» »

Kaj če zmanjka heroina ??

Kaj če zmanjka heroina ??

«
1
2

#000000 ::

Čist preprosto vprašanje, do katerega sem prišel čist btw. (na strani RTV slo) je med video novicami kratek filmček, kjer nek tip javka da so afganistanci letos imeli spet obupno dobro letino in pridelali kar 6100 ton opija, kar naj bi bilo za 60% več kot lani in kar 33% več kot je letna poraba te dobrote na svetu.

Dobr predlagu je naj polovijo 100 največjih prekupčevalcev in jih obsodit, njihovo premoženje pa razdeliti med Afganistansko ljudstvo.

*Na čem je ta gospod me zanima bolj kot, če smo sami v vesolju* LP

edit: vprašanje je kaj bi se zgodilo če zadeve naenkrat zmanjka za dolgo časa. ?
  • spremenilo: #000000 ()

MarkV ::

Če bi zmanjkalo heroina, bi lastnik(i) tovarne ki izdeluje metadon postal najbogatejši človek na svetu:D

#000000 ::

LOL evo pa smo nazaj, pol bi država (končno) pokasirala davek tudi na hors in vsi bi bili srečni :)

klemen22 ::

Če zmanjka heorina se bodo dilerji pač preusmerili v druge posle (prostitucija,...). Za ostale pa fajn ker ne bo novih končnih porabnikov. Ostali bodo pač na metadonu ali pa kakšni drugi substanci.
Iz mojega stališča: who cares
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Samson ::

Ce bi zmanjkal heroina bi polovico sveta dozivelo krizo zal...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

madmitch ::

Brez skrbi, kemija bi hitro rešila nastalo situacijo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Roadkill ::

Zanimovo je to, da se je, odkar američani skrbijo za red in pravico v Afganistanu, produkcija opija povečala iz ~1000ton na 6100 ton/letno.
Ü

#000000 ::

@Roadkill
Dobr opažaš, v irak po nafto, v afganistan po narkotike, zgleda hočjo bit amerikanci popolnoma neodvisni od zunanjih dobaviteljev oz. to postati sami >:D

Roadkill ::

No, moram se popravit. Slab spomin imam za novice, ki jih mimogrede slišim na poti v službo.
Da bomo malo bolj točni:

During Taliban rule, the production of opium significantly decreased to 74 metric tons per year, but after the toppling of the Taliban by the Northern Alliance with foreign support in 2001, production has increased again. Opium exports make up a very large portion of Afghanistan's GDP, alongside natural gas and agriculture. According to DEA statistics, Afghanistan's production of oven-dried opium increased to 1,278 metric tons in 2002 shortly after the U.S. led invasion. Recent DEA statistics say that production more than doubled by 2003, and nearly doubled again during 2004. The UN Office on Drugs and Crime predicted a 6,100 tonne harvest of opium in year 2006 alone, and consideres Afghanistan accountable for 92% [1] of the world's opium supply.


vir: Opium @ wikipedia
Ü

Stajerc ::

Kaj bi bilo če bi ga zmanjkalo?

Ljudje tukaj gor bi se malo bolj kulturno obnašali.

Drugih sprememb pa ne vidim...razen očitnih.
Have a nice day.

BladE_ ::

Ljudje tukaj gor bi se malo bolj kulturno obnašali.


8-O ???
Akcija - Reakcija

Stajerc ::

Sem mislil da dodatna razlaga nebo potrebna pa naj bo:

Določeni ljudje (uporabniki) ... na tem forumu (www.slo-tech.com)... z takšnimi in drugačnimi izpadi (bolanimi izpadi).

