Forum » Igre » Crysis
Crysis

Senitel ::
LOL...
In to dati na XBox 360 dela z 30fps ima kakšno vezo s PC-jem?
Se mi zdi da je počasi že čas, da se mal skulira glede predstav kaj se dogaja pod pokvrovom samo na podlagi fps-ja...

Se mi zdi da je počasi že čas, da se mal skulira glede predstav kaj se dogaja pod pokvrovom samo na podlagi fps-ja...

macgajver ::
izi res upam da teh 20% nebo bitnih pri craysis za počasno delovanje pri colinu očitno je ravno to težava.
mogoče je pa tud v ramu ker imam še navadn ddr 400mhz.
mogoče je pa tud v ramu ker imam še navadn ddr 400mhz.
tenstan krompir je pa zakon

TechBeats ::
Buče si slišu, men dela na 1280x1024 2xAA 16aniso z nastavitvami high/ultra okol konstantnih 32fps edin ko se zabijem al pa kakšne količke zbijam kle pa pade tm okol 22, sam fora je to k imam bl slab procesor P4 3ghz na 8800gts 320mb verziji, edin z bugiji tm je pa mal bol problem, ene 17fps povprečno. In kle sm tud jst bral da tud z c2d e6600 nedela nevem kwa in to folku z 8800gtx, sam to je biu itak demo, bomo vidl kako bo v končni verziji.
Kar se pa Crysis tiče, ja to bodo zahteve: c2d e6600, 8800series, 2 giga rama obvezno. Na ultra high settings. So rekl da bo s to konf. kul delal, bo pa še boljš seveda na Q6600( recimo, če pogledaš zdejšne filmčke in razne ingame akcije- to so vse PRE-ALPHA oz BETA vezije in nima smisla delat enih zaključkov kako bo pol septembra delal k bo vn špil pršu, najbrš jo bojo še do konca zoptimiziral da bo kul delala, ne pa zdej ko še njihovih testnih konf. štekne med kakšnimi boji)
Kar se pa Crysis tiče, ja to bodo zahteve: c2d e6600, 8800series, 2 giga rama obvezno. Na ultra high settings. So rekl da bo s to konf. kul delal, bo pa še boljš seveda na Q6600( recimo, če pogledaš zdejšne filmčke in razne ingame akcije- to so vse PRE-ALPHA oz BETA vezije in nima smisla delat enih zaključkov kako bo pol septembra delal k bo vn špil pršu, najbrš jo bojo še do konca zoptimiziral da bo kul delala, ne pa zdej ko še njihovih testnih konf. štekne med kakšnimi boji)
AciD TriP

_Enterprise_ ::
Tole sem zasledu za igro Stalker:
The main impact of using more detailed textures is not so much a drop in FPS, but an increase in loading times and stuttering/loading pauses during the game. This is particularly true for those with graphics cards that have less than 256MB of Video RAM.
Torej občasni zastoji se bodo pojavljali, ne pa konstanten padec frejmov. Tud v Stalkerju se mi zadeva kot že rečeno umiri po okoli 5 minutah. Tam sem malo pretiraval z dvajsetimi.
The main impact of using more detailed textures is not so much a drop in FPS, but an increase in loading times and stuttering/loading pauses during the game. This is particularly true for those with graphics cards that have less than 256MB of Video RAM.
Torej občasni zastoji se bodo pojavljali, ne pa konstanten padec frejmov. Tud v Stalkerju se mi zadeva kot že rečeno umiri po okoli 5 minutah. Tam sem malo pretiraval z dvajsetimi.

