» »

Slo-tech reforma

Slo-tech reforma

1 2
3
4

Super Sonic ::

"Ker sem rekel, da so Talibani in Alkajdovci primerni edinole za fizično uničenje."

Ja Tomas, točno to zagovarjaš že od kar ti "sledim". Nikoli v tem tonu, vedno s precejšno mero arogance, zaničevalnosti in žalitev do vseh "podobnih" narodov. Bi še kaj dodal, pa ne bom.

Se strinjam forum gre dol je pa res, da Tomas z nazivom ali brez ne bo pomagal nič - moj post je letel direktno na tvoje obnašanje po tem, ko si dobil naziv.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

klemen22 ::

Klemen ne sam da nimaš pojma o pojmu, še vsajaš se _vedno_ za brez veze.

No recimo v tisti temi bi si marsikdo vseprej zaslužil PRa, predvsem kakšen od moderatorjev, kot Thomas. Poglej Sonic baje naj bi bil forum demokratičen tako da imamo pravico do mnenja tudi tisti kateri ne pripadamo (skrajno) levi opciji. Tako da se verjetno bolj ti vsajaš v vsako stvar. Kot npr. v tej temi.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Thomas ::

> Nikoli v tem tonu, vedno s precejšno mero arogance, zaničevalnosti in žalitev do vseh "podobnih" narodov

Enačenje Arabcev z Alkajdovci in Nemcev z nacisti je .. do neke mere razumljivo. Samo nisem jaz izenačevalec. Ti si, SS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Super Sonic ::

Tomas res se ne mislim s teboj pregovarjat, sam vem kaj si. Lahko ti pa povem dejstvo:

od kar si prejel naziv, sta bile na tvoj račun odprti dve temi, tale se bo kmalu sprevrgla v št. 3.

Pa se še vedno jokaš. Zgleda, da ti je tole seglo v srce.

klemen22: Tudi s teboj si nimam kej povedat, ker me še najmanj zanimaš od vseh navzočih bilo kje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

klemen22 ::

uredu SS
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Odin ::

Super Sonic
Koliko od teh tem pa jih je Thomas odprl?

Dobiti naziv, ker moderatorje skrbi za usodo talibancev, al-kajdovcev in podobnih teroristov, je samo se en dokaz kako se ta forum pocasi a zanesljivo priblizuje mentaliteti Mladine. Cez par let se ti bodo zgleda posti pordecili, ce bos zagovarjal kapitalizem in reskiral bos naziv, ce bos kritiziral socializem.

Da je Barakuda moderator v oddelku "Problemi Clovestva" je katastrofalno slabo in povsem onemogoci vsaj napol intlektualno debato.
Prvi korak v pravo smer bi bil ze, da se Barakudi odvezemejo pravice moderiranja.

Thomasova zamisel o vkljucitvi anglescine v ta forum se pa zdi naravnost fenomenalna. Najboljsi slovenski forum si namrec zasluzi, da se ga slisi tudi izven nasih meja.

Monster ::

js bom tak reko ... da je retro cool in da thomas ni bog kot da nekateri tule smatrate ;) ..chill out folk ... če so pa drugi forumi tolko advanced pa kr gor ce vas mika, brani vas ne noben
Ka zaboga...

Double_J ::

Oni, moderatorji, so bili od mladega tako vzgajani, tako da bi težko pričakovali kaj drugega.

Tudi od kakega Talibana težko pričakuješ, da se ne bo razstrelil, glede na to kakšne vzgoje je bil deležen.

BluPhenix ::

Kakšno vzgojo si imel pa ti, da pišeš take poste?
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Double_J ::

Očitno ne takšne, da bi me talibani ali pa moderatorji vzeli medse.

Lahko pa mi dokažejo, da se motim, in mi dodelijo naziv moderatorja?

:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

klemen22 ::

Mah eno je jasn, za moderatorja tukajle moraš biti: zavestni levičar, pacifist, morda zeleni ali hipi
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Daedalus ::

Thomasova zamisel o vkljucitvi anglescine v ta forum se pa zdi naravnost fenomenalna. Najboljsi slovenski forum si namrec zasluzi, da se ga slisi tudi izven nasih meja.

Najdi prevajalce, ki bojo po Thomasovem predlogu prevajali zanimive teme. Boš kmal vidal, kolko izvedljivo je to.


Sicer pa vsi tisti, ki hočete več vsebine - prispevajte jo. Vam kdo to omejuje?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Gandalfar ::

Digg pa slashdot ti v resnici nista foruma.