Bolje?
Have a nice day.

tsh2 ::

ah stajerc mislim da za izpade tukaj ni kriv heroin :D

zgleda da so diktatorski režimi dobri pri zatiranju kriminala. ker se ljudje bolj bojijo oblasti. v rusiji se je tudi povečal kriminal po padcu komunizma. zato zdaj pridelajo več opija v afganisatnu, ker se počutijo bolj svobodne, da počnejo, kar hočejo. imho 0:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

Tear_DR0P ::

ena stvar, heroin ne izvira iz samo enega konca sveta, tako da bo zelo težko izginil

druga stvar - če heroin gre, pride drug opijat
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vice ::

1.) Vprašanje : Kaj če zmanjka heroina ??
2.) Odgovor iste osebe : LOL evo pa smo nazaj, pol bi država (končno) pokasirala davek tudi na hors in vsi bi bili srečni
3). Jest: Kako bi lahko država pobrala davek od nečesa kar ne obstaja?

p.s. Na svetu je toliko kemikalij, da je zelo malo verjetno, da bi zmanjkalo materjala za bližnja srečanja z odrešenikom.

tomaz 06 ::

Narjkotiziranje je hobi vsakega 2 prebivalca zemlje, tko da ga zmanjka sigurn ne... ameri so sli z razlogom v Afganistan.

donfilipo ::

>>Zanimovo je to, da se je, odkar američani skrbijo za red in pravico v Afganistanu, produkcija opija povečala iz ~1000ton na 6100 ton/letno.

Horse fantje in dekleta ima zoprne posledice...odvajevalni sindromi so zelo podobni tistim od alkohola...ne privoščim nikomur. (Jasno horse ni opij in ga zato ne merite s pivom ampak z dva deci šnopsa na eks.) Čudi me pa tale povezava zgoraj. Mislim najprej jo je treba preveriti...potem naj mi nekdo pojasni ali američani in nato ne nadzirajo afganistana iz satelita...in potem, ko so tu možna pojasnila, je jasno, kladivo imam..kje je veleposlaništvo ZDA pri nas, bom pa tudi zvedel>:D No pol se boš pa usrou porečete...hm ja 'ali ima nekih drugih heroja u svetu' in pravzaprav to ne spremeni dejstva, da to ni prvič, da slišim da ameri, ko pridejo namesto reda povzročijo sranje in pravzaprav, ker jih ne gre podcenjevati, je morda upravičeno sumiti, da so nekaj nereda pravzaprav kalkulirali....no ja, če ne oni zlodej sigurno. Potem tisto IN GOD WE TRUST ni ravno na mestu. Ampak pri bogu tukaj mora obstajati neka bolj racionalna razlaga....al bo spet pelo kladivo in ja srp imajo tudi eni:\
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Soniux ::

Men se dozdeva da narkomanov na horsu sploh ni tok.

No bolj verjetno je da jih jaz ne vidim.

#000000 ::

Tebi se slabo dozdeva >:D Toliko jih je da se ti niti ne sanja, pejt na metelkovo ob času delitve metadona (če nisi iz LJ. pojdi pred najbližjo ustanovo kjer imajo ta program) V roku pol ure boš srečal vsaj par že pozabljenih sošolcev iz osnovne šola ipd. ali bežnih znancev.

Teh ki so v programu, je občutno manj kot teh ki se skrivajo, še tale podatek, samo v Ljubljani gre dnevno cca 2 kile horsa v luft/po žilah

LP

Tear_DR0P ::

resn horser bo tudi gram na dan spravu, mal po tleh, malo v žilo - nersen ga pa kadi, in ga da še več proč, torej je poraba 2kg na LJ malce malo
v celju je 1000 registriranih horserjev, torej je še približno 5x tolk neregistriranih (ocena ki sem jo slišal na radiju), v LJ jih bi blo po mojem še več
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

;-) ::

Men pa zanima kok je teh 6100 ton v denarju?

Kak se sploh meri heroin ko ga kupiš grami ali kaj in kaj je običajno merica in koliko stane...? Ne ciljam nikamor sam čist tak me zanima.

donfilipo ::

>>Men pa zanima kok je teh 6100 ton v denarju?