Izi ::
Saj točno o tem sem govoril, kartice z 256 MB in 320 MB RAMA so dovolj hitre, tisto, kar je v ramu bo hitro obdelala, potem pa bo počivala, dokler se v ram ne naložijo mankajoči deli, v tem času pa se ti bo vse na ekranu ustavilo.
Če torej pretiravaš z velikostjo teksture ne bo delalo nič počasneje, še vedno bo lahko delalo z 60 fps kakšnih 5 sekund, potem pa se bo za pol sekunde vse ustavilo. Igra se bo zatikala kar si izbral prevelike teksture, ki ti ne gredo v grafični ram.
To, da se par minut na začetku igre vsaka igra zatika je pa normalno, saj se kljub temu, da mi že igramo še vedno vse skupaj nalaga v RAM.
Stalker resda deluje z 128 MB grafičnega RAMA, sicer precej zatikajoče ampak igra se zažene.
Mene bolj zanima ali bodo pri Crysisu sploh dovolili zagon igre, če bo na grafični manj kot 256 MB RAMA.
In nikjer nisem zasledil koliko prostora bodo zasedle teksture posameznih kvalitetnih razredov.

destroyer2k ::
Ta igra po saj verjetnosti bo delala na 128mb spominu. Ker so govorili da bo min. zahteve takšne katere so v farcrayu bile za ultra high.

cpu ::
zahteve za ultra high na far cry so ble 6800GT256MB ali boljša in 1GB system RAM, da je delal 50FPS pr 1200×1024 resoluciji z 4AA in 8AF.

Cpu mal se pozanima raje
High System Requirements(to je za far cry da en bo pomote, sam take naj bi ble za min. v crysisu)
- Computer: A 3GHz AMD processor or better is recommended.
- Memory: We recommend 1024 MB of RAM
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 16x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended
- Multiplayer Connectivity: We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream.
High System Requirements(to je za far cry da en bo pomote, sam take naj bi ble za min. v crysisu)
- Computer: A 3GHz AMD processor or better is recommended.
- Memory: We recommend 1024 MB of RAM
- Drives: 4 Gb of free space on hard disc are required to install and play the game. 16x DVD or 32x CDROM is recommended to install the game.
- Video: A 3D accelerator video card with support for DirectX® 9.0b and at least 128 MB of video memory is recommended
- Multiplayer Connectivity: We recommend the use of cable or ADSL connection with 512 Kb/s in downstream and 128 kb/s in upstream.

cpu ::
tist kar v readme.txt fajlu piše ni čist točno, npr:
"- Computer: A 3 GHz AMD processor or better is recommended."
AMD ne takrat in ne sedaj še nima 3 GHz procesorja.
sploh pa na potreben ram na grafični vpliva tudi resolucija na kateri igraš in če je to npr. 1600*1200 4AA 8AF rabiš pr ultra quality več rama, kot pri 1200*1024 pr istih nastavitvah.
mogoče so ble to prbližne zahteve za high ne pa za ultra nastavitve
Takrat ko je far cry ven pršu z nobeno grafično na tržišču nisi mogu preigravat špila na ultra nastavitvah pr 1200*1024+ resoluciji z 4AA 8AF pr 30+ FPSjih. Omenjena grafična je pa pršla ven pol leta za far cry-em in je bla 2× boljša od radeona 9700 in 4× boljša od geforca 5900. Hig end grafične majo pa vključeno tut več RAM on board, tko da je nedeljivo: hitra grafična+več rama, v tem primeru 256MB.
far cry sem pa preigral na omenjeni konfiguraciji z 2GHz athlonom, zato vem kakšne so ble zahteve, po izkušnjah.
"- Computer: A 3 GHz AMD processor or better is recommended."
AMD ne takrat in ne sedaj še nima 3 GHz procesorja.
sploh pa na potreben ram na grafični vpliva tudi resolucija na kateri igraš in če je to npr. 1600*1200 4AA 8AF rabiš pr ultra quality več rama, kot pri 1200*1024 pr istih nastavitvah.
mogoče so ble to prbližne zahteve za high ne pa za ultra nastavitve

