» »

Satelitska televizija

Satelitska televizija

SkIDiver ::

Takole. Jz mam tega dost. V večernem času bi rad kj pogledu po TV pa so same bedarije. Zato sem se odloču, da bi si ubodu še satelitsko televizijo v upanju, da najdem kaj pametnejšega. zato me zanima kaj se sploh splača nabavit in če lahko malo razložite smernice te tehnologije. Vem da obstaja analogna in digitalna. Kaka je razlika poleg vrste sprejemnika in cene le tega.

Hvala

b0r1s ::

Zdravo!

Digitalna satelitska rula! Se posebej, ce mas SkyStar 1 (al pa 2) kartico :D Stroski nabave so majhni, mas pa nekaj cez 500 kanalov (tv), pa se par 200 radijskih (veliko jih je zakodiranih, kar pa z uporabo pravega softwera ni noben problem). Tako da se ob vsakem casu najde kaj za pogledat :) Programov mas pa lahko se vec, ce mas anteno obrnjeno se na kak drug satelist (npr. ne samo na Astro, ampak na kak HotBird...)

Tako da si lahko za majhen denar kupis PCI SkyStar 2 kartico (cena okrog 17k) pa seveda kroznik z LNB-jem, ki omogoca digitalen sprejem (sam LNB okrog 5k), kroznik pa cim vecji-tem boljsi (mas potem ob kaksnem zelo oblacnem vremenu cist ok sliko). Ce mas pa dosti dnarja pa SkyStar 1 kartico - precej drazja zadeva, ampak slika je veliko lepsa...pa se kirekt na tv lahk gledas (kar mislim, da skystar2 tega nima).

Tako da ce bi rad imel veliko programov, je to kar prava resitev

vec na to temo si lahko pogledas v forumu tukaj .

Tako da mislim, da prides cenovno bolj ugodno skozi, ce si kupis zadevo za racunalnik, kot pa samostojno enoto. Ce mas graficno, ki podpira TV-out pa se toliko boljse...Sicer se mi ne da pogledat, koliko je cena kompleta za gledanje digitalne satelitske (reciver + tv), ampak mislimm, da je precej drago, pa se omejen si na free programe..

Bi bilo to kaj zate?>:D

CyberBoy
Opty 170 @2.9GHz|DFI Ultra-D|2x512MB Mushkin RedLine XP4000|x800gto2| hx620w|

SkIDiver ::

Težka bo tale vrjanta z kartico za PC. Jz bi raje reciver za televizijo, ker ne vem kolk bi to kj moj pc podpiru. Poleg tega bi ga moral še prestavljati na drugo lokacijo se pravi poleg tv.ja v dnevno sobo. Zato me bolj zanima reciver in direkten priklop na tv. Mogoče pa bi tudi to lahko z pc-jem laufalo. A mislš da bo celeron 300, 128mb rama dalo učinek, če upoštevamo, da nabavim še eno grafično kartico z tv-out izhodom na agp vodilu?

_pobesneli_ ::

Kupi si dreamboxa....to je digitalna satelitska ki se poveže z mrežo in če imaš adsl lahko poslušaš internetni radijo gor...odpira ful kodirnih sistemov..hitra je...disk lahko vgradiš noter in snemaš

Pomoje se ful splača cena je okoli 120k sit

b0r1s ::

Na celeronu 300 ti zadeva (verjetno) ne bo delala - mogoce bi ti free programi delali bp, ampak tisti zakodirani pa ne, ker rabijo dober procesor za odkodiranje signala. Nekaterim ze dela na 600MHz, ampak priporoca se za taksne zadeve vsaj 1GHz procesor.

Digitalna satelistka je precej draga - samo reciver je okrog 50k (najcenejsi!), potem pa se vse ostalo, tk da te pride okrog 100k. In tako dreambox ni slaba varianta. Pri nam ne vem, kje se ga da dobit, v tujini je pa okrog 430€.

