» »

Satelitska TV na notebooku

Satelitska TV na notebooku

flipflop ::

Rad bi si na notebook priklopil satelitsko TV. Ma kdo kakšne izkušnje s tem, kaj bi bilo najboljše, pa da po možnosti ni vredno celo premoženje? Pač toliko da dela kolikor toliko solidno...


Aja, pa to mora biti prenosljivo, tako da lahko gledam TV npr v avtu, ne rabim to za v hiši.
lp
  • spremenil: flipflop ()

WarpedGone ::

predvidevam da ne nameravaš okol nost parabole....

V tem primeru nucaš le tv-tuner, dobijo se takoPCMCIA variante kot tut zunanje USB2 zadeve. Na ta tuner lepo prklopš antenski signal iz satelitskega sprejemnika in voila...
Zbogom in hvala za vse ribe

flipflop ::

Sem pozabil prej napisati, da se bo to nosilo/vozilo okoli.:8) Kaj rabim pa v tem primeru?

krneki ::

Recimo Hauppauge WinTV Nova-s usb.

Stajerc ::

skystar usb (technisat.com) ampak ti nebo nič pomagala ker rabiš parabolo tega pa neboš nosil naokoli ali pač? Al misliš met na avto zmontiran krožnik?
Have a nice day.

flipflop ::

Ja to se bo uporabljalo na tovornem avtu (šleperju po domače), tako da prostor ni neka velika ovira, samo ni treba da mi zdaj pol kabine to zavzame. Pri kar nekaj tovornjakih sem že videl ta krožnik na kabini, tako da verjetno dela. Kako se pa potem usmerja to na satelit? Poleg tiste skystar usb kartice, kaj še rabim, da bom lahko gledal TV?

mitjaje ::

Zanimivo zanimivo... Predlagam ti, da za sprejemnike pogledaš v trgovinah za camp oz avtodome... One so zelo solidne, stanejo pa celo premoženje :)) recimo cc. 80k SIT naprej... edit: od 500.000 SIT dalje :D :D

npr zadeva za zgolj pol miljona tolarjjev :D : link + TV kartica pa imaš zadevo rešeno...

Vzami si čas, pa poglej kje bi se to dalo dobit... vglavnem glej one kročnike ki pridejo na avtodom so cc. 30X30x5 cm plošča... zgledajo zelo priročno... če pa imaš preveč denarja pa si kupi ono zgoraj


dodatno:
link1
samo krožnik
camping kit
to imam v mislih od prej zgoraj, kaj si moreš nabaviti

Taki sprejemniki pridejo zgolj 1800€... Kaj si ti malo nor?!

LP, upam da boš našel kaj ugodnega!

edit: zdaj sem ti našel eno kar ugodno trgovino v nemčiji link ps: pa idi še na naslednje strani dalje, mogoče bi bilo najbolj ugodno samo oni sprejemnik za 190€ in sam kupiš reciver na bolhi ali pa kje drugje... Če bodo pasali priključki gor :))
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

flipflop ::

Ojej, kakšne cene. Nisem jaz nemški penzionist s par sto tisoč mark na računu:D

mitjaje ::

Link kaj takega kupi pa bo mir... sicer je mali, jaz pa ne vem točno kaj to pomeni če je malo... pomojem to, da ima manjšo paspvno širino sprejema in da boš moral bolj natančno nastavit sprejemnik. Sej to malo poluftu približno obračaš, pa boš trofo kakega :))

Imaš pa še podobno zelo dobro in kar poceni trgovino v Italiji. Greš čez mejni prehod (ne vem kateri točno, vglavnem oni iz avtoceste dol oz iz hitre ceste pri Kopru) vglavnem ne Sežana. Potem pa nasproti factory Bata (šuhi) imaš to trgovino... vgavnem pri rondo za mejo :D Če boš šel kaj v tisto smer. Tam bi morali imeti to!

LP
www.ultrasplet.net

flipflop ::

No to je pa že dosti bolj kulturna cena0:) Ja saj tiste ki vidim da imajo, imajo bolj manjše krožnike. Ni treba da zdaj vsak kanal dobim, pač toliko da lahko kako stvar pogledam. A potem ta komplet priklopim na skystar kartico, in bi moralo delat?

Stajerc ::

Sky star USB! za prenosnika da neboš kupil skystar2 ki je za navadni pc!

Glej malo se znajdi pa kupi sledeče:
en krožnik z univerzalnim LNB(da neboš kje vzel starejše analogne različice!) pa ga predelaj tak da ga boš na nek nosilec lahko preprosto pritrdil na tovrnjak in da boš ga lahko tud dol vzel in pospravil, ker če boš imel premali krožnik boš mel ali slabo sliko al pa sploh neboš našel satelitov.

Pol pa si naredi en mehanizem na tem nosilcu da boš lahko vse skupaj poljubno sukal okoli osi za 360 stopinj in da boš istočasno lahko spreminjal naklon krožnika.

Potem rabiš še en preprost Sat-finder - ko "piska" ko najdeš signal in pol boš pač z roko obračal in iskal signal dokler ga neboš našel. Z temi sat findreji ki stanejo okrog 3000 sit pa lahko nastavljaš občutljivost in zaznaš že zelo male signale.

Ko boš nastavljal ene desetič si pa boš že z zaprtimi očmi znal ker boš točno vedel kak pa kaj in kje se nahaja kak satelit!

Če boš tako nardil boš mel v nekem trvonjaku bogu za hrbtom boljšo tv kot katerakoli kabelska ker z skystar USB gre tud marsikaj odkodirat...


To pa je že druga zgodba.

Da neboš premalega krožnika edino mel!
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128302 (29664) chrush
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113616 (11714) fulgur
»

Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
374151094 (105996) amigo_no1
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215488 (13820) BlackHole
»

Satelitska televizija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
134846 (4559) Frenky

Več podobnih tem