Forum » Zvok in slika » Windows movie maker in DivX
Windows movie maker in DivX
Yaho ::
Zdravo.
Imam en problem. V Windows Movie Maker-u sem posnel filmcek. Program mi je avtomatsko naredil film v končnico .avi in .wmv. A nobene od teh 2 končnic divX player noče predvajati. V čem je problem?
V naprej hvala za odgovore.
[popravljen naslov, podtalje]
Imam en problem. V Windows Movie Maker-u sem posnel filmcek. Program mi je avtomatsko naredil film v končnico .avi in .wmv. A nobene od teh 2 končnic divX player noče predvajati. V čem je problem?
[popravljen naslov, podtalje]
Lp, Yaho
- spremenil: podtalje ()
jan01 ::
Še enkrat: avi je le container za video in zvok. S gspotom poglej kako je kodiran video in zvok.
podtalje ::
Windows movie make upoarblja Windows media 9 kodek, ki ga velino predvajalnikov ne podpira.
Svetujem, da uporabiš kakšen drug progam. Malo poglej po googlu, pa tudi na slo-techu je bilo
o zajemanju in obdelavi videa že veliko govora.
Svetujem, da uporabiš kakšen drug progam. Malo poglej po googlu, pa tudi na slo-techu je bilo
o zajemanju in obdelavi videa že veliko govora.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
Sej mi je že nekak uspelo pretvorit v dr. DivX-u. Samo še vedno mam problem.
Če v Windows Movie Maker-u nič ne urejam in filmček direkt z kamere shranim na disk, mi dr. DivX filmček sprejme. Če pa v Windows Movie Maker-u dodam kake slike in učinke itd., mi ga dr. DivX ne sprejme. Prvo nekaj preiskuje, potem mi javi napako.
Se da to kak popravit?
Katere programe, podobne WMM-u vi predlagate?
Če v Windows Movie Maker-u nič ne urejam in filmček direkt z kamere shranim na disk, mi dr. DivX filmček sprejme. Če pa v Windows Movie Maker-u dodam kake slike in učinke itd., mi ga dr. DivX ne sprejme. Prvo nekaj preiskuje, potem mi javi napako.
Se da to kak popravit?
Katere programe, podobne WMM-u vi predlagate?
Lp, Yaho
sthep ::
Ej Yaho, a mi poveš s katerim programom si pretvoril avi. v divx, ker že nekaj časa iščem program za to
Polek DivX playera je program dr. DivX. Z njim se to naredi. Samo rabiš licenco za njega :P
Lp, Yaho
jan01 ::
"Avi v divx"..
Še enkrat avi je le container za filme. Video je lahko skoraj v komurkoli(nestisnjen, xvid, divx, h264, mpeg2,...) in enako tudi pri zvoku!
Za pretvarjanje imaš veliko dobrih BREZPLAČNIH programov:
SUPER -zelo dober, a nenavadno je free
MediaCoder
Dr.Divx-je BREZPLAČEN!
VirtualDubMod -najzmogljiveša različica virtualduba.
StaxRip
...
Drugače pa za boljše urejanje uporabljaj kaj bolj spodobnega od sicer preprostega(v dobrem smislu) windows movie makerja.
Imaš zelo dobre programe od uleda videostudio, , adobe premiere, vegas... Poglej npr na slo-filesh... za zloadanje celih verzij, ko pa boš ugotovil kateri ti je najboljši ga pa kupi, če si ga lahko privoščiš...
Še enkrat avi je le container za filme. Video je lahko skoraj v komurkoli(nestisnjen, xvid, divx, h264, mpeg2,...) in enako tudi pri zvoku!
Za pretvarjanje imaš veliko dobrih BREZPLAČNIH programov:
SUPER -zelo dober, a nenavadno je free
MediaCoder
Dr.Divx-je BREZPLAČEN!
VirtualDubMod -najzmogljiveša različica virtualduba.
StaxRip
...
Drugače pa za boljše urejanje uporabljaj kaj bolj spodobnega od sicer preprostega(v dobrem smislu) windows movie makerja.
Imaš zelo dobre programe od uleda videostudio, , adobe premiere, vegas... Poglej npr na slo-filesh... za zloadanje celih verzij, ko pa boš ugotovil kateri ti je najboljši ga pa kupi, če si ga lahko privoščiš...
~Panter~ ::
Še moje mnenje ...
Uporabljam windows movie maker ...
Za tisto kar jaz rabim čisto dovolj orodij ...
Ko imam enkrat v wmw narejen, shranim na rač
z nastavitvijo DV-AVI (PAL)
Zasede sicer res veliko prostora, mi pa
najbolj ustreza.
Potem ga po volji spremenim z VirtualDubom
ali pa pustim neokrnjenega in ga zapečem na DVD
s programom za ustvarjanje le-tega.
Uporabljam windows movie maker ...
Za tisto kar jaz rabim čisto dovolj orodij ...
Ko imam enkrat v wmw narejen, shranim na rač
z nastavitvijo DV-AVI (PAL)
Zasede sicer res veliko prostora, mi pa
najbolj ustreza.
Potem ga po volji spremenim z VirtualDubom
ali pa pustim neokrnjenega in ga zapečem na DVD
s programom za ustvarjanje le-tega.
Pogum ni odsotnost strahu, je le sodba, da je nekaj drugega pomembneje od strahu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59258 (14406) | BaRtMaN |
» | Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12582 (10437) | Jst |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3533 (3065) | jan01 |
» | Mpeg2 to AVI ?!?!?Oddelek: Programska oprema | 1203 (1140) | sh4rk |
» | DV v DivxOddelek: Zvok in slika | 1723 (1621) | pivmik |