Forum » Programska oprema » Progy za omejitev uploada
Progy za omejitev uploada
Skiper ::
Pozdravljeni,
rabil bi programcek, ki bi recimo laufal v ozadju kot proces na winXP pro, in bi omejeval upload iz mojega racunala. Problem je namrec v tem, da imam preko kabla asimetricni prenos (512dll/64ull) in ce dllam in ullam istocasno mi ull laufa z cca 7k/s, download pa pade iz 55k/s na 7k/s. Ce pa upload omejim na 5k/s, potem dll leti normalno z cca 55j/s. Zdaj, v ftp progiju ni problem omejit uploada. Problem nastane, ko si dllam kaj iz kazaae. Tam ne morem omejit uploada. In ce nekdo dlla kaj od mene mi dowload pune pade. Torej progi, ki bi omejeval hitrost prometa od mene.
Obstaja kaj takega?
Hvala vnaprej
rabil bi programcek, ki bi recimo laufal v ozadju kot proces na winXP pro, in bi omejeval upload iz mojega racunala. Problem je namrec v tem, da imam preko kabla asimetricni prenos (512dll/64ull) in ce dllam in ullam istocasno mi ull laufa z cca 7k/s, download pa pade iz 55k/s na 7k/s. Ce pa upload omejim na 5k/s, potem dll leti normalno z cca 55j/s. Zdaj, v ftp progiju ni problem omejit uploada. Problem nastane, ko si dllam kaj iz kazaae. Tam ne morem omejit uploada. In ce nekdo dlla kaj od mene mi dowload pune pade. Torej progi, ki bi omejeval hitrost prometa od mene.
Obstaja kaj takega?
Hvala vnaprej
MUC ::
Uporab linux mašino kot router, namesti si route2 in bo šlo. Widowsi mislim da nimajo tega, ker za to more skrbet sistemski program, ki deluje na dovolj nizkem nivoju.
To bi bla resitev, ki pa ni pr meni izvedljiva. Bo treba se kr naprej kenslat uploade na kazzai :(
McWolf ::
Kazaa-Tools-options-Traffic-disable sharing my files with other users
Go tell it on the mountains!
JLP ::
In folk k teži ma še clo prov. Ni lepo le ne šeraš. Ldje k sam dljajo šerajo pa nč delajo sam škodo sistemu.
Live long and prosper!
Saj nic ne recem. Valda da se more sherat, ker drugac itaq nebi nic laufalo. Samo definitivno nebom dopuscal uploada na racun tak drasticnega padca uploada. Ce pa bi ull omejil iz 7k/s na 5k/s pa ni problema. Zato iscem resitev, se ti ne zdi?!?
CaqKa ::
tools> options> advanced> "maximum bandwidth....." nastaviš na 32kbps in to je to
hjoj ljudje... help in navodila! včasih prav zanimive reči pišejo noter :)
skipp: kaj te nisi na ircu mene prasal tega?
CaqKa
edit: sicer bi pa tudi jaz prosil za progi ki bi za celoten xp sistem omejil upload? mogoče andrej?
;)
hjoj ljudje... help in navodila! včasih prav zanimive reči pišejo noter :)
skipp: kaj te nisi na ircu mene prasal tega?
CaqKa
edit: sicer bi pa tudi jaz prosil za progi ki bi za celoten xp sistem omejil upload? mogoče andrej?
;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
HEKO ::
Heh..kaj res niate logike?...naredi eno brezvezno PRAZNO mapo...in nastavid a od tu šeraš...in kr nič ni..ti nebojo nič uploadalo..
Če je mapa ista ko za download "temp"...pa ko si zdownloafdaš fajl..ga premakni drugam..skrata! Vse se da..samo znajt se moraš
Če je mapa ista ko za download "temp"...pa ko si zdownloafdaš fajl..ga premakni drugam..skrata! Vse se da..samo znajt se moraš
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HEKO ()
chucki ::
heko to že jast delam 1let!!!! logika!!!!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
HEKO in chucki, vidva sta pa tako logicna clovecka da sploh ne mores verjet. Mi ostali smo pa tak glupi da se bolj ne mores verjet.
Mater ej, to zna vsak. Se lazje je dat kljukico pri "disable sharing of files with other members"(cudno da vidva pametnjakovica nista tega pogruntala), pa nebi rabil nobene brezvezne mape ustvarjat in downloadanih fajlov na hitro premikat!!! Ampak zaradi takih logicnjakov se sistem podira. Kajti, vsak bi lahko to delal, ampak potem se nebi niti en fajl sheral. Logicno, ne?
Sramota.
Mater ej, to zna vsak. Se lazje je dat kljukico pri "disable sharing of files with other members"(cudno da vidva pametnjakovica nista tega pogruntala), pa nebi rabil nobene brezvezne mape ustvarjat in downloadanih fajlov na hitro premikat!!! Ampak zaradi takih logicnjakov se sistem podira. Kajti, vsak bi lahko to delal, ampak potem se nebi niti en fajl sheral. Logicno, ne?
Sramota.
Skiper:
1.) Oprosti --> in sploh ni blo mišleno ztak ko si ti razumel...dans je pač tečn dan..
2.) sej si vido,d a takih programov za Winse nažalost ni...
3.) Hotel sem samo pomagat...in sploh en koga užalit!
4.) če disejblaš sharing...tisti ki hoče dljat od tebe to VE...(ker vseeno njade fajle v tvoji sharin mapi) če pa je upload mapa prazna..pa fajlov na tvojem računalniku niti ne najde...al pač?
LP, HEK0
1.) Oprosti --> in sploh ni blo mišleno ztak ko si ti razumel...dans je pač tečn dan..
2.) sej si vido,d a takih programov za Winse nažalost ni...
3.) Hotel sem samo pomagat...in sploh en koga užalit!
4.) če disejblaš sharing...tisti ki hoče dljat od tebe to VE...(ker vseeno njade fajle v tvoji sharin mapi) če pa je upload mapa prazna..pa fajlov na tvojem računalniku niti ne najde...al pač?
LP, HEK0
CaqKa ::
heko ti ne mores dokazat da tak program ne obstaja, jaz pa nemorem dokazat da obstaja.. pa vseeno mislim da se da kje v registry nastavit.. samo andrej naj pogleda temo :)
CaqKa --> res ne morem trdir..ampak sem 90% prepričan...
Andrej --> Am I wrong?
Andrej --> Am I wrong?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 487417 (37553) | Rias Gremory |
» | [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 4 … 69 70 71 72 )Oddelek: Omrežja in internet | 426047 (9331) | Freakylion |
» | eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 9845 (8315) | Eru |
» | DiVX filmi?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1806 (1352) | cyber |
» | telnet v winxpOddelek: Operacijski sistemi | 1057 (828) | CaqKa |