» »

Adsl+SiolTv 1mb paket --------> Adsl+SiolTv 4mb paket = Pusenje ?

Adsl+SiolTv 1mb paket --------> Adsl+SiolTv 4mb paket = Pusenje ?

Johny123 ::

Torej ko sem imel 1mb paket vse lepo spila, se pravi gledam tv in downloadam z 1mb.
Vceraj mi povecajo hitrost na 4mb paket.Jaz pricakujem da bom se naprej gledu siol tv ampak downloadu z 4mb right ?
Wrong lol.
Ce je tv (amino ugasnjen) potem je ok in laufa 4mb download, ce pa je amino prizgan pa je v najboljsem primeru samo se pribl. 1.8 mb.
Po pogovoru z tehnikom na 0801000 mi ta pove da je pac tako ker tv porabi 6mb od max za adsl=8mb.
Se pravi zdaj bom placu 4mb paket ampak max download bo 1.8mb ce bo tv prizgan.
Lol, v praksi mi downloada priblizno z 150kb/s s prizganim tv., kar je malekost vec kot prej ko sem imel 1mb paket.
Edina prednost bo ce bom tv ugasnu.

Nekje sem bral da je siol tv popolnoma locen od 'navadnega downloada'.

Ali mi lahko nekdo od vas struckotov na tem forumu potrdi ali zanika al sem se zajebo ali ne ?
(zajebo pomeni da ne morem gledat tv in downloadat s 4mb hkrati)

Aja pa se to, ce sem se zajebo a bo z adsl2 stvar kaj drugacna ?

hvala za mnenja

klemen22 ::

Ja zmanjšaj si paket če pač nimaš koristi. Zakaj bi plačeval več?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

OldSkul ::

Zajebal si se.

Jst, ko sem še imel Siol TV-mimogrede, zadeva je brezvezna, če ni ADSL2+ ali VDSL/2, mi je pravtako, ko sem snemal z 2Mbiti, mi je snemalo s tako hitrostjo, ampak sem imel zaradi tega kockice in tako sranje.
Tko, da sem se odjavil.

Johny123 ::

Ja sm si mislu da sm se zajebu, zdej mi se multiplayer igre stekajo (ping ful niha) ce mam tv przgan hehehe.
Jebi ga pa se 4mbiti lol, se bi blo ok, sam tv mam vec al manj skoz przgan tak da bom odjavu.
Hvala za potrditev da je stvar taka zato ker sprva nism bil cist sigurn.

*TV* ::

ce si iz mesta pocakaj se en tedn, da pride ven ponudba za adsl2+, pol ne bi smelo bit problemov z hitrostjo. da ti pa zdaj ne dela z polno hitrostjo je pa tako ali tako logicno.

SasoS ::

TV je že ločen, ampak pač...fizična omejitev linije...

Izi ::

Johny123, ja v bistvu si se zajebu >:D
Sicer vsak TV program ne rabi enako količino bandwidtha, ampak vrednsti so nekje med 4 in 7 Mbit/s.
Tako, da ti ob prižgani TV ostane nekje med 1 in 4 Mbit/s
Seveda je vprašanje če je na tvoji lokaciji sploh možno celih 8 Mbit/s, kar je maksimum za ADSL. Lahko, da dosežeš samo 6 ali 7 Mbit/s.

Če imaš dobro povezavo, ki res dosega 8 Mbit/s se da ob prižgani televiziji izkoristiti paket 2 Mbit/s, več pa ne.
Pa še slika na TV se ponavadi poslabša, če do konca zapolniš celoten bandwidth, ki ga omogoča ADSL.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

ToniT ::

Meni se modem poveže s 7700 kb do 8068 kb na centralo. TV pobere od 4 do 7 mb po kanalu. Ostalo ostane za internet. Imam paket 2/384 vendar včasih ne izkoristim downloada, pa to sploh ni važno. Pomemben mi je upload zaradi VPN-jev, ki jih uporabljam. Zdaj so mi tudi uredili QoS in ni več problemov s kockicami ob hkratnem downloadu in gledanju "požrešnih" TV programov. Je pa res, da smo se več kot dva meseca "nategovali", kaj je narobe na liniji (kocke na TV oz. zmanjševanje bandwidtha vsake pol minute). Na koncu smo ugotovili, da je problem na centrali.
4 mbit paket in TV obenem je metanje denarja skozi okno. Oboje hkrati ne dela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol povečal hitrosti tudi 1mbit uporabnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
529027 (6884) Veron
»

ADSL TV @ SiOL (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

65957592 (17916) dinozaver7
»

Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9113815 (7818) Jan987
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31037547 (16954) Primoz78
»

adsl siol problemi!!