» »

Crysis

Crysis

««
15 / 53
»»

macgajver ::

Kakšen fizikalni pogon ima crytek ve mogoče kdo? ker danes sem igral Stranglehold in me zanima če je isti fizikalni pogon ker fizika v Stranglehold precej trga.
tenstan krompir je pa zakon

hyphh ::

Sprva sem mislil, da bojo v pogon implementirali Havok, ampak sem se očitno zmotil.

"Crytek have developed their own proprietary physics system, called CryPhysics."

Wikipedia

destroyer2k ::

hyphh

Še dodatek niso samo crytek razvili fizikalni pogon, ampak skupaj z nvido.

Senitel ::

NVIDIA definitivno ni imela prstov zraven CryTechove fizike... ;)

Kar se pa grafike tiče pa bo Crysis uporabil marsikaj kar je novega v DX10 (geometry shaderji, novi formati tekstur, AA,...). To se zdej ne prevede direkt v "noč in dan" razliko med DX9 in DX10 (Kdaj se je že kaj takega zgodilo? Nikoli! Dober primer je Half Life 2), ker gre zdaj fundamentalno za iste algoritme. Ene primerjave malo prej v tej temi kažejo Microsoft Flight Simulator kakršen naj bi izgledal v DX10, vendar gre tam za neko umetniško marketinško primerjavo... "God rays" recimo (isti set slikic) lahko narediš tako v DX9 kot DX10 in v obeh primerih ju boš naredil isto: renderiraš pravokotnike poravnane z zaslonom na različnih globinah in na piksle pravokotnikov projeciraš senco. Te ideje so enake tako v DX9 kot DX10, se pa lahko implementacija precej razlikuje. In v implementaciji se lahko stvari naredi dosti elegantneje in v končni fazi hitreje (manj manevrov okrog omejitev GPU-ja, manj CPU ciklov). In tudi to SE pokaže v grafiki igre! Ne moreš rečt "wow lej keri geometry shaderji", ker 99.5% igralcev Crysisa ne bo ugotovilo zakaj se geometry shaderji sploh uporabljajo (na Jokerjevem forumu je nekdo privlekel povezavo med GS in možnostjo podiranja dreves... amm no that was not it!). Crysis z DX10 detajli bi se dalo igrati tudi na DX9... Če bi imeli kakšne procesorje z 6GHz na jedro. Zdej pa glejte razlike... ;)

Ne pozabit, da smo v dobi programabilnih grafičnih kartic... Kaj lahko Core 2 Duo naredi, kar dobra stara 286 ne more (pa pozabimo naslovni prostor in pomnilnik)? Ok Core 2 Duo je hitrejši, tako kot novejše grafične... Potem je pa samo še koliko omejitev ima hardware in posledično API okrog hardware-a (in teh je še kar nekaj >:D).

LjubimPeezde ::

kje si pa videl, na kakem sejmu Destrojer?

Zgodovina sprememb…

destroyer2k ::

Ja tudi na sejmu sem videl že kako izgleda.

Senitel
Imelo je imelo, ker če ne vrjameš pa vprašaj crytek, ker so oni rekli da so imeli zvezi tega tudi pomoč nvidie.

Tr0n ::

http://www.crysis-online.com/?id=405

UPDATE: These system requirements were released by accident and are not an indication of the final minimum requirements for Crysis. Crytek are still optimizing Crysis and so as soon as they get a clear understanding of what will be able to run this game, they will release the final requirements to the public. I'll leave the unfinalised requirements below for reference only. So at least we know what the minimum requirements are not :-)

CPU: Intel P4 2.8Ghz or AMD equivalent
RAM: 1GB
Video Card: 6800GT (256mb) or ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb)
HDD Space: 16GB
OS: Microsoft Windows [XP and Vista I imagine]
Sound Card: DirectX 9.0c Compatible

Raw ::

I am what I am and I do what I can

aodius ::

http://www.gregorsalobir.si/

X-Hair ::

No, pa se je zacelo. 1x do poletja 2009 pa mogoce celo bo.

destroyer2k ::

X-Hair

Beri raje piše da samo demo so prestavli. In meni osebno je bolše, ker sanbox editor boš dobil zraven, kar je odlično.

sthep ::

Temu se reče "nategovanje folka".
Preveč je govora o Crysisu, preveč je trailerjev, gameplay-jev,..vsega je preveč.
Vse skupi postaja nezanimivo.

