» »

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

««
4 / 18
»»

celica ::

Zdravo ...

"tonivute", nisem se nic zrihtal. Postavil sem se na cisto WinXP, in samo to kar rabi SS2 pa je tudi tema. Dajte mi rect se nekaj. Ko gres v SERVER4PC > Transponder Management > izberes recimo transponder 10773 (dvojni klick), ali pri vas pokaze kaksne podatke v poljih:

Netvork:
Orbital Position:

Pri meni je tole vse prazno. Najde signal, ta transponder kar 83%, vendar pod network nic, in tudi v polju kjer bi naj napisalo Orbital Position ni ne pokaze.

Tako. To je to sto kokoske nosi jaja :P . Prazniki so, pa se z tem niti ne obremenjujem, po praznikih pa bo prodajalec verjetno naredil to kar pac mora.

Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

celica ::

Zdravo ....

Tako. Kartica sedaj deluje. Seveda druga, prvotno je prodajalec brez obotavljanja vzel nazaj (le zakaj) s izgovorom, da pri tisti seriji ni bil on uvoznik, ter da nisem bil osamljen primer ki mu kartica ni hotela delat. Tako, sedaj pa bomo poskusili se kaj druga kot FTA kanale.

Lp.

(ps.. za kupce iz Stajerskega konca. Biti pozoren na kartice na katerih je nalepka od PRoel in vam nocejo pokazat nic. Ene so so ze zaklenjene na Evrope-Online (le kako je to mozno ..he he:D ))
negre..! gre ..? joj GORI ..!

^White^ ::

Hey

Kaj je fora, da mi TV4PC bluzi no signal detected, s progDVB pa dela vse ql? Pa un "recorder" tud ne dela.... ;((

^White^ ::

OK kaj je fora, da za dolocene programe zadeva javi "out of lock"? Tiste, ko bi mi moglo lovit, mi jih ne?:) V bistvu je kanalov le 1/2?

celica ::

Ojla ...

Zadeve sedaj delujejo kot se sika ...:D
Muci me pa, kje pri vragu je VIVA in se druga VIVA ... ProgDVB je ne najde niti po veckratnem skeniranju. TV4PC jo sicer ima v kanalih, vendar slike ni. ProgDVB pa dela OK, tudi komplet Premiere :P
negre..! gre ..? joj GORI ..!

Gre^gor ::

Mja, kaj je fora s tem SB Live! incompatibility? Me niti ne preseneca, glede na to koliko sranja sem ze imel z Live!-om. Zadeva deluje OK, ce imam windows reference driverje za SB. Ce dam od creative pack gor (tazadn al pa predtazadn) se zadeva resetira, preden pride v winse. Ti dve kartici si delita IRQ. Resitev naj bi bila menjava IRQja za eno od kartic. Problem pa je, ker se v Win2K/XP IRQje pac ne da spreminjat in mi ni jasno, kako bi to izvedu. Probu sm zamenjat PCI slota od kartic, ampak ne pomaga, winsi tisijo svoje. Je komu uspelo pripravit SB live in SS2 do tega, da se tolerirata, ce je od creative driver pack nalozen?

Aljo1 ::

Jaz mam ta zadnje driverje za live 5.1 gor, winXP, pa ss2, pa vse dela normalno v ProgDVB-ju
tudi AC3 (5.1) pri premiere direct z mooonlight audio decoder-jem,

celica ::

Zdravo ...

Sedaj ko meni kartica tudi deluje, lahko se jas kaj napisem .. 8-)

Sam imam Creative Live 5.1 pa vse prav lepo deluje. Gonilniki pa tisti iz original CD-ja, "roko dam v ogenj da so ze za datumom", in pa windows ME. Vse OK, tudi AC3...
Pri menjavi maticne sem imel probleme tako kot ti, vendar sem kartico samo vstavil v PCI slot3 pa mi sedaj vse lepo deluje. Maticna pa je pac za siroko potrosnjo MS-645 Combo SIS-645. Nisem nek navijalec, in za navadno rajo je vredu. Malce poglej v navodila od maticne plosce kateri sloti si delijo katere IRQ linije. Tako sem jas resil.

