» »

kateri avtocic

kateri avtocic

1 2
3
»

krneki0001 ::

Pa še nekaj za tiste k pametujejo o R5TURBO - če je še niste imel možnost5i vozt ne pametujte o tem avtu - ta avto je odvisen tako kot je prej eden povedal - od dobrih gum dobrih amortizerjev in dobrega voznika.
Pejte se vozt z njo - lahko vas tut sam peljem pa pol govorte kaj je stabilno pa kaj ni. Res je alfa že tradicionalno športen avto ampak ne alfa pa ne astra ti ne data tistega občutka, ko avto potegne in ko enkrat priletiš u ovinek 2x hitreje kot z navadnim avtom, pa se ti ta avto drži ceste k prbit - fantje sej ni važno kok ma avto končno hitrost (alfa pa astra kao 245km/h ) važno je kake pospeške ma da ti lahko varno prehitiš in da se lahko pravočasno umakneš butlom na cesti, ki nimajo pojma v kakem avtu sedijo pa kr norijo tja nekam brez veze. ;(Končna za Slovenijo je dost 170 do 180, kdor hoče pa več naj da pa 20k sit pa nej se vozi kokr hitr hoče na pisti ki je zato narejena v Cerkljah ob Krki vsak vikend. 10k za dopoldne 10k za popoldne in se znorte po cestah pa puste folk živet pa vozte normalno po predpisih.;(
Vsem, ki nimate dosti izkušenj z vožnjo avtomobila predlagam da se greste znoret na pisto, ker boste imeli veliko več možnosti da se NE razsujete, kakor pa na cesti. - Vsak dan prevozim najmanj 200 km in vem kako je ko si prepričan da vse obvladaš pa po nesreči vidiš da nimaš pojma o vožnji. - S ceste me je zrinu človek, ki ni prenesel tega da ga lahko manjši avto prehiti in da mu on ne more uiti. - pol je pa iz mesta nesreče še pobegnil.

DrSergioDJ ::

dans sm mal oglasnik gledu..kr eno lepo stevilo Tipotov 2.0 16V, kilometraza tm okoli 120k, vsa oprema, vecinoma registrirani se pol leta,.... 450.000 sit...no way da kupim kej druzga ( sej bi unga nissana...sam...tist je se dodatnih 300k k jih raj v avtoakustiko vlozim )
...

gorenc ::

nebivedu, a mogoce ves na koga se lahko obrnem za treniranje na progi ob Cerkljah?

DrSergioDJ ::

se pridruzujem vprasanju.. hehe
...

chuck ::

Kateri avtomobil bi priporočili meni?

Torej rabim ga pa za:
-tedenske dolge vožnje iz MB-Izola ali LJ (vlaka sem se naveličal)
-občasne vožnje v Dunaj ali drugod po Evropi
Med tednom ga sploh ne rabim, saj je kolo čisto cool, še posebno v mestu. Razen recimo ko sneži.

Najbolj pomembno mi je, da ima čim manjšo porabo in da je dizelaš (no, nekaj pa le vem) in da ima avtomatski menjalnik. Na drugem mestu so čim nižji stroški vzdrževanja, oziroma najraje bi imel, da havbe nebi nikoli odprl.
Izgled in ostale stvari mi sploh niso pomembne.

Kateri avtomobil ima najboljše razmerje med tem kaj ponuja in ceno z upoštevanjem mojih komentarjem?
Za njega sem pripravljen sem pripravljen odšteti kolikor bo potrebno. Računam okoli 2.000.000 SIT, max 3.000.000 SIT.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

krneki0001 ::

Vsem, ki se zanimate za dirkanje po progi v Cerkljah;
Vsak vikend je tam lastnik(Matjaž Tomlje) on tudi računa za vožnjo.
Chuck zate pa predlagam enega izmed najbolj vzdržljivih avtomobilov - Subaru Legacy 2.2 16v z vso opremo pa 4X4 ma tut - poraba je od 8 do 10l na 100km - dela pa v vseh vremenskih pogojih pa do sedaj se še noben kar jih jst poznam da majo te avtomobile ni pritoževal nad njim.
Cena je pa za 93 letnik okoli 1.000.000,00 sit se pravi da za 2mio sit dobiš že kak 96 ali pa še mlajši letnik.
LP
Nebivedu

gorenc ::

najlepsa ti hvala!0:)

Alfa ::

Chuck:

Sej bi ti predlagov Alfo, sam to ni avto za na avtocesto,pa preveč pije.