Ta igra bi morala biti zunaj že zdavnaj, da bi imela pravi učinek.

destroyer2k ::

sthep

Vidim da ne veš ti dosti stvari o igri tako ta ne pluvat po njej. Ker recimo crytek se je odločil da bojo igro prodajli zaradi kvalitete ne pa zaradi oglaševanja. Ker drugače EA je hotel dati notri zvok oseb od zelo znanih igralcev, ampak je crytek zavrnil to, ker hoče imeti čim majn oglaševanja, ker so prepričani da lak igra se prodaja brez problema brez da bi devali kaj znanih glasov itd notri. Jaz sem prepričan da bo zelo dobra igra, ker že vem.

Pa mi povej katera igra je tebi najbolša?

Tr0n ::

Lol @ demo delay.

destroyer2k: sthep ima kr prav. Too much hype over a crappy game.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

T-Majo ::

Škoda da pride Far Cry 2 kasnej ven kot Crysis. Marsikdo še vedno misli, da je FC2 nadaljevanje FC. Če bi obe igri prišli ven naenkrat (+ - 1 mesec) bi jih lahko primerjali. Videl sem dosti gameplayev in trailerjev, obe igri bosta full dobri in tudi ''prodajali'' se bosta na veliko, samo škoda se mi zdi da ne bosta nič kaj prijazni do uporabnikov, k gredo v trgovino, kupijo sestavljen računalnik za 600-650€. Sicer se pa strinjam da bodo večinoma vsi poskusl obe. Kr dosti reklame delajo, ampak sodeč po reklami zgleda vse super.

A lahko da nekdo kakšen torrent ali link za beta verzijo Crysisa? Se da spoh prenest brez kakšnih plačljivih registracij?
Kaj je sanbox? Je to sistem za pošiljanje napak v igri crytecu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Majo ()

destroyer2k ::

Tr0n

Če tako ti meniš in še on vam ne morem pomagati. Vem kaka je igra in veliko ih ve in lahko samo eno stvar povem. Da v zadnjih parih mesec kdor je igral to igro je bil zelo zadovljen z njo in tudi tisti kateri sovražijo fps igre. Če pa imaš kakega ocenjevalca igre da meni drugače pa pokaži.

T-Majo

To je nekaj nabolšega kar ponuja crytek. Sanbox je program s katerim lahko enstovano oblikuješ otok ali narediš ga čisto nanovo. In je zele preprost za uporabo.

Evo tule je link delček samo kaj je sanbox
sanbox

Zgodovina sprememb…

m.i.h.a. ::

"Boljše beta v roki kot demo na strehi." - al kako že gre tisti stari pregovor :P
< runs to play his beta>;)

Raw ::

Demo delay bullshit. Sam da se beta keyi bolje prodajajo. Sicer me pa ne briga kolk misljo jebat folk s glupmi finti, itak so ciljna skupina otrocaji, ki nasedajo na veliko in kupujejo vse pre-alfa-beta-demo krep kar se dobi.
Nazalost je tak hype ponavad overrated, sm upal da bo tokrat vsaj mal drgac... zeh & zeh yet again. Wejk me up, ko pride kej pametnga ven, da vidmo, ce je vredno spilanja. |O
I am what I am and I do what I can

PINki ::

kok bo kej velk demo?

sthep ::

Destroyer.....govorjenje o tem, da okrog Crysisa ni narejena velika oglaševalska kampanja, velik trailerjev, gamplay-ev in podobnega je milo rečeno SMEŠNO. Mislim, da kdor to trdi, si sam zakriva oči pred dejstvi.

Že res, da delajo na kvaliteti. Samo s tem, ko kažejo toliko filmčkov,slik in vsega si delajo več škode kot koristi.

Tilen ::

Tisti, ki vidite rdeče, ste ali kršili pravila ali pa ste odgovarjali na nekaj, kar trenutno ne obstaja več.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

macgajver ::

We are taking some extra time to make sure you that you have an amazing experience but also we did not want to risk the release date of Crysis at this stage. To get the game into your hands by November the 16th, we had to make this call

Evo če bo demo res prišel tega datuma obstaja mogoče še celo upanje da bo igra letos če bodo potem spet prestavili potem smo v k...... ker igra je oglaševana tko na hard da zdej že vsakmu mulcu ko sliš crysis skorej pride.
tenstan krompir je pa zakon

Pesimist ::

destroyer2k: Ne bluzi. Po tovoji teoriji je Duke Nukem Forver najbol kvalitetna igra. Fora je le da je ni. :\

_Enterprise_ ::

Če jim uspe zadevo dobro optimizirat(ne tko, kot je blo v beti), jim popolnoma oprostim. Poleg tega ni datum izida igre nič bil premaknjen.

