» »

Nočno dirkanje okoli Ljubljane(obvoznica)

Nočno dirkanje okoli Ljubljane(obvoznica)

«
1
2 3

krneki0001 ::

Kaj se tukaj kej novega dogaja? Slišal sem da Ljubljančani kar dobro dirkate v nočnih urah okoli Ljubljane in da postavljate rekorde.
Kdaj bo kej dobrga spet za vidt?
LP
Nebivedu

mobisuxguru01 ::

nebivedu :D

drgač nam pa lahko zaupaš kdaj misliš ti dirkat, pa te s kamero posnamemo, pa lahko se še kj krešeraš da bo bl zanimiv, pol ti bomo pa eno kopijo dal da ti ne bo dolgčas ko boš na bolniški

lp

krneki0001 ::

Men avtoceste niso zanimive za dirkat, ker imam R5GTTURBO - turbak ni za dolge hitre vožnje - je bol za ovinkaste cestice, kjer rabiš veliko pospešitev iz ovinkov.
Če s turbakom preveč goniš po avtocestah hitro skuriš turbino - cena tovarniško obnovljene je pa 146.000 sit, tako da mene ne boste vidl dirkat po obvoznici.
LP
Nebivedu

DrSergioDJ ::

nebivedu: pa to ni tko, na povabilo, pa prides dirkat (koker jest vem). naj bi pa en mariborcan z M3 drzu rekord po obvoznici z cca. 8 min ali celo manj za tistih 32km.... ( nism lih sure v minutazo, mogoce celo manj ).
pejd na mobisux forum mal prebrskat...tm je blo dost o tem govora..
...

dex ::

Samo tri besede:

ZGINTE NA GROBNIK!

LuiIII ::

Ko sem bil mlajši in sem imel možnost se voziti s Porchejem sem nekega poletnega večera malo divjal. Tam med Brdom in Kosezami. Šlo je okoli 270km/h, a ni zanimivo, je preveč naravnost. Bolj zanimivo je seveda potem pripeljati s 200 v desni ovinek. Mislim, da tega ne bom nikoli ponovil. 8 minut za 32 km pa tudi ni slabo. Edina škoda je, da se tip ni ubil. Tako še vedno obstaja možnost, da kakšen tak pubec zgazi vas.

Lui

zetko ::

To ni nč. Nekje sm slišu da v nočnih urah eni norci okol lublane dirkajo.............po nasprotnem pasu....
Living it another way.....

birdy ::

jest se pa strinjam..
dejmo se enkrat dobit...pa gremo(ne na groblnik) ampaq v portoroz al kje ze mamo dirkalisce

glede obvoznice...pa se nc nisem slisov za kak rekord(nisem na tekocem)

ce ste za to da se dobimo in gremo enkrat(poleti po moznosti) dejte rect...

glede dirkanja op nasprotnem pasu...sem 1000% proti k on 130 ti 200+ skupaj 330+ nimas sans da reagiras...upam da nikol ne bom spoznal kretenov k to delajo(niti srecal)
lp
birdy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: birdy ()

GaPe ::

Take ljudi bi dal jaz na odstrel>:D!
Don't steal! The government hates competition.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GaPe ()

alien-w ::

Mami, kdaj mi bos Audija posodla? Kaj pa bos z njim sine? Hja, a ves, k si rekla da ta auto fajn potegne? No, probu bi rad pa bi rad enga ubil!
Fantje, s tem se ni za zajebavat. Dirkajte po aerodromih in dirkališčih, ker je zmeri tko da nastrada tist, k je najmanj kriv!;(

chucki ::

moj brat ima R5 gt turbo! Sem gledal ceno nove turbine! cca 50.000sit v ITALIJI! ne pa 140.000 Sit!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Elemen_T ::

Hehe! :))

A vam čist trga? :P

AnWar ::

GAS DO DASKE!!!;((;((

Neo32 ::

Sj vrjetn ste slisal tist k se je zgodil kaksne 2 tedna nazaj al pa vec, k je en tipcek z bemflnom prbit k budala mal preizkusov mere svoje igracke in se zabu v avto v katerem je bil en fant k je pac glih su domov s svojimi starsi z podelitev diplom. Fajna zgodbica, a? Ja je ja ce bi bla samo zgodbica na zalost se je pa to res zgodil. Tko da mal u premislek da preden zacnes frajart s svojmu novmu avtam k ti ga je ati kupu (ne pravm tukej za vse da jim je ati avto kupu). Pa dobr sm mam jest tud izpit pa tud kdaj 100% prekoracm hitrost pa kroge delam pa take in druge cake, sam ne pretiravam. Sj si vrjetn zej o men mislte da sm prpa, da ne upam prtisnt na gas, pa da ne upam pijan vozt pa take zadeve, sam 100x rajsi sm prpa kukr pa da bi naredu to pizdariju kukr jo je un z bemflnom, pa cel zivlene bo mogu s temu zvet. THINK!
Neo32 (c)

mobisuxguru01 ::

a 100% prekoračitev hitrosti ni pretiravanje?