Jest ti predlagam eno Oktavijo 1.9TDI, 90 ali pa 110KM. Sicer avtomatskega menjalnika nima, ampak za na avtocesto ga ne rabiš.
Men je sama oblika všeč, tehnika je itak od Volkswagna, pa tudi narejena je (zaenkrat še) v najnovejši VW tovarni. Tudi ceno zelo dobro drži. V vseh testih jo hvalijo.

chuck ::

Kaj pa VOLKSWAGEN Lupo 3L TDI? Porabi samo tri litre. Cena pa je 2,8mil SIT za novega.

Boky ::

Chuck upam da se hecas. Ta avto je odlocno predrag za to kar ponuja in poraba 3L/100km po moje ne odtehta visoke cene. Razen tega je obut v neke economy gume, ki sicer imajo manjse kotalno trenje vendar imajo tudi slabsi stik z cesto(avto se pri zaviranju z 100->0 ustavi kar nekaj metrov pozneje kot navaden lupo). Ce ze morabiti VW pol za ta denar raje poglej po kaksnem polotu, ki je bil pravkar prenovljen in kolikor vem je dobil precej dobre kritike z vseh strani. Razen tega je to vecji avtov kateremje vec mesta in tudi peljes se bolj udobno in varno kot v lupot-u.
Ce recimo das v polota kak SDI ali TDI motor ti po moje tudi ne bo pil vec kot 5-6l, pri dolgih turah pa bos pomoje brez tezav prisel pod 5l/100km, kartudi ni tako slabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

chuck ::

Hvala za odgovore.
Za SKODA Octavia sem pogledal in cena je kar lepo čez 3mil.
Boky: Niti ne. Med 3l in 5l je 1,66x razlika v porabi. Drugače imam občutek, da večina nima rada majhnih avtomobilov. Osebno nimam nič proti, saj bi se večinoma sam vozil, kvečjemu 2. Sedaj če je res stabilnost in varnost v tem avtomobilu toliko slabša kot pri ostalih, se bom odločil za drugega. Seveda mi je tudi vzdržljivost zelo pomembna.
Tudi Pola so mi že predlagali in ima porabo do 4,4l kar bi še bilo sprejemljivo. Čeprav Polo ni ravno veliko večji od Lupa.
Mislim, da mi lahko le redko kdo objektivno svetuje avto, saj ima večina popolnoma druge namene za avto in za 3mil. lahko dobiš že "super" avto.
Kaj so kje na internetu objektivni opisi avtomobilov?
Kje bi lahko našel grafe kako se poraba spreminja s hitrostjo za ta avtomobila?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chuck ()

BigFoot ::

Boky> ta novi poloti ven pridejo šele marca.
chuck> kupi si eno rabljeno Octavio s TDI motorjem. če hočeš pa manjši avto pa kupi ali Polota ali pa Fabio.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Boky ::

Chuck ze mozno ampak razlika v ceni med navadnim lupotom in tem eco lupotom je taka, da bi moral narediti precej kilometrov, da bi se ti obrestovalo.
Kar setice varnosti pa je stvar relativna. To kar sem napisal ne pomeni, da je eco lupo krsta nakolesih.Dalec od tega.Ampak ce ga primerjas z lupo-tom, ki ni eco ali ce ga primerjas z(v tem cenovnem razredu) z polotom pol je med temi avti se najmanj varen.
Kar se tice skode imas Fabio, ji je narejena na enaki platformi kot novi Polo(cepravje prisal na trzice pred kakim letom, mogoce kaj vec, polo pa pred par meseci).
Glede velikosti pa je novi Polo (Fabia) veli kot kot Golf II.
Drugace pa poglej malceSEM (upamdarazumes nemski) in sem. (slovenska stran)
Pa se nekaj. Vsak avto, ki ga mislis nabaviti, prej pelji, da sam vidis kaksen je obcutek za volanom.