Takrat ko je far cry ven pršu z nobeno grafično na tržišču nisi mogu preigravat špila na ultra nastavitvah pr 1200*1024+ resoluciji z 4AA 8AF pr 30+ FPSjih. Omenjena grafična je pa pršla ven pol leta za far cry-em in je bla 2× boljša od radeona 9700 in 4× boljša od geforca 5900. Hig end grafične majo pa vključeno tut več RAM on board, tko da je nedeljivo: hitra grafična+več rama, v tem primeru 256MB.
far cry sem pa preigral na omenjeni konfiguraciji z 2GHz athlonom, zato vem kakšne so ble zahteve, po izkušnjah.

jeryslo ::
Ja, Far cry je na 9800 xt tekel na nastavitvah na ultra in 4xAA in 8xAF vendar na res. 1024*768 pa še to komaj pri 35fps. Tako da prvi grafični ki sta igro spodobno poganjali nad resolucijami 1280*1024 sta bili 6800 gt in x800. Upam da se ne bo zgodovina ponovila pri Crysis-u

TechBeats ::
Evo da vam mal naštrenam živce
, tako nekak nej bi laufala špilka, samo to so špekulacije in se bo stvar še zelo drastično spremenila, pomoje kvečem še nabolje (to je zihr kakšna beta verzija). Pa s kakšnim procesorjem nej bi to laufal c2d 2ghz, na q6600 bo še ful ful bol delal
, seveda če so to dokaj realni rezultati,
Link do Crysis preformance testa, slike so iz tega linka, pa še neki komentarjev je od tega k je postu te teste.

Link do Crysis preformance testa, slike so iz tega linka, pa še neki komentarjev je od tega k je postu te teste.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

Klemzz ::
hm...7600GT nikakor ne kaže dobr
, x1650 pa nej bi bla kao u rangu 7600GS pa jih nekak naščije...buhuhuhu nV funboy-i go & cry

moj ceu post je biu u hecu napisan, da ne bo kdo kej težiu
je pa zlo čudn test...da bo men z eno x1650 tak delal bom do neba skaku

To so SPECULATED Crysis Performance.
Kar pomeni, da gre za ugibanja.
Sploh pa kje so "prave" resolucije kot naprimer 1920 x 1200 ?
Kdo pa v letu 2007 še igra na 1280 x 1024, to je resolucija za male 19" monitorje, ki so že bolj artefakti preteklosti
Ne spodobi se igrati igre, ki rabi računalnik za 1500 € na monitorju za 250 €
Kar pomeni, da gre za ugibanja.
Sploh pa kje so "prave" resolucije kot naprimer 1920 x 1200 ?
Kdo pa v letu 2007 še igra na 1280 x 1024, to je resolucija za male 19" monitorje, ki so že bolj artefakti preteklosti

Ne spodobi se igrati igre, ki rabi računalnik za 1500 € na monitorju za 250 €

gunserman ::
ahahaah nimamo vsi za 100 inčne monitorje tko k ti, večina kar jih poznam ma kr 19-ke.... a nej delajo za enga k ma tak monitor teste..

Hja no, večina, ki jih poznam jaz ima pa 24". Očitno se gibava v drugih krogih
Samo pravim, da ljudje ne znajo delati z denarjem. Jaz nisem dal nič več za PC + monitor kot nekdo, ki ima 19" monitor.
Računalnik zastari v dveh letih, monitor pa v 10 letih.
Vedno najprej denar za dober monitor, ostalo pa šele za računalnik, ker denar za računalnik je stran vržen denar.
Imaš precej manj od tega če daš za računalnik 1500 € in za monitor 250 € kot pa, če denar samo prerazporediš in daš za monitor 1000 € in za računalnik 750 €.

