» »

radeon 9800se oklepanje cevovodov

radeon 9800se oklepanje cevovodov

«
1
2 3

sojko ::

Mam problem,kupil sem kartico saphire radeon 9800se 128MB 256bit, z interneta sm pobral omega driverje da bi odklenil se preostale 4 cevovode, samo se mi ne pusti. Sem vrgu stare driverje dol z računalnika, in potem sem naložil softmod 9800se>9800 driverje.Ko ponovno zaženem računalnik mi pride v windows in potem se mi računalnik ugasi in potem ga lahko vžgem edino v varnem načinu! Na navadnih omega driverjih pa mi računalnik dela! Zakaj mislite da je to tako, kaj bi bilo narobe? Aja še to, a je to pravilno da ko nameščam driverje za kartico mi u bistvu naloži dve kartici, radeon 9800 SERIES primary in radeon 9800 SERIES secondary?
Hvala za odgovore
LP

Caligula ::

Primary pa secondary display driver-to je normalno.

Daj ti s kakim driver cleanerjem pcitsti VSE kar je ATIjevega na tvoji masini in pol lepo se enkrat instaliraj. Meni vedno normalno dela tako, da ne vem kaj gre pri tebi narobe, pomenii pa to, da gres lahko samo v safe mode to, da je driver zavozil >:D

V safemodu se driver ne nalozi in zato ni tezave.
Skratka malo se bos moral pomatrat pa se parkrat probat pa kake malenkosti postimat pa odinstaliraj vse kar ma veze z graficnim driverjem,..

ZaFo ::

Mene tut zanima, če se da odklent dodatne cevovode. Bi tut kupu to grafo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZaFo ()

kockish ::

Po anketi na ne-vem-kateri strani, je mod uspel slabim 60% ljudi. Izbira je tvoja. Jaz sem uzel 9600xt :)

Caligula ::

Sam da je taka kartica tud nemodana navita hitresa od 9600 XT navitega >:D

Cevovode ni problem odklenit. Vprasanje je ce so nepokvarjeni. Ker ce so okvarjeni mas artefakte in pac nimas srece in moras dat nazaj na 4.

`DoC ::

Men je Powercolorjevega 9800SE uspel brez problema softmodat. Ti kr u Nadzorni plošči najprej odstran vse driverje in resetiri mašino potem pa poskus s TEMI driverji. Men je delal brez problema. Da kasneje ugotoviš, če so vklopljeni vsi cevovodi pa zaženeš AtiTool, ki je zraven teh drajverjev in tam maš pod properties zdefinirano kartico. Na koncu poženeš pa še samo kakšen 3DMark2003 in spuštiš ene parkrat skoz, in če deluje vse brez artefaktov, boš ponosen lastnik najcenejšega Radeona 9800 Pro. :D
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

sojko ::

Ma katero verzijo naj downloadam, in še to a je zadosti npr. pri najnovejši verziji da downloadam samo Softmodded Catalst Package ali moram pobrat dol tudi to Patched ati2mtag.sys?
LP

Caligula ::

Tist patched del bi moral pastat tja med driverje pol.

Pa dej si ti najnovejse omega driverje pa daj oznaci lepo, da bi rad softmod v 9800 in to bi moralo bit to.

goranTNT ::

Pravkar sem kupil Powercolor 9800SE, namestil driverje iste kot Doc in dela.
Zankrat nobenih anomalij in problemov.

Caligula ::

Preveri z recmo rivatunerjem, ce je res 8 cevovodov odprtih. Pa kak benchmark pozeni pa kako igro.
Benchmark je dober, ker velik razlicnih pogonov iger sproba na hitro pol pa lazje vidis, ce so kje tezave. Ce ti je res uspelo pa cestitam :D

goranTNT ::

Seveda sem preveril. Ati Tool mi pokaze 8 odprtih cevovodov. Tudi 3D Mark mi pokaze vec tock in kar je pomembno, ni artefaktov.

