» »

Pritožbe

Pritožbe

««
4 / 20
»»

Thomas ::

Zdej bi se lahko rogal tebi sketch, kje neki si videl moje roganje v tej temi in komu?

Je bil duh?

A se ne sme več rečt, da je klicanje duhov neumnost?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Gandalfar ::

Thomas: lahko izrazis utemeljen dvom .. sem preprican, da znas bolje od tega, da reces da tega ni .. sicer je pa to izjava pac dost offtopic v temi, ki je nekako namenjena tistim, ki 'verjamejo'.

Nekako tako kot niso zazeljeni izjave v Navijanje kjer bi kdo za vsako temo rekel, da je glupo navijat.. ja?

Thomas ::

Navijanje NI klicanje duhov.

Enačenje je posmehovanje navijanju - nečemu kar je in kar dela.

New Age neumnosti kot spiritualizem so zdej košer? Se jim ne sme odrekati obstoja?

Bljak!

:|
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Thomas, meni je jasno, da duhov ni. Ampak, če se kdo hoče na forumu naučit, kako naj bi se jih klicalo, ima vso pravico. Da se tako izrazim - ta mem naj kar blodi okoli, če hoče. Mi namreč nismo zato tu, da bi predpisovali, o čem se lahko debatira in o čem ne (okej, z očitno izjemo wareza, pr0na, komercialnega oglaševanja in spama).
In ker avtor teme poizveduje o načinu klicanja duhov (ter ne sprašuje, če duhovi obstajajo) - je načeloma vse, kar ni v tej smeri, offtopic.

lp
s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

Thomas ::

> Mi namreč nismo zato tu, da bi predpisovali, o čem se lahko debatira in o čem ne.

Zakaj potem predpisujete, da se pa ne sme debatirati v smer - da se duhov nikakor ne da priklicati?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pepe ::

-Thomasa in tebe sem izpostavil, ker sta si to zaslužila. Ostali so svoje negativno mnenje podali samo enkrat in to vsaj z malo humorja, vidva pa sta se neutrudljivo rogala ostalim uporabnikom.

Ja, ampak moje se je od začetka brisalo. Razlika očitna, se ti ne zdi?
Komu pa? Od kdaj enačiš foro in roganje? Je pa res, da sem na koncu provociral, ker sem pač provociran bil.
Dvojna morala? Možno, ampak zgolj kot obrambni mehanizem. Ali sem ga takoj tako poimenoval?
Ako ne bi bil mnenja, da se mi je zgodila krivica ne bi pizdil. Tisto ni bil moj prvi odg., ki je bil izbrisan, pa sem mogoče za vsako pizdil?
In še enkrat! Taki, ki misli, da je bolj sprejemljiva "fora z nebotičnikom, kot pa moja tel. cifra, meni ne bo ničesar govoril/pisal, jasno! (preden se najde kaki pametnjakovič, vem da tema ni namenje tekmovanju "kdo bo boljšo foro napisal)
Ako pa komu kaj ne paše, pa naj vse skupaj briše in se lepo goni u kurac!
LP

P.S. Moj podpis je dosti bolj sporen od tistega odg.(080 duhi; 080 38 44), pa Thomas še nič ni pizdo. Pa je vsepovsod kjer se oglasim. Ker fora je fora. Si me malo razočaral sketch.

Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

sketch ::

Okej, pa gremo še enkrat.

Thomas
> Mi namreč nismo zato tu, da bi predpisovali, o čem se lahko debatira in o čem ne.
Zakaj potem predpisujete, da se pa ne sme debatirati v smer - da se duhov nikakor ne da priklicati?


Saj tega nismo prepovedali. In prosim, ne me obravnavat, kot da imam IQ številke čevljev - tistemu, kar si ti delal, niti v sanjah ne moreš reči debatiranje. Nikjer nisi namreč probal karkoli utemeljit, ali pa povedat, zakaj duhovi ne obstajajo - vsi tvoji komentarji bi se dali strniti v par takihle stavkov:
Kakšna glupa tema! Kaj, v duhove verjameš? Ne jemljem te več resno nikjer v forumu! Kaj, si buhahajčka vidu? Za zjokat, kakšne traparije klamfate! Takele teme bi bilo treba zapirat, moderatorji! Jaz bi poiskal profesionalno pomoč, če bi bil na tvojem mestu...
Je res tako presenečenje, da so bili posti moderirani? Se mi ne zdi.
To ni nikoli debatiranje. Če bi debatirali in se ne obmetavali z (mogoče evfemističnimi) žaljivkami, bi tehle postov ne bilo.