Samo pravim, da ljudje ne znajo delati z denarjem. Jaz nisem dal nič več za PC + monitor kot nekdo, ki ima 19" monitor.
Računalnik zastari v dveh letih, monitor pa v 10 letih.
Vedno najprej denar za dober monitor, ostalo pa šele za računalnik, ker denar za računalnik je stran vržen denar.
Imaš precej manj od tega če daš za računalnik 1500 € in za monitor 250 € kot pa, če denar samo prerazporediš in daš za monitor 1000 € in za računalnik 750 €.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Mavrik ::
Zbudi se Izi.
Pa tudi... tvoja izjava je kontradiktorna. Če majo monitorji cikel na 10 let, potem nikakor večina ne more met 24", ker majo manj kot leto sprejemljive cene za domačo uporabo. Veliko nas je kupilo kvalitetne 19" zaslone in nimamo nobenega namena menjat še vsaj par let.
Pa tudi... tvoja izjava je kontradiktorna. Če majo monitorji cikel na 10 let, potem nikakor večina ne more met 24", ker majo manj kot leto sprejemljive cene za domačo uporabo. Veliko nas je kupilo kvalitetne 19" zaslone in nimamo nobenega namena menjat še vsaj par let.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::
Itaq pa ti nobena graficna ne poganja tekoce pri 1920x1200 na max nastavitvah. Edino kak SLI sistem.

Itaq pa ti nobena graficna ne poganja tekoce pri 1920x1200 na max nastavitvah
Ja, to je res, ampak na srednjih nastavitvah mi pa že teče dokaj normalno. Je pa večji užitek igrati na 24" vse srednjih nastavitvah kot pa na 19" vse na max.
Sicer verjamem, da je 19" monitorjev največ ampak pri igričarskih računalnikih kmalu ne bo več tako.
Mavrick, jasno, da je pisarniških računalnikov mnogo več kot igričarskih, v tvoji razpredelnici kaže, da je povprečna velikost 4:3 monitorja 16", potem je omenjeno 16:9 razmerje, ki ga pri monitorjih sploh ni. Precej uporabljanega razmerja 5:4 (19") pa tudi ni na lestvici, tako, da ta lestvica ni ravno regularna.
Naj še omenim, da 19" monitor ni bil nikoli namenjen igranju iger, ker ima za igre najmanj primerno razmerje stranic 5:4 in je precej ožji in manj primeren za igre kot 4:3.
19" so bili narejeni z mislijo na pisarniško delo in brskanje po internetu, kjer se tudi največ uporabljajo in ravno zato so jih dvignili po višini in tam so odlični, ker se rabi velika višina, širina pa ni važna.
V igrah (in pri videu) pa se rabi čim večja širina in zato so igričarski monitorji v razmerju 16:10.
Jasno sta 24" in 30" za marsikoga nedosegljiva ampak 20 do 22" v razmerju 16:10 pa dobiš ceneje kot stane ena grafična kartica zato mi ne govoriti, da večina pravih igričarjev igra na 19".
Če igraš na pisarniškem monitorju, pač nisi pravi igričar.

Mavrik ::
Podatki za to razpredelnico so bili pobrani s Steamom, zato so to izključno igračarski računalniki tam.
The truth is rarely pure and never simple.

Podatki za to razpredelnico so bili pobrani s Steamom, zato so to izključno igračarski računalniki tam.
To imaš pa prav

Torej je največ 16" monitorjev in ne 19".
Je pa malo čudno, da ima kar polovica igralcev še vedno samo 512 MB sistemskega RAMA, na katerem je današnje igre skoraj nemogoče igrati.

m.i.h.a. ::
ja pa dobro, dejte že nehat s temi vašimi monitorji, tema je crysis in naj tudi ostane, če komu ni prav naj si gre odpret novo temo.
Kakor koli pravkar pogledal tisti 17min gameplay in špil res zgleda slastno
, sicer se zadaj za monitorjem na štantu bohoti napis intel quad inside, grafika je verjetno tudi ena boljših, ampak špil na momente prav nemarno štekne...no gre pa itak za pre-alpha verzijo tako, da bo verjetno v končni različici vse bolj optimizirano.
Pa ena bolj motečih stvari mi je bilo podiranje dreves na več kosov, ko so ta še v zraku in to z le nekaj streli.
Koliko vas je sploh optimistov, da igra resno izide septembra,....obstaja že kakšen uraden datum in ne špekulacije?

