» »

Tv antena?_pomoč!

Tv antena?_pomoč!

migič ::

Ker mamo kar slab signal in že staro anteno, me zanima kaj treba sploh gledat pri nakupu nove, pa ne sobne. Zanima me; "dobitek(db)-kaj jebolše več ali manj, frekvenca, razmerje naprej-nazaj, ŠIRINA GL.LISTA 3dB BEAMWIDTH (H)...
uhv, vhf, >>nekatere lovijo tudi to "dvb-t", kaj sploh to je?
A bi treba kakšen ojačevalec vštimati?

Zdaj mi antena lovi te programe:
slo1,2.hrt1,2,poptv,akanal,vaš kanal,rtl
Samo je na nakaterih je slika full zanič.

lokacija;Bela krajina,okolica Črnomlja, kjer ni kabelske:(
............. in migali so do konca svojih dni!!!!!!
Migajte z mano, naj živi migič!

ToniT ::

Najboljše bo, če pokličeš najbližjega (in najboljšega) monterja in ti on uredi vse v zvezi z antenami.
Zakaj?
Zato, ker on najboljše pozna, kateri oddajniki imajo najboljši signal in na kateri frekvenci oddajajo. Ena antena je premalo. Potrebno jih je več. Logperiodic antene so širokopasovne ina zato običajno zadošča ena antena za več programov iz iste lokacije (npr. SLO1 in SLO2 iz Trdinovega vrha...). Poleg tega rabiš filtre in verjetno tudi ojačevalce za posamezne kanale, ki ti združijo več anten na en kabel.

Gwanaroth ::

Mi smo tudi poklicali lokalnega "mojstra", ampak ti povem iz izkušenj, da ni poštimal prav nič. Prvi mesec je delovalo normalno, nato ob prvi burji je šlo vse v k... Zgleda da je veter zasukal antene.. ali kaj podobnega. Na koncu smo pristali na sobni anteni za 25€, s katero vidimo kar precej kanalov.. slo1,2, poptv, a kanal, hrt1,2 + kup italijanskih.

Lights often keep secret hypnosis..

S1T ::

za DVB-T potrebuješ sobno (aktivno) ali strešno UHF-anteno (kanali so v SLO vsi nad 21, kar pomeni v UHF-področju (K21-K69).

Sicer se da, odvisno od oddaljenosti oddajnika, gledat DVB-T preprosto s koaksialnim kablom.
Kabel priklopiš na DVB-T sprejemnik, ga obesiš nekje pod streho ali ob oknu, pred tem pa ga "olupaš" za ca. 20 cm do opleta in oplet zavihaš nazaj čez kabel (ne odrezat!) odstraniš morebitno folijo, notranjo izolacijo pa enako "olupaš" skoraj do opleta. Nato oplet fiksiraš, da ostane raztegnjen.
Anteno ("dipol") obesiš horizontalno ali vertikalno, lahko tudi pod 45° (glede na oddajnikovo polarizacijo oz. če hočeš vloviti več oddajnikov) in jo fiksiraš, da je raztegnjena (ravna). Mora pa biti usmerjena proti oddajniku (vsaj za signal iz HR)!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-T antena

Oddelek: Zvok in slika
284504 (2991) 737
»

Zakaj imajo Radijske postaje več frekvenc?

4612965 (11322) Scorpia
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27565824 (23532) k4vz0024
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26958336 (35048) Alexius Heristalski
»

Analogno ja, digitalno ne?

82614 (2316) mariooo

Več podobnih tem