Evo đavoljih posla: Večina horse kadi in če nisi še odvisen je 1g, kot bi popil ene 4 pire...zelo odvisno od kvalitete horsa in seveda splošne odpornosti posameznika. Neka velika imena so poflodrale cele kile, pa se jim kaj preveč ne pozna. Razen seveda na denarnici...1 g je nekje od 5.000 sit med brati do 7.000 sit za šminko. Da ne govorim da te nategnejo na vagi na cukru itd...jasno to pač ni redna trgovina. Če si šibaš horse v žilo pokuriš manj in izgoriš zelo hitro....tam skrivanja ni več prav veliko. Odvisnost je tu že pravzaprav evidentna...ker kdor si šiba šnops v žilo, bi ga verjetno tudi že lahko označili za alkoholika menda. V tej fazi si lahko rolling stones, pa ti klinično zdravljenje ne gine.... pomeni infuzija... borba proti hudim krčem in soočenje s tem, da sex and drugs and rockenroll niso najbolj zdrava kombinacija in je morda sredino treba izpustiti. Torej resnica je taka, da tistim z veliko denarja ' doktorji' povedo, da obstajajo veliko boljših stvari kot je horse in to na recept, pa še velikokrat ne pomaga. Revnim ponavadi ko sprevidijo podobo hudiča, ta privošči še en overdose in gospoda se lahko veseli naprej. V nekaterih državah, kjer cesar iz svojega žepa plačuje zdravljenja z razpečevalci opravijo na kratko, solidarnostni sistemi, kot so zavarovalnice pa kakor kje. A ste že slišali da se splača zaleteti? Misleeem...ampak eni djumboti so v navezi z agenti zavarovalnic so sistem pogruntali. Tako ne moreš verjet, da je tudi v horsu kakšna korist...samo za ene je in to ogrooooomna...AMPAK! če ste toliko glupi, da mislte, da je za tistega, ki mal proba al pa tko mal za vikend fura (tisti ki si not tako ali tako vedo), kakšna korist... ste glupi kot točak in lepo vzamete kamen in se ruknete po glavi...morda se posveti. Evo ga grem zdej iskat...kamen namreč ...to je pravi rock.>:D
Torej 6100 ton mnogo novca in brdo patnje...Go figure
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

para! ::

Če prodajaš 6100t potem se meri v tonah :)

Za zadevat se pa nimam pojma, ampak ja, u gramih, dozira se pa polovičke, četrtinke? Bo en k je na horsu razložu :P

lp
Death before dishonor!

mescaline9 ::

Heroin je samo eden izmed derivatov morfina. Večina morfina in ostale opioidne substance v opiju se uporabljajo v medicni kot močni analgtiki in zdravila proti kašlju, pa tudi kot antidoti pri zastrupitvah z derivati morfina (naloxon, naltrexon).

Roadkill ::

Po netu se da prebrat, da iz 10t opija lahko pridelaš 1t heroina.
Kakšen je pa "street price" za to pa ne vem. Sem našel ene podatke za leto 2002, pa je 610t heroina naneslo skoraj $80.000.000.000.
Je pa to ZELOOO okvirna cifra.
Ü

gzibret ::

Za street price ti lahko jaz povem.

2.000 SIT za pol grama (cca)
10.000 sit za 5 gramov

OK?
Vse je za neki dobr!

Roadkill ::

Kar pomen, da sem jaz nek konkretno zajebal pri prejšnem izračunu.
Po teh podatkih pridemo nekako na 6mrd ameriških zelencev. Čeprav pri taki količini verjetno velja kak poseben količinski popust. :)
Da ne omenjam, da je ta količina večja od globalnega povpraševanja, kar pomeni, da se bo cena heroina še precej spustila.

No ja... pa dovolj offtopicanja za zdajle.
Ü

kunigunda ::

Sam za info, v afganistanu so imeli tako dobro letino zadnja leta da so v bliznji preteklosti celo (ne vem ali zarad protesta ali zarad izsiljevanja) namenoma zazgali par polj. Ce ma kdo kej vec infa o tem je dobrodosel :)

grex ::

Za street price ti lahko jaz povem. 2.000 SIT za pol grama (cca)
10.000 sit za 5 gramov


A pol se je pocenil, jaz se se spomnim, ko je en gram bil 8-10K sit :)

Če bi zmanjkalo heroina, bi lastnik(i) tovarne ki izdeluje metadon postal najbogatejši človek na svetu


Metadon je pocen in mislim, da bi to povzročil malo morje generikov :)


kaj bi se zgodilo? Mal perturbacije, pol bi se pa kaj novega našl. Saj teh kemikalij je malo morje.

