» »

dual monitor

dual monitor

kalil ::

Čas je da zamenjam svoj CRT monitor za LCD, vendar pa me pri LCDjih moti "majhna" resolucija, saj svoj 19" monitor laufam na 1600*1200. Edini LCDji, ki pa imajo primerjlivo ločljivost so 17", ki pa imajo premalo delovnega prostora. Tako da sem prišel na idejo, da bi kupil dva 17" LCD monitorja, ki bi imela veliko večjo delovno površino kot Dell 20". Cena pa bi bila približno ista, če ne štejem nakupa PCI grafične.

V teoriji izgleda lepo, vendar pa je v praksi verjetno drugače. ;((
Če sem se pravilno pozanimal potrebuješ za dva monitorja tudi dve grafični kartici ali dual head kartico. Na moji plati pa je prostor samo še za PCI grafično. Zanima me kako delujeta dva monitorja v praksi?
Koliko te moti rob monitorja na sredini?
Delo v Windovsih?
Gledanje filmov?
Kako je z igranjem igric na dveh monitorjih, glede na to, da bi bila druga kartica na PCI (FPSji)? Trenutno imam 9500 pro. Kaj pa v navezi dveh grafičnih kartic na SLI, kar pa trenutno ni najboljša izbira, saj bi moral menjati plato in kupiti dve grafični.

Skratka, srečne lastnike dveh monitorjev bi prosil, da se razpišejo o prednostih in slabostih.

divide et empera
  • spremenil: kalil ()

Dr_M ::

na eni graficni delata brez problema tut 2 monitorja.
na sekundarnem monitorju si nardis extended desktop in to je to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Poldi112 ::

Dva monitorja sta nekaj neverjetno dobrega za pisarnisko delo, kodiranje,..., zal pa precej neuporabno za filme in igrice.
Osebno imam 2 15 palcna lcd-ja. Ne bi nikoli zamenjal za 1 19palcnega. Malo se opazuj. Kolikokrat v 10 minutah pritisnes ctrl+tab? Ce nikoli potem dva monitorja nista zate.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

tec ::

Jest sem imel nekaj casa dva, pa sem se navelical in sem nato kupil se enega. Sedaj imam tri in sem srecen ;-)
Rob od monitorjev cez cas sploh vec ne opazis. Samo delo je izredno hitro in predvsem bolj natancno. Jest imam recimo, na enem samo delovno okolje, na drugem pa vsa orodja. Tretji mi pa vedno sluzi za preview, browser,mejle,....Tko imam vedno vpogled na kar se da velik prostor, po drugi strani pa si lahko veliko vec orodji razpostavim vidno in hitro dostopno. Jest vsakomur, ki dela kaj drugega kot sam igrce naziga, toplo priporocam dva monitorja. Itak imajo zdej ze vse graficne dva izhoda, tko da je treba sam en monitor nabavt. Filme pa vedno gledam, sam na enem, je tko najboljs. Edina slabost, ki sem jo jest opazil je ta, da veliko placa zavzame...se posebej ce imas CRTje, tko kot jest, pa da velik stroma pozre...spet, ce imas CRT. Zraven vec monitorjev, pa obvezna uporaba programa UltraMon, ki izjemno olajsa delo in premikanje med monitorji.
torej...thumbs up

urban99 ::

Ko se enkrat navadiš na dva monitorja, je povratek na enega nemogoč :) Sam imam radeona 9600, zraven pa atijev program hydravision.

Moti me edino ena stvar - če hočem uporabit TV out, moram izklopiti en monitor, kar se mi v primerjavi z deset let starejšim matroxom, ki je že takrat zmogel isto, zdi naravnost predpotopno. Me zanima, če ima kdo kako elegantno rešitev (npr hotkey-i ali kaj takega). Ima to mogoče Ultramon kaj bolje zrihtano? (sem gledal po njihovi strani in tega nisem opazil, vse ostale, kar nudi pa mi že omogoča hydravision)

Dr_M ::

urban99: a to misls fizicno izklopit monitor?
pri ATI mors samo v driverjih zamenjas sekundarni monitor z TVjem in to je to.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

urban99 ::

Ne fizično - v display properties moram secondary monitor izklopit, da lahko vklopim TV out. Vseeno precej zoprno, glede na to, da bi lahko podpiral vse tri zadeve naenkrat (če je že toliko izhodov na kartici).

EvilGod ::

Ok... bom kr klele napisal...
mam en comp na kermu on board grafična (plata je Asus mislem da P4S5333MX neki tadzga)... pa še Radeon 9200 z VGA in DVI izhodom ter in XP.
Zanima me če lahko naštimam dva CRT monitorja (enga na matično druzga na Radeon...) če ja... kako... (oboje mam enablan, sam če u biosu nastavm da je prednostna Radeon pol une ne vidm, in obratno...)...
A je sploh kakšna varijanta...
Če ni varijante me pa zanima kako je s temu radeonom.... a če bi mel en CRT pa en LCD na DVI bi lahko mel oba delujoča monitorja... (kle u nastavitvah, če mam Radeona prkloplena vidm tm dva monitorja kao... )...

LP

Jan987 ::

sej maš lohk tud CRT monitorja sam na dvi izhod dej tist konektor dvi-vga pa boš lohk gor priklopu 2 CRT mnitorja!

EvilGod ::

Kaj pa tista prva varijanta da bi mi obe kartici delali?

tec ::

Mislim, da se ne da nastimat, da bi ti delala in onboard in zunanja kartica. Ce se pa da, pa ima v biosu to moznost. Sicer pa, zakaj bi na vsak nacin rad imel dve kartice? Sej nic ne profitiras. Raje dej dvi > vga converter, pa imas reseno. Meni bi se tudi bolj dopadlo, ce bi imel tri izhode na kartici, tko moram pa pa dve graficne laufat.