Pepe
Tvoje poste se je od začetka brisalo, ker so bili od začetka neprimerni. Seveda, razlika je očitna. In si bil res presenečen, da je post bil brisan, ko si moderatorje označil za budale? Dvomim. Pa ni bil brisan zaradi tega, ker bi bili moderatorji "nedotakljivi" (če bi se tako obnašali, bi ne imeli nemoderirano temo "Pritožbe", katero zasledite le na redkih slovenskih forumih, če sploh) - ampak zato, ker se po s-t forumu ne žali in ne požiga (flejma). Za to pojdite na kakšen drugi slovenski forum, jih je dosti, ki take stvari tolerirajo.
Če te kaj moti, to povej v razumljivih, povezanih, konkretnih stavkih. Po domače, pritoži se - a ne v obliki In še enkrat! Taki, ki misli, da je bolj sprejemljiva fora z nebotičnikom, kot pa moja tel. cifra, meni ne bo ničesar govoril/pisal, jasno! Ako pa komu kaj ne paše, pa naj vse skupaj briše in se lepo goni u kurac!.

Strinjam se, da je bila mogoče tista z nebotičnikom malo prekruta. Ampak ko smo videli, da se je tema izrodila, smo nekje potegnili mejo - in ti si se našel na odrezu. Za to se ne nameravam opravičevat. Ker meja nesramnosti ni nikoli jasna, je območje - in ni univerzalno pravilnih odločitav. Če boš zaradi brisane telefonske številke zganjal fatvo, izvoli. Jaz osebno stojim za Owcino odločitvijo.
Moram pa rečt, da že ves čas hodiš po zelo tanki liniji med primernostjo in neprimernostjo. Podpis smo ti pustili, kajti gre za dokaj benigno foro - če pa bi thomas rekel, da je to zanj žaljivo (čeprav je napol kompliment, heh), bi ti podpis pač brisali. Nedoločljiva siva cona nesramonsti.

In verjemi mi, da se vse to ne bi dogajalo, če bi ti malo bolj kulturno ter s spoštovanjem do sogovornika izražal svoje misli (brez raznih gonjenj v kurac, žaljenjem z nepismenostjo in predpisovanjem, kdo ti lahko kaj pove). Zanimivo dejstvo je, da med šest tisoč uporabniki imaš samo ti velike probleme z moderatorji. Čemu je tako?

Pa še nekaj besed od sketcha-uporabnika in ne sketcha-moderatorja:
Mene prav tako nič ne moti, da sem te razočaral. Ker je iluzija, da bom v dobrih mislih vseh šest tisoč uporabnikov foruma. Prav tako pa je resničen tudi oni stari rek - naši nasprotniki so ogledalo nas samih. Ti pa si mene nemalo razočaral.

Pozdrav
s.
Adapt and overcome.

Pepe ::

Slabo bereš!
Post je bil brisan prej. Res je, da sem uporabil množino, ampak letelo pa je na Owco, kolk so (ste) si ostali stran vzeli stran vzeli pa ni moj problem. Mar bi bilo logično, da bi žalil ostale? Po mojem ne.
Glede podpisa.
Ako bi me Thomas opozoril, da je to zanj žaljivo, bi ga sam spremenil.

-In verjemi mi, da se vse to ne bi dogajalo, če bi ti malo bolj kulturno ter s spoštovanjem do sogovornika izražal svoje misli (brez raznih gonjenj v kurac, žaljenjem z nepismenostjo in predpisovanjem, kdo ti lahko kaj pove).
Se ti zdi, da lahko tako posplošimo? 8-O Bere se kot, da v vsakem postu.

-Zanimivo dejstvo je, da med šest tisoč uporabniki imaš samo ti velike probleme z moderatorji.
Ja res? Problemi so, ampak kako pa pride do njih? Si pa niti pod razno ne mislim, da ni krivde na moji strani. Ne reči, da si naredil študijo o tem.

Za to pojdite na kakšen drugi slovenski forum, jih je dosti, ki take stvari tolerirajo.
Če sem tak trn v peti, mi pošlji PM naj grem. Bo izpeljano lepo po tihem, da mi nihče ne bo mogel "očitat" mučeništva.
LP

P.S. Zakaj se sploh trudim kaj dopovedat. IceMan je lepo napisal, je bilo potrebno? Ne mislim ga vpletat, ampak tudi to je bila potrditev, ki sem jo potreboval. Zato sem kasneje napisal pusti budale, ker se mi ne zdi potrebno, da bi se izpostavlal zame, sem pa cenil! In še cenim.
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Thomas ::

Thomas reku:

> Jaz bi poiskal profesionalno pomoč, če bi bil na tvojem mestu...

A lahko daš "cel kontekst" - bomo videli, če ni bilo ustrezno.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Hm. Tole debato bi mi trije lahko preselili v PM, ampak ker ima še vedno pridih pritožbe, bomo stvar ohranili javno.

Thomas

> Jaz bi poiskal profesionalno pomoč, če bi bil na tvojem mestu...
A lahko daš "cel kontekst" - bomo videli, če ni bilo ustrezno.