Boky ::

BigFoot tega nisem vedel, vem pa da je Nemciji ze nekaj cajta zunaj.
Ce koga zanima, primerjava med novim polotom in golfom(ki bo naslednje leto dobil naslednuka)
LINK(je v nemscini)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

BigFoot ::

Boky> yep. šele marca. drgač sm pa gledu test na DSFu (in še ene drugih dveh nemških kanalih) in avto res seka. cool je za pogledat, zelo varen (za svoj razred seveda), prostoren (15 daljši od ta starga Polota) pa tud izbira motorjev bo cool (zlo fajn je da bo končno možno dobit 12V motor ker do zdaj si lahko dobil samo 8V al pa 16V). tko da res cool avto, še sam mal razmišljam da bi ga zamenu za svojga (zdej mam polota 1.0)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

dex ::

..kr eno lepo stevilo Tipotov 2.0 16V, kilometraza tm okoli 120k, vsa oprema, vecinoma registrirani se pol leta,.... 450.000 sit...


ne me jebat...

Sm jest tud za temi tipoti gledal, samo me je po ene parih ogledih po hitrem postopku minilo vse veselje. Zjebani u nulo, lastniki ponosno nosijo kao adidas trenirke in nimajo blage za kaj je polovica števcev in gumbov v avtomobilu. Aja, pa kilometre se prevrti BP, tko da če ni servisne ne verjem števcu. Nasploh bi blo zlo pametn, da ma avto servisno (po možnosti ne take, kjer so vsi podpisi in žigi čist enaki:D). Pa prever listke pod ˝haubo˝, kjer piše na kolk km je menjan kakšn del. Se zna zgodi da bo mel avto mn km, kot bi pa pisal tm gor...

Drugač ti pa svetujem, da si ogledaš citroene ZX. Sem se imel priložnost peljat s prijateljevim (kot sopotnik) in kinematična zadnja prema sekka. Avtomobilu v ovinku kontrolirano odnaša zadek (v ovinku se avto postavi postran). Pa zadeva NE crkuje tolk kot nekateri trdijo. V štirih letih (kupil so rabljenega) so bl na začetku popustila tesnila glave or something.
vem, da nič ne vem...

Steve ::

Opa miško, kaj zdaj že neki fiati? Nisi ti neki ponosni lastnik M3?? Če koga zanima, tole gobezdalo je en navadn napizdovalec, ki nima za burek, kaj šele za avto. Vozi se z maminim avtom, okoli pa klobasa da vozi M3. Poglejte na forum mobisux.com, avtomobilizem, ima enak nick. O tipotu pa ti miško še sanjaj, za enega yugota pa ja bo menda zneslo.

DrSergioDJ ::

peezda...pa se je koncala vsa zabava na mobisuxu :D Jebiga, res ne vozim M3, sam...kok je blo pa to smeha po Mobisuxu, k so vsi sam tezil, hahaha..... Steve..jebiga, dobu si me

DrSergioDJ je potrt...ne bo vec zajebancij na mobisuxu :D
...

Loki ::

steve a lahko das link do razprave na mobisuxu, da se bomo se ostali lahko malo nasmejali.
Sem ze gledal, a nisem nic nasel.

...sem ze dobil (je bil naslov threada mal zavajujoc), anyway tukaj je. :))
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

DrSergioDJ ::

prva tema

se ena je nekje, ma se mi je ne da iskat...pa veselo branje :D

...

KamikazA ::

Dragi DrSergioDJ! Za to vem že kar nekaj časa. Ko si odprl to temo, sem prvič malce pisano pogledal, nato pa sem si rekel da ti pusrtim veselje.
No seaj je že nekaj časa minilo od kar si, na sux, kupoval BMW-ja 323 al 325.

Kar se pa tiče teh tarih "sueršportikov" ti pa povem da so izguba denarja (oz. življenja).
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

Thrivial ::

Ce kupujete rabljen avto: ogledat, nato pa na tehnicnega in zrtvujete tiste 4 tisocake. Ce model noce peljati avta na tehnicnega roke proc od njega(avtomobila, na modelu jih, upam, nimate :P). Na tehnicnem pregledu se bodo pokazale vse omembe vredne tezave in potem se lahko se ceno fino zbija...

