» »

zakaj ma folk pitbule?

zakaj ma folk pitbule?

««
«
1 / 6
»»

lepovreme ::

  • spremenila: lepovreme ()

Matek ::

Pitbuli in podobne pasme sicer imajo bioloske predispozicije za to, da so krvolocne mrcine, ampak ce se psa pravilno vzgaja, niti slucajno ni nujno, da je nasilen. Glavni krivci so imho lastniki.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

lepovreme ::

ampak ko enkrat zagrizejo se jih prime agresivnost in boj,potem pa ga več ne boš prevzgojil...

Matek ::

Saj nocem zanikat da so bolj nevarni od ostalih pasem, ampak v vsakem primeru je v koncni fazi za psa odgovoren lastnik. Ce nisi sposoben ustrezno vzgojiti takega pitbula, si pac izberes labradorca, zlatega prinasalca ali kako podobno prijaznejso pasmo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

KandazaR ::

Se strinjam da je kriv lastnik. In to v dveh primerih. V odločitvi za pasmo in potem za neustrezno vzgojo. Sicer pa naj mi en razloži zakaj bi kupoval pasmo, ki je bila namenjena za pasje boje. Naj si ljudje kupijo kake ovčarje, ali pa majhne pse (ala pudel), ki so veliko mirnejši. Pitbule, bulldoge, rotvajler,... pa naj pustijo pri meru.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

'FireSTORM' ::

Video ni primeren za tiste kateri ne morejo videt živali v slabem, izjemno slabem in izjemno bolečem stanju.

Ampak prikaže kak pitbull v resnici je.

Zakaj pitbull? Ker je lep. In zakaj napadajo? Zato ker jih človek v to potisne. So še druge pasme katere človeka razcotajo mnogo prej kot pitbull, recimo kaka nemška doga....ampak vidi se pa pač samo pitbulle zaradi veliko cepcov ki psa brcajo, pretepajo, napeljujejo k napadu in ne vem kaj še vse in potem se pač sprašujemo zakaj so pitbulli taki, čeprav to ni kriva pasma.

Edit:
KandazaR upam da se hecaš glede bulldoga...
Mi ga mamo...ta pes ne ve ugriznit...Lahko skačeš po njem in ne bo niti enkrat sploh zarenčal. "Ugrizne" samo ko se z kom igra in še ta ugriz boli samo zaradi tega ker se ti ravno po naklučju z zobmi zaleti vate...bulldog je pa res mirna pasma.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

lepovreme ::

kolega ma staforda,ki je zlo podoben pitbulu,tudi take oblike.

In ga je vzgojil lepo,lahko si mu dal roko v usta,bil je prijazen in vse,enega dne pa
ga je napadel doberman in od takrat več ne upa z njim ven.Tistega dne je dobermanu strgal nogo in dobil agresijo ki je več ne spraviš iz psa.

Tu ni opravičila,če si pes strga tvojega psa ali bog ne daj otroka ali kerga koli pač.metek v glavo psu pol pa še latniku:)..

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: lepovreme ()

keworkian ::

Ahem, ni slabega psa, je samo slab gospodar.
Obscenities in B-Flat

Yohan del Sud ::

Da povzamem viteza nad sabo, točno tako. Če hočeš biti lastnik psa, ga moraš nadvladati. Če rabiš ena na ena neodvisnega sogovornika, si omisli mačko.
www.strancar.com

PINki ::

Moj brat ima pittbula. Pes se normalno druži z ostalimi psi. Je samica in je zelo prijazna, ubogljiva in igriva. Nikoli nikogar ugriznila, sovraži se pa samo z 2 psicama v kraju, z ostalimi se igra.