Veš kaj, jaz res dobivam občutek, da me imaš za neumnega. Prepričan sem, da dobro veš, da tisto, kar si ti počel, nikakor ni bila debata (glede na to, da drugje tako spretno debatiraš), marveč kvečjemu posmehovanje, če že ne žaljenje. Sedaj pa se obnašaš, kot da so bile tvoje izjave popolnoma primerne.
Svoje nestrinjanje s temo bi lahko veliko bolje izrazil. Kontekst te same izjave ne spremeni vseh ostalih, a ker se ti zdi pomemben, ga pač objavljam:

[nick sodelujočega v temi] ... LOL!
Off topic:
Oziroma ne LOL. Jest bi poiskal pomoč, če bi bil na tvojem mestu. Resno.
No sej, mogoče tudi ne, mogoče gre tole še v "normalo" - ne vem, nisem dohtar.
Za vsak slučaj pa ne blo slabo.
End off topic.


Sicer blago, a še vedno neprimerno.

Pepe
[glede nesramnosti]
>Se ti zdi, da lahko tako posplošimo? Bere se kot, da v vsakem postu.

Mogoče ne v vsakem. Ampak pa v velikem številu. Definitivno visoko nad povprečjem.

-Zanimivo dejstvo je, da med šest tisoč uporabniki imaš samo ti velike probleme z moderatorji.
Ja res? Problemi so, ampak kako pa pride do njih? Si pa niti pod razno ne mislim, da ni krivde na moji strani. Ne reči, da si naredil študijo o tem.


Če priznaš, da je krivda (tudi) na tvoji strani, zakaj sploh še debatiramo tu?
Do problemov pa je prišlo, ker si se znašel v sivi coni. Tam, kjer velja osebna presoja - ki se je meni zdela pravilna, komu drugemu pa se mogoče ne bo. Znašel si se na odrezu, kjer ni nekih ostrih, popolnoma jasno definiranih pravil. Žal.
Glede študije - da sem naredil študijo o čem?

Če sem tak trn v peti, mi pošlji PM naj grem. Bo izpeljano lepo po tihem, da mi nihče ne bo mogel "očitat" mučeništva.
Nisi trn v peti, sploh. Cenimo mnenje vsakega uporabnika (tudi tvoje), ki pride na stran, ker braz uporabnikov bi s-t ne bil nič. Admini so mogoče glava, a uporabniki so duša slo-techa. Ampak zahtevamo pa določeno raven spoštovanja in kulture. Če je nekdo ni sposoben, se lahko odpravi drugam - tukaj ga ne bomo tolerirali.
Nočem rečt, da bomo zdaj banali ljudi s foruma (to je bedarija) - samo, da če se ti ne da bost z moderatorji, ki imajo neke nerazumljive zahteve, se ti ni treba. Te noben ne sili.

Zakaj se sploh trudim kaj dopovedat. IceMan je lepo napisal, je bilo potrebno?
No, pa bom povedal še tretjič. Konkretno pri tej temi se je šlo za to, da smo opazili, da se je razrasla v posmehovanje. In smo rekli, da bomo od sedaj naprej brisali vse, kar bo pač izven teme oz. neprimerno. Tvoj post je bil prvi naslednji. Žal. Če ti to res, res toliko pomeni, ga bom odbrisal.

lp
s.

Adapt and overcome.

Thomas ::

xy:

Pred dvema letoma na novo leto sem ga zažural s kolegico. Okoli polnoči se začne moj pes (75kg težka rottweilka) zaletavati v vrata in jih vrže s tečajev in zbeži iz hiše. Kolegica pade u trans iz ketrega je nisem mogel zbuditi in po petih minutah se zbudi. Obiskala naju je 13 letna deklica, ki je bila osamljena za novo leto. Nič ni problema če bi prišla skozi vrata in prej pozvonila, PROBLEM JE BIL V TEM DA JE TA DEKLICA BILA MRTVA ŽE 3 LETA. Ko sem se po novem letu malo pozanimal, sem odkril, da jo je na novega leta dan zbil avto. Zvedel sem tudi, da je ta kolegica MEDIJ, a se sama tega ne zaveda.



Thomas:

... LOL!

Off topic:

Oziroma ne LOL. Jest bi poiskal pomoč, če bi bil na tvojem mestu. Resno.

No sej, mogoče tudi ne, mogoče gre tole še v "normalo" - ne vem, nisem dohtar.

Za vsak slučaj pa ne blo slabo.


Sem bil res tako nesramen, glede na napisano zgoraj?

:\

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Namesto "je bila deklica mrtva tri leta", bi lahko pisalo "je bila mrtva tri ure".

In pol je čist ok tale zadeva. Da se razumemo, ok za temo v kateri je bila napisana. Če pa tema ni ok, je pa to druga stvar.

(sic) ::

Ne vem, če tole spada glih pod pritožbe ampak tole redno berete, zato bi prosil, če mi lahko čimprej rešite tale problem:

En kolega se hoče registrirat v slo-techu, vendar se ne more. Ko izpolni vse (vse) obrazce pa klikne za naprej se ne zgodi nič - vrže ga nazaj na te obrazce (ki pa so prazni).

