; umaknil je tudi vse ostale oglase (je imel tudi 560 Ti za 190€ in več kartic s smešno ceno; glede na 526x 100% pozitivni rating prodajalca bi rekel, da ni scam). Možno tudi, da se je zmotil pri ceni in si premislil, samo to je potem njegov problem. V trgovini imaš tudi "preštejte denar, poznejših reklamacij ne upoštevamo", tako da si potem ne moreš premisliti in koliko vem je ebayeva ponudba zavezujoča.

Zdaj me zanima, kje lahko zadevo prijavim, da mu npr. zaprejo račun oz. kaj podobnega, da ga izuči. Sem ugotovil, da se nažalost ne da narediti kaj več od tega...

St235 ::

Če prodajalec s tabo ne komunicira, lahko odpreš pritožbo na ebayju. Če si mu dejansko že kaj plačal pa najbolje na paypalu.

elcielo ::

Prejšnji teden v sredo sem na ebayu kupil en izdelek, vendar ga nisem mogel plačati zaradi doseženega limita na paypalu. Zdaj čakam na to 4 mestno kodo od banke. Zanima me, v kolikšnem času po nakupu moreš plačati izdelek? Kakšne so lahko posledice, če plačila ne poravnaš pravi čas?

Zorro ::

Po 4 dneh lahko prodajalec sproži spor, več na eBayu. Obrni se na prodajalca in mu obrazloži problem ter se poizkušajta dogovoriti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

elcielo ::

Bom, hvala! Kaj pa glede te kode..se transakcije na mojem bankanetu in na banki beležijo istočasno? ker bi se potem raje v banki oglasil in povprašal za to kodo. Razen če še tud oni nimajo zabeležene transakcije. kaj mislite?

Zorro ::

Zdej mi ni čisto jasno o kakšni kodi je govora. Do sedaj nisem nikoli rabil nobene kode pri nakupih, je pa tudi res, da nisem nikoli zapravil več kot kakih 150 EUR. S paypalom pa imam povezano MasterCard kartico in imam verificiran račun. Ne vem sicer, če se je postopek verifikacije kaj spremenil, mogoče ima kaj to zveze s temi kodami, ki jih omenjaš.
Sicer pa sem poleg paypal plačil nekajkrat tudi direktno nakazal denar (bank transfer). Tu pač rabiš, da ti da uporabnik IBAN in BIC kodo ter svoje podatke, nato nakazilo opraviš prek spletnega bančništva (ali na bančnem okencu). Pač obrni se na prodajalca, itak nastali problem moraš nekako rešiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

elcielo ::

Ja, na paypalu sem dosegel limit 200eur in zdaj rabim to 4 mestno kodo za ponovno aktivacijo. Vidiš pa jo na bančnem izpisku zraven zneska v višini 1,5eur, ki ti jih je odtegnil paypal. In po enem tednu tega odliva še vedno nimam zabeleženega na bank@netu, da bi to kodo lahko videl. Zato sprašujem, če je boljše da se oglasim na banki, ker se jim transakcija v sistem prej zabeleži kot meni na banka@netu (ne vem če je to res)?

noraguta ::

poklič banko , postavke drugače vidiš šele ko dobiš izpisek od mastercarda , vize.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

elcielo ::

Izpisek od mastercard pride enkrat na mesec. Kaj pa če grem jutri na banko in mi da ženska na okencu izpisek od mastercarda..se bo videla transakcija iz prejšnjega tedna?

sergejevic ::

Koda je generirana praktično takoj. Če maš klik ali teledom jo lahko izveš takoj.

vaiosony ::

Na ebay.co.uk sem zasledil možnosti plačila: Postal order or banker's draft, Personal cheque... katero od njih je enako nemškemu: ueberweisung ?

St235 ::

nobeno

Nimaveze ::

Živjo.

Mene pa zanima kako je z naročanjem replik dragih ur iz Kitajske. Naroču bi tole uro http://www.watchestoo.net/breitling-bla... pa me zanima kako je zdaj s ponaredki na carini. Podjetje iz Kitajske, ki prodaja to uro, sicer trdi, da imajo zaenkrat 100% uspeh na carinah oziroma, da njihovih ur na carini zaenkrat še niso zaplenili. Če bi mi kdo povedal koliko bi moral poleg cene izdelka in poštnine, plačati še carino in davek bi bil zelo hvaležen.

Hvala!

St235 ::

Davek je že ves čas isti - DDV 20% na celotno naročilo, carine do 150EUR ni.

Če bo carina ugotovila, da gre za ponaredek, potem bodo izdelek zaplenili in pika. Če bodo ugotovili pa je dejansko odvisno do precej faktorjev, za ure kot vem do sedaj niso bili pretirano zateženi, dokler je šlo za osebno rabo. Glede na to, da se hvalijo z 100% uspešnostjo bi jih na tvojem mestu vprašal, čet udi krijejo stroške če se kaj zatakne na carini.

Blazz ::

ja samo davek zaračuna naša carina pa pri kateri minimalni vsoti?

bastadu ::

Načeloma ga imajo pravico računat od vrednosti (z vključeno poštnino) 22 EUR naprej ... Po mojih izkušnjah pa tudi kadar je bila vrednost malo čez 22 EUR ga še niso zaračunali ...

St235 ::

22€ je meja. kdaj ga dejansko zaračunajo in kako ugotavljajo dejansko vrednost artikla je pa od odvisno od primera do primera.

