» »

Slo-tech reforma

Slo-tech reforma

1
2
3 4

PARTyZAN ::

To z NESTom je pa prav hinavsko, če bi hotel videti vmesnik bi se moral torej peljati 300km, da bi ga videl ;( .


Velika vecina obiskovalcev letosnjega NESTa ni videla novega dizajna ;).

MihaFirst ::

kje je edward a kdo ve


tu sem! :D ste me pogrešal, al kaj? vsak nuca pavzo [odstranjena povezava]

//Povezav na "takšne" forume ravno ne dovoljujemo četudi so na nivoju tvojega.
www.gamma.si

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Na avtomobilizmu sem uporabnika pizdamaterna vrgel dol iz foruma že zaradi imena in smo tudi spremenili pravilnik da uporabniki ne smejo imet nickov, ki bi spominjale na kletvice in podobne bedarije.

mtosev ::

Tu na S-Tju so malo za časom. :D :D :D

Kakih večjih sprememb verjetno nebo nikoli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

urbybaby ::

Da še jaz nekaj pripomnim. ST je tudi po mojem malce pokvaril. Če pogledate samo datume v oddelku TESTI lahko vidite, da jih velika večina datira v leto 2001. Takrat sem tudi jaz začel prebirati ST forum in ostale informacije. Stran se mi je zdela super. Precej stvari, ki em jih iskal, sem z lahkoto našel na ST.

Sedaj (kakšno dobro leto) pa je tega vse manj. Verjamem, da ST ustvarjate prostovoljno in predvidevam tudi brezplačno, vendarle je velika škoda, da ne nadaljujete dela vaših predhodnikov.

Kar pa se tiče smetenja po forumu in raznoraznih butastih post-ov se pa strinjam z že napisanim. Vredno vse graje in take je potrebno odstranit z foruma, saj s tem odvračajo druge uporabnike.

Seveda je to samo moje razmišljanje.

klemen22 ::

No zanimivo. Sicer si kakšen Pi*damaterna zasluži vso grajo. Vendar ne zatiskajmo si oči ->tovrstne teme so skorajda najbolj brane:|
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Slo-One ::

Možne rešitve:

1. Dajte med teme vsem spamerjem milijone reklam.
2. Nepregledni vmesnik
3. Naj se omeji postanje na minimalno znakov in, da ne ponavlja znakov.
4. Ban
5. Nazivi in možnost ignoriranja
...

hamax ::

dobra kazen za "smetače" je tud ksn neumn avatar(ovca al pa ksn napis). je pa problem, ker slotech nima avatarjev.
mogoce ksn napis v podpisu, lazje razumevajoci statusi...

Thomas ::

Če bi res želeli, da Slotech zasije, bi odstopili vsi, ki opravljate kakršnokoli funkcijo na njem.

Potem bi meni prepustili, da imenujem novo vodstvo. Sebe ne bom, za druge je pa vse odprto vprašanje.

Ali pa boste počasi utonili v povprečje.

Gandalfar ::

in zakaj si ti najboljsi za to? :)

klemen22 ::

Verjetno zato ker je zgodovina pokazala da je boljša bolj desna opcija od bolj leve:D .
Mal heca more bit;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Thomas ::

Povej boljšega, Gandalfar! Prosim, izvoli. Imenuj nekoga, ki je sposoben dati kakšno netrivialno in nedolgočasno usmeritev bolje, kot bi to storil jaz. Komot se mu umaknem s poti!

Ampak vsi faktorji na Slotechu so dolgočasneži. A kdo ni? A je kdo toliko zanimiv kot recimo Brane? Zdaleč ne.

Sami mlačni kimavci, če mene vprašaš. Politični korektneži, to itak jasno. Neprovokativni, nekonfliktni, primerni za večerno branje, če bi nas dajala nespečnost.

Že Number One je čisti dolgočasnež, ki ne zmore napisati več, kot kakšno cinično opazko. Ampak jasno, on naj bi imel druge dolžnosti.

Kaj pa drugi? Meni delujejo utrujeno, naj se spočijejo, če ne bomo vsi zaspali, Slotech pa počasi zgnil.