PINki ::

Brata pa uboga ko boga. S takim psom moraš strogo in ti moraš biti glavni. Največ je odvisno od lastnika seveda.:\

amstaff ::

Ok, prvo kot prvo nevem kaj nekaterim ni jasno da dejansko diskriminirajo pasmo ki je drugace cudovita, brez da bi se kakorkoli pozanimali preden napisejo post, kot tudi nemorem verjeti da folk verjame vsaki po domace receno buci, ki jo slisi od znanca, kolega, ki je pa le se en nevednez vec. Ker kdor dobro pozna pasmo, ve da ni tako kot govorijo.
Ce recimo pokomentiram post od ''lepovreme'..
NI FORA v temu da ko pes zagrize ne spusti vec oz. postane agresivnost. Point je v temu da ko stafford psihicno odraste, ve da je mocan in pac ne dovoli ravno vsakemu fifiju da mu je nekaj ''pameten''.. In ko mu je dosti drkanja v glavo pac napade, kakor naj bi to storil tudi kaksen pes druge pasme. To je pri psih normalno, temu se pa reče dominanca. Seveda pa se najdejo tudi agresivni psi, ampak za to agresivnost niso krivi psi sami, temvec njihovi neumni lastniki, ki psa spodbujajo k agresiji, in jo kasneje le se stopnjujejo. Ob pravilni socializaciji in konkretni in PRAVILNI vzgoji je stafford/pitbull prav prijeten pes za vse.
Sama imam psico, ki obozuje ljudi, otroke, ostale pse. Poleg nje imam doma tudi dve civavi, s katerima se razume vec kot odlicno.

Ni kriva pasma, ampak lastnik. Je pa res da je amstaff pes ki mu ne smes popuscat, moras biti bolj trmast in vztrajen od njega.

Tomay ::

In ravno tu je težava. Če pogledam kako nekateri svoje otroke vzgajajo, potem me je pri pseh groza. Najstniki pretepajo svoje starše ...

Sicer lepo, da branite pse tisti, ki ste razumni in odgovorni lastniki psov, samo večina jih ni, zato je tudi vse posrano (youtube Janez Janša) >:D ampak jaz sem vseeno za prepoved "nevarnih" pasem, podobno, kot je v Nemčiji. Še posebno zdaj, ko imam otroke.
Voodoo 4Ever

keworkian ::

No, ker sem sam lastnik dobermana, ki naj bi bil nevaren in zajeban pes. Se cudim, da ni nikogar se napadel, nasploh je statistika taka, da te nevarne pasme ne grizejo, prej grizejo razne te civave in te pritlikavi psi, ce se jim sploh LAHKO rece to.
Obscenities in B-Flat

Yossarian ::

Mogoče pa bi bilo bolj zanimivo vprašanje: Zakaj nekateri lastniki vzgajajo pitbule (pa ne samo v njih) v krvoločne pse? In zakaj se tozadevno najpogosteje omenja pitbule?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

kopernik ::

V našem bloku ima en sosed pitbula (samico) in tako vleče tisti štrik, da samo čakam, kdaj se bo strgal in se bo zagnala v našo psico (manjša mešanka med španjelom in bogvevkom :-)). Skratka, če se le da, se ognem temu sosedu v velikem loku, ampak v dvigalu pač ne gre ...

'FireSTORM' ::

In ravno tu je težava. Če pogledam kako nekateri svoje otroke vzgajajo, potem me je pri pseh groza. Najstniki pretepajo svoje starše ...

Sicer lepo, da branite pse tisti, ki ste razumni in odgovorni lastniki psov, samo večina jih ni, zato je tudi vse posrano (youtube Janez Janša) >:D ampak jaz sem vseeno za prepoved "nevarnih" pasem, podobno, kot je v Nemčiji. Še posebno zdaj, ko imam otroke.


Ali pa tebi jajca vrezat zato ker imaš otroke. Bi blo kewl? Nebi blo ne? Seveda ne...

Eni pač ne razumejo da je pasma "nevarna" zato ker je človek spremenil ogromno psov neke pasme v agresivne ubijalce. In za to je kriv človek in ne pasma.
Those penguins.... They sure aint normal....

amstaffka ::

Zakaj bi pa kupila psa, ki mi npr. sploh ni všeč, je pa videti prijazen??
Vsak naj si kupi psa, ki mu odgovarja - tako karakterno kot vizuelno.
Prepričanje laične javnosti, da se pitbulom zaskoči čeljust, dobermanu raste kost v glavi in podobni idiotizmi so pa itak za jih ne komentirat.
Vsak pes je lahko nevaren, pa naj bo pudelj, nemški ovčar ali pitbul.
Sama pa dosti bolj zaupam pitbulom, staffordom ipd, kot pa pudlu, prinašalcu,...

jype ::

amstaffka> Vsak naj si kupi psa, ki mu odgovarja - tako karakterno kot vizuelno.