Al pa analogno - sam tu ni toliko programov - te pa pride vse skupi okrog 20~30kSIT
Opty 170 @2.9GHz|DFI Ultra-D|2x512MB Mushkin RedLine XP4000|x800gto2| hx620w|

cekr ::

Takole;
Analogno: Če nisi ravno zahteven in znaš vsaj malo nemško, potem boš preko Astre dobil okoli 40 čistih-nekodiranih TV in mnogo radijskih programov. To so vsi v analogni tehniki. Ker se ta tehnologija počasi poslavlja(še največ 10 let), so ti sprejemniki zelo poceni. Dražjih se pravzaprav ne splača kupovati, ker nimajo kaj več za pokazati, razen mogoče bolj tabilne slike, boljše grafične podpore... Najcenejši kompleti (reciver+antena+LNB) se začnejo že pri okrog 15.000 sit (Bauhaus), boljši modeli pa tudi niso kaj več dražji(Avstrija). Če si zadovoljen s toliko malo programi, potem je to kar potrebuješ.

Digitalno: Na tem področju zadnje čase prednjačijo korejske firme. Sam sprejemnik lahko že dobiš za manj kot 40.000 sit, kompleti pa so par tisočakov dražji(Avstrija, mogoče tudi kje pri nas). Ena zelo ugodna ponudba je komplet sprejemnika, antene, LNB-ja in pozicijskega motorja. Pri nas ga dobiš že za malo čez 60.000 sit. Sam sem ga videl v Merkurju,BigBangu, verjetno pa ga dobiš tudi kje drugje. V Merkurju ga imajo celo razstavljenega, tako da boš lahko videl kako se obnaša.
Uvoznik za to zadevo je : Sat-control - mogoče ga dobiš tam še za kakšnega jurja ceneje. Če te bo zanimal, si vzemi varijanto z največjim krožnikom.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

_pobesneli_ ::

zelo važno pri digitalni satelitski..glej da odpira čim več kodirnih sistemov..najboljšeje pa če ima pa slot za module...s moduli zamenjas kodirni sistem
Tudi nadgradnje softwera se splača pogledat..ker z njimi ponavadi precej pridobiš

Turboslav ::

Pejt pogledat v Big Bang pa boš skoraj sigurno našel komplet Sat Control za 74.990 (95 parabola) in 69.990 (85 parabola), zraven je vključen še motorček, tako da lahko sprejemaš do 30 satelitov, kar je pomoje dosti. Sprejemnik ima tudi 2 vložišča za modula ter 4080 programskih mest. Edino kartice za odkodiranje programov si boš moral najti sam.

In ko sem že ravno pri karticah: bi mi lahko kdo dal kakšen namig, kje bi se lahko dobile kode za odklepanje zaklenjenih programov?

LP!

Freelancer ::

Ce mislis karkol delat, si nastimi digitalno, ker analogna satelitska je v zadnji fazi izumiranja... Glede recieverjev se pa dobr pozanimi. Mal pobrski po netu.

@ljash ::

tale u Big Bangu se tud men zdi nejboljša izbira. Glih dons sm ga gledou.

Matty ::

Tole me zanima... Doma imamo analogno satelitstko (kar pomeni, kroznik+receiver)... Ce bi hotel imeti digitalno, bi moral kupiti samo nov receiver (oz. PC kartico) al je tudi kaj v tistem sprejemniku na krozniku?

OldSkul ::

Če kdo najde dober reciever za tmeren denar naj poroča o svojih ugotovitvah tukaj!

Freelancer ::

Matty: Ce mas dovolj velik kroznik (vsaj 75 cm se mi zdi) mors zamenjat samo NLB (tista stvarca na krozniku). Ja pa se digitalen reciever al pa kartico za pc rabis.

Zgodovina sprememb…

Frenky ::

Mene pa nekaj zanima. V Merkurju sem kupil digitalno satelitsko 95cm, s sprejemnikom SC5900 ci/gtx http://www.sat-control.si/prod02.htm . Sedaj me zanima, kaj moram še kupiti, oz. kaj se splača kupit, da bi lahko spremljal še kakšen zakodiran program.

Pa še vprašanje za tiste ki bolj podrobno spremljate dogajanje; na frekvenci 12.441 GHz V (SR 27500, FEC 2/3) naj bi oddajal BBC prosto dostopne programe. Jaz dobim pa samo črno sliko, teletext pa dela:\ A so to samo testi ali kaj? (to je iz www.sibila.si/telstar )


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
859128034 (29396) chrush
»

satelitska antena analogna

Oddelek: Loža
174252 (3889) Tody
»

najmanjša satelitska antena?

Oddelek: Zvok in slika
184006 (3694) CaqKa
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224544 (3920) ts
»

ktera sateliska antena

Oddelek: Kaj kupiti
253922 (3653) blue96

Več podobnih tem