Trubadur ::

Hehe zakon post :)))))
Berite Thomasa!

Matek ::

Thomas, vodenje spletne skupnosti bi po mojem mnenju v najbolj idealni situaciji vsekakor morali opravljati osebki, kakršne ti opisuješ - politično korektni, neprovokativni, nekonfliktni in pravniško natančni. Res je, da je dobrodošlih čimveč strastnih ljudi, ki prispevajo k vsebini s svojimi netrivialnimi in nedolgočasnimi usmeritvami, saj ti dejansko oblikujejo vsebino zadeve, za njihov nadzor pa morajo še vedno skrbeti čimbolj neoporečni ljudje. Če se nadzorniki nagnejo na eno stran, bo določena skupina obiskovalcev z njimi bolj, druga pa manj zadovoljna, razlik med obiskovalci pa nikakor nočemo delati.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

CaqKa ::

number one tota je dobra :) oziroma bolje če naredim tega smajlija: ;)

MMM thomas ma v bistvu prav, sej moderatorji naj bodo takšni kot sta naštela. ampak odgovorni za vsebine... tam bi pa bilo treba dat nekaj dosti bolj razigranega. stju manjka dinamike. anketa ki bi pričakoval da bo bolj sprostitvene narave, je vsakič zategnjena, tu in tam se je ponovila, ažurira se zelo malo. po mojem odstopu sem se javil za nje vodenje, pa ni bilo odziva. dejansko manjka brane2jev ;)

Thomas ::

Ta trenutek sem naprimer zmožen odpreti temo, ki bi naelektrizirala ozračje. Bila bi seveda ful elitistična za aktivne udeležence in skrajno zanimiva za množice pasivnih. Najbrž ne samo ene teme, jasno! Prav tako kot sem zmožen tudi nadaljevati in osvežiti nekatere dosedanje tahude topice.

Samo zagotovo tega ne bom storil, dokler se nepreklicno in zares ne začne ta napovedovana (in samo napovedovana!) reforma.

Bodisi dobim proste roke kot sem povedal zgoraj, da se dosedanja garnitura umakne, ali pa čakajte na spremembo dizajna in uživajte siceršnjo mlako, katere je to zdajšnje "vladujoče plemstvo" najboljši garant.

Saj je Luni tudi odšel. Prav tako Sergio, pa še marsikdo! Ne vem, zakaj bi bile ravno zdajšnje bwane tako posebno večne in imune. Kot bi bil Slotech zaradi njih in ne oni zaradi Slotecha. Kot da bi bile zasluge vse njihove. Prigrebli so se do teh "vodstvenih položajev" in to je bil njihov cilj. Raje bwane vse bolj povprečnega foruma, brez idej za naprej, kot pa udeleženci na forumu povsem svojega kalibra in formata?

Premislite ... po kateri poti bi raje krenili, po kateri bi bilo pa za vse dosti bolj zanimivo in vznemirljivo in tako naprej.

Thomas ::

Poleg Z&T se recimo odpre še S&T, kjer vse debate potekajo v angleščini in ki ima ambicijo (in potencial) postati nekaj, kar ni Slashdot, ne digg, ne SL4, ne Anissimov blog ... pač pa nekaj prav tako vročega. Forumovci prevajajo zadeve pa še za Z&T (in lahko obratno).


Isto s PČ. Isto z nekaterimi hardcore oddelki kot je naprimer Programiranje.

Veliko je ljudi, ki bi znali in zmogli in sploh imeli ambicijo sodelovati pri čem takem med tistimi ki pišejo in med onimi, ki so včasih pisali semle.

Ali pa ... je čas slave za ST minil, zvezdni trenutki prešli, še preden so sploh in zares prišli.