Vsak naj se psu raje odpove, če nima časa ali volje skrbeti zanj. Enako seveda velja tudi za otroke.

amstaffka> Vsak pes je lahko nevaren, pa naj bo pudelj, nemški ovčar ali pitbul.

Ja. Seveda je bolje, da kupuijo višavskega terierja ali čivavo, ker tistega lahko normalen človek kadarkoli dvigne - nemškega ovčarja in pitbula pa ne.

Daedalus ::

Eni cucki so pač po naravi bolj popadljivi, ko drugi. Meni se zdi met neko za serijsko grizenje vzgojeno pasmo za hišnega ljubljenčka lih tolko smiselno, ko z motorko rezat šnicle pri kosilu. Še bolj žalostno pa je, da si jih lep procent lastnikov omisli bolj zaradi lastnih kompleksov, kot pa zaradi kakega pametnega namena. Osebno pač ne zaupam takemu cuckovju, če nisem prepričan, da je primerno šolano in da zna lastnik psu dopovedat, kdo je gospodar in koga se posluša. Takih je pa verjetno bolj malo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

kmetek ::

Pasma ni nič kriva, kriva je največja zver na svetu : ČLOVEK = HOMO SAPIENS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

jype ::

Človek je pripadnik podrazreda višje razvitih sesalcev, od tam naprej pa je v redu primatov. Zveri so sorodni red, vendar sta ta dva reda precej različna.

djordjevic ::

Heh, naj pristavim še svoj piskrček. Nekdo je prej komentiral, da nemške doge cotajo ljudi. Potem očitno nima v mislih prave pasme. Če bi vedel karkoli o nemški dogi, potem bi vedel, da so za take stvari enostavne prelene. Ja, so veliki in okorni psi, ampak da bi komu karkoli storili, pa je nesmisel. Mimogrede, statistično 'najbolj nevarni' psi so koker španjeli in labradorci. Zakaj? Ker jih je v pasji populaciji na nekem področju efektivno največ (pustimo dejstvo, da je od tega čistokrvnih ravno ene 15% in da je popadljivost pri pasmah, ki te vedenjske pomankljivostu niti pod razno ne bi smele imeti, do določene mere tudi posledica tega, da se pač vsakemu lastniku psa zdi kul dat psa za skok, zlasti, če pol dobi 200 evrov. Jebeš vzrejna dovoljenja in ostale preglede. Samo da se služi. In s tem uničuje pasma. Ampak pustimo to.) Nekdo je tudi povedal, da je največ kriv lastnik. E, stoodstotno. Če za psa nimaš časa ali pa si preveč labilen, da bi bil v odnosu do njega konsisten, pa si kupi sonyjevega psa na baterije. Največja neumnost, kar jih sploh je, je udrihanje po pasmah na podlagi čistih predsodkov. Verjemite, tudi čivava ti zraste čez glavo, če ji le pustiš. Aja, pa še to. Mislim, da je jype omenil, da lahko višavce in podobne psičke jemlješ v roke. Bolj svojega psa ne moreš zegotripat kot tako, da ga vzameš v naročje in postane instant golijat. Največji problem 'napadalnih psov' pa je itak neustrezna socializija, sparjena z idiotskim lastnikom. In tu potem ne moreš zgrešit, postane tud koder (v osnovi lovski pes) killer mašina. Malo sem se razpisal, pa še bi lahko kaj dodal, ker vidim, da eni nimajo pojma o tem, kaj so psi in katere pasme so za kaj primerne.

jype ::

djordjevic> Aja, pa še to. Mislim, da je jype omenil, da lahko višavce in podobne psičke jemlješ v roke.

Hotel sem povedat, da če te napade višavc, da ga lahko primeš za vrat in vržeš za ograjo, namesto da bi moral sam čez ograjo skočit, da bi pobegnil psu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

A. Smith ::

Terierji, posebej pa pitbulli so na splošno občutljivi na nezrele lastnike. Kar je problem, ker je ogromno tistih, ki želijo pitbulla, točno takih.