klemen22 ::

10.000 sit za 5 gramov

A ni to malo poceni? Pomoje je 2.5 grama robe, ostalo pa cukr|O
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

para! ::

Heroin je relativno poceni droga.

lp
Death before dishonor!

donfilipo ::

>>Za street price ti lahko jaz povem. 2.000 SIT za pol grama (cca)
10.000 sit za 5 gramov


Aha polovička drži ceno, petka pa se je v letu dni in pol pocenila in to drastično. Zgleda da kile so, distribucija pa malo šepa>:D Stimulira se diskont. In res je nihče na svetu ne plačuje sladkorja tako drago, kot tisti ki kupujejo that kind of stuff:D Pa še nekaj naj dodam...če boste bognedaj kdaj prisiljeni opazovati preobrazbo kake drage ali bližnje osebe iz normale v junkee vampirja boste videli, da konzumirane količine in porabljen denar vendarle narašča do točke zloma ali intervencije grobarja...ne glede na to da zgleda cena pada.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

kunigunda ::

A mam sam obcutek, al je pol ljudi kle dealerjev :)

donfilipo ::

>>A mam sam obcutek, al je pol ljudi kle dealerjev :)

Po moje nobenga. Ampak odprtega pogovora o eni težkih bitk sodobne družbe pa tisti uspešno cepljeni (pomeni jih boli organ za droge)ponavadi res nočejo peljati:) Kot da jih bo že sam konkreten pogovor 'špiknil'. Ali pa so prebrali neko dobro študijo o tem, da je tudi alko droga, pa so ga vseeno včeraj stisnili 1 litrček-2flaški. Who knows
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Hardstyle ::

Od kje ti podatek, da je bila slaba letina? Jaz sem pred kakim mescom dni bral, da so v afganistanu pridelali rekordno količino opija (iz kateriga potem delajo heroin) in ga pravtako izvozli na črni trg.

P.S.
Iščem link do te novice

gzibret ::

To so podatki izpred od 5 do 8 let, ko sem se še gibal v bolj takih čudnih krogih. Tisti folk sedaj ali klošari, ali je pod rušo, ali nekje na drugem koncu sveta ali pa na psihiatriji.

Jaz sem se substancam izogibal. No ja, kakšen đoint sem pokadil, horsa pa nikoli :8)
Vse je za neki dobr!

_marko ::

Ena zanimivost glede kokaina, ki sem jo zvedel na predavanjih danes:

Izsledijo ga tako, da z masno spektroskopijo ugotovijo kolik delež izotopov je vključenih v ta kokain.
Ker pa delež izotopov C,N,O,H ni povsod enak lahko določijo lokacijo precej natančno. Npr na Nizozemskem pade več težke vode kot pa v osrednji Nemčiji.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Hardstyle ::

Bom kr tukaj vprašal;

Če se svet tako bojuje proti drogam zakaj potem preprosto ne uničijo teh nasadov, ki še zdaleč niso mali?! Točno vedo, kdo ga goji, kaj dela z njim in kako ter kam ga izvaža oz. šverca. Namesto, da se na mejah borijo (kaj pa je par kilogramov heroina in par tabletk) bi pač v luft spustili te njive pa je to to.

Thomas ::

Če boš bombardiral tista makova polja, boš takoj naletel na nasprotovanje vseh mogočih dušebrižnikov! Od Slotech administracije, do lokalnih kmetov ki bodo šli v Talibane, čeprav Koran prepoveduje opojne substance .. do ljubljanskega županstva.

Nič jim ne moreš zaenkrat. Enostavno trpet uničevanje krepavanje (svojih) ljudi skozi heroin.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

gzibret ::

Če bombandiraš makova polja boš imel hordo novih (in jeznih) teroristov. Oni bodo na to gledali isto, kot bi mi, če bi nam zbombandirali Lek, Krko, Gorenje in Revoz, pa še kaj zraven.
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Ali jih bomo mi zapili, ali nas bodo oni zadrogirali, to je tu zdaj vprašanje.