Kaksen forum prosim.

Monster ::

Ma ... a se slucajno ne vidi da Thomas samo lobira, da bi dosego svoj "prav" ... ludstvo bozje mal postudirajte prej ko kaj napisete :D
Ka zaboga...

SmeskoSnezak ::

Jaz že dugo berem tale forum. In kot vidim, tukaj vsi poveste direkt svoje mnenje in tak ga bom jaz tud. Thomas, patetičn si. Lih ti bi rad mel nadzor, ko že od nekdaj zavijaš svoje nestrpne in žaljive poste v folijo in jih pišeš kot politiki govorijo. Vsak človek ki spremla ta forum dugo, to dobro ve. Saj drugač si okey in imaš super ideje in nekatere tvoje teme so zanimive za branje. Pa ne mi odpisat kot si nekje enga odpikal, kak tebi njegovo mnenje nič ne pomeni in da naj bo rajš tiho, čeprav je bla tisto njegova tema. Nesramnost pa taka!

Kar se pa tiče reforme. Moje mnenje je, da je slo-tech že dugo zapuščen. ST linuxa ni več, ST ozadja so že nekaj let ista, dvd-jev se več ne recenzira, kdo so "bwane" stran je že dugo ista, ko pa bi se morala vsake tolko časa "osvežiti", lahk bi še moderatore predstavli. Še teh strani, ki jih ima slo-tech ne osvežujejo, kako naj pričakuje folk od vas/njih , da bodo naredili kakšno reformo? Ali pa da bodo novice čist sveže in da bodo raznolike? Kolko časa je že od tacajt kaj sn bral tiste rezultate anket, pa še seda ni novega izgleda. Skoro je že leto minlo... Rajš nič ne pričakujte, pa bote celo veseli, ko bodo dodali kak "feature".

Jaz vam rečem, da bodo že sproti prišli novi prostovolci, ki bodo slo-tech spremenil na bolše. Kdaj pa bo to, pitajte boga. Jaz grem spat, so kure že davno odšle. :)
@ Pusti soncu v srce... @

sid911 ::

Ali pa da bodo novice čist sveže in da bodo raznolike?

Saj so.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

SmeskoSnezak ::

Khm... naj ti bo. Recimo, da so. ;)


gnight
@ Pusti soncu v srce... @

Odin ::

Daedalus
Ne mislim, da bi zdaj morali it celoten forum prevajati. Lahko pa bi naredili nov oddelek v katerem bi bila anglescina prvi jezik in v katerega bi lahko (ce bi se komu dalo) vkljucili angleske verzije zanimivih tem, ki jih nikjer drugot ne najdes("tri sobe" ali "protokol")

Monster
Ja smo dojeli ze zdavnaj - nimas rad Thomasa. Kaj zdaj drkas se nekaj? To ni tema o Thomasu, ampak o morebitnih Slo-Techovih reformah. Ce pa bi rad razglabljal kaksne 'zlobne' namene ima Thomas in podobne finte pa si odpri drugo temo, tukaj pa si OFF topic.

BigWhale ::

Slashdot se tako zelo razvija, da je v vsem svojem obstoju enkrat zamenjal graficno podobo. ;>

Kot nek dovolj dober vir novic, pa ze par let ni vec vreden svojega imena, kot ga je bil recimo pet let nazaj.

BluPhenix ::

Lahko pa bi naredili nov oddelek v katerem bi bila anglescina prvi jezik in v katerega bi lahko (ce bi se komu dalo) vkljucili angleske verzije zanimivih tem, ki jih nikjer drugot ne najdes("tri sobe" ali "protokol")

Torej ti bi rad, da bi folk pisal v angleščini. To bi bilo zanimivo, glede na to, da ogromno folka ne zna tistega kar ima v glavi izraziti v slovenščini, kaj pa šele v angleščini. Torej bi ti prevedel vsak svoj post in vnesel v one temi (sli in ang) al kako? Če se vzdžuje debata v slovenščini imajo možnost tudi tisti, ki angleščine ne razumejo najbolje sodelovat v njej, v nasprotnem primeru bi bila omejena na nekaj posameznikov. A da bi tujci pisali ... ja mogoče, čeprav je dovolj tujih referenčnih forumov. Sicer pa je to slo-TECH in ni nekega resnega smisla v tem, da bi se tuakj vodile neke hude filozofske debate v angleščini, oz. "ni pointa".

