Forum » Zvok in slika » problem s formatom divxvid in predvajanjem
problem s formatom divxvid in predvajanjem
jurchi ::
Vsem skupaj lep pozdrav!
Zelo bi bil hvaležen za kakršenkoli nasvet glede težave ki se mi pojavlja....zadeva je sledeča......pred določenim časom, se mi je začelo dogajati, da filme, (divx xvid), moj predvajalnik Grundig Livance GDP 3300 noče več normalno predvajati.
Kaj mislim s tem normalno.....film in zvok se sicer predvajata vendar pa pride do prelivanja barv v filmu oz. nastane tak efekt kot, da bi film gledal v samo par tisoč barvah.
Najprej sem mislil, da je vzrok v CD-jih (zamenjal sem že tri vrste in nič bolje...ker je bil tut pekač že bolj bogi sem ga zamenjal z novim DVD pekačem v upanju, da bo bolje a ni.....potem sem zdaj iz grundigove strani snel firmware za ta model in še vedno isto.
Kar mi pa ni jasno je pa to, zakaj se potem film iz istega CD-ja na mojem compu predvaja čisto normalno? To se mi dogaja pri zadnjih 5-6 filmih, ki sem jih snel.
Osebno mislim, da pač moj divx/dvd player ne podpira "novejših" formatov oz. kodekov....zdaj me pa zanima ali obstaja varianta, da jaz spremenim format zapisa filma in predvsem kako...in na kak način lahko preverim v kakem formatu so zapisani filmi, ki mi jih predvaja in tisti, ki jih ne?....to pa zato, da bom preprosto vse filme kodiral tako, da jih bo player bral.
PROSIM ZA POMOČ.....KAKRŠNOKOLI
Zelo bi bil hvaležen za kakršenkoli nasvet glede težave ki se mi pojavlja....zadeva je sledeča......pred določenim časom, se mi je začelo dogajati, da filme, (divx xvid), moj predvajalnik Grundig Livance GDP 3300 noče več normalno predvajati.
Kaj mislim s tem normalno.....film in zvok se sicer predvajata vendar pa pride do prelivanja barv v filmu oz. nastane tak efekt kot, da bi film gledal v samo par tisoč barvah.
Najprej sem mislil, da je vzrok v CD-jih (zamenjal sem že tri vrste in nič bolje...ker je bil tut pekač že bolj bogi sem ga zamenjal z novim DVD pekačem v upanju, da bo bolje a ni.....potem sem zdaj iz grundigove strani snel firmware za ta model in še vedno isto.
Kar mi pa ni jasno je pa to, zakaj se potem film iz istega CD-ja na mojem compu predvaja čisto normalno? To se mi dogaja pri zadnjih 5-6 filmih, ki sem jih snel.
Osebno mislim, da pač moj divx/dvd player ne podpira "novejših" formatov oz. kodekov....zdaj me pa zanima ali obstaja varianta, da jaz spremenim format zapisa filma in predvsem kako...in na kak način lahko preverim v kakem formatu so zapisani filmi, ki mi jih predvaja in tisti, ki jih ne?....to pa zato, da bom preprosto vse filme kodiral tako, da jih bo player bral.
PROSIM ZA POMOČ.....KAKRŠNOKOLI
newb ;)
- zaklenilo: Stepni Volk ()
IČA ::
Zanimivo, sem že najprej mislih, da mi oči pešajo in vidim dvojno.
Če bi pogledal temo poleg tvoje, bi mogoče že našel odgovor.
Če bi pogledal temo poleg tvoje, bi mogoče že našel odgovor.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IČA ()
joj.....se opravičujem
sem pa res dokazal da sem newb
bom si mal bolj podrobno pogledal.....to temal pa lahko BP zaklenete.
sem pa res dokazal da sem newb
bom si mal bolj podrobno pogledal.....to temal pa lahko BP zaklenete.
newb ;)
No evo.....sem zdejle probavu po tutorialu za VirtualDubMod.....in mi na koncu napiše pri job controlu error. Pri stream list-u sem zbral LameMP3 in sem izbral bitrate 32000Hz 96kpbs CBR, stereo.....to pa zato ker mi v Gspotu za ta file piše pri audio codec 0x0055 (MP3,ISO)MPEG-1 Layer 3....info 32000Hz 97kb/s total (2chnls) LAME 3.90........potem sem pa pri twopass -2nd pass-u izbral velikost file-a 357410 kB ker je tak podatek o tem file-u v Gspotu......
Zdej mi pa ni jasno KJE sem naredil narobe?...Ker mi pri job controlu napiše error......pri drugih korakih pa se zagotovo nisem uštel, ker sem postopek ponovil že trikrat.
PROSIM za pomoč!?
Zdej mi pa ni jasno KJE sem naredil narobe?...Ker mi pri job controlu napiše error......pri drugih korakih pa se zagotovo nisem uštel, ker sem postopek ponovil že trikrat.
PROSIM za pomoč!?
newb ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59419 (14567) | BaRtMaN |
» | [divXvid] Xoro predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Zvok in slika | 227963 (38469) | fr33sat |
» | [DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemovOddelek: Zvok in slika | 22846 (9847) | bbbb |
» | Mpeg4ModifierModOddelek: Zvok in slika | 5472 (3225) | podtalje |
» | Kako popraviti .aviOddelek: Sedem umetnosti | 1884 (1619) | dobaluka |