S tem nikakor nočem reči, da so ljudje, ki si jih lastijo, slabi. Prej nasprotno: oseba, ki je sposobna vzgojiti dobro socializiranega pitbulla, je nedvomno dober človek.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tac20 ::

KOt so ti že odgovorili, pitubulli imajo tako strukturo telesa (mišičast in eksploziven) velike mišice na glavi ki omogoča močan ugriz, ker je bil križan z namenom da ga so ga uporabljali za namene bojev (in ga še danes).
In seveda potem izpade kot nevem kakšna hudobna pošast ko se zaplete v pretep z drugim psom ker mu naredi totalni own, ker drugi pes enostavno nima šans (kot oni filmček neki zlati prinašalec).
Zato folk gleda na pitbulle kot na neke pošasti, vseen je to samo pes in meni osebno zelo lep pes.
Pri nas imamo irskega setra, pa se bo ravno tako poizkušal stepsti z vsakim psom z izjemo mladičev in psic, pa ni krvoločna pasma. Kot so že povedali gre se za dominanco med psi in če se pse pravilno socializira se tega nimas bat (naš pač ni).

In seveda lastniki naredijo te pse agresivne, prav tako pa če jih napade drugi pes se seveda pes brani, ima slabo izkušnjo potem s psi nasplošno, pa evo imamo spet agresivnega psa (samo to postane vsak, ne samo pitbull)

Pes skratka ni nič kriv.

Yossarian ::

Vsak pes je lahko nevaren, pa naj bo pudelj, nemški ovčar ali pitbul.

Nisem še slišal ali prebral naslova v stilu: Podivjan pudelj raztrgal lastnika in sosedovega otroka...
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

T0RN4D0 ::

Ljudje majo te pse ker so lepi. Vsaj men so ravno te kratkodlake, "kratkogobčne" pasme najlepše. Je pa seveda problem ker jih ljudje ne obvladajo, in če se tak pes odoč da te ne bo ubogu, ga mariskdo (večina) ne bo fizično sposobna niti obdržat na povodcu... in če pridemo enkrat do tle da pes podvija, je problem spet ugriz teh psov (vsi psi znajo kr dobr ugriznt, ta ti pa še kakšno kost zdrobi mimogrede :) )
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

dzinks63 ::

:)) > zakaj ma folk pitbule?

Kot pasma katera je primarno namenjena za pasje borbe , jih pač imajo nekateri izključno zato. Borbe so sicer ilegalne, toda obstajajo, pri nas najbrž bolj malo, v nekaterih tujih državah je to nacionalni sport in velik biznis.

Nekateri jih imajo za dvigovanje svojega ega in kažejo strahospoštovanje, češ ne približuj se mi.

Spet drugi jih imajo za čisto zabavo, jih trenirajo da visijo na vrveh in vzmeteh, ter se postavljajo z njimi pred prijatelji in prijateljicami, kot kako so ekspozivni in močni psi, ter kako sami obvladajo tako "hudo" pasmo

Nekateri jih imajo kot hišne ljubljenčke in bi lahko imeli katerokoli pasmo, ampak se jim ta pač dopade.

Tretji pa jih imajo še iz kakšnih drugih vzrokov in potreb.

jype ::

edenpač> Nisem še slišal ali prebral naslova v stilu: Podivjan pudelj raztrgal lastnika in sosedovega otroka...

Ker tega ne napišejo - kar pa ne pomeni, da se še ni zgodilo.

kopernik ::

Ja, to je res, da je lahko vsak pes ob nepravilni vzgoji agresiven. Vprašanje pa je, s katerim psom bi bil djordjevic raje v dvigalu, ko postane tak pes agresiven, pitbulom ali španjelom ?

jype ::

Hja, pitbula težko primeš za rep ali za ušesa, španjela pa tut ne moreš, ker je tako luštkan.

Saladin ::

Vsem mora biti jasno, da so nekatere pasme bolj nevarne. Najboljši streniran pitbul bo kljub treningu veliko prej pokazal nevarno stopnjo agresivnosti kot pa najbolje izurjen labradorc. To je dejstvo.

Naj torej veljajo podobna pravila kot za uporabnika strelnega orožja: Lahko ga ima, če ima utemeljen razlog, primerno izobrazbo in primeren trening.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

jype ::

Saladin> Najboljši streniran pitbul bo kljub treningu veliko prej pokazal nevarno stopnjo agresivnosti kot pa najbolje izurjen labradorc. To je dejstvo.

Ne vem, če je.