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

DrSergioDJ ::

Kamikaza: vids, ti si car :D k jest pa en sosolc sva to lepo nacrtovala ( tist na mobisuxu ), k sva vedla, da bojo sam tezil skoz... hehe, kok je blo zabavno:D
...

appz ::

berem da se tako mente velik in svasta pa da se jest mal prstavim zraven! Sem delu cez poletje v renaultu v Novem mestu kot sofer(ja vseh novih renojevih avtomobilov) in na kratko receno clio 2.0 sport je res taka posrecena zadeva (leti u iber..pri 5000 obratih se mu pa cist odf.ka)edino kar me moti na njem je mal nestabilen zadek! povzetek: ga ne priporocam vsaj z mojega stalisca ker ce bi ga jz imel bi ga tolk casa teru dokler se ne bi ubil(aja ma pa 172 konja + takrat se enga osla:D)
Za posladek pa da se pohvalim se z voznjo cliota 3.0 - 250 konjev (8.000000)Sit sicer je bilo cisto na kratko tako da ne bi ravno mogu kej vec povedat...no mogoce samo to da ma u iber pospeske (limanje na zic):D

DrSergioDJ ::

a niso na enem nemskem testu ugotovil, da ma tist clio rs 2.0 sam 15X konjev?
...

appz ::

ves kak ti povem sodec po limanju na zic>:D>:D in po sefovih besedah jih ma kr 172... ce jih ma pa 150 ...ksj pol dela sele pri 172:D:D

globoko grlo ::

mogoče bo tole komu neumestno, ampak mi vseen povejte, ti Drsergio še posebej, kok tako navitih in hitrih avtov ste že vozil, pa kok ste stari, če hočte še bolj konkretno me zanima kako bi ocenili vaše lastno vozniško znanje

DrSergioDJ ::

Ok, pa naj bom prvi :D
Da bi vozil avto z več kot 130KM še nisem imel šans, ampak, vse je enkrat prvič (za primer naj navedem enga modela z joker foruma, ki si ogleduje Mitsubishija 3000GT za prvi avto...). Sam imam sedaj v lasti 103 konjskega Bravota in po pravici povedan, sem po eni strani vesel, da ni prevec "brutalen" avto, a mu po drugi strani le manjka kaksnih 20-30 konjev za vsaj malce boljse pospeske.

Svoje voznisko znanje ocenjujem dovolj dobro, če le vozim z glavo (veliko bolje kot pa kar nekaj voznikov, ki sem jih v prvem letu vožnje srečal na cesti).

še kaj?
...

Marabela ::

GOLF 3 VR6 vhummmmmmmmmmmmmmmmmmm....

to je avto!!! Dva aspuha... :D :D :D

Marabela ::

Golf 3 VR6 ! !!
TO pa slišš na cest: whhhuuuuuuummmmmmmmmmmmmm....

Si lohk sam mislš uuu...to je bla pa VR6tka!!! :D

Justy ::

globoko grlo, kaksen pomen ma zdaj to da ti nekdo pove al si misli da je dober voznik al ne.....

dobrega voznika se kaj hitro opazi na cesti(tu ne mislim na norenje), medtem ko slabsega se prej, docim povrecni ne izstopajo ne po dobrih in niti ne po slabih manevrih (vec ko si na cesti vec vsega vidis)....

res je da se s kilometrino pridobivajo izkusnje in se tako izkusenemu vozniku se lahko kdaj prigodi kaj nevsecnega....


lahko pa bi tudi rekli..... da ni vsak hiter voznik dober voznik in ni vsak pocasen (al pa tist ce hocte, k vozjo v mejah normale) voznik dober voznik......

krneki0001 ::

Fantje jst sem prešaltal iz R5 TURBO na SAAB 9000 TURBO pa imam sedaj porabo isto kot prej - samo da ima avto vso opremo(avtomatska klima, abs, servo, 4x el. stekla, usnjeni ogrevani ali hlajeni sedeži) - imam vse razen airbagov, ker jih leta 88 še niso dajali v ta avto. Avto ma mal čez 180KM in lepo pelje tja do 250km/h. CENA: samo 400.000 sit
LP
Nebivedu

