» »

Slo-tech reforma

Slo-tech reforma

«
1
2 3 4

Pesjan ::

Pozdravljeni vsi skupaj, še posebej admini!

Najprej bi se rad opravicil celemu slo-techu, ker sem se zgledoval po znanemu smetarju g."piz**materni", ki me je s svojimi posti fasciniral, tako da sem še sam začel smetit okoli. Da pa ne bo vse skup preraslo v en jokerjev forum, pa predlagam da uvedete pravilo, ki pravi, da nick name ne sme biti "neestetska" beseda. In drugo zbrišite to ložo, ki je vsak dan bolj povna spama brezveznega...ne vem no, imamo jokerja za to, pa še neskončno svobodo govora imaš tam...Pa lepo prosim, da gnile poste brišete ne samo zaklepate.Btw, na tem portalu naj bi se gnetlo znanje, ne pa zajebancija v smislu "kdaj ste prvič...", vprašanja kot so pa "kako postanem predsednik" pa ruknimo med kulturo/politiko/...Opažam da imate nekateri admini vse manj cajta, jah bo treba nove prostovolce najdet... jih je kar lep kup na forumu, bistrih buč misnem, ki znajo presojat. Če se še kaj spomnim, povem ...

PS:vse več folka govori, da s-t izginja

LP
  • spremenilo: Pesjan ()

kuglvinkl ::

ST seveda nikamor ne izginja.

poletje je spicifičen čas, in so radikalne poteze lahko nepremišljne.

+ madona, a lahko pridemo k sebi od NESTA?

Nejc Pintar ::

ST ne izginja. Je pa zanimivo kako lahko nekaj uporbanikov spremeni ST:|

mudel991 ::

a res samo nekaj al jih je več


kje je edward a kdo ve

Daedalus ::

Kaj pa če bi se tistih nekaj spornih uporabnikov preprosto naučilo osnovnega [internetnega] bontona? Aja, to je pretežko, kako sem lahko sploh pomislil na kaj takega, stupid [se tolčem po glavi]...

:|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

xabre ::

Banat vse po vrst >:D

WarpedGone ::

Mrbit uvest še kak naziv? 'Persona non grata' al pa 'Persona rudis' se marsikomu zdi še fajn naziv in je nanj ponosen. Verjetno to ni ravno namen teh nazivov.

Kak 'Juvenilnež' bi bol zalegu. Tako mladež najbol boli, če jo maš za froca, ki nima pojma.
Zbogom in hvala za vse ribe

nevone ::

Mogoče bi morali vsaj te nazive, ki so, prevest v slovenščino, ker po latinsko se res nekako fancy sliši. Zdej pa če tisti, ki ima naziv, pa ni ravno domač v latinščini, gleda tist svoj naziv, se mu ne zdi tako grob in nezaželjen, kot če bi pisalo v slovenščini.

No to bi zaleglo za nekatere manj ekstremne primere, ki so vsaj malo socialno občutljivi. Nekaterim pa pač ni pomoči.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

WarpedGone ::

100% efekt doseže lahk čisti fašizem, oz. še ta ne. Tega pa nočemo :)
Amapk en dost visok procent v povprečju bi se pa lahk zagotavljal. Občasni izpadi se pač stolerirajo. Delikventi se itak slej ko prej naveličajo, če ne dobijo dost odziva. Troli pač.
Zbogom in hvala za vse ribe

opeter ::

Delikventi se itak slej ko prej naveličajo, če ne dobijo dost odziva


A si 100%-no prepričan v to, kar si izjavil?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

gumby ::

rabimo samo en filter, ki blokira poste od tistih z nazivi... ignoriranje lahk doseze zanimive efekte :)
my brain hurts

borchi ::

killfile, killfile...
l'jga

mudel991 ::

ej fantje jst sm še pred leti sam težil k sm mel 10imen tud če ni bilo pozornosti smo pa mi med sabo tekmoval kdo bo več spamu itak je pa pozornost skoz k majo modreatorje pa te. mene je vstavl to da nisem mel več cajta spamat tuki



kje je edward a kdo ve

Uros!no ::