Vsakega psa lahko v momentu spraviš v situacijo, ko se mora braniti - in ne moreš ga naučiti, da se ne bi.

Saladin> Naj torej veljajo podobna pravila kot za uporabnika strelnega orožja: Lahko ga ima, če ima utemeljen razlog, primerno izobrazbo in primeren trening.

Ja. Za _vsakega_ psa.

Saladin ::

Saladin> Saladin> Naj torej veljajo podobna pravila kot za uporabnika strelnega orožja: Lahko ga ima, če ima utemeljen razlog, primerno izobrazbo in primeren trening.

Ja. Za _vsakega_ psa.


Za čivavo bi izdajo "orožni list"?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

MadMax ::

Za kakšno zračno orožje oziroma fračo ti sicer ni potrebno imeti orožnega lista, so pa vseeno jasni pogoji uporabe (tudi v rokah mladoletnikov recimo).

Zatorej bi tudi za lastnike psov morali malce zaostriti predpise, predvsem pa izvajanje že obstoječih (nagobčnik, povodec, ...).

In ja, tudi čivava lahko zelo neprijetno ugrizne oziroma prestraši otroka, ki posledično recimo pade iz kolesa in se simpatično poškoduje.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

'FireSTORM' ::

Eni cucki so pač po naravi bolj popadljivi, ko drugi. Meni se zdi met neko za serijsko grizenje vzgojeno pasmo za hišnega ljubljenčka lih tolko smiselno, ko z motorko rezat šnicle pri kosilu. Še bolj žalostno pa je, da si jih lep procent lastnikov omisli bolj zaradi lastnih kompleksov, kot pa zaradi kakega pametnega namena. Osebno pač ne zaupam takemu cuckovju, če nisem prepričan, da je primerno šolano in da zna lastnik psu dopovedat, kdo je gospodar in koga se posluša. Takih je pa verjetno bolj malo.


Najprej praviš da so neki "cucki" bolj napadljivi oz. popadljivi potem pa praviš da se takemu "cuckovju" ne bi približal če nebi vedel kako je bil vzgojen.
Torej z tem implicitno poveš da tak "cucek" ni popadljiv če je primerno treniran in vzgojen.

Zatorej bi tudi za lastnike psov morali malce zaostriti predpise, predvsem pa izvajanje že obstoječih (nagobčnik, povodec, ...).

Sicer nekoliko boljša rešitev kot pobijanje vseh teh pasem ampak še vedno preveč trpi napačna stran povodca.
Rešitve sam ne poznam kako jo rešit.
Vem pa da pitbulla ne bom mel, ali tudi ne kake doge, dobermana ali bilokakršnega psa. Zato ker enostavno nimam časa za psa in se bojim da bi zaradi pomanjkanja ljubezni in skrbi res postal kako orožje na štirih tacah. Ko bom pa si nekoliko bolj uredil življenje in imel čas tudi za hišnega ljubljenčka pa ga bom tudi imel. Če bi ta čas bil zdaj bi najverjetneje imel pitbulla ali nemško dogo.

Bratov nekdanji sosed je imel nemško dogo, videl sem jo le takrat in to je blo pred 6-7 leti in me je ta pasma res fascinirala. Lastnik je rekel da dokler je on na svojem teritoriju(torej za hišo) in pride kak nepovabljen gost čez ograjo se ne bi končalo najbolje, ko je pa zunaj na povodcu pa ga lahko pobožaš, potrepljaš po glavi, karkoli in ne bo niti malo zrenčal in dejansko je res, ko sta bila z lastnikom zunaj sem se mu lahko brez problema približal, ga pobožal in vse to.
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Zatorej bi tudi za lastnike psov morali malce zaostriti predpise, predvsem pa izvajanje že obstoječih (nagobčnik, povodec, ...).


Potrebne so še dodatne omejitve za posamezne pasme - ne moreš jih vse metati v en koš. Recimo med možnostjo raztrganja otroka v eni minuti in "lahko zelo neprijetno ugrizne oziroma prestraši otroka".
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

'FireSTORM' ::

Potrebne so še dodatne omejitve za posamezne pasme - ne moreš jih vse metati v en koš. Recimo med možnostjo raztrganja otroka v eni minuti in "lahko zelo neprijetno ugrizne oziroma prestraši otroka".


