» »

Kakšni so pravi telefonski kabli za hiter internet (PSTN)

Kakšni so pravi telefonski kabli za hiter internet (PSTN)

cortez ::

Zanima me, kakšen telefonski kabel uporabit, da ne bo prišlo do motenj in da bo čim hitrejši prenos?

Po forumih sem dosti slišal o sukan kablu. Kaj je to sploh to sukan kabel?

Ali je boljše imet kabel na 2 žici (zelena,rdeča) ali na 4 žice (rumena,rjava,bela zelena)?

Če delaš sam telefonske kable, na kaj moraš pazit? Kako morajo iti žice (pri 2 in 4 žilnih) v končni vtič (telefonsko parico), če je jeziček zgorjaj?

Ko sem dubu internet pri T2, so mi dal zraven še en tak kabel, ki ima na eni strani odebeljen del. Kaj je tisti del sploh in čemu služi?

Ali je za hitrejši internet boljše, da direktno vežeš žice, ali da jih povezuješ preko paric?
Kaj se zgodi, če narobe daš žice v parico, ko sam delaš kabel. A potem tudi dela, samo bolj počasi al kako?

speedtest.si mi da te rezultate:

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 172.36Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 932.05kb/s

A je to v redu ali se da še to izboljšat za linijo 1/256 ?

Hvala za odgovore.;)

BluPhenix ::

V tistem odebeljenem delu je filter proti viskofrekvenčnim motnjam, praktično je en magnet okoli katerega so parkrat ovite žičke.

Glede kabla, ne vem če se ti je treba preveč sekirat. Vsak telefonski kabel, ki ga dobiš v npr. merkurju bi moral popolnoma zadostovati, ker pri tebi je tako majhel del celote kabla, ki je odgovoren za prenos. Sej nimaš 100MB interneta ne? ;)

Če narobe vežeš parice pač parice ne delujejo več, oz. zaščita, ki jo nudi parični sistem ni več učinkovita. Za to kar rabiš ti dela v bistvu enako, če pa bi imel kakšne višje prenose pa lahko tudi omejuje max. hitrost prenosa.

Glede speedtest, upload je nekam slab, download pa je nekje v mejah normale.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

SasoS ::

Sukan kabel pomeni da so žičke ovite ena okol druge kar močno zmanjša motnje. Za delovanje kabla rabiš 2 žički ki morata bit vezani na srednja 2 pina.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
449388833 (5391) dussan
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

1293162032 (13899) kixs
»

VDSL upload problem

121711 (1217) Alien123
»

T-2: Splošna debata in iskanje zarote (strani: 1 2 3 459 60 61 62 )

3075272000 (68215) beta1
»

Telemach pritozba (strani: 1 2 )

748864 (5990) VASkO

Več podobnih tem