991 says enough... :\

klemen22 ::

Vidim da v tej temi ni sodelovala še nobena Persona Rudis.
No sedaj pa je.8-)
Malo heca malo pa zares
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

BigWhale ::

Jaz se vedno navijam za annoying interface... Tisti z nazivi bi dobili zelo nadlezen userinterface. Ob posiljanju posta bi morali petkrat kliknit potrdi, ki bi se randomly premikal po browser oknu. Njihovim postom bi se fontsize zmanjsal za 70%. Njim samim bi se zgodilo ravno obratno, vse razen njihovih postov bi postalo manjse. Pa random besede sem ter tja v besedilu bi utripale...

Naziv ne pomaga.

Tilen007 ::

Mislm, da je dobr 'vzgojni' prijem, da pač ne morjo postat par ur/dni od nastanka nove teme. Nekak tko k majo trackerji... se bojo hitr pobolšal.

Jan987 ::

Lej to ne bi bil problem če bi mel vsi statične IP-je, tko pa čeen hoče smetit, si lahko v eni minuti odpre nov uporabniški račun.

Tilen007 ::

To lohk itaq že zdej nardijo pa smetijo... ampak slej ko prej se naveličajo skoz nove username delat. Če ma pa enga, k mu skoz dela, ne glede na naziv, bo pa skoz smetil.

mudel991 ::

jst sm bil prej v tem smetenju ti povem da se ne naveličaš delat novih imen dokler so še taki gor k znimi smetiš

billgates ::

Loža je po mojem čist vredu. Pa s-ttut ne izginja.

R33D3M33R ::

S-T se je v obdobju štirih let odkar sem tukaj precej spremenil. Na forumu se je začelo pojavljati čedalje več razgrajačev, bilo je čedalje več pritožb itd. Opazi se lahko tudi, da ima veliko novih članov čedalje manj izkušenj, medtem ko so marsikateri starejši člani forum že zapustili.

Vedno bolj pogosto se dogaja, da teme, kjer se potrebuje kakšna tehnična pomoč, ostajajo brez odgovorov, medtem ko so tiste "krnekaj teme" nafilane v par minutah. Seveda se najdejo svetle izjeme, člani ki so vedno pripravljeni pomagati.

Saj se dela na novostih ja (baje), ki bi jih forum nujno potreboval. Zasebna sporočila so recimo narejena grozno, če hočeš najti kakšno starejše sporočilo moraš prelistati kakih 80 strani - za uporabnike dial-upa je to pravi zakon! ;(
Ampak ta na veliko obljubljani "Novi interface" bo očitno nared takrat ko bo izšel Duke Nukem For(n)ever. Me zanima koliko predlogov iz teme "Vaši predlogi" bo dejansko upoštevanih.

S-T se je spremenil, ne govoriti, da se ni in po mojem mnenju se je spremenil na slabše!
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

alum ::

Glede uporabnikov in odpiranja krneki tem se popolnoma strinjam.

Danes sem opazil, da se je uporabniku "pizdamaterna" pridružil še uporabnik "pizdindim". Odlično, ni kaj.

Jan987 ::

ja res je da je skoz več takih brezveze tem. Mogl bi se spomnit kakšno foro, kako takega kot je pizdamaterna spravt dol, ker kakršne teme on odpira je pa že res čist mem.

billgates ::

taka imena kot so piz**materna res delajo sramoto S-T-ju

klemen22 ::

ja res je da je skoz več takih brezveze tem. Mogl bi se spomnit kakšno foro, kako takega kot je pizdamaterna spravt dol, ker kakršne teme on odpira je pa že res čist mem.