gorenc ::

chucki; pa se napisal je tovarnisko obnovljene turbine!

meni je tudi gospodicna na renaultu rekla da me bo prisla menjava sklopke (z delom vred) natanko 119.000 sit. sklopko mi je zrihtal prjatu pa se zamenjal jo je v 8 urah sam. skupaj me je prislo 25.000 sklopka in 15.000 delo

zanimivost, nova original turbina stane krepko cez 3000 dem:D

Neo32 ::

Ja recimo cesta od Bleda pa do Lesc, je recimo ponoc kr dost prazna in je omejitev 70km/h pa ce cesta ni ledena pa da je normalna suha, kmal dobis notr 140km/h brez kakrsnekoli nevarnosti da bi se kje sesul, seveda ce je cesta prazna pa ce je suha, ce pa ni pa lepo po omejitvah.
Neo32 (c)

DrSergioDJ ::

sej fora je v tem...da prilagajaš hitrost svojim sposobnostim in izkušnjam z avtom... tud sam sm dost pizdarij delu z avtom, ampak nikol nisem spravil v nevarnost koga drugega. Pravtako nikoli ne "teram", ce mam kake kolege notri, pa tud ce se vsi derejo, da nej po gasu prtisnem... nej se grejo sami ubijat..
...

Tolip ::

dex ::

lejte pubeci, tistih 8min/32km nam da povprečno hitrost dobrih 245 km/h. Zdej pa, če če kdo hoče, da mim njega vozjo izstrelki z tako hitrostjo kr izvolte. Drugač pa nism za totalno držanje pravil, ker so tud omejitve na cajte prow bolne. Samo kakšnh hitrosti čez 200 km/h so pa že močno too much.

P.S.

Zakaj nimamo zakona, da bi v primeru registracije vozilo moglo bit blokirano magari na zakonskih 130 km/h. Kuj odpade strošek za provide na avtocestah+manjši stroški zdravljenj in pogrebnin...>:D
Sej poznam odgovor, samo tole je še en dokaz več da je vse skupi eno veliko sprenevedanje. Kokr da bi v blagovnicah prosto prodajal magnume v poči sovraga kompletih>:D.

Pendexter ::

Neo32

A ves kolk se je crashov naril na betinovmu klancu k en tip desno v ind. cono zavija, v rit mu pa direkt dva prletita, sam sem tam vidu ze 4 crashe !

Btw s kerega konca si ?
Mogoče pa se motim ...

Brane2 ::

Hmm. Še ena stran, ki bi lahko šla med priljubljene.
Sem jo vidu že prej, sam zdej sem se ob tej temi spet spomnu nanjo. Zanimivo je tud okolje, ki precej spominja na obvoznico..
Ferrari crash


tomaz255 ::

Kruto!
Zamislite si, da ste prvi očividec pri tej nesreči in vidite "rezervne dele" razmetane po cesti.

Alfa ::

Fantje, evo moje mnenje:
Ponoci vi kar dirkajte po avtocestah z vasimi skatlami, ki itaq ne grejo več kot 180. Fotrove avtomobile pa raje pustite, ker ce se ubijete, bo imel oče preveč stroškov s popravilom avta, v olajšavo mu bo le da nima več psiho mulca, ki je prišel na svet zaradi očetovega razmišljanja s spodnjo glavo.
Ne razumite me narobe. Tudi jaz dirkam, s svojim avtom -AR 145. Edina težava je da ne smem čez 180 ker potem mašini blok razsuje (preverjeno). Drudace pa vozim do 20% cez omejitev, odvisno od okoliščin, v ekstremnih primerih pa včasih tudi več.

Neo32 ::

Pendexter: Jah je res da je blo ze kr nekej nesrec tm, sam sej ce je cesta prazna ni panike, edin problem je ovink pred mostom, tm jih je ze ene par dol zletel, zarad spolzke ceste. Drgac sm pa mislu z tistmu nepretiravanjem da ne izzivam srece. Drgac sm pa z Dob, koj na zacetku Dob doma.
Neo32 (c)

||_^_|| ::

Vsakič ko sedite za volanom razmislte kaj delate...

