» »

Telemach pritozba

Telemach pritozba

1
2
»

VASkO ::

:))

SasoS ::

Amisov bekap link je preko telekom avstrija. Očitno je glavni link do uta.at padel dol, zato so paketi malo skakali naokoli. TM ima še vedno linijo najeto pri Amisu. Pričakuj izboljšanje le ko bo UPC imel svoj link (ako ne bodo šparali :D)

VASkO ::

glede tistih nepotrebnih skokov. ne vem ce so to tukaj prebrali in v 1 dnevu resili zadevo, ampak od danes dalje iz pomurja v tujino gre direkt cez maribor na dunaj. prenosi so top, pingi pa tudi.

koncno je zadeva porihtana, ne bo treba na T2 it ^^

xgo ::

VASkO kuk mas poj pinga do PlanetQuake.de - OSP CTF Server - by ingame.clanserver|108ms|195.13.62.67:27500
iz katerega kraja si?

VASkO ::

sem iz gornje radgone

Ping statistics for 195.13.62.67:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 67ms, Maximum = 77ms, Average = 74ms


planetquake.de:
Ping statistics for 212.227.118.90:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 38ms, Maximum = 64ms, Average = 48ms

driller ::

En ptiček mi je povedal, da bo Telesmeh ta mesec pokopan pod težo lastnih paketov, saj vsaj povezava Koper-Lj naj bi bila prešibka... Naredili naj bi v kratkem en obvod, vendar šele čez mesec naj bi stvar funkcionirala NORMALNO! Že par dni opažam prepolovljen upload in zgolj tretinski dl, pa še nimam novega paketa...

Telesmeeeeeh: Beležim dneve ko mi ne zagotavljate pogodbene hitrostiiiii! Se bomo pogovarjali ko mi boste prihodnji mesec poslali položnico?

xgo ::

sm glih zadnic klico
reku da mam sam tretino dl
je reku pejt na http://speedtest.si:8080/ pa sm mu reku da je tm u redu
poj pa reku da ga boli kurac (ne dobesedno :) )

poj pa se zaceu toj kukr k greste polet na morje, k je velik folka pac pride do zastojev na avtocesti
sm ga sam napizdu >:D

driller ::

Tako speedtest.si kot ftp.telemach.net mi pravita isto -> nekdo se ne drži pogodbe...

antonija ::

@driller: Ce bos se enkrat pozorno prebral pogodbo bos zalostno ugotovil, da se Telemach drzi vsej pogojev in obvez ki so zapisane v pogodbi. Zlo lepo so napisal da ce jim pac ne uspe zagotoviti oblubljene pasovne sirine se lahko praskas po riti in to je to. In ti si to podpisal >:D (Sej jst sem tud, sam da sem to clo prebral pred podpisom in sklepal da se nanasa na izredne razmere...:( )
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

driller ::

Prebral, prebral... piše da ne odgovarjajo materialno za nezmožnost zagotavljanja dejanske povezave, ne za nezmožnost zagotavljanja pogodbene hitrosti (če ne bi vsi naročali max pakete in dobivali zgolj tisto, kar želi telesmeh)... prav tako pa morajo vsa vzdrževalna dela prej najavit, kar spet ne počnejo....

Branje pogodbe je verjetno stvar subjektivne razlage, vendar ena dobra pritožbica z zavrnjeno položnico bo že kaj naredila (važno da se zraven omeni medije)...

bigk ::

V ponedeljek, 12. decembra okrog 14. ure, je v naši firmi prišlo do izpada internetne povezave. Takoj sem poklical na podružnico za Gorenjsko (UPC Telemach), kjer mi je tehnik zatrdil, da je z njihovim sistemom vse vredu. Čez pol ure sem ponovno poklical in takrat so mi povedali, da je očino res nekaj narobe s sistemom (omenjeno je bilo, da je bila prepisana baza). Svetovali so mi naj malce potrpimo in da bo napaka kmalu odpravljena. Malo pred 16. uro sem poklical ponovno in dobil sem številko tehnika, ki ima več informacij. Tehnik mi je pojasnil, da ima veliko dela in prosil naj pokličem drugega tehnika, ki ima vsa navodila kako odpraviti napako. Tako sem poklical omenjenega tehnika, ki pa mi je ravno tako povedal, da nima časa in naj pokličem na telefonsko številko od pomoči v Ljubljani (080 2288). Na številki za pomoč operater sploh ni našel firme v bazi. Kljub temu mi je zaterjeval, da je vse vredu in da je nekaj narobe z našo opremo. Ker sem v tem času opremo preveril in je delovala pravilno, sem mu to tudi povedal. Nato mi je razložil, da on sploh nima vpogleda v stanje uporabnikov z območja Gorenjske!!!! Halooo!