Najlažje se takega klepca rešiš pač tako da njegovih tem sploh ne obrajtaš. Ko ne bo več postov na njegove teme IN 1000_in_več ogledov, potem bo tudi on pomoje izgubil navdušenje, sploh sedaj če je gori še t.i. "pizdindim"
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Goldee ::

BigWhale-ov predlog je ful dober. Če bi mogli za postanje ene replike oz. teme 15-krat kliknt OK bi se že naveličal počasi... Sicer ma pa tud klemen22 prav, ignoranca je hudo orožje. Če nekoga ignoriraš ga to veliko bolj peče, kot, če se spustiš na njegov nivo in se začneš prerekat z njim... IMO.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Jan987 ::

ja sam če je 50% tem takih in so taki nicki potem pa en nov pride na slo-tech pa vid to pa reče jah to je zihr čist en bedn forum k so vsi mal čudni.

Poldi112 ::

Ah, pretiravate. Tisto edino kar še manjka temu forumu so avatarji.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

billgates ::

samo avatarjev nam se manjka ker pol bi pa forum res bil že h koncu (me res zanima, kak avatar bi ime piz*********

Jan987 ::

Pod avtar bi mogla bit samo lastna slikain nič drugega, razen mogoče kakšna tajna policija al pa kakšni taki bi lahko imel kaj v zvezi s tem. Pa slika bi pač mogla bit prava sej zdej je res že tok teh skenerjov da ni problem naredit skena osebnega dokumenta.

kuglvinkl ::

Z avatarji bomo na tem mestu končali.

billgates ::

Super.:D

roCkY ::

Razen tega da od včlanitve do danes uporabljam edino za ta forum barvno kombinacijo svetli znaki na temni podlagi (in še kar nekaj znancev) je ST-jev zaščitni znak, da ni avatarjev in tako naj ostane!

Jan987 ::

se strinjam

CaqKa ::

zgoraj na vrhu je link med adi za anketo.
eno anketo za fdv..

pol tu in tam oziroma kar dostikrat se na slotechu omenja varovanje podatkov, pa strah pred big brotherom, pa kaj tem vem kaj še vse bosta mathaii in aljazh našla.

no potem pa se na tej anketi želi vedet VSE o mojih navadah na stju. iz ene skrajnosti v drugo. totih analiziranj vaših uporabnikov mam tak pun k* da se jih več ne grem. bilo kaki survey ki se tiče stja.. enega odgovora več ne dobite od mene.

čist btw, fdvjevcem.. fonti pri onih anketah kjer označiš z od 'popolnoma drži' do 'se popolnoma ne strinjam' so tako mali da si morš oke na peclje fliknit pa še takrat ne vidiš.

a podatki iz gugl analiticsov vam niso dovolj al kaj?

gumby ::

anketa je prostovoljna, za razliko od big brotherja...
google-analytics.com pa daj na 127.0.0.1;)
my brain hurts

R33D3M33R ::

Ahm, sam sem pred časom sodeloval v nekem pogovoru za izboljšavo slo-techa. Mislim da je od tega že več kot leto (mogoče še več). Ker rezultatov še vedno ni (čeprav so se že obljubljali), se mi zdi, da sem tisto uro (mislim da je bilo še več kot 1 ura) vrgel vstran. Zaman sem tudi zapravljal čas za temo "Vaši predlogi". Zaman sem tudi reševal neko anketo :'(

A lahko kdo pove čisto po resnici kdaj bo nov vmesnik (oz. če sploh bo)? Bom nehal gnjavit potem s tem (obljubim :) )
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

CaqKa ::

ma tega podatka neboš dobil ker je 'ful tajn', tak da brezveze da sploh vztrajaš.

Gandalfar ::

ah daj, daj .. ta podatek pa ze ni tajen :)

CaqKa ::

a mi ga boš zaupal na štiri oke al kako?