Če bi se komu dalo vključiti ang. verzije zanimivih tem ... 1. zakaj bi kdo to delal, 2. kdo bi šel to prevajati? Resno ...
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Oxford ::

@BigWhale:Slashdot se tako zelo razvija, da je v vsem svojem obstoju enkrat zamenjal graficno podobo. ;>

Kolikokrat pa jo je Slo-Tech? :\

Thomas ::

> Če bi se komu dalo vključiti ang. verzije zanimivih tem ... 1. zakaj bi kdo to delal, 2. kdo bi šel to prevajati? Resno ...

Danes se angleščina uporablja, kot se je včasih latinščina. Ali pa nemščina pri nas, ko so celo znanstvene razprave o slovenskem jeziku pisali v nemščini.

Tako, da kdor kdaj kaj (misli da kaj) pametnega pove, lahko naredi povzetek ali celo besedilo zraven še v angleščini, ki je naprimer v rumeni, namesto beli barvi. Potem imaš pa en gumbek "who called me yellow", ki ti prikaže (le) ta angleški rezime/oddele celega dogajanja teme.

Tistega rumenega je potem morda celo več od belega, včasih pa morda celo belega ni ali pa je samo belo.

Seveda pa to zahteva en mau bolj hud interface, kot je pričujoči. Sploh pa nekoga, ki take stvari hitro in dobro dela. Predvsem zato se mi zdi trenutni Broj Jedan neprimeren kot glavni tehnik. M'ška u božjo mater vsako reč! Iskanje še zdej ne dela. Ne morš tko.

Kdo bo pisal v angleščini? Jah noben, tako kot noben ne piše v slovenščini.

WarpedGone ::

Torej ti bi rad, da bi folk pisal v angleščini. To bi bilo zanimivo, glede na to, da ogromno folka ne zna tistega kar ima v glavi izraziti v slovenščini, kaj pa šele v angleščini.


Aleluja, bo vsaj tiho. Če ni sposoben spisati parih angleških stavkov (ko je angleščina v osnovni šoli že 30let), pol v 99% nima sploh kej pametnga za povedat. Bolje da ne smeti.
Zbogom in hvala za vse ribe

klemen22 ::

Če ni sposoben spisati parih angleških stavkov

In če je ta oseba iz tistega konca SLovenije ki uporablja kot tuji jezik Nemščino? Tudi ta nima potem nič pametnega za povedat?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Goldee ::

Sam WarpedOne kaj si pa zdej prijavu? Hočeš rečt, da tist, ki nima talenta za jezike ga tud za matematiko npr. nima? Dej pomisli še enkrat kaj govoriš no..
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

WarpedGone ::

Da znaš povedat kaj misliš po angleško je del funkcionalne pismenosti.

Talent za matematko, ki tega ni sposoben, v današnjem svetu nima kej počet. Niti ga svet ne pogreša niti nič ne zamuja, ker ga 'nima'.
Zbogom in hvala za vse ribe

Super Sonic ::

WarpedOne - kakšne strelaš.

Ne samo da bo živel takšen osebek, živel bo 3x bolje kot ti. Poznam veliko takšnih ljudi. In dejstvo je, da svet potuje v smer Amerike - čim bolj ozko in globoko.

Določene stvari je tud težko povedat v ANG. Sicer se pa res ne bi čudil, če bi se to zares zgodilo. Pač "zakompleksanost" naroda je brezmejna.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BigWhale ::

> Da znaš povedat kaj misliš po angleško je del funkcionalne pismenosti.

Kaj pa ce govoris Nemsko, Italijansko in Francosko?

Serjes ga...

Znanje anglescine ne spada pod funkcionalno pismenost, se znanje tujega jezika ne...

Odin ::

Potem bi pa ta matematicen genij, ki mu anglescina dela probleme, se dalje pisal v slovenscini, a ne. Cisto tako kot do zdaj. Ali mislite, da bi ta oseba zapustila forum, ker bi se pocutila zapostavljeno?
Res ne vem kaj se vam to zdi tako narobe.

Thomas ::

Ko bo kakšen matematični genij, ki ne zna angleško kaj pametnega napisal, se bo našla dobra duša, ki bo naredila en vsaj za silo dober prevod.

Če na ga bom pa jest.

nevone ::

Slo-tech je nastal po vzoru drugih Overclockarskih forumov po svetu.

Že ime pove, da bo forum vseboval pretežno tehnično vsebino.