X-Hair ::

Poleg tega ni datum izida igre SE nič bil premaknjen.

V glavnem brezveze, bomo prej ze prek vseh filmckov, trejlerjev, takih in drugacnih bedarij videli celotn spil. Kot so rekli spil vn pa akcija. No sej 2008 bo kmalu, 2009 pa malo dlje. :D

_Enterprise_ ::

Meni je čist kul, da izid porivajo naprej, če le sproti izboljšujejo špil. S trenutnim sistemom mi ne bo preveč dobro delalo, tko da bi bil izid igre kakšnega marca prav prijeten, če bi takrat nVidia splavila 9800. Trenutno se mi ne splača menjat GTS-ke z GTX.

Tr0n ::

Crysis Beta Footage

A generic piece of crap, amirite? :)

darius ::

Ni mi jasno zakaj so prestavli demo za mesec dni ?
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

dukenukem ::

saj je prav, da demo pride malo pred izidom igre :D

Shegevara ::

ponavadi pri igrah pridejo podobno datumu igre ne pa mesece prej. Kdaj še dosti kasneje kot igre. Nevem kaj vas tepe to.

Izi ::

Izgleda, da nekateri sploh ne vedo zakaj podjetja sploh izdajajo demo verzije.
Demo je vedno okrnjena verzija že popolnoma končane igre, ki bo tudi dejansko v trgovini. V kolikor ni tako je to beta verzija.

Demo verzija je namenjena samo temu, da se ti lažje odločiš ali se igro splača kupit ali ne. In seveda, da vidiš ali imaš sploh dovolj zmogljiv računalnik, da se ti nakup igre izplača.
Nikakor ni namen demota, da boš ti zastonj igral novo igro. :D

Demo se je včasih vedno izdajal kakšen mesec kasneje kot igra. To je bila vedno končna verzija igre, ki so ji pač odvzeli tričetrtine map.
Ponavadi je demo že vseboval prve popravke, tako, da je vedno deloval popolnoma brez napak.
Danes, ko so otroci že hudo razvajeni in hočejo vsako igro igrati že nekaj dni po izzidu, so se izdajatelji morali temu prilagoditi in demo ponavadi izide kakšen teden pred izzidom igre, vsekakor pa mora biti igra takrat že končana in mora biti zlati plošček že v tiskanju.

Kakšen pa bi bil smisel izdati demo danes, ko igra sploh še ni končana. Tisto potem ne bi bil demo ampak beta.
In ljudje bi si o igri ustvarili napačno mnenje, ker bi verjetni vsebovala še kar nekaj napak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

macgajver ::

Jas sem danes hotel usposobit beto bil sem že čisto blizu resnice ko je napisalo insert original cd/dvd. Nato sem še probaval in fasal virus.
Original ključa mi nočejo poslat ah ja.
tenstan krompir je pa zakon

Calligula ::

Edina stvar, ki njih dejansko zanima je to, da bo itga naprodaj v Holiday season. Se pravi, da jih bodo lahko na tone prodali pred Bozicem in Novim letom, ker je to vrhunec sezone. Ce to zamudijo lahko izgubijo tudi nekaj deset odstotkov prodaje. Ce igra ne bo totalno skropucalo, ki bi rez razpizdevalo kupce bo na policah pred decembrom ali naj naj najkasneje v zacetku decembra.

m.i.h.a. ::

če lahko sklepam po beti, je bil demo prestavljen zaradi neoptimiziranosti in ea-jevih strateških načrtov...pa tudi system requirements ni izdan, kaj šele da bo demo sedaj zunaj

je pa beta še kar fleksibilna, moj več kot 2 leti star.....piiiiiiiiip....ok ne smem (NDA):(

kotnikd3 ::

m.i.h.a. kako si prišel do bete? si subscriber?