PaJo ::

Uf, to pa ni bil tako slab nakup, ce samo postudiram kolko sem dal jaz zdaj za novega:D Bi prispral se pa jos kesa, amapk zagotovo nias tak nize porabe kod mam zdaj jaz(pod 5l/100km, sevda s klimo:D)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

webby ::

Za ceno 600-700k dobiš alfo 155, čist ok avto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: webby ()

Brane2 ::


nias tak nize porabe kod mam zdaj jaz(pod 5l/100km, sevda s klimo)


Ne me basat. Slišu sem marsikaj dobrega o Saabih, sam da maš turbača, ki ima 180+ konjev in skupaj s klimo žre manj kot 5l/100- ta je pa mal lovska se mi zdi... 8-O

Tud če je turbodiesel, je to mal mal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

tao_s ::

Nekaj postov gor sem bral, kako ma DR S. že celih 7 mesecev izpit, pa bi se rad mal hitreje vozil - naj bo to zajebancija al pa ne, vem da veliko mladim in neizkusenim to ni zajebancija in imajo tako misljenje cist resno!

Sam tolk vam povem - vedno ko se vsedete za volan, ne glejte volana in avtomobila, ampak si predstavljajte vesoljsko ladjo s pomočjo katere lahko UBIJATE !!! Tudi sam sem še mlad voznik - neizkušen (izpit 1 leto). Vozim 1.5 Lanos, do zdaj sem potegnil do 180, več nisem upal.

Po nekaj mesecih sem začel čutiti, da imam že izkušnje, poznam avto, imam feeling na cesti po kateri se vsak dan vozim itd. V začetku skrajno previdno vožnjo in vožnjo po omejitvah je zamenjala malce bolj divja (pa na žalost še vedno podpovprečno divja) vožnja. Tam kjer je omejitev 40 gremo 60, tam kjer je 60 gremo 90, tam kjer je 90 130 itd.

Nesreče? Kar nekaj -hvala bogu nič hujšega. Prva je bila, ko sem ruknil zadnji odbijač na parkirišču. Potem sem s sošolkami pozimi zdrsnil dva metra s ceste na parkiriše. Letos sem se vozil po Bohinju in Bledu. A veste kako pripravne so ceste tam za ovinke polagat >:D ? 140 brez problema - omejitev 50. Potem sem mel nekoč v avtu še kolega in tri 11 let stare punčke. Vozim 80, one zadaj vse radostne če bomo šli 100. "Pa daj gremo 100. Uoaaau 110 gremo." No potem je prišel ovinek, ki sem ga prevozil že nekajkrat, ovinek, ki še zdaj mislim da ga poznam. Avto se le ni tako dobro držal ceste, kot sem mislil. Z desnim kolesom sem zapeljal na pesek ob cesti. Od tu naprej se je vse skupaj zgodilo v nekaj sekundah - katere upam, da mi bojo ostale večno vtisnjene v spomin! Začelo nas je vrteti. Veste kakšna sreča je, da se uspeš z avtom dvakrat zavrteti okrog lastne osi na cesti široki manj kot 2m??? No potem smo zdrsnilo okoli 5m po strmini ob cesti in se tam ustavili.
Ne zgleda grozno?! No, naj povem da na srečo ni bilo nobenemu potniku nič. Avto ni dobil nobene praske. Podvozje celo! SREČA. Pol metra, en kamenček na cesti več, pa bi se obrnili na glavo in vi bi lahko tole zgodbo brali v črni kroniki.

Pa ne gre za zgodbo samo. Gre predvsem za občutek odgovornosti. Kako bi se počutil, če bi se kaj zgodilo dekličem? Kaj bi rekel staršem? Kako bi s tem živel?

Polagam vam na srce, da si izkušnje pridobite z leti in ne meseci izpita. Izkušnje pridejo z napakami, ki jih med vožnjo storite - seveda pa morajo biti napake dovolj majhne ali pa morate imeti dovolj sreče, da te napake preživite...