Lp.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: celica ()

Gre^gor ::

Na Win98 se da IRQje lepo v windowsih spreminjat, na 2K/XP pa to ni vec mozno, ker uporabljajo drugacno razporeditev (ime sem pozabil). Posledicno so vse PCI zadeve na IRQ 9 in stvari vecinoma tudi brez problemov delujejo... Dokler ni ene take nekompatibilnosti :D Ce prestavim kartice ali pa v BIOSu dolocim karticam IRQje, windowsi se vedno tisijo svoje, tko da lahko edino se probram cist tastare driverje, ce bo delalo z njimi...

kango ::

Imam kartico ss2.Kar se tiče tv je vse ok.:)) Zanima me zakaj mi ne delajo nekateri radijski kanali-tudi nekodirani (OE 3, Antene Bayern...) ?
Kaj pa X-Zone ?????

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kango ()

Aljo1 ::

X-zone ?
žal do nadaljega zakodiran v sistemu ki še ni razbit, bo treba na hotbird obrnit, tam so trije 24 urni, in pa še 4 po 23uri :D Tak da je polno romantične akcije.

Saj veste kaj pravim ;)

Gre^gor ::

Mogoce kdo ve, kje je angleski discovery na astri 19.2? Men je ratal odkodirat enega svabskega pa se v nekem drugem jeziku. Zgoraj pise, da je pod CANAL+ [progDVB]. To drzi, ampak pr men je samo tema, pa tud kanal ni oznacen kot kodiran?

kango ::

Angleškega discoverya na astri ne moreš odkodirat kakor tudi trenutno na ostalih satelitih ne.Glede ostalih discovery pa se bo treba učit nemškega ali poljskega jezika ( nikoli ne veš kdaj ga rabiš ? ).

Gre^gor ::

Mah sej men je nemski discovery cist ql, sam anglesk znam bols kokr nemsk an :D

brabex ::

Fantje videl sem da ste se precej razpisali glete SKYSTAR2 kartic. V tem forumu sem sicer
nov. Zato bi prosil če mi lahko nekdo objasni ali pa da kratka navodila za dekodiranje programov. Naj omenim da sem softversko že opremljen. Pobral sem ProgDVB, Yanksee in SoftCam, da pa ne bi delal kakšnih neumnosti z temi programi bi blo fajn če, dobim vsaj nekaj
navodil. Hvala v naprej za kakršenkoli odgovor. Če bo potrebno še kaj dobit od softvera bom pa tudi download samo da vem kaj.

Pozdrav vsem! :\

celica ::

Zdravo ...

No ja, ce bi prebral od zacetka, bi nasel vse kar te zanima. Cisto na kratko. ProgDVB instaliraj, se najboljse v default direktorij kar ti ponudi.

c:\ProgDVB

Potem instaliraj Yanksee, po moznosti kaksno izmed zadnjih verzij, ki vsebuje pri instalaciji tudi Elecard codece. Yanksee postavi v default direktorij od ProgDVB-ja, pazi edino, da bos imel samo eno *.DLL knjizico, taksno ki odgovarja tvojemo OS-u. Lepo je ce si preberes kaksen *.TXT, ki jih najdes prav v vseh programih ki si jih omenil in ki jih rabis.


:D Hudic je, ko pa zacnemo citat navodila sele ko kaj totalno zmesamo.... :D :D :D
negre..! gre ..? joj GORI ..!

brabex ::

Ok...bom probal kaj nardit 0:) .
Bil sem malo prepozen ko se je odvijala ta tema pa
bo že. Dijo!

brabex ::

Zanimivo! SS2 dekode mi že dela. Ko sem bral vaše
dopise se je vsakemu kaj čudnega dogajalo. seveda nisem izjema. Meni naprimer vsakič ko zaprem ProgDVB potem izbriše kompletni zapis v
softcam ključu. Če hočem spet kaj videt moram najprej zalaufat ProgDVB in šele nato spet kopirat originalen softcam file. Navadno je velik okrog 11kb ko vse zaprem ima samo še nekaj 100 bitov..
torej prazen. Toliko za info. Sicer pa ima yanksee
na mojem PC-ju kar dosti dela saj komaj dohaja kaj pokazat. 90% kvadratkov in ostalo čista slika.
Mimogrede: Strojna oprema če lahko temu mojemu čudaškemu PC-ju lahko tako rečem: VIA 800/256RAM/40G hdd. Od vedno mi ga lomi procesor.

