» »

Računalnik ob televizorju

Računalnik ob televizorju

orescek ::

Imam en majčken problem.
Ata, ki je neuk v računalništvu bi rad ime računalnik ob televizorju da bi lahko on poslušal svojo zbirko muzike(ki je ni malo), kar preko kompoment. Ugotovil je namreč, da ma že malo preveč CD-jev.

V glavnem je tako da ima par malo čudnih zahtev, katere so: velik disk, daljinec in pa da je ležeča škatla(da zgleda kot komponenta) in pa lahko opravljanje.
Predlagal sem mu kako komonento ala KISS vendar noče tega ampak izrecno računalnik.

No našel sem mu enega: http://www.teal.si/iShop.asp?mode=PR00C...
Vendar pa ni v ležečem položaju.

Če ma kdo kak link za podobne računalnike, ker jaz sem tegale edinega našel oz. če obstaja kak programski produkt s katerim navaden računalnik spremeniš v kak multimedijski center( ob zagonu računalnika ).

Hvala

mango ::

Morda je pa bolje, da si kupi hišni kino, ki zna peči tudi dvdje. Mislim da bo tam za nekje okrog 80k SIT dobil že kar spodobno stvr, ki bo imela daljinec, svoj disk cca. 160 GGb, znala zapisovati cdje, dvdje, pretvarjati iz waw v mp3, konvertirati filme ....., lahko pa enostavno uporabi tudi kot recorder iz TV v mpeg ali avi obliko. Izhodi za zvok so 5+1, zna plajati cdje, mp3je, dvdje, pa nekateri modeli tudio neposredno iz SD kartic ali USB ključev.. Najdeš in pogledaš pa te stvari lahko na mimovrste.com, enaa ... Pa tudi njihov sofware lahko ndgrajuješ.
Mogoče bi bilo to zanj bolj primerno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mango ()

KandazaR ::

Kaj pa xbox?? DRugače pa nabavi tole ohišje v njega daj
Asus M2NPV-VM ki ima integrirano grafo (plata je tako kot ohišje mini ATX) in pa en procesor AMD AM2 ki delujejo pri 30W in se malo grejejo.
Notri daj še en 320GB disk (WD ali seagate) in pa necov dvd rw. IN pa seveda še vsaj 512MB rama (če imaš denar vsekakor kupi 1GB) ddr2 z vsaj 667MHz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

orescek ::

Žal komponente odpadejo, ker izrecno hoče računalnik. :'(

KandazaR pa obstaja kak softver da se čimbolj atomatizira upravljanje.

para! ::

Če hočeš ti zrihtam en tak media PC, z ohišjem, ki je na pogled enako Hi-Fi komponentam. Zadeva seveda ni zelo poceni, če te zanima pošlji ZS.

Software za upravljanje je Windows Media Center.

lp
Death before dishonor!

macgajver ::

LP če je ata pripravlen odrint mejčkn več dnarja si poglej tole KLIK
tenstan krompir je pa zakon

zlobcek ::

nevem, če bo on dobil appla z ležečim ohišjem in mac os media center edition.

On bi verjetno rad imel namizje kar na tv-ju. Zato je najboljše lepo sestavit en PC. Ohišij, ki so podobna hi-fi komponentam je kar nekaj. Nekdo je še tukaj na slo-tech prodajal nekaj takih ohišij.

Jest bi sestavil en dokaj poceni računalnik s sempronom in dobro zvočno kartico, gor naložil win XP pro media center editione in kupil nekje daljinca za te winse. Mogoče bi namesto daljinca kupil en ati-jev TV tunner, ki ima mujota že zraven in tako lahko še snemal programe na TV.

Malo prečekiraj naokoli.

Moj sistem pred Tv-jem je mini atx, ohišje je neko poceni ležeče, precej lično. Če nebi bilo bi ga pač malo zmodal, da bi bilo, ker mi je brezveze metati 50 jurjev za ohišje, če lahko kupim nekaj poceni plastičnega ležečega, kupil en konc aluminija, ga zbrusim in nažagam kakor bi pač rad in vstavim v sprednji del maske. Tudi tisti LCD, ki ga imajo nekatera dražja ohišja se z mano truda lepo naredi doma.

Tunner imam theatrix 550Pro, pri kateremu se daljinec precej lepo razume z XP media centrom. Zaenkrat imam notri athlona 3000+ 754, bedno grafično a z lepo sliko ATI 9250 in zunanjo zvočno audigy NX. Sistem dela zelo lepo. Tudi snemanje in vse je zakon. Zdej edin problem je še, ker moram 3/4 muske še lepo urediti po albumih in pristaviti slikice, da se lepo vidi u media centru vse kot bi se moralo. Potem bo to idealno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

karafeka ::

Ma kake miniatx plate. Za tebe je edina prava itx plata (17x17cm). Na taki imaš že vse vgrajeno od zvočne, grafične, mrežne. Zraven daš en 2.5 palčni disk, en slim dvdrw s slotom, 12v napajalnik, vse skupaj v eno malo ohišje, in ga boš lahko imel na televeziji, ne poleg nje :). Mogoče edin problem je cena, ki bo sigurno več kot 100.000 sit, in pa čas, če si boš ohišje izdelal sam. Če pa ne rabiš diska (če boš samo gledal ali poslušaš preko cdjev oz. dvdjev, pa namesto tega daš noter čitalnik kartic, pa na karto inštaliraš OS (po možnosti linux:) ) in boš tako imel še manjšo ohišje.

bluefish ::

Zalmanovo ohišje. Na strani pa je še en kup ohišij, ki so podobna komponentam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pasivno hlajen mini server

Oddelek: Strojna oprema
162433 (1772) 111111111111
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
41759348 (21414) umexteacher
»

Mini ITX - media box

Oddelek: Kaj kupiti
252603 (2100) zavajon
»

En par vprašanj okoli HTPCja

Oddelek: Pomoč in nasveti
201947 (1473) Keyser Soze
»

Pc za v dnevno

Oddelek: Kaj kupiti
91252 (960) jan01

Več podobnih tem