Realman ::

Opozarjam, da so sedaj postali kar bolj strogi, Jaz sem zadnjič plačal 10€ zraven, vrednost je pa bila 22,46€.

bastadu ::

Realman je izjavil:

Opozarjam, da so sedaj postali kar bolj strogi, Jaz sem zadnjič plačal 10€ zraven, vrednost je pa bila 22,46€.

Tehle 10€ je pa precej kruta, si preveril kaj vse so ti zaračunali? Ker sicer je znesek carinskih dajatev (DDV+carina+stroški carinjenja) nekje 20-30% vrednosti blaga (skupaj z poštnino).

Realman ::

Ni kruta, takšna je realnost8-) Ddv je 20%, to je 4,5€ obravnava oz. carinjenje je pa fiksno ne glede na ceno, zaračuna pošta pa je nekje 5,6€ se mi zdi.Ko to sesteješ dobiš 10€. Tudi, če prevzameš direktno na carinski pošti v Lj to plačaš. Verjemi, sem enkrat sam to testiral. Tako, da je vseeno če ti dostavijo na dom. Saj meni so šli paketi do 30€ skozi, pred 1 ali 2 letoma. Sedaj očitno ne več.

kmetek ::

Tajkuni rabijo denar.

KTr1sk ::

Realman je izjavil:

Ni kruta, takšna je realnost8-) Ddv je 20%, to je 4,5€ obravnava oz. carinjenje je pa fiksno ne glede na ceno, zaračuna pošta pa je nekje 5,6€ se mi zdi.Ko to sesteješ dobiš 10€. Tudi, če prevzameš direktno na carinski pošti v Lj to plačaš. Verjemi, sem enkrat sam to testiral. Tako, da je vseeno če ti dostavijo na dom. Saj meni so šli paketi do 30€ skozi, pred 1 ali 2 letoma. Sedaj očitno ne več.

Točno tako, ni samo ddv še imajo te svoje zadeve, jaz sem za 64centov prekoračil in sem moral plačat slabih 10€

To sem odtrgal iz paketa ki piše gor kaj vse so izračunali, me niso mogli pogledat čez prste za 64centov



takole izgleda da je plačan davek



Velikorat prej so mi zadržali kakšen paket in sem dobil obvestilo, da naj pošljem račun (v primeru da gre za nakup preko ebaya.. bla bla) in skoraj nikoli ne kupim nad 22EUR (imam že preko 110 nakupov) in potem pošljem link koliko je cena in mi potem drug dan pošljejo brez da bi karkoli plačal ker vidijo da je ceneje kot 22EUR.
Včasih pa imam srečo in ne pregledajo/zadržijo paketa četudi je več vredno hehe, je pa to njihova služba samo da za nekaj centov ne dajo čez jim pa ne oprostim :P. Najbolj se splača kupovat iz EU, ko ni dodatnih stroškov!
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KTr1sk ()

Desty ::

Me je kar groza, glede na to, da sem naročil telefon v skupni vrednosti 320€. Se pravi, na teh 320€ še 20% in tiste "male" dajatve še zraven. Paketa pa sigurno ne bodo spustili čez, čeprav je majhen. :'(

Samson ::

Odvisno. Ce si ga kupil v EU nimas panike.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Desty ::

Ma ni iz EU, je iz ZDA.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Desty ()

darkolord ::

Iz ZDA pa pomoje skoraj vedno odprejo...

Desty ::

Super. Pa bo šlo 100€ za te carinske dajatve...

LuGi ::

Kaj si pricakoval da bos nabavil robo za 300EUR kar brez dodatnih stroskov? :))

Obstaja moznost da dobis direktno na dom.. pač odvisno od sreče ;)

Realman ::

Na 320€ boš plačal 64€ ddvja in obravnavo slabih 6€. Torej 70€ boš dal zraven.
Bolj je kruto, ko ti na vrednost 22.5€ nabijejo še 10€ zraven.
Telefon pa skoraj 100% ne gre skozi, razen če je bil poslan po kakšni hitri pošti, DHL,UPS... Če pa gre po navadni pošti, da carinijo v Lj pa boš plačal garantirano.

bastadu ::

Realman je izjavil:

Na 320€ boš plačal 64€ ddvja in obravnavo slabih 6€. Torej 70€ boš dal zraven.
Bolj je kruto, ko ti na vrednost 22.5€ nabijejo še 10€ zraven.
Telefon pa skoraj 100% ne gre skozi, razen če je bil poslan po kakšni hitri pošti, DHL,UPS... Če pa gre po navadni pošti, da carinijo v Lj pa boš plačal garantirano.


Ja na manjši vrednosti se precej bolj pozna ta carina, če ti jo ucepijo ...
Po mojih izkušnjah gre prej skozi čisto navada pošiljka, kot pa takšna, ki je priporočena oz. poslana preko kakšne večje dostavne službe (UPS, FedEx, itd) ...

gruntfürmich ::

ja, točno tko je kot je iz fotk razvidno; 4,25€ ti zakasira carina, pa še pošta ti rukne nekje 0,96€ za plačilo. nekje 5,2€ se lahko računa za carinjenje zraven carine in ddv.ja.
ne spomnim pa se točno če te opeharijo za 5,2€ če je vrednost nižja kot je predvideno za carinjenje (22€), ampak mislim da te takrat ne.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

LuGi ::

Ne opeharijo te. Le če ti nabijejo davek ti se to vkljucijo zraven

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()
««
10 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5423927037 (1553) Machete
»

ebay (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6311600 (3344) opeter
»

nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11425526 (13597) St235

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19742871 (32262) Tilen
»

Ebay - PayPal - Carina

Oddelek: Omrežja in internet
3410106 (8850) Morenov

Več podobnih tem