OK Sem rekel, da ga potem jaz registriran na mojem kompu. Vpišem vse podatke pa kliknem za naprej - spet obrazec - tokrat poln, vendar pa mi je rdeči označil datum. Hmm, si mislim - piše neobvezno. Dobro, pač izpolnim datum, pa me spet vrže nazaj na obrazec. Napiše mi, da mora datum biti v formatu d.n.l Probal sem vse variante - x.x.xx, xx.xx.xxxx, xx.xx.xx,... pa se nikoli nič ne zgodi. Vedno utruja za datum.

Lahko pomagate?

P.S.
Za vsak slučaj sem probal (večkrat) spremeniti nick in email (če slučajno vaš forum ne sprejema email.si :)) - vedno isto.

Fuck you all!!!

sketch ::

Thomas, bom odgovoril čaz par dni, ker bom nekaj časa odsoten, sedaj pa nimam časa.

lp
s.
Adapt and overcome.

sketch ::

No, pa imam cajt še za en hitrostni odgovor.

Thomas:
Osredotočaš se na en sam odgovor v temi. Osnovna pritožba je bila zaradi moje reakcije na tvoje splošno obnašanje v tej temi. Kaj te sedaj moti, brisanje tega konkretnega odgovora ali moja reakcija na odvijanje teme? Ker če nimaš več neke konkretne pritožbe, lahko naprej debatirava po PMju.

No, kar se pa tiče tega konkretnega posta:

Ti sogovorniku nisi dobronamerno svetoval naj poišče psihiatrično pomoč. Ni te skrbelo zanj. Enostavno si mu z lepimi besedami povedal, da je nor. Kot sem že tolikokrat povedal, četudi žaljivke zaviješ v celofan to ne spremeni dejstva, da so žaljivke. Gre za kulturo dialoga. Prepričan sem, da točno veš, o čem govorim. Jaz ne vidim kakršnegakoli slabega moderiranja.

lp
b.
Adapt and overcome.

OwcA ::

IceMan se je tukaj takole pritožil:
OwcA, a tebe res bolijo določene stvari, ki jih tukaj gor napišem (pa mislim, da tud nisem edini)? A v njih mogoče vidiš sebe in moraš potem to hitro zbrisat, da si olajšaš vest, ki te zapeče ob spoznanju resnice? Očitno je temu res tako. Zdaj pa čimprej zbriši še tale post, da boš dokazal, da imam prav. [:)]

Iz njegovega odgovora je bila izbrisana sledeča izjava:
Lepo je, če znaš stvari pravilno prebrat in ne lažeš o zadevah.

Četudi lahko rečemo prvemu delu (o pismenosti) mejno sporen, drugi presega vse meje dobrega okusa, kaj šele kulture dialoga.
O tem, kako absurdno je trditi, da nekdo laže, ob tem, ko bi ga naj na laži ujel lasten dokaz (pravzaprav kar dobeseden citat iz tega), raje ne izgubljatam besed.
Velja pa omeniti, da je bil IceMan že večkrat opozorjen, vedno iz istih razlogov. Ali se je spustil prenizko v debati, ali pa s svojimi komentarji, ki so večinoma neposredne provokacije nekaterih drugih članov, skušal speljati temo na stran pota. Njegovo tovrstno udejstvovanje, žal, ni omejeno le na Ložo, temveč ga "zanese" tudi v Sedmih umetnostih, Z&T...
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

> Ti sogovorniku nisi dobronamerno svetoval naj poišče psihiatrično pomoč.

Res je, da ne. Ker sem bil 99% prepričan, da si je izmislil, da je srečal mrtvo deklico na Novo leto.

In samo 1%, da se mu je tako res zdelo, da je to doživel.

:)

p.s.

Ampak ni problem, če si zbrisal. Tudi da si me potem citiral, zdaj ni več problem, ker kontekst je zdaj jasen.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Četudi lahko rečemo prvemu delu (o pismenosti) mejno sporen, drugi presega vse meje dobrega okusa, kaj šele kulture dialoga.

A boš hud(a), OwcA, če sedaj še tebe obtožim slabe pismenosti? No, pa poglejmo zakaj...

Thomas je napisal:
Nemci ... se nekej obračajo. Po vetru.

Dejanski članek je bil napisan:
Germany willing to give aid after Iraq war

Jaz sem odgovoril:
Nemci bodo ljudem v Iraku pomagali, ko bo vojne konec! Takrat, ko bo USA že imela praznik in jih bo prav malo brigalo, kakšno stanje so povzročili.
Lepo je, če znaš stvari pravilno prebrat in ne lažeš o zadevah.


Torej, Thomas tu očitno ni pravilno razbral, da je Nemčija pripravljena pomagati s hrano in medicino po vojni. Ne bo pa šla sedaj v napad pobijat civilistov. Thomas je tudi napisal, da se Nemčija s tem dejanjem obrača po vetru, kar je čista laž.

