» »

telnet v winxp

telnet v winxp

CaqKa ::

Andrej:
torej zanima me kako si konfiguriram telnet na winxp in to tak da mi bo delal od zunaj. Torej jaz grem v solo pa pustim komp vkloplen, pa bi se rad telnetal na njega (btw pozna kdo kaksen dos command line IRC client?).
em pa malo še razloži kak je wwwRDC, torej opet sem v soli pa imam wwwRDC nastavljen.. kaksna je varnost tega? em wwwRDc si znam sam nastavit, samo pri telnetu mi stekne.
potem pa me se zanima kako lahko nastavim userom bolj specificne nastavitve kot je directori permision ipd. ,ne pa samo tisto change passwordpa ono logon sliko.
thx
lp caqka

andrej ::

1. telnet ne rabis posebej konfigurirat, razen ce mas firewall. ce mas ICF potem zadevo omogocih na stem listicu kot RDP...

2. varnot dosopa preko web browserja s RDP je vlelika. Vse je sifrirano - 128-bitno...

3. Za bolj specificne nastavitve rabis NTFS.

Tr0n ::

Ti pa tvoj NTFS :).

imam ntfs, oba diska... torej kak pridem do bolj podrobnih nastavitev userjev? gre se mi predvsem za to da RDC userje omejim pri brisanju fajlov.
em za telnet vem da mi je neki kaj te vem kaj vun metalo eror bom pogledal

TrOn: ce pa je res. Brez NTFS-ja ni varnosti v XP...

CaqKa: varnost na ravni datotek nastavis tako, da odpres properties za datoteko/folder in gres na Security tab. Ce ga ne vidis drzi control ko odpiras Properties dialog. Idi pa tudi v folder options in izkljuci Use simpla file sharing...

thx za odgovor.
so še kakšne druge skrite moznosti za nastavljanje?
btw. ce naredim wwwRDC lahko potem iz bilokaterega kompa ki ima inet dostop skocim na moj komp in si irca pozenem? predvidevam da je odgovor da...

kaksne skrite nastavitve mas v mislih. V XP lahko tudi nastavljas kateri uporabnik lahko shutdowna masino,etc ce si to mislo...

Drgugace pa je odgovor na tvoje vprasanje da.

ja ja... tocno taksne opcije kot je ta ki si jo povedal me zanimajo.. :)
nisem vedo te z shutdownom..kje to nastavlam?
thx

Control Panel -> Administrative Tools -> Local Security Policy -> Local Policies ...

kaj je v plus packu za winxp in kaj naredi?

kaj so terminal services pa zakaj jih ne morem instalirat (ne gre kljukice naredit)

v plus packu so razni dodatni programi, teme itd. zadeve nimam tak da ti kaj vec ne morem povedal.

TS je zadeva, ki ti omogoca, da nadziras oddaljen racunalnik in vidis njegov zaslon - podobno kot VNC, PCAnyware, itd.

Zakaj ga ne mores vklopit? A mas vklopljene Offline files?

IIS in upload limit za http server

da ne odpiram novega threada v stilu "winxp problem" :)
rad bi nastavil da bi max upload na httpju bil recimo 5k/s
se da to kak poslihtat? pa bo potem upload za remote desktop tudi omejen?
lp caqka

andrej?

sicer se v server verzijah da omejit IIS promet, ampak ne vem ce lahko locis upload/download. za pro ne vem - mogo pri preverit...

za RD pa hm... Sicer XP-ji podpirajo QoS samo ne vem ce bi se to dalo kar tak naredit...

jaz bi rad samo http omejil RDC naj šiba pune pare :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remote Desktop, nastavitev

Oddelek: Omrežja in internet
337920 (4794) fosil
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47030050 (13484) darkolord
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323246 (2834) CaqKa
»

10 vasih zelja za winse (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
603739 (2992) ABX
»

Terminal Services???