K0K0 ::

Kaj mislite o kombinaciji Crt + Lcd bi blo vredu al je za oči bolš da sta oba monitorja enaka?

zlobcek ::

Jest mam crt in lcd. Edini problem, ki ga imam je to, da ne najdem programa, ki bi mi na lcd-ju vklopil clear type, na crt pa ne.

šiple igram na crt-ju, cad progiji, psp, studio mx,... vse to dela na crt. Mejli, surfanje, word in ostala sara na lcd in se zelo obnese.

Dual monitor je res zakon za vse, ki ne igrate samo igric. Menda se celo učinkovitost pri delu poveča za okoli 60% pri delu z dvema. Pri treh je potem malo manjši skok, vendar je še vedno.

kuglvinkl ::

So ostali že veliko povedali, tko da bom dodal samo še to, da si namesto zadnje verzije grafične karte, omislite malo slabšo in denar porabite za drugi monitor. Nov svet se ti odpre.
Your focus determines your reallity

K0K0 ::

Zlobček pa te nič oči ne matrajo? Ker jest ko se po par urnem delu na lcdju presedem na crt-ja nekaj časa vidim bolj megleno pa mal me žačnejo oči bolt isto v obratni smeri po parih minutah se navadim in je vredu tko da me malo skrbi, ker se mi zdi da sem nekje zasledil da se ni zdravo prepogosto presedat med lcd in crt je to res?

PICASSO ::

tudi jaz nameravam kupiti še en monitor, trenutno pa kupujem 19" lcd. Tako da bom za začetek uporabljal Macom 17" CRT in Samsung 19" lcd kot dual. :> samo mam pa bolj tako grafično no.. saj je ql Geforce ti4200. Bo delalo to s tem? 8-OVečinoma bom delal z Cubase-om, igre sem pa tak skoraj že opustil! ;)
3kst4z3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PICASSO ()

spitbox ::

Rad bi priklučil dva CRT monitorja na eno grafično kartico. Kartica je ATI radeon 9200 SE AGP, 128 MB.
Slišal sem da obstaja nek pretvornik za prikop na dual monitor. Prosim, da mi poveste ali se sploh da na to kartico priklopiti dva monitorja in če se da kako se reče pretvorniku, da si ga nabavim.

LP
LP Marko

kuglvinkl ::

ČE imaš D-SUB in DVI izhod, potem načeloma ni ovir. Sam gonim dva monitorja na 9000 Pro. IN ja, rabiš DVI->-VGA adapter, moj je bil zraven.
Your focus determines your reallity

gfighter ::

Adapter zgleda takole:


Jaz imam dva CRT monitorja, 21" in 17" in nikoli več ne grem nazaj na samo enega. Kot so drugi že povedali, je stvar noro uporabna za delo, za ostale stvari (npr. igre, filmi) pa malo manj.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

ronaldo ::

Imam Geforce fx 5500 in ima en vga izhod in tv out pa me zanima ce se da prikljucit se en monitor pa kak ? (brez da kupim novo graficno)
hvala..

Jan987 ::

ja ce ma sam tv out pa analogni izhod se neda

aljazh ::

Vprašanje sem zastavil že v temi o LCD monitorjih, pa ni bilo odgovora. Morda bo tukaj (ko je govora o dual monitor sistemih) deležno večje pozornosti.

Torej:

Iščem 15'' LCD monitor, ki se lahko nastavlja po višini. Uporabljal bi ga tudi s prenosnikom v načunu dual monitor, zato mora omogočati, da se ga lahko "spusti" tako, da je spodnji rob monitorja naslonjen na mizo - da bi torej bil v enaki višini kot monitor prenosnika.

Nekoč sem v neki pisarni videl enega NEC-a, ki je imel stojalo narejeno tako, da se je panel monitorja lahko dvigal ali spuščal.

Zanima me predvsem za modele, ki jih je še mogoče kupiti v trgovini, nad rabljenimi sem nekako obupal (cene niso kaj dosti nižje od novih).

Jenej01 ::

Postam kr tu, da ne odpiram nove teme,

Imam dva LCD 17 monitorja na RX300SE Stvar deluje kr ok. Namestil nove driverje in hydravison. Problem se mi pojavi, ce zelim gledat filem na obeh monitorjih hkrati, to mi nikakor ne uspe. Vem da je finta v drajverjih, vendar sem ze obupal. Eni imaste tole ziher nareto in boste vedli catch.

Lp jenej
P5Q PRO, E7300@3400Mhz, 4GB@... itd :D

kunigunda ::

A kdo ve a obstaja kaksen FREE programcek ki dela podobno kot sicer placljiv Ultramon. Se pravi da imas na vsakem ekranu svoj Taskbar, kar mas na enem ekranu
odprto je v svojem taskbaru spodaj, na drugem pa v svojem. Start in QuickLunch je seveda sicer samo na enem ekranu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

trije monitorji na en računalnik

Oddelek: Zvok in slika
486759 (6011) Janac
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318232 (11748) Ursus
»

Nova anketa: število monitorjev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ankete
10311223 (8091) Matevžk
»

Dva monitorja

Oddelek: Strojna oprema
141525 (1319) kuglvinkl
»

Hercules 3D Prophet All in Wonder 8500 DV - slika na dveh monitorjih

Oddelek: Zvok in slika
291168 (1001) Senitel

Več podobnih tem