Gr0unD Zer0 ::

zakaj pa je timeshift demo izsel ze lani?:\

in kolko se jaz spomnim demotov je bil vedno demo pred izidom špila(včasih z napisom da je špil še v razvoju in da pač ne gre soditi kvalitete po njem)

prva izjema je bil half life 2



izi, nakladaš

m.i.h.a. ::

@kotnikd3: nope nisem subscriber in tudi pri tistih FP ritih nočem biti....ključ sem dobil pri incrysisu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

Shegevara ::

Pa en lepo napiše kaj se gre pri demotu, zakaj se gre, kako je in kdaj....

pol pa pride en pa mu začne v glavo nabijat ene par izjem

kotnikd3 ::

m.i.h.a.
še vedno talajo ključe pri incrysisu?
kako si ga pa dobil......so ga dobili vsi, ki so registrirani pri Incrysis???:O
jst sem že leto registriran pri Crysis Online, pa nisem dobil ključa:'(

dj kšn screen, če se ti da

destroyer2k ::

kotnikd3

Talanja kluča je že prenehalo se nekaj časa in moral si biti prijavlen na incrysis da si dobil. In ne niso vsi dobil ampak tisti kateri so veliko komentarjev pisal, ker je bilo omejeno št. ključev, mogoče še kdo je lahko dobil ampak si moral napisat zelo zelo dober izgovor zakaj bi ti morali dati beta kluč.

kotnikd3 ::

si ga ti dobil?
prodaš? dam pa €;)
resno

LjubimPeezde ::

Prav neverjetno je kakšen hype ustvarjajo okrog tega špila.

m.i.h.a. ::

jp tako kot je destroyer2k napisal, na incrysisu so postavili prijavno stran preko katere si se prijavil za ključ, prednost so seveda imeli memberji, tisti ki so že dlje časa registrirani in tisti z večjim številom postov na forumu.
Takrat je bilo na forumu registriranih okrog 19.000 uporabnikov, prijav za ključ so pa zbrali 35.000....in jasno je, da ga ni fasal vsak....če se gleda statistika foruma je bilo forumašev, ki so imeli več kot 50 postov, le okrog 1500 in končna cifra potalanih ključev je temu podobna oz so jih potalali max. 2k.....te cifre pa kažejo tudi na to, koliko folka se je reg. samo zaradi ključa

incrysis-ovega ključa se sicer več ne da dobiti, ampak v beta forumu (incrysis) se vsake toliko časa pojavi tema, ki ti omogoči dostop do kakega ključa, recimo sedaj nvdia baje tala 500 ključev za SLI uporabnike

crysis-online je tudi talal ključe, ampak oni imajo manjši community in so s tem posledično potalali tudi manj ključev (35 če se ne motim), prijavil si se pa na forumu v eni temi, kjer si vpisal podatke in na podlagi teh si bil izbran.....tukaj se jih je pa okrog 500 prijavilo za beto

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

Tr0n ::

LjubimPeezde: Hype je ze zdavnaj mimo. Spil zamuja najmanj leto.

Shegevara ::

Tr0n, tvoji izjavi bom verjel kakor ateist v boga, če mi jo ne podkrepiš s podatki. IMO večjega hypa za Crysis nisem videl kot je prav sedaj. Tele par mesecev.

LordTado ::

folk kak vam kaj pokaže http://www.systemrequirementslab.com

bo al ne bo?

strictom ::

Večjega hypa niste vidli ker prej niti teme ni blo na slo-techu. Ne veselite se preveč. Igra bo dobra za pogledat, to bo pa po vsej verjetnosti tudi vse.

Po vseh trailerjih, ki sem jih pogledal (v HD varijanti da se ja vidi grafika), mi deluje kot ena čisto navadna streljačina. Od Q3 in UT99 ni kaj vrednega denarja prišlo ven. Pri drugih zvrsteh je isto. Že par let ni igre za katero bi lahko rekel, da je "revolucionarna", kar se igralnosti tiče.

:(
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

m.i.h.a. ::

NAVALI NARODE FREE BETA!!!!!
*kdor je pač še nima

na voljo je tudi nov beta client, ki upam da popravi kakšno slabo lastnost predhodnika, že client 2 je imel velik performance boost napram prvemu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m.i.h.a. ()

tom-182 ::

Koncno neki da bom prej docakal original :D Am celo noc pregikal :D igralnost pa vse mi je vsec edin k so very high nastavitve zakljenjene
in nism mogu testnt drgac pa mal je se bugasto ampk razumljivo saj je beta drgac pa sm uzival :)
Asus p8h77-m pro // intel i7 2700k // 280x // 8GB // Benq XL2411z @144hz

m.i.h.a. ::

em....beta je še vedno z NDA (Non-disclosure Agreement)), kar pomeni, da te lahko bannajo, če preveč razpravljaš o beti
««
15 / 53
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Igre
23842569 (25715) kajetan
»

Far cry 2 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Igre
564127133 (80945) Assass1n
»

Radeon 4870 in Crysis

Oddelek: Strojna oprema
482277 (1604) SebaR
»

Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
1008371 (8367) Senitel
»

DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
926755 (5793) kobilica

Več podobnih tem