Še česa morda ne razumeš, OwcA? (Btw, nick ti pristaja.) :)

undefined ::

OwcA je napisal:
@IceMan: naredil bom nekaj še veliko boljšega. Tvojo pritožbo bom prestavil v Pritožbe in jo javno demantiral.

Jaz sem odgovoril:
Še toliko bolje. :)

OwcA je moj odgovor brisal(a).

Ah ja, saj vem, da je težko bit najstnik. Sem bil jaz tud tam in vem kako je. :)

OwcA ::

Zanimivo je, kako so vsi, ki se z mano ne strinajajo takoj v skrbeh za mojo sposobnost umevanja. Nadvse ganljivo!

Če se da, se ne bi spustil v interpretacijo članka in njega umeščanje v celostno podobo, zato bom odgovoril samo v metajezikovnem pogledu.

Nekoga obdolžiti pismenosti je žalitev. Nekoga obdolžiti za lažnivca je žalitev. Žalitve dugih članov na forumu niso zaželjene (če se milo izrazim). Da ne bo ostalo knčka dvoumnosti naj poudarim, da je bil torej tvoj komntar neprimeren in kot takšen obravnavan. Četudi si članek drugače razlagaš, imaš na voljo kopico drugih ubeseditev, ki ne upepelijo upov na dostojno debato.
Žal (za tvoj ugovor) je tukaj še dejstvo, da je povezavno na članek prispeval Thomas sam. Premisi, da je članek sam prebral in da je objavil povezavo z namenom, da podpre svojo izjavo, torej da ga tudi drugi preberete, sta povsem upravičen. V takšnih okoliščinah bi bilo rahlo kratkovidno opirati se na nekaj, kar nedvoumno ovrže izjavo, katere podpora naj bi bilo. Torej imamo v najskrajnešem primeru izjevo (članek), ki se jo da umestiti, oziroma razložiti na dva načina, to razhajanje mnenj pa vsekakor ni zadosten povod, za oznako lažnivec.

Obtožb in dvotipov z mojim vzdevkom si ne jemlem ravno k srcu, so le dober pokazatel posameznikove retorične zrelosti in sposobnosti (pa nikar ne mislite, da je umetnost kovati dvotipe na tako nevoumno ime).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

OwcA ::

Jaz sem odgovoril:
Še toliko bolje. :)

OwcA je moj odgovor brisal(a).

Odgovor je bil zbrisan le za to, ker se ni niti malo nanašal na temo (Ali bodo ZA napadle Irak). Če že kje, bi bilo njegovo mesto tukaj.
Služi pa kot lep prikaz poprej očitanih oddaljevanj od teme. Mi vsaj ne bo potrebno iskati po starih temah, hvala. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

> Nekoga obdolžiti pismenosti je žalitev. Nekoga obdolžiti za lažnivca je žalitev. Žalitve dugih članov na forumu niso zaželjene (če se milo izrazim).

Žaljenje inteligence je žaljitev. Popravljati post nekoga je žaljitev. Brisati post nekoga je še toliko večja žaljitev in nespoštovanje človekovega mnenja.

> Premisi, da je članek sam prebral in da je objavil povezavo z namenom, da podpre svojo izjavo

Hm, napaka. Thomas je članek prebral in zgodila se je ena od dveh možnosti: 1) Thomas si je članek razlagal po svoje in nam to povedal kot misli (kar je izrazilo nepismenost in posledično laž); 2) Thomas je točno pravilno prebral in razumel članek, vendar je nam hotel vsiliti svoj koncept (v tem primeru je nepismenost metek v čelo, obtožba laži pa je na mestu.

> Obtožb in dvotipov z mojim vzdevkom si ne jemlem ravno k srcu, so le dober pokazatel posameznikove retorične zrelosti in sposobnosti (pa nikar ne mislite, da je umetnost kovati dvotipe na tako nevoumno ime).

Dejstvo, ko si to napisal, je, da si kar precej jemlješ k srcu, drugače bi to enostavno spregledal. S tem sem ti le hotel dokazati, kako si jemlješ TISTE stvari k srcu, ki sploh niso bile naslovljene nate. S tem sem tudi dokazal, da tale moj post drži do amena:

OwcA, a tebe res bolijo določene stvari, ki jih tukaj gor napišem (pa mislim, da tud nisem edini)? A v njih mogoče vidiš sebe in moraš potem to hitro zbrisat, da si olajšaš vest, ki te zapeče ob spoznanju resnice? Očitno je temu res tako.

That's all, folks. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

undefined ::

Predlagam, da si vsi, predvsem ti, OwcA, preberete še tole temo:

Svoboda govora?