Pozdrav vsem skupaj!

celica ::

Zdravo ...

Menjaj procesor. Tile VIA so za tajnice in word, pri multimediji pa padejo prakticno na kolena. Meni dela SS2 cisto vredu na celeron 733. Mogoce se pokazejo kaksni kvadratki pri res hitri akciji, ampak zelo poredko.

Menjaj procesor. Te celerone dobis sedaj ze prakticno zastonj.
negre..! gre ..? joj GORI ..!

brabex ::

Prav imaš! Že pred mesecem dni sem dal not
"za poskus" Celerona 800. vendar ni bil moj pa sem ga moral vrnit (žal ni bil naprodaj) in prav neverjetno kakšna je bila sprememba. Takrat sem to lahko opazoval le na navadni TV kartici. Stvar je tekla ko po maslu. Ta osnovna plošča me je pustila na cedilu že nekajkrat. Niti nadgradnje za BIOS ne premore firma. Danes sem nad VIA tako razočaran, da jih na trgu niti ne bom več opazil.
Če dobi tu na forumu kdo info o kakšnem celeronu 700-1200 naj mi prosim sporoči.

B.

Aljo1 ::

poglej raje po procesorjih nad 1G, kajti celeroni pod 1G imajo težave z dekodiranjem, so preslabi, še posebaj z kakšno slabšo grafično.

brabex ::

Hvala za pomembno info! Tisto z softcam key sem
pa rešil...ko sem reku da mi sprazne fail. Preprosto sem montiral tisti progDVB kot je bil predlagan. Se pa odpre na tone vprašanj pri teh napravah :\

Pozdrav!

Aljo1 ::

In tone odgovorov na forumu www.satelitskiforum.com po temo DVB kartice. ;)

Sandi79 ::

Živjo prjatlčki :\ po daljši odsotnosti vidim, da bolj malo vidim mislim na progDVB-ju in kaj je z Canal+ ponudnikom a so šli komplet na seca 2 ???! " prasci " no more X-zone,discovery, NGC....;((

Aljo1 ::

Žal še niso dali ven SECA 2 dekoderjev za nas. Verjetno že obstajajo, vendar ne za SS2, le kdo bi imel od tega kaj koristi. Verjetno bo še treba kar nekaj časa počakat.
Zanima me kaj bodo/bomo naredili ko bo premiere spremenil sistem kodiranja (nekje jeseni) ker takrat bo pa res hudo!!

Sandi79 ::

A tudi Premiere gre na seca,irdeto 2 (jesen) "peklenščki"
seca 2 koda,algoritem sploh še ni razbit in z tem se ukvarja veliko folka že veliko let.
Drgač pa fantki dejmo se začet učit poljščino na HB imajo discovery, civilization,sci-trek kanale.

kango ::

Kot pišete bo jeseni res hudo.Ampak vseeno nič nas ne sme presenetiti.Lahko bo do takrat že vse pripravljeno za nemoteno gledanje.Škoda da je vmes poletje,ker ni časa za obdelavo le teh stvari.So pač počitnice !!!

brabex ::

Sicer nimam zaenkrat pojma o pojmu pa vseeno bi vprašal. A Irdeto pomeni način kodiranja. Jaz bi se vsekakor moral vsesti in razčistit okrog teh pojmov. Le počasi se mi odpira ta znanost. In ali mogoče to pomeni konec SS2 in ostalih užitkov?

Pozdrav! B.