Kakor koli pravkar pogledal tisti 17min gameplay in špil res zgleda slastno

Pa ena bolj motečih stvari mi je bilo podiranje dreves na več kosov, ko so ta še v zraku in to z le nekaj streli.

Koliko vas je sploh optimistov, da igra resno izide septembra,....obstaja že kakšen uraden datum in ne špekulacije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()

PCGames.de have published a new article from Cebit in germany. The that article reports Crysis running at a resolution of 1920x1200 on a single 8800GTX accompanied by an Intel 6800 dual-core CPU. The frame rate is estimated to be at about 20 - 25 fps with stutters every now and again. The game still has a lot of optimizing left to go which is good news for all those interested. This report is unconfirmed by Crytek and therefore the information could be incorrect.

...ma ja spet neke špekulacije....verjetno še sam Crytek ne ve kaj ma to zene mašine, da to poganja. joke
Sicer pa naj že nehajo srat in naj že izdavijo uradne zahteve....matr, kr živčen ratam, ko me ta crysis zrajca

Sicer pa naj že nehajo srat in naj že izdavijo uradne zahteve....matr, kr živčen ratam, ko me ta crysis zrajca

Bioshock glede na to da izide pred Crysisom (spet špekulacije
) bo predjed in uvod v glavno jed (beri: Crysis), desert bo pa HL2: Ep2.

dronyx ::
Jest imam tako taktiko, da zmeri igram 4 leta ali več stare igre. Tako igra stane samo 15 evrov ali rabljena še manj in tudi hardware mi ni potrebno preplačat. Tako imam danes grafiko 6600GT, 1GB rama in nek AMD procesor, igram pa GTA Vice City in PoP Sands of Time na najvišjih nastavitvah.
Računam, da bom Crysis, CoD 4, Dirt, Half Life 3, GTA IV in podobne zadeve igral leta 2012 na 8 jedernem procesorju z 64GB RAMa in grafiko, da me kar glava zaboli. Takrat pa me performanse ne bodo več tko zlo skrbele.
Računam, da bom Crysis, CoD 4, Dirt, Half Life 3, GTA IV in podobne zadeve igral leta 2012 na 8 jedernem procesorju z 64GB RAMa in grafiko, da me kar glava zaboli. Takrat pa me performanse ne bodo več tko zlo skrbele.

Gr0unD Zer0 ::
kar je za nekoga glavna jed, je lahko za drugega le ostanek med zobmi...
višek razmišljanja pri crysisu bo itaq menda spet prestreljenje dveh verig na čolnu, ostalo pa bo run&gun
no mogoče bo res več folka uzivalo v crysisu kot pa v bioshocku, ampak predjed pa ta špil skoraj zagotovo(žal) ne bo...
onyx: če te glava boli pa refresh rate zvišaj
p.s. saj lahko tudi zdaj na multi-core sistemu igraš špile za male pare

višek razmišljanja pri crysisu bo itaq menda spet prestreljenje dveh verig na čolnu, ostalo pa bo run&gun

no mogoče bo res več folka uzivalo v crysisu kot pa v bioshocku, ampak predjed pa ta špil skoraj zagotovo(žal) ne bo...
onyx: če te glava boli pa refresh rate zvišaj

p.s. saj lahko tudi zdaj na multi-core sistemu igraš špile za male pare

macgajver ::
Kar sem do sedaj crysis opazoval bo pristop odvisen od igralca lahko bo run in gun lahko silent op tisto mi je vsec ko je nakazal v enem filmcku kako sovraznike lahko pobijes s tem da prestrelis kaksen drevo pa jih zmecka in take scene me pa isto mal mot kot je ze nekdo omenil da se drevesa prehitr da podret kr s parim rafalm kosiš džunglo upam da bodo to se porihtal.
Ce pa ze hoces res konkretno razmislat pa lahko poizkusis s igro sokoban zahteve so zelo visoke hehe.
http://www.hotrex.com/sp_download.htm
Kar sem do sedaj crysis opazoval bo pristop odvisen od igralca lahko bo run in gun lahko silent op tisto mi je vsec ko je nakazal v enem filmcku kako sovraznike lahko pobijes s tem da prestrelis kaksen drevo pa jih zmecka in take scene me pa isto mal mot kot je ze nekdo omenil da se drevesa prehitr da podret kr s parim rafalm kosiš džunglo upam da bodo to se porihtal.
Ce pa ze hoces res konkretno razmislat pa lahko poizkusis s igro sokoban zahteve so zelo visoke hehe.
http://www.hotrex.com/sp_download.htm
tenstan krompir je pa zakon
Zgodovina sprememb…
- spremenil: macgajver ()