SmartAss ::

Ok, še vedno nisem banan s foruma :)
Res ste milostni. 0:)

Ampak Owca, gre za to, da se sprehajš po robu med še dovoljenim in tistim, ki ni dovoljeno.
Na žalost smo mnenja, da ti to vedno ne uspe. Morda zato ker nimaš časa, da bi poste dovolj natančno prebral, ne vem.
Res se ti včasih zalomi.
poglej: Thomas širi propagando skrajnežev, desnih skrajnežev, kar tudi prizna.
Ko sem jaz napisal, kam spada njegov pogled na svet, si brisal moj post.
Zakaj? Mar ne smem javno povedati, kaj Thomas počne na forumu?
Te je strah besed kot so fašizem, nacizem, ... Ta gibanja so pripadala skrajnežem, levim ali desnim. Thomas zase pravi, da je desničar. Iz njegovih postov je razvidno, da je skrajni desničar in to so (bili) fašisti. Gre za to, da on lahko širi tovrstno propagando, mi pa ne smemo povedat kaj to dejansko je.

smash ::

owca: pa nam ti povej s katero besedo naj oznacimo nekoga ki laže??!??

Thomas ::

Jest mislim, da definiranje političnih stališč ne spada v Pritožbe.

Ampak če že o tem. Jest sebe ne smatram ne za fašista in ne za nacista. Tudi ne vzamem, da me tisti, ki me tako označuje žali - le pojma nima.

Zato (zaradi mene) ni treba več brisati postov, kjer me označujejo za fašista ali nacista.

Vse to so čisto legitimne debate, le kolikor so zelo neumne. To je pa drugo.

[Fašisti, nacisti in komunisti, so zame le skrajni socialisti. Ampak vsi zelo podobni med seboj.]

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

SmartAss ::

Pričakovan odgovor.
Svojo propagando lahko širiš le dokler, je nekdo ne označi za fašistično, ali kaj podobnega. Potem se zadeva konča. Zato je čisto naravno da zanikaš.

OwcA ::

Popravljati post nekoga je žaljitev. Brisati post nekoga je še toliko večja žaljitev in nespoštovanje človekovega mnenja.

Verjetno bi bila bolša formulacija žalitev mojega ega...
Hm, napaka. Thomas je članek prebral in zgodila se je ena od dveh možnosti: 1) Thomas si je članek razlagal po svoje in nam to povedal kot misli (kar je izrazilo nepismenost in posledično laž); 2) Thomas je točno pravilno prebral in razumel članek, vendar je nam hotel vsiliti svoj koncept (v tem primeru je nepismenost metek v čelo, obtožba laži pa je na mestu.

Zanimivo kako so nekateri sposobni brati misli drugim
...in na podlagi teh zmagoslavno ugotovit, da imajo prav.
Četudi za hip predpostavimo, da se je Thomas poslužil sofizma, vsekakor žalivke niso primeren način odgovora, neglede na okoliščine, torej je tudi v povsem abstraktnem primeru tvoja replika neustrezna. Slovneščina je čudovit jezik z mnogoterimi besedami med katereimi bi se gotovo našla tudi besedna zveza, ki bi na nežaljiv način izrazla tvoje videnje Thomasove izjave. V kolikor ti to ne bo uspelo, si se očitno znašel v debati, ki ji nisi kos.
S tem sem ti le hotel dokazati, kako si jemlješ TISTE stvari k srcu, ki sploh niso bile naslovljene nate. S tem sem tudi dokazal, da tale moj post drži do amena:

Navsezadnje bi moral biti jaz tisti, ki bi na vsake toliko vprašal "razumeš?". No te pa sedaj, katere besede ne razumeš, dvotip ali obtožba, tvoja izjava namreč ni ne prvo ne drugo.

Obkladanje s fašit in nacist je tako pod vsakeršnim nivojem (in več kot očitno "ultimativni argument" premnogih), da si ne zasluži odgovora (še spam je boljši izkoristek pretočenih bitov).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

> Svojo propagando lahko širiš le dokler, je nekdo ne označi za fašistično, ali kaj podobnega. Potem se zadeva konča. Zato je čisto naravno da zanikaš.

Zelo on topic za pritožbe. Nekako sprašuješ, če je možno in v skladu s pravili foruma nekoga označiti za fašista - in ga tako ustaviti, če ga že drugače ni mogoče.

Tako je bilo v prejšnjem sistemu, v Jugoslaviji. Kdor je bil označen za fašista, se je podrazumevalo, naj ne govori več naprej.

To je bila tista BASTA! za utišanje, ko nekomu ni bilo "nič več mogoče lepo dopovedati".

Zdej naj bi še delovalo? Kadar so ogrožene "tekovine revolucije, kao što je nesvrstanost, bratstvojedinstvo, Kyoto protokol ..."

:\

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Verjetno bi bila bolša formulacija žalitev mojega ega...

No, lepo, da priznaš. Torej te je zabolel ego vsakič, ko sem kje napisal, da nekdo laže ali kaj podobnega. Zakaj, pa verjetno sam bolje veš kot jaz.

> Zanimivo kako so nekateri sposobni brati misli drugim
...in na podlagi teh zmagoslavno ugotovit, da imajo prav.