Do 10% Zahodnjakov bi se takoj zadrogiralo, če bi prišli do zastonjske droge - IMO.

Procent alkoholikov v Afganistanu, bi pa v ugodnih razmerah tudi dosegel slovenskega. Po moje.

Rešitv je - kot vedno - v tehnologiji. Če bi lahko povsem nevtralizirali stranske učinke drog, bi pa šlo!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

thramos ::

In hordo ljudi, ki bi rabi uporabljali heroin.

Barakuda1 ::

Oni bodo na to gledali isto, kot bi mi, če bi nam zbombandirali Lek, Krko, Gorenje in Revoz, pa še kaj zraven.


Napačna primerjava

Oni bodo na to gledali isto, kot bi mi, če bi nam zbombandirali vinograde in vinske kleti ter žganjekuhe.

gzibret ::

Barakuda, ne vem, če glih. Pridelovalci maka po mojem niso junkiji. Oni se s tem preživljajo. S prodanim mlečkom kupijo cote, pa hrano, osla, traktor.... Slovenci se z vinogradi bolj malo preživljamo. To je prej za hobi, kot pa da bi bistveno prineslo k BDP.
Vse je za neki dobr!

Barakuda1 ::

Slovenci se z vinogradi bolj malo preživljamo. To je prej za hobi, kot pa da bi bistveno prineslo k BDP.


To si pa ti misliš.
Nekaj je jasno tud za "hobi", a vinogradništvo je pri nas kar omembe vredna gospodarska dejvnost.

Sicer pa, ne vem. A še nisi slišal za slovenska vina. Cviček je celo zaščitena znamka.
Pa ja ne misliš, da se "Haložan", "Janževec", "Ritoznojčan", "Mrlot"..."Cviček :D " pa še kaj, gojijo za zabavo in kratek čas.

donfilipo ::

>>Če boš bombardiral tista makova polja, boš takoj naletel na nasprotovanje vseh mogočih dušebrižnikov! Od Slotech administracije, do lokalnih kmetov ki bodo šli v Talibane, čeprav Koran prepoveduje opojne substance .. do ljubljanskega županstva.

E mili moji! Bombardirali so dojenčke, ker so podrli 2 stolpnici. 10.000.000 in več ljudi, ki so gnilo poginili za posledicami takih polj, ne šteje. Tudi to, da se ameri strašno bojijo slotech administracije in ljubljanskih županov, pa seveda teroristov z makovimi motikami meni zveni rahlo smešno. Hudič spretno zameda sledove. Ta polja bi se dalo zelo efektivno izničiti brez večjih obsodb s strani zelenih, komunistov, ljubljanske županje in seveda brez trzanja, bi zraven CIA lahko obsodila še celo slotech vodstvo da sodeluje z Osamo oziroma njegovim bratrancem Onicht Smokadikugla, ki je klimatološki terorist>:D Lepo vas prosim vendar....res pa je, da čeravno bi zadali kar lep udarec mafiji in teororizmu, zadeve s tem ne bi rešili. In kar v srce 'dirajoča' je misel, da bi nam morda talibani potem zbombardirali vinograde. Prjatli a naj nazadnje kozarce vode vzdigamo...ma saj smo zato se zbratli da ga lohk nažigamo!....Grr pizdarija je, ker nihče ne najde energije in pomoči za resno analizo funkcije drog, mafije in terorja (vključno s cvičkom) le teh pozitvnih, kot negativnih učinkov, sumiranje plusov in minusov z magičnimi orodji kot je ekonomija, matematika, sociologija. Ja lepo smo se z drogami in mafijo sprijaznili in vse drugo je slepomišljenje!;(( Par ljudi je plačanih, da kao preganja zlomka...ampak če ste kdaj spoznavali kurbe, potem boste hitro uvideli, da pravega žara v njihovem delu ni>:D Ne v New Yorki , ne v Ljubljani, ne kje drugje, na kugli tej posrani. Spasit če nas higiena, reprezentanca, janez pa i ostale barabe:) Sicer pa sej pizdarija prizadane samo 10% ljudi..a ne sitnica. Slabo gledate with 20-20 vision..slabo. Tehnologija? ja ta pa znabiti res, ker je ne bog ne hudič dozdevno ne čislata preveč. S pomočjo nje sedi zdaj franci na balanci in se vidi da je not, ne ustavi ga v brzini zdaj ne zlomek niti bog.... Ta zna poskrbeti za endlosung .8-O
Dotlej pa je treba zgleda biti pošten. Če torej 'Ritoznojčan' potem tudi 'The Brownie Horse from Osama' ali pa 'Atomic endorfin package' a? Z napisi "Osama warns do not consume intravenously - smoka da shit and die you infidel!'>:D Pošteno
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Razjasnimo stvari, take kot so.