Če pa mislite da crysis je run and gun se pa zelo motite. Tule imate vse o igrci in večina podatkov so točne, ker je na obeh straneh prijavlen eden iz cryteka ki izdeluje igro.
www.incrysis.com
www.crysis-online.com
www.incrysis.com
www.crysis-online.com

okej, tukaj pač prestreliš drevo, pri ostalih špilih je dovolj eksploziven sod
isti pristop je bil ze pri far cryju... pač tipična izbira:headshot na daljavo ali pa rush z najtezjim minigunom ki še ga uspemo nesti...
glede drevja... če boš porabil 30 metkov da eno drevo pade, ti bo tezko zadevo na koga podret, ker te bo prej ubil če že ne odlaufal proč.

isti pristop je bil ze pri far cryju... pač tipična izbira:headshot na daljavo ali pa rush z najtezjim minigunom ki še ga uspemo nesti...
glede drevja... če boš porabil 30 metkov da eno drevo pade, ti bo tezko zadevo na koga podret, ker te bo prej ubil če že ne odlaufal proč.

Prvo kot prvo ta igra ni bil od začetka namenjena z tako fiziko. Pač slučajno so naredili v igri 1 drvo ki se da podreti kasneje je ta video prišel na net in je bil eden izmed najbolj gledanih filmček, kar ih je blo od iger. In zato so se odločili da bojo naredili tolikšno fiziko. Aja pa da oš lahko podrl drevo ne porabiš 30 metkov ampak za srednje debeli drevo bo dovolj 3-5 metkov.
Da ti drevesa podiraš lahko tudi z rokami, če boš imel na nano suit za povečanje moči.
Pa recimo ta igra je veliko bolj z taktičnim nasprotniki. Ker recimo greš ti napadat eno njihovo bazo in bojo poklical pomoč in pridejo z druge baze vojaki in lahko greš ta drugo bazo napadat, pa imaš večjo prednost, ker so nasprotniki na prvi bazi.
Da ti drevesa podiraš lahko tudi z rokami, če boš imel na nano suit za povečanje moči.
Pa recimo ta igra je veliko bolj z taktičnim nasprotniki. Ker recimo greš ti napadat eno njihovo bazo in bojo poklical pomoč in pridejo z druge baze vojaki in lahko greš ta drugo bazo napadat, pa imaš večjo prednost, ker so nasprotniki na prvi bazi.

dukenukem ::
če pogledate tele grafe od DiGiTaL DopE,se vidi da lavfa špil z eno kartuljo bolje na 2900xt, kot na 8800gtx

em...če bolje pogledate tisti 17min video (in tudi kakšen drug) boste vidli, da drevo pade tudi že če spustiš en šus vanj, kar je za moje pojme bedarija.....ok 5 strelov bi blo še ok, 30 preveč, ampak z enim je pa že rahlo smešno.
kako hitro deblo razpade je najlepše vidno, ko ga med padanjem strelja, kosi debla pa kr frčijo...in takrat ne ustreli 5krat na isto mesto, da razpade....skratka upam, da popravijo.
PS: razen, če me crytek prepriča da imajo v letu 2019 metke, ki so sposobni sekat drevesa....no to ali pa če rečejo, da so drevesa plastična
kako hitro deblo razpade je najlepše vidno, ko ga med padanjem strelja, kosi debla pa kr frčijo...in takrat ne ustreli 5krat na isto mesto, da razpade....skratka upam, da popravijo.
PS: razen, če me crytek prepriča da imajo v letu 2019 metke, ki so sposobni sekat drevesa....no to ali pa če rečejo, da so drevesa plastična

