Forum » Zvok in slika » Gorenje TV & scart
Gorenje TV & scart
lyn@ ::
Torej imam eno staro televizijo Gorenje, ki ima SCART priključek.
Vendar ne glede na vir, ki ga priklopim preko scarta (dvd-player, amino) slika na TVju "migeta" oz. "šejka" (wtf).
Zanima me če ma kdo podobne izkušnje oz. ali je zadeva morebiti odpravljiva (servis) ali pač tko je .. .?
lp
Vendar ne glede na vir, ki ga priklopim preko scarta (dvd-player, amino) slika na TVju "migeta" oz. "šejka" (wtf).
Zanima me če ma kdo podobne izkušnje oz. ali je zadeva morebiti odpravljiva (servis) ali pač tko je .. .?
lp
mat3 ::
Zdaj ne vem kaj misliš s tem, da celotna slika utripa ali da se trese zaradi nizke frekvence osveževanja. Kabel je najbrž dober, drugače ti bi preklapljalo med TV in Scartom, če bi le ta izgubljal stik. Si poskusil priklopiti različne naprave, da vidiš, če je problem v TV ?
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com
lyn@ ::
Slike ne utripa, bolj trese.... šejka..pa vsake tok časa zamakne dol pa spet nazaj...
Poizkusu sm DVD-player (trese) in poizkusu T-2 TV (prek settopa)... obeh primerih trese. Kabli so OK, settop in dvd tudi, ker na ostalih TV je slika OK!
TV gorenje je pač star, 10 če ne več let. Ali možno da je kak "stik" al prah al karkoli al pač TV ni sposobn "karkoli". Torej nakup novega ?
Poizkusu sm DVD-player (trese) in poizkusu T-2 TV (prek settopa)... obeh primerih trese. Kabli so OK, settop in dvd tudi, ker na ostalih TV je slika OK!
TV gorenje je pač star, 10 če ne več let. Ali možno da je kak "stik" al prah al karkoli al pač TV ni sposobn "karkoli". Torej nakup novega ?
mat3 ::
Če je tako kot praviš, bo pa verjetno res najboljša tvoja zadnja ugotovitev, nakup novega TV. Pomojem se ne splača komu dajat na servis, da bi gruntal kaj je. Če TV drgač dela ko šus, ga boš pač imel za drugi TV v sobi, kuhinji , kjerkoli...
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
joze ::
Povsem enaka težava, le da je gorenjev tv star 5 let. Ima dva scarta in na obeh je stvar ista.Slika migeta komaj opazno če prikazuje kaj barvastega in zelo moteče na belih ali enobarvnih zaslonih. Dokler sem imel samo dvd sem mislil, da je pač kriv nizkoproračunski dvd, sedaj ko imam še siolTV pa vidim da je kriv televizor. Novega ne bom kupoval, ker mi drugače služi odlično bom pa še poizkusil preko činčev povezat. Mogoče pozna kdo kakšno rešitev?
joze ::
Poskusil preko činčev-slika slaba, barve blede, anomalije. NA drugem scartu je vse skupaj še bistveno slabše. Opazil sem, da so težave predvsem kadar so barve svetle. Če so barve na zaslonu temne, ni opaziti nikakršnega migetanja, pri rumeni ali beli barvi pa slika migeta, na levi in desni strani zaslona pa se pojavijo anomalije( če je naprimer na zaslonu ravna črta se spremeni v nazobčano)Sredina zaslona je brez težav.
Mislite, da bi kakšen serviser znal pomagat? Ma sploh smisel?
Mislite, da bi kakšen serviser znal pomagat? Ma sploh smisel?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joze ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 583598 (22927) | Dominator |
» | Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TVOddelek: Zvok in slika | 7915 (5842) | Senitel |
» | Samsung TV4:3 100 Hz 100tisoč.Oddelek: Kaj kupiti | 1413 (1103) | skrt3 |
» | Tv brez scarta,Dvd,Vr... kaj narediti?Oddelek: Zvok in slika | 1570 (1447) | Dissection |
» | uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6200 (5105) | bbobst |