Vsak pes ki je nekoliko večji od tebe te lahko raztrga ali zelo resno poškoduje(ubije). Saj ni nujno da te razcefa, dovolj je da ti poškoduje vrat in si lahko rečeš mrtev, tega pa je zmožen vsak večji pes. Ok čivava te ravno ne more podret in razgrizt ampak lahko se ti pa res lepo obesi na hlačnico in ni šans da jo spraviš iz hlačnice(preizkušeno) :D
Those penguins.... They sure aint normal....

djordjevic ::

Kar nas privede do srčike problema. Da so za posledice pasjih ugrizov odgovorni ljudje. Pes mora bit ustrezno zavarovan. Se pravi, če ga imaš na dvorišču, mora biti ograjeno. Če nimaš ograje, mora biti pes v boksu. Nima se kaj lahkotno sprehajati naokoli. Moja psička je stara eno leto, srečala je že nebroj psov na povodcu in ni bilo nikoli nobenih težav. Včasih je sicer kak pameten lastnik spustil svojega psa blizu, ko pa je ta bevsknil proti moji, se gospod spomni, da pa njegov pes ne mara manjših pasem. :S Največ poškodb je tako zaradi psov, ki alu iudejo od doma ali pa se lastnikom po domače jebe, kje so. Čeprav je kazen za prosto sprehajanje okoli 500 evrov, pa še odškodninsko si odgovoren, če tvoj pes komu kaj naredi. Torej, dokler je pes ustrezno zavarovan, so možnosti za resne poškodbe vendarle majhne. Po drugi strani pa je tudi tako, da odgovoren vzreditelj ne da psa od sebe kar tako, se pravi vsakemu. Vsaj tisti, to je, ki mu je za psa, ki ga je vzredil, mar, in mu ne gre samo za dobiček, kakor se to pri nas, na žalost, rado dogaja. Vzreditelji fizično močnejših vrst psov (kar pa so pravzaprav vsi, ki imajo 15+ kg, saj te ob primerni motivaciji vsak lahko cukne, da te sezuje) bi torej morali pošteno razmisliti, komu bodo psa oddali. S predpisi pa je tako. Glede na to, da se pri nas po novem dobijo v prosti prodaji close-range paralizatorji, ki te komot scvrejo, dvomim, da je register nevarnih pasem in posledično izdaja dovolj zanje realna možnost. Še vedno pa sem trdno prepričan, da si izkušen in vztrajen vzreditelj podredi psa še tako 'nevarne' pasme.

lufthammer ::

>>> Vsak pes ki je nekoliko večji od tebe te lahko raztrga...

Čaki mal, kolk pa si ti velik?:\

Osebno bi rekel, da ti vsak pes, ki nima vzgojenega gospodarja, lahko povzroča težave - celo plišasti, če ti ga baše v usta...

gregaster ::

Za čivavo bi izdajo "orožni list"?


Imam 2 kolega, ki imata rottweiler-ja, 2 ki imata pitbull-a in 1 ima Staffordshire Bull Terrier-ja. Vsi ti psi so zelo prijazni, igrivi in neagresivni. Je pa pred kake pol leta srnin pinč napadel in vgriznil mojo punco, ko sma bila na sprehodu.

Tako da ja, za čivavo bi moral imeti orožni list :D.

krneki0001 ::

Imel sem rotveilko težko 75kg. Eno leto in pol učenja vsak dan po 4 ure. Na 100m razdalje od mene je vsak ukaz izpolnila takoj in v trenutku. Če je videla srno in je ta srna tekla mimo nje, pa je pes dobil ukaz sedi, je samo sedela in gledala srno. Nikoli pa se ni zakadila v drugega psa, borila se je edino, če jo je drug pes napadel in tako je v samoobrambi raztrgala pitbulko skoraj na 2 kosa in pri tem dobila poškodbo okol 10X10cm utrganino na zadnjem desnem boku. Zdravljenje pa je trajalo več kot 6 mesecev. Ampak tudi po zdravljenju ni nikoli napadla drugega psa.
Ko so šli otroci iz vrtca mimo hiše, je skočila čez ograjo med njih, se ulegla na tla in se pustila crkljat. Ko jo je en izmed otrok prijel za ušesa in jo z glavo zabijal v asfalt, pa ga je samo polizala, še umaknila se ni.
Človeka pa je napadla samo enkrat - ko je ta človek potegnil nož z 20cm rezilom in se obrnil proti mojemu kolegu, ter ga hotel zabosti. Pes je pač mojega kolega zaščitil tako, da je podrl napadalca in ga ugriznil v rit, ker ni hotel biti pri miru - vsega skupaj 2 praski dolgi 3cm okol mm globoki - še kri ni pritekla, samo povrhnjica poškodovana.
Danes imam haskija(17kg), ki pa je čisto nasprotje rotvajlerjem. Zadeva je živa, nori naokoli in skoraj nikoli ni na miru. Imam pa problem z njim, ker ne mara drugih psov (psičke pa vse sprejme in se igra z njimi). Preveč je dominantendo drugih psov,do ljudi pa nikoli napadalen.