To da je razširil svoj repertoar še na nekatere manj tehnične teme, je v bistvu odstopanje od osnovne politike. Samo ker ljudi privlačijo tudi netehnične zadeve, uspešnost foruma pa se meri po njegovem prometu, so bile tudi netehnične teme dokaj koristne.

Trenutno je očitno dovolj uporabnikov, da je komercialno zanimiv, tudi če ne dela na kvaliteti.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

muzičar ::

Problem je ker počasi forum leze ven iz tehniških voda. Ni več tistih mojstrov kateri so bili vzor nam takrat bodočim tehnikom, zakaj jih ni? Zato. ker je na forum prišla netehnizirana oz. tehniško bleferska kasta ludi. Tako so stari mojstri začeli odhajat. Veliko jih sam poznam in kakšni celo še kdaj povohajo ST pa vendar le oddelek mali oglasi. Iz vidika tehnike forum "propada" ni sicer še take sile ampak je pa za zamislit in bo treba počasi začet delat v smeri obnavljanja oz. pridobivanja bolj tehniške kaste ludi.

Kar se tiče pa politike oz. političnih razprav, razprav iz vsakdanjega življenja in razprav nasploh o problemih in lepotah življenja pa forum lepo napreduje.

Torej imamo tukaj obratno sorazmerje, bilo bi pa super da bi naredili iz tega premo sorazmerje -> več uporabnikov, velik spekter tehnikov (izobraženih, izkušenih) in na sploh ogromen dosežek. Torej dajem svoj glas reformi kot reformi, ne dajem pa svojega glasu Thomas-ovi reformi. Ideja sicer ni slaba (slo-ang forum) vendar prav tako ni izvedljiva oz. bi lahko bila bolj škodljiva kot koristna.

Je pa res da se ljudje staramo in sčasoma prerastemo neko stvar, v tem primeru ST.

Za konec samo še eno vprašanje oz. naj gre to v razmislek vsem (vodilnim še posebaj) -> a ne bi blo fino da bi bil ST tako dober da se ga ne bi dalo prerasti?

root987 ::

a ne bi blo fino da bi bil ST tako dober da se ga ne bi dalo prerasti?

Tudi Rim je padel.

Slej ko prej bo nekega dne tudi Slo-Tech prenehal obratovati oz. ga bo sčasoma prerasel kakšen drug forum (morda celo več le-teh).

Če pa bo to v kratkem ali čez 100 let, je pa seveda drugo vprašanje. :)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

root987 ::

Kje vse v Sloveniji imajo namesto angleščine kot prvi tuj jezik nemščino, italjanščino ali kaj tretjega?
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

muzičar ::

Hm površno branje cccc.

Torej rekel sem "da se ga ne bi dalo prerasti" v kakšni povezavi je ta del stavka oz. kar cel stavek s propadom ST-ja? Nikakršni, ker tza stavek če misliš ko bereš pove da dokler ST obstaja oz. obratuje, je aktiven (če že hočeš to razbrati iz stavka) bi bilo dobro da je tako hudičevo dober in razgiban da ga ne bi nikoli prerastel.

edit: na kohoškem je nemščina prvi tuji jezik (nisem ziher da povsod -> je pa). V Novi Gohici phrav tako anhleščina ni phvi tuji jezik namhreč je italijanščina, phri meji z mađahrsko pa mađahrski. (se oproščam za rahlo neberljivost me je prevzelo kohoško govorhjenje).

edit2: pa v Kopru oz. Portorožu so tud šole kjer je italijanščina prvi tuji jezik (imam kolegico iz tam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: muzičar ()

Barakuda1 ::

Prvi tuj jezik je v MB in severneje tradicionalno nemški, na primorskem italjanski, prekmurje ne vem itd.

Še zdaleč ne drži, da je angleščina alfa in omega vseh jezikov. Je pa fajn, če ga obvladaš.

Če pa Thomas tolk da na izobraženstvo, pa dajmo še latinščino zraven, sej je na tem forumu kar nekaj medicincev, pa kemikov in biologov.

Mrbit pa pol tam ne bo tolk "navala" transhumanistov, ki so si tako ali tako že omisli svoj "super forum".


Trenutno ima ta forom (skupaj s Thomasom in nevone) cca 8 članov >:D

alum ::

Prvi tuj jezik je v MB in severneje tradicionalno nemški,...


...potem pa svizec zavije...

