» »

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

««
16 / 18
»»

keown ::

Pozdravljeni,

mene pa zanima ce je kdo odklenu PREMIERE, pa s kerimi kljuci !

hvala, lp
if you're not one of us.. you are one of them.

roberto1 ::

LP

Mislim da je Premiere "off limits" vsaj za nas imetnike SS2 in podobnih kartic (vsaj zaenkrat). Dosedaj
nisem našel še nikogar na spletu ki bi ponujal tovrstno rešitev.
Kot zanimivost naj omenim da fantje obljubljajo da bo na Hotbirdu kmalu mogoče
spremljati slovenski HBO, ki je kodiran V****ss sistemu! Pustimo se presenetiti.
Zankrat so open vsi D+ kanali (incl. Taquilla) , Cyfra+ (HBO Polska, C+Polska), TPS+Multivision in
ostanek SkyIT, kar pa ne bo več dolgo. Uživajte dokler lahko!:D

LP
Someday never comes!

keown ::

hvala za pojasnila roberto!

še neki me zanima, zdaj uporabljam ključe seca, yanksee in s2emu... kaj so še kašni drugi kluči oz. katere še uporabljate vi?

kateri program za predvajanje mislite da je najboljsi. Jst osebno uporabljam progdvb, ceprou mislim da mu je ezdvbxl kar blizu... če ne boljši?!

lp

p.s. obstaja kaksen slo forum o teh stvareh?
if you're not one of us.. you are one of them.

schmrkiewich ::

zaenkrat res ne manka ponudbe na skystar2..del francoskega paketa Csat se da razbit, recimo cinema auteur, cinema famiz, cinema classic, ne uspe mi pa odklent cinema frisson, cinema emotion, cinema premiere plus use kioske..zanima me če vam uspe dobit te kanale..tnx

link_up ::

tolkkrat je ze blo napisano...:(

htp://forum.sibila.si
http://www.wlan-sat.com

in ja s2emu odpre trenutno tisto, kar se da odpreti brez dragih kartic
In and Out

keown ::

ja res tiste kiosque se ne da odpret... neki cajta sm mel celo kiosque 6 k mi je delu, (ne me prasat kako) - so bli neki pornjaki zvecer.... uf! 8-O

ce se kej novga odpre, ze povem... pa vi enako

lp
if you're not one of us.. you are one of them.

roberto1 ::

Hi!

Pri meni je takole. Skupaj uporabljam ProgDVB in DVBDream, ker včasih nekateri ključi in pug-ini delujejo v enem v drugem pa ne. Zadnji čas je bila z imetnike SS2 kartic ponudba res sanjska - sedaj je zaradi SkyItalia malo manj sanjska ampak vseeno gre (Digital+ programi in HBO ter poljski Canal + majo kar dobro ponudbo). Tud meni še ni uspelo odklenit Canal 16/9 in Cinema Premier ter ostalih C+ kanalov. A vseeno so zadeve zaenkrat zelo obetavne.
Trenutno se ukvarjam s pretvorbo DVB streama v mpeg2 ali divx in po nekaj koristnih nasvetih in programih zadeva še vedno ne deluje tako da bi posnet materijal gledal na wmp ali winampu. če ma kdo kako enostavno rešitev - please

Keown - zakaj se zadovoljiti s pornjaki smao zvečer če pa imaš taquilla x x3 pornjake cele dneve!!!:D

lp vsem
Someday never comes!

schmrkiewich ::

haudi!
kako ne moreš zajeti mpeg streama..tud jest obcasno uporabljam dvbdream in progdvb in zadeva se normalno zapisuje v mpg2 format..mogoce je problem v filtrih ki jih uporabljaš..poskus cyberlink in zadeva bi mogla normalno laufat..verjet je pa za zajemanje streama najbolši program skywiev..drugač sm se pa nehu ukvarjat s pretvorbo v avi, umisl si dvd roštilj pa lohk sam še zapečeš in nimaš praktično nobenga dela..
aja, pa tps france tud ni švoh zadeva, maš filme pa pornajke,..uuuff..celo noč..
be good!

roberto1 ::

No, zdaj se je pojavil še en problem, ki ga prej nisem omenil. Ko snemam dvb stream mi začne slika štekat, tako da ne morem posnet niti minute brez nekih napak. Če kdo ve zakaj bi to bilo, naj javi. Mogoče bi lahko bila grafična, saj mam samo 32mb, a ne vem ča sploh igra kakšno vlogo pri snemanju. Drugač pa imam 512 rama, CPU 2200 in le-ta je obrEmenjen le na 30%. help!!!:O

tHANX
Someday never comes!