Zanimivo, kako nekateri najstniški pokovci mislijo, da so pametni, zgolj s pretirano uporabo "geek speech" in to naj bi bilo že dovolj, čeprav sploh ne vedo kaj nakladajo, za njih je glavno le, da se "lepo in uradno" sliši. Čeprav z vsem pretiranem nakladanjem niso dokazali ničesar.

> Navsezadnje bi moral biti jaz tisti, ki bi na vsake toliko vprašal "razumeš?".

Ja, kar vprašaj se, če si res razumel, kar sem ti do sedaj že povedal. Ker očitno nisi dosti.

Sicer pa sem jaz tukaj končal. Svoj point sem dokazal in ga trdno argumentiral (tako v tej kot v sosednji temi linkani zgoraj). Verjamem, da je tudi Thomas dobro razumel, kar sem povedal o njem in se na to ni nič oglasil. Zakaj se ni oglasil? Ker ga ni prav nič zabolelo, ker ve da je res, ali pa tudi ne. Vendar pa to ni pomembno. Pomembno je, OwcA, da se ti malo zamisliš nad sabo. Vendar pa bodi brez skrbi, si še mlad in imaš še čas, vendar pa se ne zanašaj na to in začni čimprej delat na tem.

:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

hatch ::

Svojo propagando lahko širiš le dokler, je nekdo ne označi za fašistično, ali kaj podobnega. Potem se zadeva konča. Zato je čisto naravno da zanikaš.

Napaka.. svojo propagando lahko siri dokler je v skladu z normami moderatorjev. Vsaj na tem forumu so moderatorji totalitarno usmerjeni in kdor ni z njimi je proti njim. (preberite pravilo st. 1)

Slo-tech me spominja na saddama.. 98% je volilo zanjga.. ja sej 98% posterjem je tudi vsec slo-tech, ker pobrisete vse kritike. Jaz vidim tu eno zelo lepo analogijo..

Ce nekdo govori da je videl duhove.. pa kaj pol. Jaz (ali kdorkoli drug) lahko izrazim mnenje, da je ta doticen osebek primeren za psihiatra. Pravtako lahko nekdo drug izrazi mnenje da sem nesramen, neokusen in nasplosno aroganten. Vsak ma pac pravico do svojga mnenja, in pravico da to mnenje izrazi.

Brisanje kakrsnihkoli postov (razen tistih ki unicujejo izgledno -ne vsebisnko- integriteto strani) je pa idiotsko. Predvsem pa brisanje oz. editiranje lastnih postov.. to je zahrbtnost. Ce si se zmotil, pac napisi nov post da si se zmotil in da je je pravilno _tako in tako_. Ce je pa koga sram priznat da se je zmotil, naj pa ne pise na forum kot prvo.

sebastjan v ::

Ali vidita OWCA in Thomas kaj sta ušpičila? Zdaj bo eden manj!:D

Thomas ::

> Verjamem, da je tudi Thomas dobro razumel, kar sem povedal o njem in se na to ni nič oglasil.

Da se lažem, da se Nemci obračajo po vetru?

To ni tukaj tema - ampak se obračajo. Se že grebejo za svojo prisotnost v Iraku po vojni, ki so jo doslej zavračali.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

Thomas, malo si falil point, ni bila v tem finta. Finta je, da ti vase verjameš in se ne boš odzval ob vsakem "zbodljaju", ki je od nekoga osebno mnenje. To je tisto, o čemer sedaj tukaj razpravljamo, ne politika. :)

Ziga Dolhar ::

Fantje, sedaj počasi presodite, kaj še sodi v Pritožbe, in kaj posebne teme oz. celo zasebna sporočila.
https://dolhar.si/

SmartAss ::

Pritožujemo se čez moderatorje, ki ščitijo in podpirajo širjenje propagande skrajnežev (fašistov).
Zato to še vedno spada pod pritožbe.
[do neke mere že... by moderator]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

jeb ::

Fantje moderatorji, v resnici ni tako zapleteno:

Ce clovek rece, da je zahodni model liberalnega kapitalizma in demokracije edini vreden in celo upravicen, da se (celo) S SILO globalno uveljavi; ce clovek rece, da je suznjelastnistvo, ki sta ga zganjali Evropa in ZDA, na dolgi rok moralno opravicljiva praksa; ce clovek rece, da so ostale kulture "manj vredne"; da kulture, ki se ne razvijajo, (kar je itak vsebinsko butasta izjava) niso VREDNE obstoja; pa se kup podobnih izjav, ki so v zadnjem letu in pol uspele Thomasu, mora obstajat neka oznaka za taka stalisca.