heroin:

- derivat derivata rastlin, ki so ga izumile v sto milijonih let boja z nadmočnim sovražnikom, živalmi. Te se lahko premikajo in nemočne rastline plenijo, kakor se jim zljubi. Zato do MORALE nemočne rožice razviti kakšna zelo močna orožja. Alkaloide in druge strupe proti nam. Zato se ne čuditi moči heroina, alkohola in podobnih zadev.

Osama bin Laden:

- nevaren divjak na begu. Brezobziren upstarter, ki se je odločil za svetovno vstajo proti dominantni civilizaciji, da bi jo nadomestil z drugo, po njegovi omejeni pameti boljšo.

Ameri:

- novodobni Rimljani, katerih legije še zagotavljajo mir po svetu. Če oni podležejo, bo po kratkem pirovanju barbarov in "spartakovcev" spet zavladal dolg, mračni vek.

Mafija:

- naravna združba ali krdelo moških članov nekega plemena. Nepotrebna in škodljiva, kadar se ljudje organizirajo v narod s pravno državo.

10% ljudi:

- eden je preveč, če ga prizadane karkoli. Droga, lakota, vojna, Darfur ... Še bo treba potrpet.

Tehnologija:

- tisto kar deluje. Strogo po definiciji.

Hudič:

- It. Potencialni transmem. Personifikacija s hudičem je ne samo odveč,tudi zavajajoča je. It je tako neoseben, da bi bolj ne mogel biti. Hladna neosebnost je njegovo bistvo. Raje sklepam posel s hudičem ali z bogom (če bi kje bila), kot z onim. Ono, it, je neoseben princip, po katerem se mimo naše volje odvijajo stvari. Želimo dobro jabolko z drevesa, dobimo pa odsotnost vsakršnega zanimanja za sadje - lahko skupaj z jabolkom. Ko gredo stvari pač mimo nas, v nepredvideno, nezaželeno smer, ki se je doslej še bal ni nihče. Giga Goo.

20/20 sight:

- Slabovidnost najbolje videčih. Druga ali tretja liga vidcev. Prva mensezdi gleda že z ene 40/20, v 10 osnovnih barvah. Fino bi blo, no.

Edit - tipkarske.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

gzibret ::

> Zato se ne čuditi moči heroina, alkohola in podobnih zadev.

Hmmm, alkohol je metabolični produkt heterotrofnih in ne autotrofnih organizmov :\

Drugače pa lepo napisano!
Vse je za neki dobr!

_marko ::

Super napisano! Seveda se strinjam.

gzibret: motiš se, pri omejitvi z kisikom tudi rastline fermentirajo, da bi dobile ATP.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

gzibret ::

Ja, že, že. Samo, a nastane etanol? A niso tudi neke kisline zraven - mlečna, piruvična, citronska, aceton..... (sem že malo pozabil srednješolsko biologijo)

Sicer pa je to produkt anaerobnega metabolizma in ne obrambni mehanizem.
Vse je za neki dobr!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problematika drog - najhujše droge (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5212202 (9251) jype
»

Zetas nadaljujejo boj proti blogerjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5516262 (13527) Iatromantis
»

Medvedjev želi cenzuro internetnih strani, ki propagirajo droge

Oddelek: Novice / NWO
164532 (3586) Fuks
»

Če polnoletna oseba omogoča mladoletni uživanje drog? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10110482 (8652) smilyxx

Amfetamini pomagajo pri učenju ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17224456 (3205) C_maniak

Več podobnih tem