BCSman ::

sedaj tudi jaz razmišljam o nakupu te skystar2 kartice. imam vse: sat anteno, 2 lnbja, switch, kabel, pc, a bi rabu še kej da bi kartica funcionirala? (gledal bi na tv, preko tv-outa na grafi) sicer mam že 2 analogna receiverja, 1 digitalni, a problem je ta da nimam cam modula in niti kartice za receiver, tako da bi raje kupil ss2 in lepo na compu odkodiraval. saj je to bistvo te kartice?

roberto1 ::

BCSMan tudi jaz sem pred časom kupil SS2 in sem tehtal med tem in navadnim digitalnim sprejemnikom in ti moram reči da mi ni žal de sem se odločil za SS2. Glede programov pa le tole- FTA programov sploh ne gledam - če veš kaj mislim!
Če potrebuješ kak info - napiši. vem kako je če si nov - jaz sem rabil
en teden da sem sploh ugotovil za kaj gre!:D

LP
Someday never comes!

cdflip ::

Roberto imas ZS.

BCSman ::

roberto1, končno en dobrosrčnež, ki je pripravljen pomagat začetnikom :D zdaj samo čakam da dobim ss2, pol pa akcija 8-)

babylon9 ::

pol pa jo instaliri na linux pa mas dreambox .. :)

BCSman ::

aja, pa veste kje v Slo bi prišla najbolj poceni? pa da ma tudi daljinca zraven.

roberto1 ::

Alo fantje! Maila ki sem ga navedel v profilu ne uporabljam več, zato je v profilu moj sedanji naslov, če kdo potrebuje kakšen info glede ss2 naj mi javi. če mi je kdo že poslal mejl naj to stori še enkrat.:D
LP


P.S.
SS2 dobite v Sloveniji nekje od 12-18K SIT. Mora biti zadnja verzija 2.6c. Ponavadi jo dobite v vseh bolje založenih prodjalnah s sat robo, prodajajo pa jo tudi nekatere rač. trgovine predvsem zaradi možnosti sat.interneta.
Rop je, če daste zanjo več kot 20k SIT - v Nemčiji namreč pride cca 55 Eurov!
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roberto1 ()

BCSman ::

nekaj bi vprašal glede "navadne" satelitske; v meniju ko iščeš nove kanale imaš na izbiro več XPDR transponderjev ali neki takega (pri vsakem piše še zraven Vertikalno ali Horizontalno). Pri nekaterih je signal boljši, pri nekaterih slabši. Pri enih tudi najde za četrtino kanalov manj. (to na hotbirdu). kako naj vem kateri xpdr izbrati?

TOP ::

Prosim če mi lahko pomagate kaj je potrebno narediti da dela daljinec na PROGDVB

roberto1 ::

Po mojih informacijah daljinec za Skystar2 deluje samo na Technisatovi originalni aplikaciji (DVB Viewer) ki pa ne podpira popularniih plug-inov, tako da je malo verjetno da boš ga lahko usposobil za ProgDVB.:'( .

LP
Someday never comes!

keown ::

Zivjo,

zdej sem nabavil se en LNB da bi lovil se hotbird, sem ga postavu gor in nic - satelita kar ne najdem - namrec, ko sm nabavu kroznik sem si ga sam postavu in ASTRO sam najdu - hotbirda pa mi kar ne rata - zdej me zanima , ma kaj ni tista "plastika k drzi LNB-je" ze nastimana da k najdes recimo astro bi mogu bit avtomatsko drugi nastavljen na hotbird? (sem probal prost LNB postavt tko na levo kot na drugo stran unga k je lovil astro, pa ni nc lovilo);
al je treba kaj druzga nastavit?

za info: dolzina med lnb-ji postavljeni na plastiki sem zmeru je prblizno 3.5cm, oz. dolzina med sredinama lnb-jev (pikce v sredini kroga lnb-ja) je tocno 7cm! ma mislim da je ta plastika prava k unmu sm povedu da rabim za astro in hotbird!