Problem je v tem da večina folka neve kolk so sploh sposobni in kolk je sposoben njihov avto...al pa enostavno nimajo smisla za varno in uživaško vožjo. Smilijo se mi, ampak bog ne daj da gdaj kakšnga zanese v moj avto, ker če preživim on ne bo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ||_^_|| ()

birdy ::

no jest sem za dirkanje(samo NE po NAPACNEM pasu-ce se le da na dirkaliscu in ne na cesti)

se vedno predlagam da bi se kdaj dobl in sli na kero dirkalisce malo divjat

drugace moja skatla gre preko 180(AR 75)

se vedno upam da nbenga od 'DiRKACEV' naum srecal da mi bo prisel nasproti po mojem pasu na avtobanu
lp
birdy

Alfa ::

Ja jest sm šu 200pa morda malo malo čez, ko mi je blok razsul.Pač sem probal kolk leti. Pol me je pa na servisu mehanik napizdil, da je to preveč za boxer motorje.Pravi, majo 160 dost.
Morda imaš že TS motor noter, ker če je boxer-ŠPAREJ, to je motor za mame.

birdy ::

noter mam 1.6 IE
injecta electronica
(105KM)

motor ma stiri cilindre v vrsti(ni boxer:))

pa itaq ma blokado na 7500rpm
lp
birdy

DrSergioDJ ::

alfa: kaj nimas blokade na tvoji alfi?
...

tejo ::

Na avtocesti ni problem peljat 240 km/h. Sploh ni nič posebnega. Če se ti mudi, greš pač malo hitreje.

Posebno pa je to, kako potegnejo alfe! Štirje v avtu, nabit prilažnik, pa je šla čisto do konca (240 km/h) po avtocesti iz primorske proti ljubljani skoraj po celi dolžini poti (na cestnini je bilo treba na 40 km/h zmanjšat hitrost).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

dex ::

Tud to smo že enkrat ugotovil, da števci masovno lažejo. Tolk, da je tistih 240 km/h mal pod vprašajem. Ja 240 km/h po avtocesti ni nč posebnga. Pejt prosm mal pogledat slike(z linka) ferrarija (in posadke) po trčenju s predvidoma 200 km/h. Če so ti všeč in bi jim bil rad podoben, be my guest, samo prej mi povej kdaj in kje si se odločil za preoblikovanje. Aja, crash se je zgodu dopoldne, na avtocesti, kreten potem zadel fiata palio na nasprotnem varnostnem pasu.

P.S.

Ktera alfa nabito polna potegne 240 km/h?

tejo ::

Kakšna je bila resnična hitrost takrat ne vem, ker nas ni dobil radar, na števcu hitrosti pa je blo čist do konca, pri vrtljajih pa pred rdeče obarvanim delom števca.

Samo fora je v tem, da je nekji pri Ljubljani alfa odpovedala...

Sem pogledal tiste slike. Hudo, samo to lahko rečem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tejo ()

Pendexter ::

Neo32
A mas kabl ? Mrbit sm ti se jest prklopu hhh ...
gremo enkrat na kksno pivo ...
Mogoče pa se motim ...

Neo32 ::

Jah valjda da mam kabl :) U redu gremo na pivo, al dva. V profilu mas majl, posli mail pa gremo na pivo :) (seveda brez avta:D)
Neo32 (c)

Alec999 ::

Alfa >> ... kok je pol priporoceno za Alfa 33 l.93 1.7 i.e. ... v tovarniskih podatkih je max. 188 ... sam sm ga parkrat teru med 180-190 (avtocesta) :\ (treba sprobat avto) :8) .. k sm prebral tvoj post me je pa kr strah ratal da mi bo masino razgnal :D ... kok je pa popravilo prslo? 0:)

lp,
Alec999

R0K ::

emmm...Tejo....nobena lafa ti ne gre 240km/h brez problema ! ... nemogoče...nimajo tok dobrih motorjev...sploh te itaqlijanske jajce ima sam dober pospesek, na dolgih turav v visokih obratih ti pa razfuka masino (kot je že en pisal zgoraj)....

....to se ti nemore zgodit z nobenim Nemcem...

