Forum » Strojna oprema » P4 bottleneck?
P4 bottleneck?
Codename_47 ::
Pozdravljeni.
Imam Pentium4 2,8 , 1GB RAMa ter trenutno Radeon X600.
Zanima me, če bo P4 najšibkejši člen, če kupim 7600GT?
V skrajnem primeru ga lahko navijem.
LP
Imam Pentium4 2,8 , 1GB RAMa ter trenutno Radeon X600.
Zanima me, če bo P4 najšibkejši člen, če kupim 7600GT?
V skrajnem primeru ga lahko navijem.
LP
BoLhCa ::
Tale procesorčk sm prepričan, da je zmožn 3.5GHz 24/7, tako da to kr prvo naredi, performanse bo očitno boljši / hitrejši. Bi pa z novimi proci, pridobil kako piko / fps sigurno. Jst osebno bi ga sam navil, kupil grafično in to bi blo to, če seveda nimas namena celotnega sistema menjat
OK, kupim grafo, navijem procesor...
Novega procesorja ne nameravam kupiti, sicer pa mam fan za 7k, tko da bi mogu dobro hladit.
Novega procesorja ne nameravam kupiti, sicer pa mam fan za 7k, tko da bi mogu dobro hladit.
dlicen ::
OK, da izkoristim temo...
Tudi jaz imam P4 2.8 Northwood z originalnim hladilnikom in plato Asus P4PE (brez raznih X-ov itd.). Kje bi si lahko prebral, kako varno navit proc? Nisem pa glih strokovnjak v navijanju (nazadnje sem navil prazgodovinskega PII 266 na 300!!! No shit!).
Hvala za pomoč
Tudi jaz imam P4 2.8 Northwood z originalnim hladilnikom in plato Asus P4PE (brez raznih X-ov itd.). Kje bi si lahko prebral, kako varno navit proc? Nisem pa glih strokovnjak v navijanju (nazadnje sem navil prazgodovinskega PII 266 na 300!!! No shit!).
Hvala za pomoč
Varno je relativen pojem pri navijanju. Instaliri si neki program za merjenje temperature (asus pcprobe), pojdi u BIOS in povišuj FSB / testiraj... Ko boš nekje na optimalni ravni s temp./frekvenco/stabilnostjo prenehaj višat FSB. Nekak tako:P
Lp
Lp
miwche ::
dlicen
pejdi na forum Navijanje in tam preglej teme, predvsem "preberi to". tam imaš uvodne info in povezave do dobrih strani glede navijanja.
pejdi na forum Navijanje in tam preglej teme, predvsem "preberi to". tam imaš uvodne info in povezave do dobrih strani glede navijanja.
~ there are more alpha males than beta testers ~
Navil sem z 2,83 na 3,04 toda kaj ko ne vem kaj naj naredim z voltažo....
V BIOS-u piše, da je stock voltaža 1,35 V.
Help please.
V BIOS-u piše, da je stock voltaža 1,35 V.
Help please.
Ja pust jo namir ane... Sej jst mojga gonim (trenutno sicer ne, plata na garanciji ) na stock voltazi pa ga mam iz 1.86GHz na 3.1GHz.
Lp
Lp
miwche ::
če ti komp normalno dela, se ne resetira, itd... pusti voltažo na defaultu. al si jo že kaj višal?
~ there are more alpha males than beta testers ~
Voltaža je stock, CPU je sedaj 3,34 GHz.
Čez noč sem pustil prižgan nek program za preverjanje stabilnosti in vse zgleda v redu.
Hvala.
Čez noč sem pustil prižgan nek program za preverjanje stabilnosti in vse zgleda v redu.
Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje AMD Athlon X2 7750+ NI BE!!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7199 (5452) | Dr_M |
» | Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7144 (5470) | Goldee |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24679 (19369) | Jst |
» | Intel pentium 4 Northwood 2.4 ghzOddelek: Navijanje | 2023 (1384) | fire_3 |
» | pentium 4 2,8 stabilno deluje pri 3,6 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4188 (3121) | Freelancer |