Zgodovina sprememb…
- spremenil: m.i.h.a. ()

ni treba bit leta 2019 da se to nardi
mal poglej orožja iz WW2, recimo MG42 je poderu use kar mu je blo na poti...tut kakšna karbinka bi use podrla če bi mela večji fire rate

V realnosti en metek res ne podre nobenega drevesa, trije streli pa že podirajo manjša drevesa, če pravilno zadeneš, po 10 - 15 metkih pa pade tudi najdebelejše drevo.
Ko sem bil v vojski si z kalašnikovko z enim šaržerjem (30 metkov) brez problema podrl 2 ali 3 drevesa.
Po moje je precej odvisno od konice krogle, čim bolj topa je večjo luknjo naredi.
Še lažje gre z vžigalno vrvico iz hitrogorečega smodnika, samo oviješ okoli drevesa en ovoj in prižgeš, pade kot, da bi ga presekal z laserjem.
V Crysisisu pa smo v okolju tropskega otoka, kjer je rastlinje sicer precej bohotno ampak nič kaj trdno. Tam ne rastejo mogočni hrasti, kot pri nas
Tista drobna drevesca v tropih pa si lahko predstavljam, da padajo po enem strelu.
Sicer demo filma nisem videl ampak ali ne rastejo tam pretežno bambusova drevesa, ki so znotraj votla in jih lahko presekaš že z malo daljšim nožem.
Ko sem bil v vojski si z kalašnikovko z enim šaržerjem (30 metkov) brez problema podrl 2 ali 3 drevesa.
Po moje je precej odvisno od konice krogle, čim bolj topa je večjo luknjo naredi.
Še lažje gre z vžigalno vrvico iz hitrogorečega smodnika, samo oviješ okoli drevesa en ovoj in prižgeš, pade kot, da bi ga presekal z laserjem.
V Crysisisu pa smo v okolju tropskega otoka, kjer je rastlinje sicer precej bohotno ampak nič kaj trdno. Tam ne rastejo mogočni hrasti, kot pri nas

Tista drobna drevesca v tropih pa si lahko predstavljam, da padajo po enem strelu.
Sicer demo filma nisem videl ampak ali ne rastejo tam pretežno bambusova drevesa, ki so znotraj votla in jih lahko presekaš že z malo daljšim nožem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()

Tistega drevesa na levem ti ne boš podrl...
Hja, morda pa bomo kje našli kakšno motorno žago, ki jo je včasih vsebovala vsaka dobra streljačina kot naprimer Doom ali Serious Sam.
Chainsaw bi moral definitivno biti v igri, da bi potem lahko drvarili

Ker bo igra tako napredna, kot nekateri trdite bo treba vsak večer z motorko nažagati drva in si na ražnju speči večerjo, da se nam lakota ne dvigne preveč in potem bo treba spati ob ognju, da nam toplotna črta ne pade pod 35°C in se ne podhladimo. Ker bomo potem dobili pljučnico in bomo slabo merili ker nas bo tresla vročina pa sovražnik nas bo hitro odkril ko bomo glasno kihali in kašljali

now you're talking about metal gear solid...
kak sovrazim ko mi glavni junak kihne, skrit v omari, ko mimo gresta dva vojaka
leto 201x ter motorka?
i want a plasma blade chainsaw then, goddamnit...
malce bolj izvirni so pa lahko...
ampak resno... če je AI tak zabita, da ti bo dejansko uspelo na njo podret drevo...
kak sovrazim ko mi glavni junak kihne, skrit v omari, ko mimo gresta dva vojaka

leto 201x ter motorka?
i want a plasma blade chainsaw then, goddamnit...
malce bolj izvirni so pa lahko...
ampak resno... če je AI tak zabita, da ti bo dejansko uspelo na njo podret drevo...