Alec999 ::

pomoje govri o Alfa Romeo 164 Super 3.0 V6 24V .. k ma max. hitrost 240km/h ... drgac pa itak stevci pr takih hitrostih mal lazejo :) 164 so drgac delal od leta 1988 do 1997 .. ce koga zanima :)


btw. drgac pa full sowrazm take odgovore kot so
"....to se ti nemore zgodit z nobenim Nemcem..."
.. halooo

chucki ::

glih pri vlkih hitrostih ne laže! sm gledu test v avto magazinu! ko se je pelal 50 tak je števec kazal je bilo drgač 47,3! ko je šel pa 150kmh je bilo pa čist točno!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Alec999 ::

wou kdo bi si mislu :) ... ker avto je pa to bil?

chucki ::

ne vem točn! sem pa 100000000000% sigurn da je to res!!! poglej v revije ko imaš teste! al celo se mi zdi da je bila octavi RS!
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

billy ::

Kaj je pa to takega, da poln avto pelje enako hitro kot prazen. Edino pri pospeskih se pozna, koncna je pa vedno enaka....jaz sem se pelju z AXom 5 folka notr pa neke torbe, prek stevca....torej okol 200km/h. in to 700kg tezek avto, hihi :D

poweroff ::

Fantje ne lomite ga. Jaz razmišljam takole: če voziš normalno (in prilagojeno razmeram) imaš manjšo ožnost da bo prišlo do nesreče. Nesreča pa pomeni predvsem stroške.

Pač nimam toliko denarja da bi ga dajal za popravilo avta. Raje si kakšen rezervni del na računalniku zamenjam.

Da ne omenjam tega kaj bi bilo če bi nekoga ubil... pomislite na to da bo mogoče takrat na cesti ena mamca ki mogoče ne zna pravilno reagirati... ali pa bo šla prehitevat ne da bi pogledala v ogledalo. In nesreča bo takoj tu - ne neposredno po vaši krivdi.

Po moje bi morali za vse ki jih policija ujame pri preveliki hitrosti odrediti obisk ene prometne nesreče s smrtnim izidom da pospravijo ostanke in en obisk v centru za rehabilitacijo. Tam vidiš ljudi, ki so dobili en malce bolj nesrečen udarec v glavo in sos edaj na stopnji 5-letnega otroka. Ne znajo hodit, ne znajo jest in sitnarijo kot otroci. Ampak če ti sitnari otrok ga že "ukrotiš", če pa tak odrasel, te pa tudi udari kot odrasel...

Toliko v razmislek.

R0K ::

Alec999 : kok jst vem imajo do letnika 2000-2001 vse Alfe elektronsko blokado na 230km/h...no msilim, da sm nekje prebral to....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: R0K ()

DrSergioDJ ::

Matthai: to, da bi sel obiskat center za rehabilitacijo, so mi ze parkrat rekli. Da bi se "kao ustrasu", kaj se mi lahko zgodi, ce bom se tok noru, kot nej bi zdej ( pa ne norim tok ). Pa, ne me zdej narobe razumet, sam...mene to zal ne gane...pac. Mislim, ok, da bi jest to komu naredu oz. bil kriv za tako stanje nekoga, pol bi blo itak hudo...ce bi pa sam sebe poskodoval, pa kurc...sej sm si sam kriv...sam da bi pa zarad tega zdej furu kej leps/pocasnej/whatever....ne..zal ne. Pa ce mi se ne vem kake slike pokazes ( una ferrari nesreca sploh ni nc tazga, sta pac tipsona pozabla dejstvo, da se pr 280km/h ni vredno zajebavat, kaj sele zaletavat ), ne bos spremenu mojega mnenja.. call me crazy/fucked up/whatever you want...
Zato naj se enkrat povem (ceprov ne vem, ce sm ze tle na forumu), sam vozim tako, da nikoli ne spravljam nikogar v nevarnost oz. mam koga zraven sebe v avtu. Ce ze pritisnem, sem prej vsaj 99% preprican, da ne bom s tem oviral nikogar (pa recte karkoli). 100% zal nikoli ne mores bit...
...

Brane2 ::

DrSergio:

Tega linka tud nisem dal, da bi kogarkol strašil, čeprav vem da je večina folka daleč najbolj pogumna s tujo ritjo in "na kredit".
Pod slednjim mislim na tisti rizik, ki ti sicer dvigne adrenalin, ni pa povezan neposredno s telesnim trpljenjem, švicom itd.
Recimo vožnja skoz rdečo u ful prometnem križišču sred mesta s hitrostjo >100 km/h.
Alpa recimo vožnja po napačnem pasu. Skratka vse discipline, kjer ti za krono ni treba velikanske moči, inteligence itd. Pomaga že sreča, potiskanje moralnih vrednot in MOGOČE tud nekaj talenta.