O napaki in delovanju sistema/opreme je govoril na pamet. Zmenila sva se, da bo poklical na podružnico za Gorenjsko in mi bo sporočil stanje. Ker je minila skoraj ena ura, sem ponovno poklical operaterja, ki mi je povedal, da je imel preveč dela in da bo poklical takoj in mi sporočil stanje. Po 15 minutah je poklica drugi operater in mi povedal, da ne more priklicati dežurnega tehnika v podružnici za Gorenjsko. Zmenila sva se, da se bo še trudil in ko bo kaj izvedel mi bo sporočil. Okrog 17. ure mi je sporočil, da danes ne morejo storiti ničesar in da se bo naslednji dan zjutraj oglasil eden od serviserjev. Čez kakšne pol ure me je poklical eden od tehnikov s katerim sva ugotovila, da so bili zamenjani naši IP naslovi!!! Poleg tega mi v tem trenutku IP-jev ni mogel posredovati. Naslednji dan zjutraj sem dobil IP-je in do 12. ure uredil vse v zvezi spremembami. Popoldne ob 16. uri so bili IP-ji že osveženi, vendar zadeva še ni delovala pravilno. Po novem klicu so mi povedali, da morajo biti ruterji (kljub statičnemu IP-ju) nastavljeni na DHCP!! Še dodatno delo...

Skratka, tako arogantnega odnosa do strank še nisem doživel!! Z novim letom menjamo ponudnika...
l.p.

//bigk K

antonija ::

Um, na telemachu je treba met DHCP vklopljen tud ce mas staticen IP ze nekaj cajta...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bigk ::

Jaz imam doma statični IP že nekaj časa in ko sem pred nekaj dnevi poskusil nastaviti router na DHCP, enostavno ni mogel dobiti podatkov. Ko preklopim nazaj an statični IP je vse vredu...
l.p.

//bigk K

antonija ::

Jaz sem mel od vsega zacetka pri telemachu staticni IP, pa mi je pred priblizno letom in pol nehalo delat, in so mi na tech supportu povedali da tud s staticnim IPjem moram met DHCP vklopljen... Ni mi jasno zakaj, ampak vseeno. Zdej dela.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Eru ::

Evo moji rezultati 80 down 15 up. speedtest.si 92 down 16 up. Vse v kByte/s, paket je pa 512/128 arnes >:D

Aja preko ljubljanskega kabla..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Eru ()

balocom ::

Moji pa:
-Slo
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 358.79Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.57Mb/s
-Nemčija:
Downstream:
65.61 kByte/s
Upstream:
53.42 kByte/s
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

PrimozR ::

Gorenjska (okolica radovljice), Telemach dela odlično (z mule tudi prek 200 kB/S na szandard paketu).

driller ::

In nadaljevanje zgodbe: Poslal sem pritožbo na Telemach glede več kot tedenskega izpada pogodbene hitrosti interneta v novembru in Telesmeh se mi je odkupil z 1 mesečno gratis naročnino... moj molk stane očitno 9 jurjev... fair enough.

Za spremembo so si pridobili + točke, bravo Telesmeh!

aljazh ::

Ali še komu na Telemachu ne dela tujina (od pribložno 16:00 dalje)?

bremzzi ::

jap, mogoče so kabli zmrznili:D

VASkO ::

meni ze 3 dni Telemach v Gronji Radgoni (ne)dela tako zanic, da si niti telefonske stevilke za pomoc uporabnikov ne morem poiskati na njihovi strani, da bi jih poklical.
poleg tega mi ze od decembra dalje pade povezava tudi vec kot 10x na dan, zadnji teden je ta stevilka krepko cez 50 na dan. napako sem ze prijavil dolgo tega, ampak se nihce ni oglasil ali poklical nazaj. poleg tega pa sem tudi napisal, da se to ne dogaja samo meni ampak tudi vsem, ki jih poznam in ki so priklopljeni na telemach internet in to istocasno - ob enakem casu nam prekinja povezavo.
no, ce kdo pozna brezplacno tel. stevilko od njih, naj napise, ker mi niti njihove strani ne nalozi.

edit: pogodbo sem podaljsal takoj, ko so ponudili nove pakete in se zdaj nisem dobil vrnjenega izvoda podpisane pogodbe. torej je le ta nicna?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VASkO ()

veteran ::

Ja, za ene pol urce je crknila tujina, zdejle pa dela... ;)

bremzzi ::

VASkO, izvoliš, sploh pa nisem vedel, da imajo tudi brezplačno številko, ker mi jih ni treba klicat

080 22 88

veteran ::

VASKO, v nedeljo telemachova štacuna ne dela. Copy&paste:

lahko pokličete po telefonu na številko: 080 22 88 (vsak delovnik med 08:00 in 22:00 uro) ali pošljete fax na številko: 01-51 88 601.

VASkO ::

vem ja, da ne delajo. ma mogoce pri njih sploh noben ne dela 365 dni na leto. ona stevilka za telemach pomurjesploh ne obstaja vec, serviserja z nasega obmocja pa tudi ne dobim - izklopljen gsm.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
447375416 (51027) Tero
»

speedtest.si

Oddelek: Omrežja in internet
1513607 (11995) Pesimist
»

Testiranje povezave-čimbolj objektivno

Oddelek: Pomoč in nasveti
93344 (3139) Pinzl
»

Ping in speedtest

Oddelek: Omrežja in internet
112992 (2712) fRiK0
»

adsl siol problemi!!

Oddelek: Omrežja in internet
62063 (1869) mozetic8

Več podobnih tem