» »

Bedn zakon

Bedn zakon

_Mortal_ ::

Delam referat o drogah. Mal se še urejal besedilo k sem ga našel na netu. Berem o travi in kaj vidim.
V Sloveniji je użivanje sicer dovoljeno, vendar je zakon dokaj nedosleden saj ne postavlja meje med użivanjem in posedovanjem. V teoriji torej lahko kadiš, ne smeš pa imeti v rokah jointa. Mislim čisti nesmisel
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

ABX ::

Kadit ne smeš lahko pa se sprehajaš okoli zadet.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Elemen_T ::

_Mortal_: O tem se je v Sloveniji že veliko povedalo.

Teoretično je res 100% tako. Torej, preprosto povedano:
Joint bi lahko imel nekje zataknjen (npr na ograji) in ga kadil ...pa naj to nebi bilo kaznivo...
Vsako posedovanje (v kakršnikoli obliki) pa je ilegalno.

V praktiki se to izkaže popolnoma drugače.
Namreč, policaj se bo najmanj obrisal pod nosom, če mu boste ta zakon postavili za bran.

Mercier ::

Kak je s tem posedovanjem, a če držim v rokah, potem posedujem? Mislim, ne morm reč da ni moje? Teoretično seveda. V praksi mi je jasno.:D

Thomas ::

Kvaliteta zakonov ni prav velika nikjer.

Spomnim se enega zakona - nekaj let nazaj je začel veljati - o razvrstitvi podjetij v velika, srednja in majhna.

If nekej => podjetje je veliko

If nekejdruzga => podjetje je veliko

If nekejtretjega => podjetje je srednje

If nekejcetrga => podjetje je srednje

If nekejpetga => podjetje je majhno

Z enim pogledom mi je blo jasno, da nekatera podjetja padejo skozi to ifovje nedefinirana.

Ljudje ki se s temi rečmi ukvarjajo - strokovne službe vlade, parlamenta, pravniki nasploh - pač niso math in techno freaki - pa bi bilo dobro, če bi bili.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Logika in jezik, bi pravnikom morala ležati...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

Thomas ::

Ja no .. sej naravni jezik in donekle nanj vezano logiko nekateri zelo dobro obvladajo.

Ampak formalna logika je edino prava stvar. Vedno bolj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

NekoIme: Če držiš joint v rokah, travo poseduješ tako teoretično, kot še bolj - praktično>:D
To vse drži in se s tem celo strinjam...
popolnoma druga pesem pa so izpeljani zakoni iz teh teorij >:D

Sergio ::

heh... kaj pa ce mas joint na policki pa sam kadis? torej ga _ne_ posedujes, saj je samo postavljen prizgan na policki... :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Sergio: Poskusi. Pred policijsko postajo joint zatakni za vhodna vrata in...kadi.
Jutri pa poročaj >:D

E, smola.

Evo še ena teoretična. Če v roki držiš đolo, pa te vklene policaj, potem ti poseduješ đolo, policaj pa tebe.
Torej, policaj tudi poseduje đolo. A ne?

Potem pa pokličeš policaja, pa ta vklene policaja, on graundz of pozešn in posledično tudi ta poseduje.

Nato pokličeš naslednjega policaja...in tako naprej, dokler niso vklenjeni vsi policaji.

E, zdj pa lahko vsi ostali mirno prižgejo.

Ja, čudni so ti zakoni...

NekoIme: hahahha, dobra 8-)

Teorija dela svoje >:D

Tole bi moral poslat vladi 8-)

poweroff ::

Je razlika med lastništvom in posedovanjem.

Jaz nisem lastnik avtomobila, ko se pa z njim peljem, ga pa posedujem (začasno).

Poleg tega policaj V POSTOPKU lahko poseduje joint brez posledic. Jasno - dokler vodi postopek. Naredi uradno dejanje (kot uradna oseba) - in ga zaseže.

Valjda ga pa ne sme prižgati... :D

IceIceBaby ::

Sicer na fax hodim sele 3 mesece ampak neki sem se pa že naučil zgleda :)

Za posest je potrebn dvoje. Morš met neko stvar v fizični oblasti in morš met posestno voljo. Se pravi da če ti kadiš đojnt ga maš (do neke mere) v oblasti, hkrati pa imaš tudi voljo posedovati ta đojnt, drugače ga nebi uporabljal.
Tudi tista o policajih je malo mim. Sicer zaradi več razlogov ampak eden je že da si ti pravni subjekt in te noben nemore imeti v oblasti. Policaj ti samo odvzame prostost ali omeji gibanje.
Sicer se na prvi pogled te teorije slišijo zelo neumno in nepremišljeno ampak niso. Ker je treba znat stvari brat, to pa ponavadi nepravniki neznajo najboljše. Sicer je veliko zakonov napisanih površno in obstaja veliko praznin ampak velika večina je pa natuhtana do konca.

Yohan del Sud ::

Pa dobro. Kaj pa če trdiš da skunk poseduje tebe in to potem zavzeto trdiš skozi ves postopek.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

THC in vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8530622 (17751) CoolBits
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36955718 (36622) Matija82
»

problem s policijo in travo... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30762566 (39474) donfilipo
»

izdaja nepravilnih podatkol uradni osebi (strani: 1 2 )

539861 (8978) gslo
»

Prisotnost THCja v krvi(časovno)?? (strani: 1 2 )

8314732 (12963) Camalotz

Več podobnih tem