» »

graficna umira...

graficna umira...

DejaVu ::

vse se je zacelo, ko sem zaradi menjave impelerja v crpalki se odlocil tudi malo preuredit in izboljsat potek cevi v vodnem sistemu.

vmes se mi je po nesreci polilo par kapljic stare hladilne tekocine (dest. h2o + antifriz) po zgornji strani at r9500, ko sem odstranjeval cev iz procesorskega bloka. graficno sem seveda obrisal, tako da je bila na dotik suha. naslednji dan sem koncal z montazo.

prizgem pc, vse delalo normalno prvih 15 min, nato pa se zacelo. najprej majhen priblisk artifaktov v windowsu, potem cez cas vedno vec in vedno vecji artifakti, ki se vecinoma niso pojavljali, kadar ni bilo dogajanja na monitorju (torej, kadar je miska mirovala).

vzamem kartico ven, fen v roke in jo dobro osusim. vendar bre efekta. z vsakim ponovnim vklopom pcja je stvar se slabsa in zdaj so artifakti ze skoraj konstantni in zgledajo, kakor da bi se graficna pregrevala.

kaj mi je storiti? ali je graficna tako rekoc zanic?

hvala za pomoc.

Toomy ::

...sicer nevem zakaj bi naj zdaj grafična zajebavala...če je pa bil rač off pa sploh nič prižgano...pa če si zbrisal takoj...ma no možno je...probaj še malo z drugimi grafičnimi ali pa daj tvojo kam drugam...če jebe grafična nimaš po mojem kaj naredit ko nest na garancijo če jo maš...če pa nimaš garancije boš pa pač mel problem:)...mislim da se take stvari težko vrnejo v prvotno stanje ko enkrat narediš stik...

strictom ::

Prvo kot prvo morš take zadeve z alkoholomo popucat. Da ni v tistem antifrizu kakega trdega dodatke, ki je ostal na grafični in čisto slučajno prevaja štrom :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DejaVu ::

ja druge graficne zal nimam, razen eno staro na PCI, s to se pa zal pc sploh ne boota.

zaj sem spet probal przgat po dveh dneh mirovanja in je blo boljse. bootal se je tak, da sem mislo, da so artifakti izginli, pol pa se v winsu naenkrat pojavijo (zal).

potem sem se malo poigral z napajalnikom. ce izklopim ventilatorje, potem je slika se bolj zjebana, kot pa ce so vkljuceni. prav zanimivo to.

lahko da je napajalnik zanic... ?

strictom ::

Napajalnik nima veze s tem. Spuči zadevo z 100% alkoholom in pusti par uric da se posuši.

Pol pa poročaj.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

DejaVu ::

ne vem niti, ce mam 100% alko doma.

drugace pa, to vse skup je ful cudno. zdaj sem malo preurejal, pa malo kable vtikal, iztikal, kartico not, ven, to pa ono pa tretje, vente prizigal in ugasal, in zdaj dela bp. ze pol ure, nobenih artifaktov, tudi v igrah ne.

samo upam, da bo po restartu tudi isto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko je vredna gf9600gt ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
271160 (1006) Valvoline
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389535 (5510) Tilen
»

Radeon 9800SE do 9800XT???

Oddelek: Navijanje
282759 (2196) VASkO
»

hercules 9800 SE AIW (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
923857 (2470) Tito
»

r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Navijanje
89042378 (24776) sharp

Več podobnih tem