EDIT: Ja čokolado ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: alum ()

Odin ::

> Prvi tuj jezik je v MB in severneje tradicionalno nemški,
> na primorskem italjanski, prekmurje ne vem itd.

In kaj mislis s tem povedat?
Glej Barakuda.. Od ljudi pricakovit, da bodo znali nemsko, italjansko, madzarsko in podobne vse bolj eksoticne jezike je iluzija. Pricakovat pa od Italjanov, Madzarov, Nemcev in tudi Slovencev..., da bodo znali anglesko pa ni vec taksna iluzija. In to je vsa umetnost - simpl kot pasul. Sej ne vem ali se delas norega, ker se jaz cudno pocutim ko ti taksne osnove razlagam, ali pa samo tako globoko sovrazis vse kar po Ameriki disi in neke glupe principe furas.

Svet je ze zelo globaliziran in nam Slovencem nebi niti malo skodilo, ce bi spodbujali znanje anglescine. Skoraj vsi technofili so ze prisijeni, da vsaj za silo znajo anglesko. Zakaj jim potem ne bi omogocili, da poglobijo znanje anglesicne in morebiti tudi znanje racunalistva.

Ali ste res tako ksenofobicni(Barakuda?), da tujci niso zazeljeni tukaj?

root987 ::

@muzičar
Raje prenehaj s svojo kohoščino. Tudi preveč površno branje ni bilo. Sem tudi sam nadaljevanje svojega posta zasnoval na predpostavki da Slo-Tech že obstaja in bo še nekaj časa obstal, a da večno to nenazadnje le ne bo, prav tako pa boš tudi zelo težko dosegel takšno raven, da ga ne bi kakšen drug forum prekosil na kakšen področju.

Nenazadnje, mi lahko imamo tu super politične in tehnične debate, pa še vseeno ne bomo zanimivi za glasujzame-fane. ;)

Sicer pa ja, seveda bi bilo fino da bi bil Slo-Tech kar se da dober.

na kohoškem je nemščina prvi tuji jezik (nisem ziher da povsod -> je pa)

Je ja, ampak v zelo omejenem obsegu. V Mežiški dolini je povsod angleščina, se pa nemščina pojavlja ponekod ob Dravi. Tu nekje pa se moje znanje učenja tujih jezikov po Sloveniji konča.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Barakuda1 ::

Ali ste res tako ksenofobicni(Barakuda?), da tujci niso zazeljeni tukaj?


Mal se hecate, a ne:)

Pa namerno imate bralno slepoto za tisto kar vam ne paše tud, a ne :)

Vse kar sem rekel, je le to, da so določena območja, ki zaradi povsem zgodovinskih in praktičnih razlogov bolj gojijo katerega od drugih tujih jezikov kot angleščino.

Da pa ni nič narobe, če človek zna angleško, se pa razume samo po sebi.

Še najboljš bi bilo, če bi jih znal dva, tri ali več.

Graditi pa svojo "razgledanost" in "kozmopolitizem" samo na angleščini, je pa orng brca v temo.

Sam zgleda, da nekateri kaj več od angleščine (ko je govora o tujih jezikih) ne obvladajo, pa mislijo, da so zato najbolj brihtni in jim to daje licenco za pluvanje in diskreditiranje drugače mislečih.

Zamislite se no malo nad svojo "pismenostjo" in "razgledanostjo".


In tko mimogrede (morda celo malce off).
Realno je pričakovati v doglednem času vključitev Rusije v evropske integracije.
A si slučajno kdo domišlja, da se bo ruska nacija kar tako odpovedala svojemo jeziku?
In Ruski trg je dovolj velik, Rusija pa še zmeraj država, ki se jo bo moralo respektirati, da se jim ne bo potrebno prilagajati.

In koliko jih je na tem forumu, ki znate rusko? Še za cirilico mal dvomim, da jo obvladete, pa boste tle opletali s "ksenofobijami".

Pa še za zaključek.
Poglejte si no malo razne filme (posebej na TV) in druge oddaje naprimer v Italiji, Avstriji, Franciji, Španiji pa še kje.
Začuda, večina filmov je lepo sinhroniziranih, tko kon "naš" maček Garfild.
A so zdaj vsi ti Italjani, pa Nemci, pa Francozi, Avstrijci etc. tud "globalistično intelektualni ksenofobiki"?

Thomas ::

Prav. Napiši še kaj v ruščini! Prevedi svoje doneske v ruščino, te bodo brali še v daljni Sibiriji.