mi zna kdo povedat kje je problem?

hvala!

p.s. se neki, mi zna kdo povedat se kaj so tisti Mr.Keys in hummie keys - kaj je to prou tocno? cemu sluzijo?
if you're not one of us.. you are one of them.

roberto1 ::

Ali imaš DVB kartico ali navaden receiver. Tako kot si rekel, je plastika točno odmerjena za Astro in Hotbird. Jaz nisem imel težav saj sem najprej poiskal Hotbird na en LNB na klasičen receiver in je bila Astra avtomatsko nastavljena. Je pa res, da je Astra če gledaš v nebo na levi strani, Hotbird pa na desni. Kot rečeno, če najdeš enega bi moral imeti tudi drugega imaš pa samo dve možnosti (desno in levo) če pa upoštevaš tisto kar sem napisal zgoraj pa le eno. Je pa možno da ni kaj v redu s switchem oz povezavo med switchem in receiverjem. Napiši če še zmeraj ne bo šlo. Mogoče je sicer tukaj na forumu kakšen strokovnjak ki ti bi znal zadevo boljše razložit - ampak jaz kot popoln laik nisem imel nobenih težav!:D

LP
Someday never comes!

agerksic ::

Jaz uporabljam SS2 in ProgDVB + original daljinca in vse laufa super, kot bi mel zunanji receiver.
Delujejo OSD meniji in vse funkcije izbire kanalov, satelitov, glasnosti, snemanje...
Navodilo kako to uredite pa najdete na Wlan-sat forumu ali na Satelitskem forumu
Malo uorabite iskalnik pa veliko zabave.:)

keown ::

roberto,

si napisu da je astra ce gledas na nebo na levi in hotbird na desni strani - se pravi morm nastimat da levi LNB lovi astro, pol bo desni avtomatsko hotbird! ok, tocno tko mam trenutno tudi nastimano... samo mi ne lovi.
Imam dvb kartico, nimam receiverja. Kaj pa ce bi sel lovit Hotbird... pol je treba kroznik verjetno full malo premaknt v desno, ne... ce so si tej lnb-ji tko blizu je res?! namrec, nocem neki proveravat in full neki premikat da ne bi pol se astre zgubu.

me zanima kaj je tisti switch ki si ga omenju...kaj je to? ...a mislis diseqc? tega mam s petimi...unimi...kamor grejo zice no... kao stiri za LNB-je in pa en k gre v kartico! ben, jst mam prvega in druzga zasedenga, iz tretjega pa gre kabel v kartico! tle mislim da nism nc falu...

aja, se to... kako mas nastavitve tam v setup4pc... meni astro kaze tko nastavitve -> diseqc Pos A - Opt A; pri Hotbird pa kako more bit, jst mam -> PosB - Opt A ! Upam da ves kaj mislim.

ok, hvala
if you're not one of us.. you are one of them.

agerksic ::

Iz Astre moraš na HB obrnit za 6,2 stopinje na desno.
Bolj se mi dozdeva, da nimaš pravilno nastavljenega Diseqc v ProgDVBju.

Pojdi na Settings, DiSEqC in poglej, če maš tam označeno 'None' potem ti itak ne more delat. Nastavi 'Mini DiSEqC' ali nekaj podobnega in določi Astro in HB.

Keyser Soze ::

Prvo povej katero revizijo SS2 imaš potem se bomo pa naprej pogovarjali.

link_up ::

@keown

kaj pa ce bi najprej prestudiral kaj tiste stopinje pri satelitih pomenijo...ker vprasanje, ce je hotbird malce desno od astre je malce prevec glupo...

probaj kaksno od teh povezav za razlage...
www.kingofsat.net
www.lyngsat.com
forum.sibila.si
www.wlan-sat.com
In and Out

keown ::

agerksic - v progdvb-ju ze mam jst prav nastimano, sej cene ne bi mogu gledat astre, ne? problem je v tem da mi ne lovi HOTBIRDa. Najprej morm dobit signal od njega in pol se jst lohko zacnem ubadat s programi.

Kayser Soze - sm gledu na skatli in povsod okoli ma nc ne pise kera verzija kartice je, mislim da je najnovejsa (vsaj tko je zagotavlju prodajalc);.... in zakaj sploh?

lp
if you're not one of us.. you are one of them.