Za moje pojme bi ta folk blo treba obravnavat bistveno, bistveno strožje. Če ne zaradi drugega, pa zaradi tega, ker se igrajo z našim premoženjem.
Recimo s cestami. Te stvari so peklensko drage in cesar je tud zaradi njih zajeban pri davkih.
Davkoplačevalci se ne morejo pač umaknit s svojih cest in plačat rezervne, da bi se lahko umaknili asocialnim tipom.
Mislim, da bi folk, ki plačuje račune mogu bit spoštovan bistveno bolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

appz ::

na kratko receno ...vsi ste najvecje face no mogoce 2 izjeme...Vsi pravte kak se lepo furate sam mal cez omejitve pa dobenga ne spravlate v nevarnost pa ne vem kaj ...ja kje kurca so pa pol vsi tisti k ga gonjo po cestah pa spravljajo druge v nevarnost...oz kateri potem povzrocijo take nesrece da potem ponavadi itak nedolzni nastrada! Se spomnim ko je bila ena tema nedolgo nazaj nekaj v smislu kolikokrat je kdo skor zabluzu pa s ceste letu al pa prletu v druga itd..tam je mel pa vsak neki za povedat!! pa ko pridemo do kake debate z ostalimi kolegi kolk hiter se je ze kdo pelu pol mamo vsi najvecja jajca in najdaljse jezike ....jz 160 jz pa 180 ja kaj se pa hecate jz pa 280...tak da ne vi men da ga grete na posebne steze pa ne vem kam tiscat....ja ja dobeden ne ogroza dobenga dokler ne poc... sicer pa po moje ogrozamo v prometu ze takrat ko se vsedemo za volan....

krneki0001 ::

Da ne bo pomote pri postih - original tovarniško obnovljena turbina za R5 GT TURBO stane na pooblaščenem renaultovem servisu 146.000 sit - tista italjanska jajca za 50.000 sit pa nej kr bodo tok pocen - smo sprobal že vse take pocen varjante pa te u končni fazi pride vse pol najmanj 2X dražje ker italjanska turbina ne zdrži več kot 50.000km prevoženih pod 75% obremenitvijo, original renaultovo mam pa jst že 270.000km v avtu pa še ni crknla in dela še vedno zelo dobro. avto še vedno povleče do 210km/h.

Glede alf pa ne bo razsul boxer mašine tok hitr kokr pravte, sej to se vse vrti do 7500 obratov in če voziš s peto prestavo 6000 obratov - pol je to okol 200km/h(vsaj za ar33 1.7i t.spark).

Glede poletnega srečanja z avtomobili u portorožu - boljš bi blo, če se zmenmo spomladi al pa poleti u Cerkljah ob Krki kjer je mobikrog - res dobr poštimano dirkališče za noret po njemu, pa velike ravne površine ob dirkališču, če ven letiš.
LP
Nebivedu

P.S. zadnji rekord na Ljubljanski obvoznici je 7minut pa 36 sekund z Subaru Impreza WRC po nootranjem krogu(31km) zunanji pa BMW 7minut 51 sekund (36km).

DrSergioDJ ::

Brane2: ne vem ce je blo to men namenjen, sam vseen...jst nc od nastetega ne prakticiram...nisem neumn, da bi skoz rdeco oz. po napacnem pasu vozu...
...

birdy ::

najbrz je bilo to tudi meni namenjen(ko sem dejal da moja kista zmore preko 180) da ti olajsam vest NIKOLI ne grem preko rdece luci oz zapornic(oboje sem vidu kaj se zgodi: ko tovornjak/vlak odnese avto s sabo)
pa tudi vseh ostalih pravil se drzim...
edino hitrost...to pa velikokrat tudi...edino so pa dnevi k mi kr bezi preko(drugace sem ljubitelj motorjev)


NEBIVEDU dej a mi mailas tvojo cifro al pa jest tebi mojo pa se bomo zmenl enkrat spomladi na poligonu(moram se ene rablene gume dobt za tja-mojihj je skoda so nove:)) pa se kdo zraven...
lp
birdy
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove pridobitve videonadzornih sistemov v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
17114367 (10378) gruntfürmich
»

Najhitrejš iz enga kraja v drug kraj. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
594066 (3297) perci
»

Vaš sanjski avtomobil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8341074 (39662) krneki0001
»

Izpit za avto pri 21-ih!?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
678321 (5157) ||_^_||
»

kateri avtocic (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1469652 (7509) krneki0001

Več podobnih tem