Tody ::

Jao, ta podatek ni tajen ker podatek NE obstaja. Mogoče obstaja v ozadju zmešnjave v glavi uporabika z ID=1

Tko da pridte enkrat na nest pa ga pritisnite ob zid in povprašajte po zdravju >:D

OmegaBlue ::

Vse ankete in vaši pogovori so seveda bili upoštevani, prav tako iz teme vaši predlogi (sem šel osebno čez celotno temo). Nov dizajn JE kdaj bo pa za javnost pa... nevem. Nekateri ste ga na letošnjem nestu tudi videli tako da priče imamo :P


P.S.
CaqKa nihče te ne sili, da visiš tukaj.. kaj mi nisi kake pol leta nazaj goreče zatrjeval, da si občasni obiskovalec in redko malo prelistaš forum?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Gandalfar ::

Pa ce nic ne dogaja no ;)

MarkV ::

Sicer sem dokaj nov tukaj, vendar vseeno si bom drznil govoriti:)

Ljudi ne boste spremenili. Vedno se bodo našli pubrtetni mulci, ki bodo uživali v spemanju in podobnih nezaželenih aktivnostih. Vedno se bodo našli tudi ljudje ki komaj čakajo da najdejo temo, ki ji bodo lahko ugovarjali, čeprav nimajo o stvari pojma in potem temo sprevržejo v medsebojno obračunavanje in žaljenje drugih članov. Proti temu se ne da nič...

Da se pa ukrepat... BigWhale je izrazil izvrstno zamisel. Predvsem bi moralo biti več zaupanja vrednih ljudi, ki bi nadzirali poste in brisali trash. Če je pa brisanje preveč kruto, pa predlagam da ustanovite en oddelek (Smetnjak/Odpad/karkoli), kjer bi se vsa sporočila brisala na vsakih par dni. Vse posti/teme ki kršijo slo-techova pravila naj romajo tja.

Kdor rad bere takšne poste bo gotovo stalni gost tega oddelka, drugim članom pa omogočite da jim ni treba prebirati 3 strani neumnosti, preden pridejo do enega uporabnega odgovora.

CaqKa ::

>>> CaqKa nihče te ne sili, da visiš tukaj.. kaj mi nisi kake pol leta nazaj goreče zatrjeval, da si občasni obiskovalec in redko malo prelistaš forum?

kaj imaš premalo dela?

beri gandalfa ;)

jaz vidim da dizajna ni ;) tema o cssu pa laufa ;)

R33D3M33R ::

Vse ankete in vaši pogovori so seveda bili upoštevani, prav tako iz teme vaši predlogi (sem šel osebno čez celotno temo). Nov dizajn JE kdaj bo pa za javnost pa... nevem. Nekateri ste ga na letošnjem nestu tudi videli tako da priče imamo :P


O rly? Torej če vmesnik že je popolnoma delujoč, katera višja sila potem preprečuje, da bi ga vklopili? A ga mogoče hranite, da se ne bo prehitro obrabil? Lahko bi dali zadevo vsaj nekam na splet, da se vidi kako sploh zgleda in se pokomentira. To z NESTom je pa prav hinavsko, če bi hotel videti vmesnik bi se moral torej peljati 300km, da bi ga videl ;( .

Mah, brezveze, da se sploh trudim. Čez leto ali pa dve me tako ali tako ne bo več na forumu, tako da me ne briga več, če bo nov vmesnik sedaj ali pa čez 20 let.
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

opeter ::

Čez leto ali pa dve me tako ali tako ne bo več na forumu, tako da me ne briga več, če bo nov vmesnik sedaj ali pa čez 20 let.


Zakaj, kam boš šel? Na Luno? Si ti bil slučajno tisti Slovenc, ki je v Ameriki kupil nepremičnino na Luni? :P
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tody ::

ID1 je perfekcionist in to velik... dokler po njegovo ne bo vse tako kot mora (hmm...) potem ne bo nič z prenovo...

CaqKa ::

eh primož itak že precej dolgo drži st stagnirat oziroma upadat na kvaliteti.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Thomas PNG (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Slo-Tech
1577693 (5967) Vajenc
»

Sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
15714804 (9435) JanezekNovak

Pritožbe (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Slo-Tech
96844490 (24003) kuglvinkl

Več podobnih tem