Aljo1 ::

kodirni sistemi: TPS CRYPT, VIACCESS, SECA, IREDETO, NAGRAVISION, CONAX, ki se dajo, VSAJ MISLIM da se dajo, odkodirat, potem pa maš sisteme ki še niso razbiti oz. rabiš posebno opremo : CryptoWorks (gre z kakim Humax ), power vu (isto z kakim specialnim reciverjem + posebni moduli), seca 2
Videoguard (pa je nerešljiva uganka piratom :'( )

toliko o kodiranjih z moje strani, možne so tudi napake :D , pa kaj

Sandi79 ::

Tko je ja.
Sicer bo ba šel BBC ponudnik na Astro2D v Free to air način.
Vendar bomo nucali minimalno offset anteno premera 2,7m. Dobi se za približno 350 tolarčkovih tisočakov. ;(

Še enkrat a slučajno kdo ve kje se zdaj dobijo ključi za italianskega stream ponudnika ? (mmov):(

Aljo1 ::

pred kakima mesecema je delal, potem pa so mislim, zamenjali kodirni sistem ?
Sem samo opazil, boli pa me ne, ker ga tak ne razumem nič.
Mislim, da ni več možno sprejemat

Freelancer ::

Haha poljscino se bom ucil, ta je dobra :D :P :)
Js sm mel tud probleme s SB Live!. Dela mi BP na Liveware 3.0, kar je novejse, ni OK.

brabex ::

Je komu kaj znano to: Kar posnamem mi včasih snema v zožanem oknu drugič v normalnem. Sem probal z več sat programi in vsi mi isto delajo. V nastavitvah zlepa ne najdem kaj pametnega. Driverje pa tako že imam zadnje 4.22. Pa še nekaj.
V ProgDVB-ju nimam možnosti nastavljat barve,kontrast in osvetlitev. Grafično imam ATI Radeon 7000.

Pozdrav B.

Sandi79 ::

APJ Zdi se mi, da je kodirni sistem isti vendar so se že takrat menjali ključi približno 2x dnevno. Mogoče je samo folk obupal da več ne uploada novih ključev za stream (mmov9,10,11,12 so XXX kanalčki tko da jih vsak razume ! >:D )

BarabeX Zdi se mi, da skoraj nihče nima možnosti nastavljat barve,svetlobe v progDVB-ju !
Kar se tega tiče boš moral urediti zadeve v display properties.(nadzor za video preslikavo pri Nvidi-a) oziroma nekje v ATI multimedia centru ??
predtem izberi v progdvb-ju Audio Video options - "video render".

brabex ::

Aha...sem se že bal, da sem osamljen primer :\
Nenazadnje za vsako tako stvar že obsodim VIA :D Glede ključev....pa naprimer tisti ki imajo stacionarno satelitsko in uradno kupijo ključ, kako
potem oni gledajo TV če se tako hitro menjajo?

Sandi79 ::

Kako lahko potem oni gledajo ?
Sice ne vem natanko vendar je gotovo na kartici kak algotitem, ki izračunava pravilne ključe. (ne me tepst, če ni tako) :8)

Morda pa kartica lahko prestreza ključ, ki je skrit nekje v poslanih podatkih in ga posvoji. Tako recimo dela snichV2Beta, ki samodejno (ne vem kako) poišče ključe vendar samo za Nagravision kod. sistem. :\

Aljo1 ::

Premiere ma recimo svoje sprejemnike pa greš v nek menu pa se ti ključi naložijo, drugače pa majo vsi providerji poseben kanal na katerega preklopiš in nagradiš ključe, filmware od sprejemnika,....
Tudi v Progdvb maš te kanale, to so tisti ki imajo prazen kvadratek (nimajo V ali R)

Sandi79 ::

Že vem delček ključev je na kartici ostalo pa dobiš kot je opisal APJ ;( .