Namesto da bi se pogovarjali o tem, kako bomo povečali pretok idej (in njihovo neusmiljeno kritiko) z uporabo dodatnega internacionalnega jezika ... se greste spet ene brezvezne hokuse s tem da "zakaj pa ne romunščina?!".

Izvoli. Piši najbolj pametno kar moreš še v romunščini!

V resnici bi pa največjo uslugo naredil Sibircem ravno s tem, da bi jim kakšno tukaj obravnavano temo predočil v angleščini, ki jo itak vse bolj znajo. Ki jo lahko Sibirec ki je potem lahko najde, prevede tudi v Ruščino. Na tem istem mestu, zakaj pa ne?

Obstrukcija z "narodnobuditeljskim nacionalnim ..." je bedna.

Gandalfar ::

Barakuda1: garfield je otroški film in je posledično _povsod_ sihroniziran ;-)

Barakuda1 ::

garfield je otroški film in je posledično _povsod_ sihroniziran ;-)


A reeess...8-O

A veš, da tega pa nisem vedel:D:D :D

Ejjj, saj zate sem do zdaj mislil, da ti ni potrebno vsega narisat, da bi razumel, pa imam slab občutek, da sem se motil:'(

Gandalfar ::

Ups no :8)

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Mi smo imeli v srednji šoli ene dolenjce, ki so se v osnovni šoli učili nemško, in ko smo imeli mi angleščino so imeli oni nemščino, in obratno.

S Slovenci je pa tako, da radi pademo pod dominanten vpliv. Tako kot smo bili v Jugi dovzetni za srbohrvaščino, smo oziroma so naši otroci danes dovzetni za angleščino.

Sicer pa preštejte linke na tem forumu in povejte v katerem jeziku so tiste vsebine.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

gfighter ::

IMHO je angleški del foruma zanimiva ideja ki bi jo bilo vredno preizkusiti. Sam bi npr. občasno prav rad komu s tujih forumov polinkal kakšno zadevo s slo-techa. Sedanji interface bi bilo najbrž treba prilagoditi za kaj takšnega, en oddelek bi bil pa čisto ok za začetek.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Stepni Volk ::

Thomas... Akta non verba.

Pred časom sem te povprašal, če bi te zanimala kolumna. Te ni.
Očitno ti ustreza pozicija upornika. Zakaj pomisli sam. Škoda, lahko bi veliko prispeval, a se raje prepustiš čustveno nabitim odgovorom, ki seveda popeljejo... do naziva.

Pravzaprav hecen paradoks. Racio ti funkcionira... samo hitro podleže iracionalnim stvarem.


P.S. Drugače se strinjam s tvojim dvojezičnim predlogom. Dobra ideja. In lahko povedeš. Glej prvi stavek tega sporočila.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

>>> Prvi tuj jezik je v MB in severneje tradicionalno nemški,

Aja?

tak je bilo ko sem še jaz bil v osnovni. SEDAJ VEČ NI TAK. Nemščina se totalno opušča. država je preveč pametna in ji ni mar za nemščino. (verjetno bodo italjanščina in madžarščina hitro še zadaj prišle)

jaz sem tudi mnenja da spada osnovno izražanje v angleščini k neki funkcionalni pismenosti, sploh za nekoga, ki bo imel kaj pametnega za povedat, če pa nebo imel, pa se bom tudi jaz javil, da bom zadevo pomagal prevest.

gumby ::

italianscina in madzascina je na dvojezicnih obmocjih, kjer se poleg tega ucijo se en tuj jezik - anglescino ali nemscino ponavadi. kolk vem lahk celo izbiras, katerega

internet je pa druga zgodba... tule je nujno znanje angleskega jezika, ker s slovenscino ne bos dalec prisel.
anglescina je pac najbolj popularen jezik na netu in bos najvec informacij nasel napisanih prav v njej. ne pa recimo v esperantu, ki se nekako noce prijet (in se imho ne bo nikoli)
my brain hurts

Thomas ::

Če prav razumem Stepnega, naj več delam za blagodat Slotecha. Oni me bodo pa (tudi za blagodet Slotecha) jebali v glavo še naprej.

Dost poštena in prostodušna ponudba, moram rečt.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Thomas PNG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1577693 (5967) Vajenc
»

Sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15714804 (9435) JanezekNovak

Pritožbe (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Slo-Tech
96844493 (24006) kuglvinkl

Več podobnih tem