» »

LCD, DVI in neprikazovanje slike ob bootu

LCD, DVI in neprikazovanje slike ob bootu

Matek ::

Imam Samsung SyncMaster 204B LCD zaslon. Priklopljen je na DVI priključek na Radeona 9200. Z zadevo imam določene probleme - ob bootu recimo noče prikazovati slike oz jo prikazuje na obroke. Ko vključim računalnik, za kak hipec pokaže boot screen, ob nalaganju winsov prav tako slika utripa, ko pa enkrat pride v windowse, je pa normalno. Isti simptom doživim tudi ob nalaganju igric, ki se igrajo s kakimi čudnimi frekvencami. V takih primerih dejansko ne pomaga nič, razen reseta ali kakega drugega posega, sicer pa monitor zadevo z utripanjem in testiranjem ločljivosti tera neskončno dolgo. Enako se mi zna zgoditi včasih celo, ko se naložijo windowsi. Za trenutek vidim desktop, pa izgine, potem se pokaže v kaki drugi resoluciji, itd v neskončnost, dokler na slepo ne poženem kake igre, ki monitorju vsili določeno ločljivost, potem grem iz nje, pa je vse ok.

Zadeva ni bila tako grozno moteča do sedaj, ko se trudim namestiti Ubuntu, pa tisti boot meni komajda vidim in je namestitev nemogoča.

Že vnaprej hvala za pomoč.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

PaJo ::

Si probal ce pritisk na Exit ali pa Auto gumb kaj pomaga?
Ker monitor vcasih poskusa na keterem kablu bo dobil signal in pol ga vcasih zmede, vsaj mojega stareg 191T vcasih zmrda in pritisk na gumb pomaga, sicer pa kolko vem je native ferkvenca 1600*1200, probaj zadeve laufat na tej resolucijo pa bi moralo biti good, samo na radeon 9200 je to pri igrah verjetno malo tezko:D Za linux pa ponucaj kak drugi monitor, ce drugace ne gre;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Ja, tiste gumbe sem pritiskal, pa žal nič ne pomagajo. Glede native rasolucije - sploh ni nobenih problemov, če laufam igre na recimo 1024x768 čisto lepo delajo, v Winsih mam itak 1600x1200, tut linux bi delal ziher normalno v tej resoluciji, ampak ne morem prit do točke, ko bi jo naštimal, moram najprej inštalirat zadevo :D . Kakega drugega monitorja pa žal nimam oz. mam enga zasilnega, jaz bi pa rad kot primarni os laufal ubuntu, tak da zasilne rešitve odpadejo.

krho ::

MMM tvoj radeonček je kriv.
Definitivno. Sem imel podoben problem s eno nvidino kartico.
Sem tudi jaz misli, da je monitor, pa sem drugega LCDja priklopil gor preko DVija, pa je blo isto.

Alči je preko analognega vse OK?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Prej je bilo preko analognega vse ok na CRTju, ja... Moram nekje poiskat VGA kabel za lcd, ne vem kam sem ga spravu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962590168 (29497) Dominator
»

grafična kartica 1366x768

Oddelek: Zvok in slika
121507 (1306) Azrael
»

AGP graficna kartica 1680x1050

Oddelek: Kaj kupiti
222117 (1573) kajzer
»

dual monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
232972 (2338) kunigunda
»

Ati radeon 9200 - tak nateg da ni res...

Oddelek: Strojna oprema
272170 (1306) cpu

Več podobnih tem