Bevcan ::

Sojko očitno imava isti problem in povem ti tudi veliko smolo. Cevovodi najnih grafičnih kartic so tako poškodovani da to podre sistem.

Caligula ::

Probajta se na kakem drugem racunalniku, ce mata moznost.

polde66 ::

oj
Problem ni zadevo odklent na 8 cevovodov
problem se tud ne pogaže v kakem pcmarku, ampak nastane lahko šele ko zaženeš kako bolj zahtevno 3d igro takrat pa dobiš šahovnivo po ekranu(kvadratke).
Mam AIW katrico 9800se pa mam v 3d 03 marku odličen rezultat nobenih artifaktov nikjer razen v igrah tko da je pač kak cevovod poškodovan.
Ampak važn da laufa
LP Andrej

Caligula ::

Ma v bistvu se to lahk pokaze na 100 razlinih nacinov. Pac sprobat v igrah pa bencih pa vidis.

goranTNT ::

Ej Caligula ti mas tud Radeona 9800se softmodanega? Dej mi povej kako se kaj navija ta tvoja kartica. Jst zdej cakam Artic VGA Silencer pa BGA heatsinke pol pa bomo vidl kok se kj da dosec.

Caligula ::

V 3Dmarku03 gre do 400mhz GPU pol se pojavjo pikce na vodi v nature sceni, RAM pa do 365 oz 370 nekako. Ampak bolj proti 365 mhz.

V Far cry mam lahk GPU na 415 mhz brez tezav,.. skratka odvisno od aplikacije.
Tista zadeva v nature sceni z vodo je sibka tocka zgleda. Sm se najprej ze bal ,da bom lahk zarad tega lih v kakem Far cryu manj navijal pa se je na sreco izkazalo, da sploh ni tako. Sicer pa se morem se enkrat spravt tist voltmod GPUja s krokodilci lotit, da bividm ko se da se kej nasponat zadevo 0:)

goranTNT ::

Kaj pa hlajenje. Mas navadno stock hlajenje al si gor dal kaj bolsga?

Drugace, jaz sem tudi ze malo navijal in pravtako opazil da je 3Dmark 03 nekako najbol obcutljiv. V 2001 lahko navijem precej vec, preden dobim artefakte. Will se, cakam bolse hlajenje.

mkonci ::

Jst mam tud eno vprašanje?

Mam grafično ATI R9800 Pro 128Mb pa me zanima, če je tuki že odklenjenih 8 vodov? pa če morda veste, če se jo da navit na R9800XT in kako, kateri driverji, kateri program za navit, mal opisa
Hlajenje je sedaj obično, bi potem rabu kej bolšega?:)

boštjan ::

če maš res 9800pro,pol že maš 8 cevovodov po defaultu in če ma karta še hitr rame jo naviješ na 9800XT brez problema.

Caligula ::

Jz mam stock cooler.

Navitje na XT ne pomeni nic. XT ma pac frekvence 412 ,hz za GPU ni mislim da 365 za RAM.
Ti pac navoijes do kolikor gre. To je lahko tudi vec ali pa manj. Kaj te briga kok ma XT.

mkonci ::

Že uredu sej bi jo navil pa ne vem kje se to naredi?
pa kakšne rame ma tud ne vem!

Kje pa naj to zvem?

freserovski ::

a kdo ve kakšne so cene 9800 SE AIW (z daljincem) pri nas in predvsem kje? Ker malo brskam naokoli pa še nisem nikjer zasledil teh kartic... :\
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Caligula ::

Mkonci nalozi si rivatuner al pa rage 3d tweak. Za AIW ne vem kje se kaj dobijo-mogoce majo v BOFu se kako, se pa posebi Daljinc in USB zadevca dobita po cca 6 jurjev se mi zdi kar je zlo pocen. Rece se mu ATI remote wonder.

goranTNT ::

Zdej ko mam Artic Coolin VGA Silencer in bakrene BGA hladilnike mi ATI tool pokaze max core:400, max memory pa 375 napram prejsnih 380/350. Drugace grejo se hitreje.