Ampak, kaj sem hotel povedat, da tudi (zame) najnevarnejšo pasmo (rotvajler) lahko ukrotiš in je dobesedno ovčica, medtem ko 17kg težak haski povzroča lahko orenk probleme. Pa ne ker naj bi ne bil socializiran ali nenaučen ali kaj drugega - odvisno je čisto od pasje trmoglavosti in haski je en izmed najbolj trmastih psov, ki uboga samo če bo kaj dobil za nazaj (jaz pravim, da je najbolj nam podoben, saj noben od nas ne dela in noče delat zastonj). To je tudi en izmed pogojev, da sem haskija vzel in ne kako drugo pasmo, ker mi ni več do robota, ki mu moraš vse ukazat - skoraj da bi mu moral ukazat, kje in kdaj naj se userje.

Yossarian ::

Eh, jype, skoraj zagotovo bi novica, da je pudelj raztrgal človeka, imela bolj masten naslov od novice, da je pudelj raztrgal človeka.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

dzinks63 ::

:)) Za pitbulle so tudi druge vrste tekmovanj in ne samo pasji boji.
Skakanje v višino, vlečenje vrvi,... WORKING PIT BULL SHOW 2008

amstaff ::

MadMax
Zakaj pa nagobcnik? Da se v primeru ko bi en pes skakal vanj oz. mu sikal in ga izzival ne bi mogel branit? Posteno, res. Ne recem da se mu nadane nagobcnik ce je res treba, ampak za brezveze in samo zato ker je pac amstaff/pittbull ga pa svojemu psu nebi nikoli nataknila. Nikoli.

Mislim da je povodec cisto dovolj ;)

Nebivedu, a si ziher da je imela rottweilerka 75kg? Ker povprecna teza normalne rott samice je okoli 45 kg ce prav vem..

jype ::

Jah, nebivedu pač ne zna skrbet za psa in ga je prekomerno zredil. Se zgodi tudi najboljšim.

PacificBlue ::

@jype

:D lol

ali3n ::

Nisem kinološki začetnik. Daleč od tega. Pitbull je ena lepših pasem . Vsaj za moje oči.
Pred leti sem si želel (sem bil tik pred) kupiti Stafforda, ki je podoben "tič" kot pitbull... pomojem še lepši pes.

Zadržalo me je dejstvo, da se ne čutim dovolj sposobnega za šolanje takega psa, čeprav imava s našim psom večinoma dobre izkušnje s temi pasmami; so zelo igrivi in nežni psi (neverjetno ane :D );

Za napade, ki je na prvem posnetku je miljon vzrokov; od klasičnega nesoglasja med psi in prepoznega urgiranja (obeh) lastnikov, do "zafuranega psa". Vsekakor takih napadov ne gre posploševati na celo pasmo (in sorodne pasme);

Statistično pa verjetno več otrok pogrizejo kokeršpanjeli in retriverji,... statistično.



Itak je pa cela tema mimo.
A ST res potrebuje teme tipa 24ur, Svet,...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Brane2 ::

Eh, jype, skoraj zagotovo bi novica, da je pudelj raztrgal človeka, imela bolj masten naslov od novice, da je pudelj raztrgal človeka.

Ne bi. Verjemi. ;)
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32049310 (44606) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955987 (45834) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17452118 (48141) BRBR
»

prepovejmo pse v mestih! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10922354 (20603) krneki0001
»

Nevarne pasme

Oddelek: Problemi človeštva
213488 (2999) bremzzi

Več podobnih tem