Justy ::

Tako kot Branetu2, se tudi meni zdi to da ma avto z 180+ KM in z klimo porabo manj kot 5l/100km lovska, ce ne kar ribiska....... tak avto ne more met porabe manj kot 5l/100km tud ce bi se v peti brzini vozu 40......, kak je to mozno ?

tao_s, your point is?????? Jaz sem moja luna v angleski verziji?????

||_^_|| ::

tao: si s tem hotel dokazati da si zelo nezrel in slab voznik?

tao_s ::

V bistvu sem hotel samo opozoriti, da z nekaj meseci izpita na noben način ne moreš biti izkušen voznik!

Slab voznik? :) Ne, mislim da sem še kar dober voznik, predvsem zato, ker se iz vsake take pizdarije ogromno naučim... Če bi bil slab voznik bi se mi pač to zgodilo, jebat ga, pa bi še vedno vozil naprej tako kot sem do zdaj.

R0K ::

LOL! 5l/10km?! NO WAY!

Sicer pa ni isto, če imaš klimo in če imaš klimo tut vkoljeno :D

Drgač pa 5l/100km kurjo sam avti tipa Corsa/Polo/Lupo, z motorji 1.0, 1.2, ki pa so itak premal močni za klimo met. Razn za kako baico. Sam ona pa itak ne rabi klime.

PaJo ::

Hm, kje pa sem napisal da ma moj avto 180 konjev:D
Jaz sem samo rekel da sem srecen z novim avtom, ki mi pije pod 5l/100km in to z klimo:D, ter da bi zelo dosti prispral, ce bi vzel tega starega rablenega napram novemu:(
No da ne bo nesporazuma, povem, da je to 80 in ne 180 konjski clio Dci:D
Ste zdaj zadovoljni glede porabe:\, ker resnico tako malo pije, upam da se bo naprej tako:D

No kar se pa tice izkusen pri voznji pa se popolnoma strinjam s tao_s-om, namrec tisti meseci, kar ima nekdo izipit ne pomenijo cisto nix, ker zelo dobro bo drzala izjava mojega instrukturja, da izkusen voznik postanes sele po vsaj 5-tih letih dokaj intenzivne voznje, prej zagotovo ne. Pa ne me zdaj napadit, da vi full obvadate voznjo in tako naprej, ker sem preprican da ne;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

PALOMINO ::

Ko berem vse te vaše stavke se mi kar obrača v želodcu.
Audi TT, Lamborghini, BMW, turbo...in podobne stvari.

Bodimo 5 minut realni.
Skoraj vse športne drkalice ala R5 TURBO, UNO Turbo in podobna jajca si lasti mularija, ki že nekako zbere denar za nakup avtomobila, potem pa ni denarja za vzdrževanje in ker mularija avto rada tišči u tri krasne se ponavadi kmalu začnejo problemi.

Sploh pa, se vam ne zdi glupo, avtomobili z več kot 1.8 litrske prostornine imajo svinjsko visoko ceno registricaije . Res pa je, da so taki avtomobili zelo poceni.
Primer: Alfa 164 3.0 V6, dobi se je že za 400.000,00 sit.
Zakaj so take vrste avtomobili poceni si preberite malo stavkov više.

Sam kakšne kvazi športne drkalice ne bi kupil nikoli.
Raje kupim en normalen avtomobil primeren za naše ceste, če smo odkriti je avto za slovenske ceste recimo Renault Clio ali kaj podobnega v tem rangu.

Sicer pa, odločitev je Vaša. Kupite kar želite.
Prej ali slej pa boste spoznali,da se v avtomobil ne izplača vlagati veliko.

Avto je dandanes potrošni material.

Raje višek svojega denarja vlagajte v nepremičnine, bolj se izplača in večji frajerji boste kot pa s kakšnim ciganskim BMW-jwm, ki mu spojlerji visijo do tal.

Ziga Dolhar ::

tao_s: Ehh, kako lepo napisano, se nekako ujema z mojim "stilom".

Na AC je moja "cruise speed" 140 kmh oz. max max 160. (prehitevanje, če je nuja :]). Se mi je pa zadnjič v LJ zgodilo, da sem spregledal semafor. Rdečega, se ve. Ni blo impacta, niti drugega vozila v bližini 20 m (razen onega na moji desni, na katerega sem bil 'preveč' pozoren in sem spregledal semafor).