Saj pravim, lahko pa obdržite to kar imate ... če sploh lahko obdržite.

root987 ::

Kot dodatek k slo-oneovemu seznamčku rešitev...
Kar se tiče person non rudis in ostalih kalibrov - kaj pa če bi si lahko v nastavitvah nastavu da tega nočem videt in bi se namesto njihovega celotnega sporočila prikazal samo njihov nickname in kakšen link za razširitev celotnega sporočila (če bi si slučajno premislil...)

v angleščini

Mar ni takšnih in podobnih angleških forumov že na pretek?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

Thomas ::

Nobenega dvojezičnega foruma ni, kolikor vem. Slovensko angleškega. Kjer lahko bereš v slovenščini in angleščini.

Vprašanje je, če je Slotech odprt in je referenca in konkurenca na angleškem jezikovnem področju. Ni, po marsikateri vsebini pa bi lahko bil.

Kdor ima kaj elo pametnega povedat, naj pove v obeh jezikih. Prijazno našim uporabnikom in odprto v svet.

A ni že ogromno šol ki poučujejo v angleščini v svetu? Je to razlog, da se na naših prepove? Ne.

R33D3M33R ::

opeter: Zakaj, kam boš šel? Na Luno? Si ti bil slučajno tisti Slovenc, ki je v Ameriki kupil nepremičnino na Luni?


Nehal se bom aktivno ukvarjati z računalništvom.

urbybaby:Velika vecina obiskovalcev letosnjega NESTa ni videla novega dizajna ;).


Se sploh ne čudim. Saj na s-t je navada, da se stvari skrivajo. To je popolnoma isto kot pa tisto driblanje okrog tem, ki so zadevale konfiguracijo strežnika. Ko pogledam kakšno od njih, mi postane slabo. Kot, da bi bila konfiguracija neka vladna skrivnost, da je ne bi smeli izdati. Namesto pričakovanega odgovora se v taki temi najdejo taki, ki smetijo z nekimi hrčki. Sick ;(. Vsak uporabnik S-Tja ima pravico to zvedeti!

Sedaj (kakšno dobro leto) pa je tega vse manj. Verjamem, da ST ustvarjate prostovoljno in predvidevam tudi brezplačno, vendarle je velika škoda, da ne nadaljujete dela vaših predhodnikov.


A brezplačno? Zakaj so pa tule gor bannerji? Raje ne bi ugibal koliko ostane od "pridobljenega denarja - denarja za delovanje strežnika", ampak vsak, ki bo rekel, da se ne splača, se bo zlagal. Naj se prihrani za ljudi, ki nimajo pojma o tem kako delujejo stvari na internetu.

Kar se pa upadanja kvalitete vsebine tiče bi pa rekel samo to:
Če bi se pojavila S-Tju konkurenčna stran, bi bilo na tem forumu vse drugače!
Sedanje stanje je pač tako, da strani, ki bi lahko ogrožala s-t ni, ker se je večina računalničarjev nabrala tu. Mogoče se motim?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Tody ::

Thomas mislim da narobe gledaš na zadevo. ST _NE_ sme bit samo FORUM. Treba oblikovat še ostalo vsebino in spodbujat folk da bo pisal članke, recenzije in podobne stvari. PČ in Z&T je samo delček te celote, ki ga tudi večji del NE obiskuje ker dejansko nima pojma (al se pa dela da ma) kaj se tam notri piše.

Thomas ::

Sej ne rečem, da je to edino. Poudarjam celo, da so še druge pomembne zadeve.

Bistveno je, da se zdajšnja kamarila penzionira, da bo iz Slotecha še kaj večjega. Internacionalizacija je nujna! Tako v političnih debatah, kakor v znanstvenih, kakor v navijanjih.

Tole je pa ... premalo vse skupaj, izgubljena in zamujena priložnost. Dušebrižniški ceh under way.

root987 ::

Lahko se pa nardi avtomatski prevajalec, ki bo vsak slovenski tekst prevedel v angleškega... :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

BigWhale ::

> Ali pa ... je čas slave za ST minil, zvezdni trenutki prešli, še preden so
> sploh in zares prišli.

Tega nikoli ni bilo. Resnicno ni bilo.

