» »

WiFi & Sagem F@ast - ne morem dostopati do dostopne točke - SIOLA

WiFi & Sagem F@ast - ne morem dostopati do dostopne točke - SIOLA

yam ::

Po upgregadu modema ni ničveč delalo tako kot prej. Kaj je vzrok? Ko se prek wifi-ja povežem na modem ne morem dostopati do dostopne točke - SIOLA. Ena varjanta je bila, da narediš da modem deluje kot router in se sam poveše v dostopno točko. Vendar sedaj je vklopljen firewall, ki blokira se mi zdi vse živo. Npr. z notebookom se povežem preko wifi-ja na net ne dela skoraj nič, oz. se premika zeloooooooooooooo počasi, če se z isti notebookom priklopim na net preko kabla dela BP.

Druga varianta je da vzamem drug notebook .... tu pa ni problemov, tudi pri povezavi preko wifi-ja dela hitro. Problem je npr. pri eMule -> LOW ID ... če sem povezan preko kabla je pa HI ID ????????? Na modemu sem nastavil LAN Servers .... vendar je to očitno le za povezavo s kablom.

Lepo prosimm če mi lahko kdo kaj več pove o tem ... WIFI & SAGEM

AndiG ::

Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme bom kar tu vprašal.
Včeraj ko sem prišel domov sem videl, da na modemu neprestano utripa lučka za data. Ko se vklopil računalnik se mi ni hotel povezat na internet.
Modem sem resetiral (prekinil elektriko) in ko se je spet sinhroniziral s centralo je lučka data začela utripat, računalnik pa se ni hotel povezat na internet. Potegnil sem vse mrežne kable iz modema, lučka je še vedno utripala.

Kaj bi to lahko bilo? Ali je modem fuč?

Lep pozdrav,
Andrej

ToniT ::

Lučka za data utripa zato, ker se nekdo hoče povezati na internet (router, računalnik...).
Če se ne poveže, preveri najprej uporabniško ime in geslo, potem pa stare račune, če nisi pozabil česa plačati in nato pokliči 080 1000 in zagnjavi!

AndiG ::

Lučka mi utripa tudi takrat, ko je v modem vklopljeno samo električno napajanje in telefonski kabel (ne računalnik, ne ruter).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568632 (5461) c23po
»

Težava s priklopom televizije v omrežje

114319 (3964) broken/link
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952138 (23888) simone
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544071 (19611) imallears
»

Dejavnost modema in router-a tudi pri izklopljenem računalniku

81058 (957) Daedalus

Več podobnih tem