In to mi čisto nič ne pomaga :(

kango ::

Free X TV (erotika ala X-zone ) bi naj delala od danes z novimi Yanksee,vendar še tega nisem preveril ampak zvečer bo že jasno !8-O
Preverite informacijo z mano vred !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kango ()

brabex ::

Malora vi ste pa ažurni:D
Tudi jaz sem povlekel nek Softcam key 36kb
Največ doslej8-) . Celo podnevi so XXX teme:P
Pa kaj ko vidim le 10% od vsega :'( VIA bo v kratkem šla v pokoj in potem bo bolje:)

Aljo1 ::

Free x naj bi delal res z novim yankse 1.06.1, bomo videli ponoči, ker majo čez dan le holine reklame.

novi softcam:
softcam 19.06.

in novi yankse
yankse 1.06.01

brabex ::

Hvala za te zadeve!! Bomo probali.
Ne vem a sem že spraševal kako je z Radiem v ProgDVB-ju? Samo zdi se mi da se mi je v neki verziji oglašal. Meni bi to veliko pomenilo ker
je pač tam večja izbira 0:)

Pozdrav B.

Aljo1 ::

NO zap je takoj spremenil kodo, sedaj pa je tukaj yankse-1-06-2-TT

Dobra novica!! premiere je za nedoločen čas podaljšal čas spremebe kodirnega sistema. Torej jeseni ne bodo šli v nov sistem kodiranja in pomeni da še bomo naprej uživali v filmih!!

Seveda maš radijske postaje. Celo 153 nekodiranih in 106 kodiranih. (iz moje statistike v progDVB)


za radijo: pojma nimam, da ne bi delali nekodirani?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aljo1 ()

brabex ::

Majhen nesporazum. Hotel sem vprašat kaj bi blo
narobe ker radio se meni ne oglasa? Niti nekodirani. V ProgDVB namreč. Trenutno skoraj ne bi smelo bit razloga za Radio-molk, ker sem dva dni nazaj postavil WIN na novo. Vsak namig je dobrodošel :\

B.

kango ::

Tudi jaz sem imel isti problem v Progdvb.Noben radio mi ni delal.Menjal sem channel list in ugotovil,da mora biti video pid 0.Ko sem te pide popravljal na svojem starem channel list na nulo je takoj bil glas.To se mi je dogajalo pred približno 14 dni. Sedaj zadeva špila!;)

brabex ::

Tudi ta namig je bil koristen :D Upam, da ne bom
izpadel siten ker veš čas kaj sprašujem 0:) .
Tokrat imam novo težavo. Povsem nerazumljivo mi je naslednje. Ko pobrišem staro listo programov in naložim novo (dvb) mi sploh ne naloži tisto, ampak
se spet pojavi prejšnja. Tudi če zbrišem iz mape ProgDVB-ja vse DVB kanale in dam not samo tisto ki sem zbral "pa vem da je po kilobajtih precej manjša" se preprosto pojavi prejšnja. :( Le od kod jo vzame če jo ni:\ Da bi bil na delu kakšen hrošč zaenkrat še nočem razmišljat :D Radio pa že poje. PID-i so bili krivi.

Pozdrav B.

Freelancer ::

No to je ql, premiere naj ostane :D

Sandi79 ::

Barabex
zbriši samo direktorij \progdvb\channels.
sicer si pa organiziraj kanale. :|

Zadnje dva dni sem spančkal in me zanima če no-zap oz free x-tv dela ?

pa še enkrat sprašujem če kdo ve za lokacijo mmov ključev?

brabex ::

100x hvala za odgovor. Tako sem bil nestrpen da
sem skoraj vsake pol ure pogledal, če je že kdo odgovoril:)

Pozdrav B.

brabex ::

Eno drzno vprašanje;)
Ali obstaja možnost, da bi željeni program odkodiral sam. Morda obstaja program?
In še to: Vemo da je na nebu cel ragament satelitov. Trnutno jih imam:28E,26E,19E,16E,
13E,10E,7E,5E in 1W. To sem našel. A kdo vidi kaj
več od tega? Ne da nisem zadovoljen...le radovednost in raziskovanje je to:\

Pozdrav! B
««
4 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-S2

Oddelek: Kaj kupiti
193039 (1593) mumbo
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113612 (11710) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215486 (13818) BlackHole
»

Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???

Oddelek: Strojna oprema
61578 (1414) Freelancer
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224553 (3929) ts

Več podobnih tem