Tko da se ta kartica da tud precej fino navit. Racunam nekje 420/385.>:D

simbad ::

Fantje, a mi lahko nekdo po korakih pove, kaj in kako moram odpreti kartico PowerColot ? Namestil sem gonilnike (tiste 30mb). Kaj sedaj, kje lahko vidim, da so cevovodi odprti?

pazduha ::

Sinbad: Nikakor ne smes nalozitit original drajverjev ki so prilozeni kartici ali uradnih drajverjev z neta.

Uporabi Softmod drajverje ali pa Omega driverje. Priporocam ti slednje, ker imajo tool za overclockanje prilozen zraven v software bundle. Ko vse to opravis in po potrebi restartas masino, zazenes ati tool, kliknes settings in ti takoj pove koliko pipeline-ov ima odprtih.

Zdaj je pa samo se vprasanje ali ti bo zadeva delovala. Ati Tool-u nalozis da poisce npr. max core clock in je to to (isto potem z max ram, ampak takrat moras gpu znizat). Ce bo delovalo bp, si zmagal.

Samo za primerjavo: Jaz s svojim R9800se Powercolor pridem do 401/351 z dodatno pasivno hlajenimi rami, brez pa do nekje 401/342. Ko vse to porihtas, zazeni 3dmark 03 in bodi najbolj pozoren na morebitne pikice v vodi pri "nature" testu ali na bliskanje in bele pike v "troll's lair" testu. Mimogrede se to - Ati Tool zna bit preveč optimističen. Meni je navil GPU do 409 mhz in mi je seveda takoj delal nature test pikice po vodi, tako da je treba seveda po vsaki spremembi stestisirat:).

Se 3d mark 03 rezultati: Brez omega drajverjev cca. 3700, z Omega pa 5500 in več (odvisno od navitja masine in grafike - tudi 5700 sem ze videl)

Sinbad, upam da ti bo tole pomagalo...

MEDENA ::

Ja moj kolega je dobil PowerColor 9800SE ...isto nekje 5500-5600 3DMARK 2003

Bevcan ::

Končno sem tudi jaz prišel no mojega powercolorja ki se je dal modat . Sam prodajalci so mal svije jih je treba mal podkupt, sam še zmeram je v končni fazi to zelo poceni 9800 pro.:D

MEDENA ::

grem zdej v BOF pogledat te CANYON 9800SE ....frenk-u malo težit :D

goranTNT ::

Trenutno mi je uspelo naviti core do 420, memory do 388. Pri 390 se mi ze pojavljajo majhne bele pike.

Caligula ::

TNT to je ful dober overclock.

goranTNT ::

Vem da je dobr. Na spodni strani nisem mogu dat prave bakrene bga heatsinke ker je premal prostora zarad hladilnika, tko da sem dal ene majhne aluminijaste. Cakam na pravo orodje da ustelam in pol probam se mau vec izvlect.

freserovski ::

a ima mogoče kdo kak predlog, kako naj na radeona 9800 pritrdim vodni blok - pač kocka bakra, ki ima kanale, vendar brez pritrdilnega mehanizma... se da to kako zdaj gor zmontirat?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Boki_ ::

Če bi ti ga držalo, lah probaš tut s tem: Na jedro daš termalno pasto, na kovinski zaščitni okvir pa sekundno al pa kako related lepilo. Mislim, da bi moralo bit kar v redu.
I'm back

The B ::

Plastična samozategljiva stvar. Nevem kako se reče sam tisto daš čez blok pa skoz lukne in na drugi strani zategneš.