Uglavnem, verjamem, da nikoli več ne bom spregledal semaforja. Oni moment bi šel pa najraje kar lepo na bus pa domov, avto pa nekje pustil :].

krneki0001 ::

Imel sem R5 TURBO. Z njim sem naredil skoraj 400.000 kilometrov. Denar za vzdrževanje? Cena za dele, ki jih dobiš na vsakem odpadu je tako nizka, da boš za svojega cliota (za moje pojme zelo kmečki in ZEEEELLLLLOOOO pokvarljiv avto - pa še grd) plačal že na prvem servisu več.
Prva luč, prednji blatnik, spojler na prednjem blatniku, vrata, zadnji blatnik, zadnji spojler na blatniku, zadnja luč in prtljažna vrata - vse skupaj 16.000 sit na odpadu v Italiji.
Menjalnik 15.000 sit obnovljen - salomon.
vsi ostali deli, ki morajo biti boljši, kot rabljeni (roke , jermeni, logarji in podobno) dobiš v A-NETU in MOTOMATU za zelo nizko ceno.
Mene je po računih (vse sem kupoval z računi in sem jih tudi vse shranil) prišlo redno vzdrževanje avta za 400.000 kilometrov 176.000 sit + 30.000 sit(zamenjava prednjega stekla - pač en kamen se je znašel na cesti).
Reden servis za R5 TURBO je iste cene kot reden servis za R5 navaden - 13000 sit.
Mislim da je bilo to pretirano rečeno, da mularija nima denarja za vzdrževanje avtomobilov - imajo denar samo ga porabijo za druge bedarije. Če bi vsake 6 mesecev zamenjali zavorne ploščice bi jih to prišlo na leto 16.000 sit - pa mislim da so s tem že najmanj 15% nesreč med njimi rešili (mislim na mularijo s takimi avtomobili). Če bi namesto novih zanič gum dali na avto malo rabljene ampak odlične gume(po salomoncu 4 gume za okoli 20 - 25k) bi se spet zmanjšalo za vsaj 20% - kar pomeni dobre bremze pa dobre gume - bi se lahko zmanjšalo veliko nesreč - pa samo 5000 sit na mesec je treba za to.

LP
Nebivedu

Thrivial ::

nebivedu: pa 200 jurjev za turbino, ko gre v maloro? ;)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

malinavc ::

nebivedu: bluziš na veliko....


ja, pa če bi šibedah mel bi se za 13% zmanjšale nesreče, ja pa z absom bi blo cca. 95% manj....blabla
...odvisno s katere perspektive gledamo...

krneki0001 ::

Thrivial - cela mašina (motor, menjalnik, turbina in hladilniki,...) je cena 45.000 sit in to v Sloveniji. Original na renojevem servisu je pa okol 200k.

Malinavc - poglej večino športnih avtomobilov, ki jih vozi mularija - nalite gume na avtu k ma full pospeške pa full slabe bremze vse obtolčeno pa olje povsod dol teče iz mašine. En mulc k ga poznam ma avto k mu v 100km porabi 2l olja - pa ne zato k bi ga mašina "žrla" ampak zato k mu mašina tok pušča za njim je kar sled oljnih pack. Cena popravila tega bi bila samo 20k sit - ampak on ta denar raje zapije pa po okol nori s takim avtom.
Na eni dirki takih mulcev na obvoznici sem mal gledal pod noge takim avtomobilom. In točno to je bilo - večina jih je mela zelo slabe gume pa zelo slabe bremze - posledica 2 totalki - na srečo nobenmu ni bilo nič.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poraba avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
36353940 (4617) hojnikb

Astra K 1.6T 200 - lučka za motor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14014903 (11032) hojnikb
»

Bencin ali Dizl (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
63637896 (28011) energetik
»

Vaš sanjski avtomobil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8341015 (39603) krneki0001
»

Nočno dirkanje okoli Ljubljane(obvoznica) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1017875 (5880) BigFoot

Več podobnih tem