če je AI tak zabita, da ti bo dejansko uspelo na njo podret drevo...
Ali ne stremimo k temu, da je AI čim bolj podobna človeku in ne nekemu supermanu ?
Človek je pa vedno malo "zabit", vsega vendar ne more obvladati, in seveda človek dela napake, torej jih mora tudi AI, če hoče biti podobna človeku.
Torej ko ti sredi noči uletiš v kamp in začneš brez izjeme moriti vse kar se premika, nastane panika in pravi ljudje ne bi gledali v zrak ali se kakšno drevo podira, sliši se pa tudi ne ko neskončni rafali preglasijo vse drugo. Torej je precej verjetno, da bi v vsesplošni paniki podirajoče drevo pokopalo kakšnega vojaka.
Celo pri nas v real life Sloveniji vsako leto podirajoča drevesa pobijejo vsaj 10 ljudi, pa se ljudje trudijo biti precej previdni

_Enterprise_ ::
leto 201x ter motorka?
No ja, takrat pa plazmatska rezila res ne bodo še tako poceni.
Če bo pa to delal s 50-imi FPS-ji na max, bom skakal visoko v zrak. Ker recimo Stalker mi dela v povprečju s 23 FPS-jimi med drevesi(no ja, če gledam v luft jih prec fašem čez sto, ampak ptiči me ne zanimajo)ter okoli 50 v podzemlju. Mam pa 320-megabajtno 8800 GTS. Če je kej, je res premal RAM-a, drugač je pa ta celo ta 2-4 procente boljša od 640-megabajtne. Zanimivo.
No ja, takrat pa plazmatska rezila res ne bodo še tako poceni.
Če bo pa to delal s 50-imi FPS-ji na max, bom skakal visoko v zrak. Ker recimo Stalker mi dela v povprečju s 23 FPS-jimi med drevesi(no ja, če gledam v luft jih prec fašem čez sto, ampak ptiči me ne zanimajo)ter okoli 50 v podzemlju. Mam pa 320-megabajtno 8800 GTS. Če je kej, je res premal RAM-a, drugač je pa ta celo ta 2-4 procente boljša od 640-megabajtne. Zanimivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Enterprise_ ()

2_4_4_8: imaš inštaliran Float32 mod, če ne ga dobiš TUKAJ, res kul zadeva, ki občutno pohitri igro.
ONTOPIC
sicer ne vem kolk časa bo igra še v pre-alpha stanju, ampak resnično upam da jim uspe do septembra svar porihtat in lansirat...no julija 11-13 se bo odvijal še E3 expo in Crytek se bo spet šopiril s crysisom (po vsej verjetnosti, sej drugega tak nimajo) sicer naj delajo kar hočejo, le datum pa requirements naj izdavijo...da grem lahk pc kupit
ONTOPIC
sicer ne vem kolk časa bo igra še v pre-alpha stanju, ampak resnično upam da jim uspe do septembra svar porihtat in lansirat...no julija 11-13 se bo odvijal še E3 expo in Crytek se bo spet šopiril s crysisom (po vsej verjetnosti, sej drugega tak nimajo) sicer naj delajo kar hočejo, le datum pa requirements naj izdavijo...da grem lahk pc kupit

m.i.h.a.
Ta igra je že v aplha stage več ko 1 mesec. Že skoraj na pol poti konec aplha stage.
Ta igra je že v aplha stage več ko 1 mesec. Že skoraj na pol poti konec aplha stage.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Crysis 3 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Igre | 45179 (28325) | kajetan |
» | Far cry 2 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Igre | 129099 (82911) | Assass1n |
» | Radeon 4870 in CrysisOddelek: Strojna oprema | 2378 (1705) | SebaR |
» | Februarja že GeForce 9? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 9058 (9054) | Senitel |
» | DX 9 vs. DX 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7195 (6233) | kobilica |