Ni bilo prepoznavnosti niti neke slave. :)

nekdo_02 ::

Slo-tech je čist ql page
Še posebej odkar sem jaz tu gori.

mtosev ::

Hehe ti pa res dosti pripomoreš. :D :D :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
Enermax Platimax | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

alum ::

Še dobro, da ti kaj več.

klemen22 ::

wakum: Mtosev doprinese veliko saj ni Persona Rudis;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

steev ::

LOL

Sry, se nisem mogu zadrzat.
:|

Monster ::

se slo-tech ni nikol mel nekega velikega internacionalenga cilja :) .. sploh nevem zakaj bi se mogo razsirit pa ratat multi jezikovni ipd ..

ps: ovo egotreipiranje raznih ljudi spominja na zacetke slo-techa ko so ble še zvezdice poleg nickov :D
Ka zaboga...

Thomas ::

Torej bo ostal skromen in ponižen forum, povsem politično korekten in prijetno domačijski.

Oh, kako lepo!

Saj nimam nič proti. Vendar če je to cilj, naj se ga pa tudi jasno izreče.

klemen22 ::

Thomas: moje mnenje je da angleščina tukaj nima velike veze. Podobnih forumov imaš tudi v tujini dovolj. Zakaj bi bil slo-tech le še eden og generikov.

Se pa strinjam s politično korektnostjo in ostalimi stvarmi!
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Monster ::

pa ka ti bi rad iz tega foruma vodo totalno revolucijo sveta al ka :D
Ka zaboga...

root987 ::

Thomas: Kaj pa ustanovitev novega?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

BluPhenix ::

Ne, ker je lažje pobrati starega z njegovimi uporabniki. ZA novega bi moral vse narediti, pa še uporabnike privabiti ... potem ti vzame vizija preveč časa, da stopi iz megle.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Thomas ::

Jest ne bom ustanovljal foruma. Prelen za kaj takega - daleč.

Ampak tako, mimogrede, če en dober forum že obstaja, se ga pa da ponucat. Se pa napiše kej gor, sej no big deal.

Če pa lastniki foruma ne vedo kaj bi z njim ... pa niti niso pravi lastniki, pač pa nadaljevalci ene tradicije ... bi IMO lahko razmišljali o čem smelejšem.

Ni pa potrebno. Lahko ostanejo kar lepo na "trdnih tleh".

Prav.

b0B3k ::

Po mojem s slo-techom ni nič tako zelo hudo narobe, oz. ne toliko, da se z nekaj dela ne bi dalo kaj popraviti. Glede na to, da gre predvsem za tehnični forum, bi predlagal prepoved vsakršnih tem z versko tematiko in izredno strogo moderiranje tem s političnimi temami, ker žal brez politike pač ne gre, saj je tudi ta posredni in neposredni dejavnik pri razvoju tehnologije. (Morda bi se tudi tukaj politika tolerirala zgolj in samo v primeru, ko ima le-ta neko skupno točko s tehnologijo)

Ker je pač tako, da forum brez uporabnikov ne živi, bi le-te bilo potrebno že ob prvem stiku s stranjo/forumom jasno seznaniti s pravili obnašanja in morebiti celo malce strožjimi ukrepi za neposlušnost oz. neupoštevanje pravil.
Res je, da je trenutno čas kislih kumaric in dopustov, ter šolskih počitnic, ter da vročina občasno slabo vpliva na nivo kulturnega obnašanja posameznikov, vendar je vseeno vedno več takih, ki jim nazivi pomenijo bolj "orden 1337 haxorz upornikov" kot pa naziv osebka nesposobnega normalnega obnašanja in komuniciranja. Eakšne uporabnike je potrebno strezniti.

Morda bi celo prej kot generatorja za prevajanje besedil v angleščino in potujčevanja foruma, raje pomislili na nekaj kar bi uporabnike sililo v to, da bi svoje odgovore oz. vprašanja poskusili sestaviti v takšni meri slovenskega jezika, da bi tudi vsi ostali razumeli in tako brez težav razbrali njegovo rešitev oz. težavo.

Monster ::

eh .. oni pol tako sceno naredijo, da misli folk, da jih admini nevem kak zatirajo in da se oni dejansko bojujejo za kvaliteto tega foruma in nevem kake pravice .. podobno ko mučeniki na vzhodu :D ..