In, fantje, ce vi tega ne veste, vam pa jaz povem - oznaka za ta stalisca je fasizem. Pojem "fasizem" ne oznacuje samo italijanskega fasizma, veste. To, kar pridiga Thomas, JE fasizem. Govori o vecvrednosti nekaterih ljudi, skupin, druzb, kultur, zanika pravico do obstoja drugacnosti (pa ce je ta zanj se tako primitivna), zagovarja pravico (vcasih govori celo o dolznosti) do magari nasilnega "demokratiziranja primitivcev", itd...
Simple, fantje, beseda za to je FASIZEM. In Thomas ga POPOLNOMA NEOVIRANO siri tule. Jest takele osebke najraje oznacim z "mali Hitler". Hujskac, ki bolestno cuti potrebo po vplivu in kontroli nad ljudmi. Pa magari cisto majhno skupinico mlecnozobih racunalniskih entuziastov. Nima pa niti toliko jajc, da bi se ob fasizmu, ki ga propagira, upal sneti krinko svoje anonimnosti. Thomas TOCNO ve, da ce bi taka stalisca objavil v pismih bralcev v kaksnem casopisu (kjer bi ze bili tako neumni, da bi njegove umotvore objavili), bi ga ljudje RAZTRGALI. Zivega bi ga pozrli. In niti ne bi bilo treba, da bi bili to intelektualci. Kje pa! Vsak povprecno razgledan in izobrazen clovek lahko v debati sesuje fasisticna stalisca. (Videli pa smo tudi ze, kaksen nivo debatiranja zmore Thomas, ko dejstva ne govorijo njegovim teorijam v prid. Vecinoma se posluzuje ignoriranja neprijetnih dejstev, vcasih se celo zateka k semanticnim debatam, da bi zameglil bistvo svojega kiksa... Dobro, Thomasov nivo debatoranja niti ni point tega pisanja.)
Kakorkoli, fasizem je pa se vedno fasizem. To je pac beseda, ki oznacuje ekstremna desnicarska stalisca. Kaj, a naj temu recem "ekstremno desnicarstvo", da Thomas ne bo uzaljen, in da bodo moderatorji imeli vtis, da imajo "civiliziran" forum? Ni sans!
Ce si Thomas lahko privosci take izjave, potem moderator MORA biti tako "sirok", da ne cenzurira tistih, ki se ta stalisca upajo oznacit z edino oznako, ki je za to primerna.

Thomas ::

> Govori o vecvrednosti nekaterih ljudi

Kje in kdaj?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

A veste, zakaj je ta forum tako priljubljen? Ker se ima folk vedno kaj za kregat :).

Drugace bi blo b0ring.

darh ::

TrOn, dobro da vemo zakaj si tu. Veš, poleg oddelkov Loža in Slo-Tech imamo še cca 20 drugih...
Excuses are useless! Results are priceless!

undefined ::

> TrOn, dobro da vemo zakaj si tu.

LOL!, TrOn, zdaj pa imaš. Next time think what you say. ;)

hatch ::

Jeb mal si falil..

Fascism
A system of government marked by centralization of authority under a dictator, stringent socioeconomic controls, suppression of the opposition through terror and censorship, and typically a policy of belligerent nationalism and racism.

Tole idealno opisuje slo-tech moderatorje, ne pa thomasa;)

Thomas ::

> Ce clovek rece, da je zahodni model liberalnega kapitalizma in demokracije edini vreden in celo upravicen [ ... ] oznaka za ta stalisca je fasizem.

Prvi, ki je pogruntal, da je zavzemanje za zahodni model demokracije in liberalnega kapitalizma isto kot fašizem - se je pisal Josip Stalin. :P

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tr0n ::

Heh, saj pa nisem povedal nobene neresnice. Dejstvo je pac, da so najdaljse teme ravno tiste, kjer se kresajo razlicna mnenja in se folk, po domace povedano, krega (konstruktivno seveda ;).

Ziga Dolhar ::

Debata zaključena. Kot sem vas že prosil, to nadaljujte v kaki drugi temi ali -- še raje -- med privatnimi sporočili [ako se nameravate pogovarjati S Thomasom O Thomasu].
https://dolhar.si/

undefined ::

TrOn, dejstvo je, da so moderatorji tukaj nedojemljivi, ne glede na katero stran fronte se postaviš. ;)

Tomi ::

IceMan: Zanimivo... A veš, da dobim včasih občutek, da določeni userji niso prav nič boljši.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

undefined ::

> IceMan: Zanimivo... A veš, da dobim včasih občutek, da določeni userji niso prav nič boljši.

Verjamem. Če ti teh določenih userjev ne dojameš, potem dobiš občutek, da le oni tebe ne dojamejo. Pridemo do paradoksa. :)

Gandalfar ::

IceMan: ce bi rad konstruktivno pomagal pri izboljsanju slo-techa, povej kje bi rad postal moderator in bos pokazal svoje sposobnosti..

undefined ::

> povej kje bi rad postal moderator in bos pokazal svoje sposobnosti..

Če bi že hotel to sprejet, bi bil pogoj, da se najprej strinjam z dejanji in politiko obstoječih moderatorjev in njim nadrejenim. Kar pa se očitno ne. :)
««
4 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Persona Rudis 2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
904856 (3523) perci
»

Svoboda govora? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
755342 (1846) undefined

Več podobnih tem