» »

Netko 2005

Netko 2005

3delavnica - Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za javno upravo tudi letos podeljujeta nagrade Netko 2005, ki so namenjene najboljšim slovenskim poslovnim in upravnim spletnim stranem. Namen projekta je populariziranje kakovostnih internetnih predstavitev in poslovanja, ki bo dolgoročno gotovo nadomestilo precej dražjo in manj praktično papirnato verzijo. Letošnji zmagovalci (seznam finalistov najdete tukaj) bodo nagrade prejeli dvajsetega oktobra, v Domu gospodarstva jim jih bodo podelili minister za javno upravo, predsednik GZS ter predsednik strokovne žirije, ki je izbrala najboljše. Več na uradni strani.

23 komentarjev

krneki0001 ::

Člani žirije so letos podelili nagrade svojim firmam - tako je stran avto info dobila prvo nagrado, pa sploh nismo vedl, da obstaja, avtomobilizem, ki je bil pa tudi prijavljen pa ni dobil ničesar, in kot so kasneje trdili, sploh ni bil prijavljen, ampak napisanega pa imajo med kandidati. Ta NETKO je bil letos čista bedarija in člani žirije so bili podkupljeni.

poweroff ::

Si užaljen, ker nisi dobil nagrade? :D
sudo poweroff

AndrejS ::

Zanimivo. Za pogoj Netko je tudi : Ali so vaše strani tehnično ustrezne in oblikovno všečne?

Potem pa odprem prvo stran na seznamu z FF. Dvojna merila ?

Skrat ::

... ce bi natancno bral novico in si ogledal podatke na spletni strani bi opazil, da je ta seznam zgolj seznam finalistov. Seznam nagrajencev bo znan 20. oktobra.
Free software is a matter of liberty, not price.

OwcA ::

Moram priznati, da se tudi meni zdi rahlo sporno, da so podjetja kjer delajo člani strokovne žirije med najbolj zastopanimi finalisti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

fahrenGONE ::

Tiste strani, ki imajo najvec obiska so najboljse.

krneki0001 ::

Če je to res, da tiste strani ki imajo več obiskov, so boljše, potem bi moral biti avtomobilizem mnogo pred avto-info.

Nisem užaljen, nimam nič od tega, gre mi samo za objektivnost pri takih stvareh, ki je pa očitno ni več in vse bazira na denarju in da so podjetja kjer delajo člani strokovne žirije med najbolj zastopanimi finalisti.

urban99 ::

O Netku so se malo razpisali že na 3delavnici. Saga o slovenskih natečajih pač...

Skrat ::

Na strani GZS je objavljen tako seznam prijavljenih kot tudi seznam finalistov pa lahko primerjate, kaj je dobrega izpadlo in kaj od slabega je slo naprej. Vsekakor se da o vsakem od teh sajtov veliko razpravljat zakaj...

Kar pa se tice zirije je pa nekdo na 3delavnici (pravilno) napisal, da clani zirije, ki so bili kakorkoli vpleteni v ocenjevano delo niso imeli pravice glasovanja (niti komentiranja). Clanov je bilo pa 7 in samo 3 od tega so bili predstavniki (med seboj konkurencnih si) podjetij (v bistvu so ravno ta podjetja pomemben soorganizator natecaja).
Free software is a matter of liberty, not price.

Romčy ::

Če so to dobre, všečne,lepe,in nasplošno dobro narejene strani pol zirija ne ve da je ziva. Mah, to je itak vse podkupljeno al pa zmenjeno, ker drugače nebi blo teh grdih strani med finalisti.

jsmith ::

Meni se naprimer www.avtomobilizem.com ne zdi nič posebnega, zgolj še en phpBB forum in praktično nobene vsebine - v celem letu 2005 so objavili zgolj en test?

Če bi ocenjevali strani zgolj po obisku, bi zmagovale ene in iste strani.

jsmith ::

Kateri član žirije dela za www.avto.info?

krneki0001 ::

Teste delajo na drugih straneh, na avtomobilizmu je živ forum, ki je res dejaven in tam vse zveš. Teste delajo druge strani, tako da jim mi ne hodimo v zelje.

fahrenGONE ::

Meni se dopadejo strani, ki nudijo informacije in ki so uporabne. Design brez vsebine meni ne pomeni nic. Koliko flash animacij ima Google?

IceBreakr ::

jsmith: če bi si vzel 5 minut časa bi opazil da je A.com v letu 2005 dosegel že tretjo različico in da ponuja sedaj po funkcionalni plati OGROMNO... upoštevali smo prav vse želje članov.