Bobb ::

Če gledaš v nebo, je Astra levo, HB pa desno.
Na anteni je pa ravno obratno, če seveda še vedno stojiš za anteno in gledaš v nebo.

Levi lnb lovi HB, desni pa Astro. Zdaj je samo še važno, kateri lnb je v centru antene. Če je Astra v centru, je HB zamaknjen na levo iz centra.
Če pa je HB v centru, je Astra zamaknjena v desno.
Nato samo še v ProgDVB pravilno nastaviš lnb1=____
in lnb2=____

Seveda je to odvisno, kako si kable povezal na kretnici.

Upam, da sem kaj pomagal.
Lp
Bobb

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bobb ()

link_up ::

ce stojis za anteno potem nikakor ne more biti hotbird levo od astre! lahko je samo desno od astre...
In and Out

keown ::

Stvar je taka.... hotbird sem ga najdu, in ce ga bo se kdo iskal prostorocno naj ve naslednje:
ce gledas na nebo je potem ASTRA na levi strani od satelita HOTBIRD, to pomeni da levi LNB bo lovil Astro in desni Hotbird! ce se pa postavis za ateno (gledas LNB-je od zadaj in direktno v kroznik) pa kot je ze povedal Bobb... desni LNB lovi Astro in levi Hotbird! upam da je lepo razlozeno, drugace ne morem.

mene je predvsem to zanimalo - zakaj ko imam nastavljen satelit na enga od satelitov, npr. astro, zakaj mi drugi ne dobi hotbirda... ?!?! ..jst morem obvezno premaknit kroznik za priblizno 1cm v levo da mi pol najde signal Hotbirda - samo s tem spet avtomatsko zgubim astro in ce jo hocem spet nazaj morm kroznik spet premaknt nazaj! zgleda ku da ta plastika ni prava... bo?! jutri bom probu kroznik se za kasno stopinjo dvignt/spustit - lahko da je v tem problem (zdej mam nastimanga na 37 stopinj) in da bo pol lepo lovilo z obema.

ok, lep pozdrav

p.s. ...kaj sky calcio in pa prima fila se bo dalo kej odkodirat? in pa, na hotbirdu so vsi porno kanali zakodirani?
if you're not one of us.. you are one of them.

Keyser Soze ::

Gledaš nebo kam???

Če gledaš v nebo, je Astra levo, HB pa desno.
Na anteni je pa ravno obratno, če seveda še vedno stojiš za anteno in gledaš v nebo.
Levi lnb lovi HB, desni pa Astro. Zdaj je samo še važno, kateri lnb je v centru antene.


A je tole čisto logično povedano al je malo zmedeno.

Gledajoč iz naše vrle državice nebo v smeri jug, kamor je treba gledat(tudi anteni, da ujame signal) je astra na tvoji levi strani in HB temu primerno na desni strani. Če stojiš ZA anteno in gledaš v smeri juga(proti LNBjem) še vedno vidiš astro na levi in HB na desni. Če stojiš za anteno in gledaš v smeri severa pa nič več ne "vidiš" satelitov, ampak je astra potem na tvoji desni, HB pa na levi. V kolikor pa je tvoj pogled vsaj približno usmerjen na jug lahko rečemo, da neglede kje stojiš(levo, desno, odzadaj, spredaj, v Ljubljani, Mariboru) je astra na levi in HB na desni. Pa tako malo nad horizontom.

Kar se tiče pa revizije kartice SS2, je pa ta napisana na kartici sami. In če imaš 2.3 revizijo ima le ta rahle probleme s preklapljanjem med sateliti. Prenizka voltaža ali nekaj takega. In ponavadi lovi Astro, ki je na prvem LNBju, HBja na drugem pa ne. Če pa že lovi HB na drugemLNBju, pa ni nujno, da ti bo prešaltala nazaj na Astro. Ampak ti preprosto ne zazna satelita.

link_up ::

astra je levo, hotbird desno...ker pa se signala presekata lnb-ji lovijo ravno obratno :)
In and Out

Keyser Soze ::

Eh, kurc. Sem vedu, da sem nekaj falil...:|

ttommy ::

A mi da kdo link,kje dobim ključe.A je možno odkodirat Premiere sports?
Gamer

roberto1 ::

Softcam ključe dobiš na sajtih, ki se ukvarjajo s tovrstno tematiko - malce poišči (google is your friend). Pr****re programov pa z dvb kartico zaenkrat ne moreš gledat. Imaš pa obilico drugih programov proti katerim se lahko Pr****re skrije (španski in francoski športni kanali če bi rad gledal prenose kakšnih tekem). Tudi ponudba filmskih programov je zelo pestra (kakšnih 40) na Astra + Hotbird.:D

LP
Someday never comes!