IMO bi blo najboše naret en nemoderiran oddelek pa bi blo ...
Ka zaboga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Monster ()

Primoz ::

Thomas,

sploh ne vem, kaj naj napišem nazaj nekomu, ki je nekoč že bil moderator oddelka Loža in je v času svojega vladanja s svojimi dejanji poskrbel, da je Slo-Tech dobil za tiste čase revolucionarno lastnost --- sledljivost vseh moderatorskih dejanj. Drugače žal nismo mogli ugotoviti kdo briše sporočila, s katerimi se ni strinjal.

Svojo priložnost si imel, uporabil si jo najbolje kot si jo znal. Za nas to ni bilo dovolj. Želim ti več sreče drugje. Morda ti bodo kje pustili pobiti vse drugače misleče. Če ne, si odpri svoj forum. Če si zato prelen, toliko bolje za vse ostale. Čeprav z lastnega foruma ne boš izgnan, tako kot si bil iz marsikaterega tujega.

Tvoja zadnja izvajanja žal dokazujejo, da se pet let nazaj o tebi nismo motili.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Looooooka ::

o cem je tle sploh govora?
:D
in kaj je problem v nicku pizda matrna?
pizda je v slovarju..mater tud...kar pomen da je pizda matrna tehnicno gledano knjizni pogovorni jezik...kar je par stopnick visje od tega kar nas vecina uporabla na forumu =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Thomas ::

Sej pravim. Vaša glava, vaš Slotech - kakor vam drago.

Pripominjam samo, da novotarije že predolgo ni nobene, vsebina se pa rahlo slabša.

Tisti forum ki ne napreduje, tisti stagnira. Stagnacija je vaša politika.

Monster ::

mr. lenuh se ne more glih pritozevat nad pomanjkanjem novtarij..ali pač >:D
Ka zaboga...

Thomas ::

Ne vem, kako je z Mr. lenuhom. Jaz pa nisem opazil omembe vredne novotarije na Slotechu že zelo dolgo.

Medtem, ko drugi forumi postajajo vse bolj advanced - magari imeli trivialne vsebine - je Slotech tozadevno precej retro.

Ampak kar tako naprej! Ne skrbite, če kdo jamra, vse je v najlepšem redu.

Gandalfar ::

keri drugi forumi?

Super Sonic ::

Dej Tomas ne joki. Si kot otrok, čigar starši so ga ravno kar ošteli in sedaj sedi v koti in se cmera.

Pač ljudje ne zaničujejo nekaterih pojmov življenja kot jih ti sam. Si samovšečen, aroganten in toliko kot z rokami narediš za ta forum z ritjo podereš.

Vsa čast tistemu, ki je imel jajca in je pokazal kaj ti pripada.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

klemen22 ::

Pač ljudje ne zaničujejo nekaterih pojmov življenja kot jih ti sam.

To pa mene zelo zanima kaj zaničuje Thomas. Al malo bučke prodajaš Sonic ha?:\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Super Sonic ::

Klemen ne sam da nimaš pojma o pojmu, še vsajaš se _vedno_ za brez veze.

Sploh veš, zakaj je Tomas dobil naziv?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Thomas ::

A gre za reformo Slotecha, a gre za reformo Thomasa?

Kateri forumi?

Slashdot že. Ta se modernizira. Da tako inovativnih kot je digg ne omenjam.

Thomas ::

> Sploh veš, zakaj je Tomas dobil naziv?

Ker sem rekel, da so Talibani in Alkajdovci primerni edinole za fizično uničenje.

A se še niste nehali zgražati nad tem?

Nejc Pintar ::

Thomas je napisal par dobrih postov v tej temi. Nekateri pač ne prenesejo thomasovih postov.

In da, že zeloooo dolgo ni bilo novih fićrjov:\
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Thomas PNG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1577692 (5966) Vajenc
»

Sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15714804 (9435) JanezekNovak

Pritožbe (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Slo-Tech
96844487 (24000) kuglvinkl

Več podobnih tem