SKRAT: če bi pogledal seznam finalistov bi opazil, da so v področju Avtomobilizem (*SIC*) izbrali samo enega finalista - le ta ima stran isto kot pred leti...

IMHO netko ni vredn pol k. Sicer pa je vsako leto ista zgodba, v Mladini najdete tudi prima članek lanske podelitve, ko so nagrade prejemala podjetja, ki so obenem tudi glasovala v komisiji (lol...)
IceBreakr

IceBreakr ::

Aja glede GZ in Simpatije - prav tako nista bili izbrani kot "finalista", obenem pa imata obe strani enega izmed največjih obiskov in sta pri vrhu v Sloveniji... rabiš še kakšen dokaz, da netko ni prav verodostojen dokaz spletne kvalitete? ;)
IceBreakr

ali3n ::

imho je št. obiskov merilo popularnosti in ne (nujno) kvalitete...

kar se pa "vrednosti" netkota tiče - nagrada je nagrada... vsaj za tiste ki so nagrajeno stran delali...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

dolegar ::

@IceBraker

Niso vsi obiski enaki. GZ in Simpatije imajo velik obiska sam zato ker trume frocov 100x na dan obišče stran, da glasuje za bejbe/tipčke... kar pomeni, da je tistih res "unique" obiskov precej manj.

to je samo moje menje. ne se razburjat :) Drugače je pa portal ena sama oglasna deska Domence...

comet ::

"Nebivedu" - ti si pa res nevednež, če še nisi vedu za stran avto.info. Stran je čist ok in je en aredkih ki si je res zaslužila netka, saj je dosti boljša od avtomobilizem.com. P atudi ne vem od kod ti podatek d aje avtomobilizem. com bolj obiskana od avto.info. Če jo ti obiskuješ š ene pomeni da jo tudi drugi. Jaz sem jo prvič sedaj ko je kandidirala za netkota in verjami da nisme edini.

Pa še to od urednikov in lasnikov portala avto.info zagotovo ni bilo nobenega v žiriji. Tko da mislim " nebivedu" da gre tu za tvojo osebno užaljenost, ker si pač pušnu.

Se pa strinjam, da si nekatere strani ne zaslužijo nagrado in da je zelo narobe da čalani žirije sodelujejo tudi na tekmovanju. Naprimer stran moj denar si zagotovo ne zasluži nagrade v kategoriji Nepremičnine.

IceBreakr ::

comet: še vedno ne štekate da A.com nismo news stran, ampak community portal! Če bi ocenjevali news avto strani, bi definitivno moj glas šel Avtomaniji... že sama flash struktura avto.info ne nudi iskalnikom nobenih pametnih zadetkov med iskanjem...

Ko bo nagrade podeljeval nekdo, ki ima kaj pojma o informacijski arhitekturi pa ne rečem nič...
IceBreakr

krneki0001 ::

2 od 3 nagrad je pobral Hal aka avtor strani netko, njihov clan je bil predsednik žirije. Preostalega kontroverzenga zlatega netkota je prav tako dobilo podjetja člana žirije.

krneki0001 ::

Comet ne gre zato, da bi sam kaj pušnil. Nisem nič in obisk foruma avtomobilizma.com je čist za moj užitek, da znanje delim z drugimi. Gre mi pa na živce tole, kar sem napisal en post višje.

comet ::

No žirija si je lepo razdelila nagrade, nagrajenci so tisti ki so sedeli v žiriji. Ponovila se je ista zgodba kot lani. Upam, da jim je vsaj malo nerodn, ko berejo vse te kritike na forumih.

Pa še ena zadeva me pr tej stvari zlo mot. Prijave so sprejemali mislim da v 14 kategorijah. Človek bi pričakoval, da bo v vsaki kategoriji po en zmagovalec, pa temu sploh ni bilo tako. Nagrajenci so bili znani že pred prijavo in to je najbolj žalostno in sramotno za GZS, da to dopušča, za vse to pa še lepo kasira, od vsake prijavljene strani 20.000 SIT.

ŽIVEL NETKO 2006 , 2007, 2008 ..... Zmagovalsi so že znani Podjetje Sonce in Hal interactive, ČESTITASMO


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netko 2006 - kot ponavadi po balkansko

Oddelek: Izdelava spletišč
162044 (1524) sivi01
»

Koliko zaračunati za postavitev strežnika (FreeBSD)

Oddelek: Omrežja in internet
61790 (1641) Trubadur
»

Netko 2005

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
233508 (2846) comet
»

Direktiva o patentabilnosti računalniško izvedenih izumov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
718126 (6852) borchi
»

Predstavitev in razprava o programskih patentih

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
395657 (4277) _sem_

Več podobnih tem