» »

Dejavnost modema in router-a tudi pri izklopljenem računalniku

Dejavnost modema in router-a tudi pri izklopljenem računalniku

AnDr3j ::

Pred kratkim sem nabavil Netgear-ov wireless router WGR614 in pripadajočo Netgearovo PCMCIA kartico.
Povezan sem na kabelski internet (Triera). Ko še nisem bil povezan preko routerja, mi ob izklopljenem računalniku lučke za prenos podatkov na modemu niso utripale. Sedaj, ko vgasnem PC utripajo led-ice tako na modemu, kot na routerju.

Je to normalno?

Ali mogoče kdo dostopa preko mojega omrežja? Kakšen črv, itd.?

LP in hvala za odgovore
Andrej

DMouse ::

Možno bi bilo, da se je kak sosed povezal gor (si v bloku?), ni pa nujno. Router je stalno povezan na internet in se tam predstavlja z nekim ip-jem... zato ti zadeva lahko utripa tudi, če se nekdo od zunaj hoče povezati na ta ip. Zelo verjetno se ti bo to dogajalo, če boš kaj downloadal preko npr. emule, potem pa izklopil računalnik... tisti, s katerimi si si prej izmenjeval datoteke, bodo še nekaj časa preverjali, če si online, zato ti bo router (in modem) veselo utripal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DMouse ()

MAC.H ::

Kabelski internet zaenkrat ni ranljiv za programe, ki jih poznamo kot "dialerje" in ti lahko preko ISDN ali navadne PSTN linije naredijo veliko škode, predvsem mislim veliko položnico...
MAC.H

Sej v bistvu je modem prej tut bil stalno povezan, a vseeno ni utripala lučka za povezavo, ampak sta goreli le lučki power in za povezavo z mrežno kartico...

DMouse ::

Ne, modem ni bil povezan, razen če si mel Callisto821 in si ga uporabljal kot router.

A tako.
Kako pa naj zavarujem svoje "omrežje", da drugi ne bodo mogli kar tako dostopat?

Probal sem z passwordom oziroma enkripcijo kar v netgearovem wizardu, vendar me potem ko nastavim password več noče povezati v omrežje oziroma ga ne najde...

LP

Daedalus ::

Mah, povečini je za tem kako skeniranje portov s strani bolj ali manj zlonamernih programov...nič posebnega. Ob vsej nesnagi na internetu že dolgo več tudi ob neuporabi povezave s strani uporabnika lučke niso pri miru. Ta drug razlog so pa lahko zahtevki s P2P omrežij, kot ti je nekdo pred mano napisal. Tak da utripanje lučk...ni nič posebnega.

Pa omrežje zakriptiraj in nastavi dovoljevanje dostopa glede na MAC naslov mrežne kartice. Ker če maš odprto wireless dostopno točko...so lahko vzroki utripanja ledic tudi v tem, da nekdo veselo uporabla tvojo povezavo v svet...brez tvoje vednosti, seveda.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Sej pravim da sem probaval s to enkripcijo.
Ampak ko nastavim password, mi sploh več ne najde omrežja...

Daedalus ::

Če nastaviš enkripcijo na routerju, jo je treba tud na mrežni. Drugače res ne bo dosti učinka. Pač poglej malo navodila za uporabo routerja, tam bi moglo pisat, če ne pa google...pa bo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568404 (5233) c23po
»

Povezava kabelskega modema/routerja s TP-Linkovim routerjem

132316 (1999) andi5
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

195046 (4249) CyberDuck
»

Linksys WRT54GL ne dela???

4011586 (9097) Kyou
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544065 (19605) imallears

Več podobnih tem