B

Ok zdej sm še enkrat prebral in se ne da ugotovit. Taka bela plastična "špaga" ki se uporablja za spenjanje kablov, za kšno rastlino kam pritrdit...
The End Is The Beginning Is The End...
http://blaze.sopca.com/

freserovski ::

aha, približno vem kaj misliš, tak trak bolj kot špaga :)) ? Dobra ideja, bom probal, kako bo kaj držalo :)
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Boki_ ::

Mi rečemo tisti stvari kar "vezica".
I'm back

polde66 ::

zatega

keko ::

Torej jaz sem powercolorjevo 9800se instaliral z omega gonilniki in izbra only for 9800se soft mod ali nekaj takega in naredu srenn z ati toolom in me zanima če je tako ok:

VASkO ::

ja tako je ok, active pipelines imas sedaj 8 (SE pa ima 4)

MEDENA ::

zdej jo pa dobro stestiraj...

keko ::

Ja sem sol cez 3dmark2003 in sem dobil 5406 točk.
Tudi sem pognal cez FarCry in sem dal na vse najboljšo grafiko razen AA.
Pri obeh testih nisem opazil nobenih artifaktov.

[_MW_] ::

Ve kdo mogoče ki se v Mariboru prodaja 9800se od powercolor?
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

freserovski ::

mene zanima še nekaj : radeonu 9800 je priložen VGA - DVI - Adapter, zanima me kakšen je ta izhod čisto digitalni ali čisto analogni, kaj pol, če priključim lcd preko dvi-ja bo to isto, kot če bi mel priključenega na navaden vga priključek? Ali pa je pri kartici čisti digitalni in potem lahko nanj priključiš tudi vga (dvomim)?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Bevcan ::

Kartici ni priložen vga to dvi adapter ampak dvi to vga. Dvi se prilagaja monitorju če je nanj priključen analogni monitor pač pošilja analogni signal če pa je digitalni pa digitalnega. Se mi zdi.

kmirtic ::

Alo folk!

Mam en problem. Ko ATI radeon 9800se softmodam v radeon 9800 mi vse noramlno nardedi in tudi normalno pride v windovse dela kakih 5 minut vredu, potem pa se mi po zaslonu zacnejo pojavljati kvadrati sestavljeni iz 6*6 pik (predvsem ko zazenem kksno instalacijo je ozadje instalacije vse zamazano, ali pa ko odprem kksn prog ali direktorij je cisto na vrhu tam kjer so ikone X, kvadrat in _ se pojavijo omenjeni kvadrati), ker graficna drugace deluje stabilno ( ni naprimer tega da bi zamrznil). Se komu kej sanja kaj je narobe. Probu sem vec vrst driverjev od omega do softmod...
Edino ce se morda pregreva in to dela. Ce je mel ze gdo izkusnjo s cim takim naj mi prosim svetuje kaj naredit.

Edi999 ::

kmirtic:

Imaš poškodovan vsaj 1 cevovod!

Enako sem imel jaz, potem pa sem jo šel menjat, zdaj pa dela normalno! Samo hlajenje še mi manjka in grem do konca, koliko bo šlo! Brez hlajenje sem jo dobil na frekvence 9800XT (manjkalo mi je samo 6Mhz rama do XT!, vendar se mi ram zelo greje, zato rabim rebra za njih!)!

Prodava kdo hladilna rebra za VGA rame?>:D

LP

[_MW_] ::

Edi999 ko si šou menjat grafo so ti brez problema zamenjali? Pa kaj si jim reko da so ti jo zamenjali? Pa ki si kupo grafo? :D
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

Edi999 ::

Menjal mi je brez problema, pač sem mu rekel, da se ne da modat v pro!

Kupil pa sem jo od enega švercerja!

LP
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

9800se@9800pro (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
814180 (3102) Ice-Man
»

Kako izvem temperaturo GPU

Oddelek: Navijanje
442331 (1728) Tilen
»

Ali bi koga zanimala grafična POWERCOLOR Radeon 9800SE,.... za 37.000 sit??

Oddelek: Kaj kupiti
422238 (1281) VASkO
»

Radeon 9800se softmod (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
674396 (3167) Tilen
»

ATI Radeon 9800 SE ali 9600XT (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20010394 (6886) flisko

Več podobnih tem