Egii ::

roberto1 ZAKAJ TRDIŠ da ne gre gledat premiereta? pa še kako lepo ga gre gledat;)

krneki ::

Cardsharing ne vela:D

link_up ::

res je, CS ne vela :)
In and Out

roberto1 ::

Egii! Pravim da z DVB kartico (Skystar2...) ne gre gledati Pr*****e. Če ti uspe omenjen program odklenit z soft emulatorjem potem bo to zagotovo novica dneva, ki bo zanimala celotno evropsko sat-sceno. Če gledaš s kartico je pa to čisto druga zadeva.Tule pa se pogovarjamo o doklepanju sat-programov z dvb karticami oz.Skystar2 če sem natančen.8-O.

LP
Someday never comes!

Egii ::

se opravičujam (Cardsharing ne vela) ni se mi dalo vsega brat.Pol pa res se dolgo nebo nič.

keown ::

kayser soze: sm pogledu verzijo moje ss2... 2.6D ! ...pomoje zakajmi ne lovi astre in hotbird hkrati ne more bit drugace kot v tisti plastiki ki drzi lnb-je... dejte probejte vi zmerit kolk cm je med sredinama vasih lnb-jev (pikce na sredini vsakega lnb-ja) -> pr meni je 7cm

lp
if you're not one of us.. you are one of them.

Bobb ::

Na manjših sat antenah (60cm) se baje ne dobi hkrati obeh satelitov, mora biti vsaj 80(85)cm.

Keyser Soze ::

Ja to je tudi res. Dovolj velika antena. Drugače pa zmeri kot med LNBjema. Hotbird je 13E, Astra pa 19.2

Sandi79 ::

keown predvidevam da si kupil tisto "plastiko" za 2 NLBja torej za Astra in Hotbird narejeno moraš imeti tako kot je napisal Keyser Soze torej če si za krožnikom je Astra na desem delu "plastike" na katero mora biti krožnik tudi usmerjen, se pravi krožnik moraš imeti obrnjen na Astro. Z tem imaš izpolnjen pogoj za drugi levi NLB ki je pri tej nastavitvi nastacljen na Hotbird.

imaš ražlične "plastike" "držala" če je velikost krožnika 95 in ne 85 cm je tudi držalo drugo . torej prvo se prepričaj da imaš držalo ki ustreza velikosti krožnika. :|
Alexsss

keown ::

eeee... vidis to je mene zanimalo!!! sigurno mam jst pol napacno to drzalo! tnx

lp
if you're not one of us.. you are one of them.

keown ::

uporablja kdo programe kot so skynet oz. opensky? do sedaj sm probavu da bi mi delu T-DSL samo kaj k pol k ze vse nastimas in ze mislis da bo stvar delala - te na koncu prasa za se not logirat (username in password) .... bravo! ;((
if you're not one of us.. you are one of them.

Sandi79 ::

Keown ADSL če imaš možnost ostalo je blo popularno pred ADSLom... karkoli drugo je počasnejše in dražje..
Alexsss

keown ::

ja če mas dostop do ADSL že... kaj pa če ga nimaš? e ja, jst ga nimam

torej... kako je s tem... a je treba plačat kej za met tole?! :\

lp
if you're not one of us.. you are one of them.

keown ::

pr meni ne dela vec kar je od sky italy ostalo (sky max, autore, 16:9,..) in pa multivision tudi.... ;(
if you're not one of us.. you are one of them.

Sandi79 ::

keown kar je ostalo od Sky Italija še vedno deluje. Kar se pa Multivision tiče pa so zgleda prešli na Viaccess sistem in pri meni ne deluje :|
Alexsss
««
16 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-S2

Oddelek: Kaj kupiti
193034 (1588) mumbo
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113606 (11704) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215475 (13807) BlackHole
»

Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???

Oddelek: Strojna oprema
61577 (1413) Freelancer
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224552 (3928) ts

Več podobnih tem