» »

Orkan Katrina

Orkan Katrina

1
2
3

[-=Jaka=-] ::

No jst sam upam da bo takih katastrof se vec v ZDA. Ko so ostale drzave podpisovale Kjotski sporazum americanov ni bilo nikjer ... no zdj jim pa naravica vraca ... juhuuuu, se obstaja bog ... :D
WW 3

Keyser Soze ::

Ja sam veš kako. Najebejo tisti, ki niso imeli pri vsem skupaj nič. To pa spet ne štima. Čeprav je realnost takšna.

Super Sonic ::

"No, pa pojasni zakaj ni brezveze, da je cela Amerika na montažnih hišah"

Zato ker ti logika govori, da mora biti hiša zidana.

Za Slovenijo je sramota, če bi si postavu nekdo leseno bajto. No ljudje čez lužo so že zdavnaj shvatili, da v tem ni fore. Postavljajo si hiše, ki so cenovno zelo ugodne in zdržijo bp (z rednim vzdrževanjem) življenje enega osebka. bajto zavaruješ in mir.

Orkani in podobne stvari so postranskega pomena. Večina kultiviranih ljudi je, če si opazil - zbežala stran, saj tudi če bi imeli zidano hišo, trenutno v njej ne bi mogli živeti (al pač??). Zidana hiša brez strehe in 3 metre pod vodo (v kateri je ogromno umazanije) pač ni vseljiva.

V vsakem primeru je potrebna generalna oz. kar je hitreje in ceneje - nova lesena bajta.

Večina Američanov tako živi in si nekomplicira lajfa z zidanjem hiše.
Potrata časa, denarja in živcev (kasneje, ko ugotoviš da otroc nočjo doma ostat).

Poznam zelo uredu možakarja, ki je hotu več deset let nazaj pripeljat v Slovenijo podoben sistem hiše. Model je propadu na celi črti.

Ampak to sploh ni stvar debate trenutno.
Bolj stvar debate je to, da so ravno kar naštel 10.000 žrtev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Keyser Soze ::

Je.. ga. Tudi to je del debate. Zidana hiša zdrži marsikaj in je potrebno pač tista 2 - 3 tedne da se popolnoma osuši in je zopet vseljiva, z manjšimi popravili. Se je že marsikje po Evropi dogajalo, da so imeli par metrov vode v hiši, pa jih niso vseh po vrsti porušili.

Sicer pa... Ne vem kje živiš, ampak verjetno bi bil začuden, če bi videl koliko hiš je v zadnjem času zrastlo po skandinavskem vzoru. Honke ipd. Problem je le to, da je zadevščina rahlo draga. Saj rabiš imet milijončke, ki se pri zidani porazdelijo skozi daljši čas, takoj na kupčku. Čudni ti Slovenci, ker hočejo imet na vsak način zidane hiše.

perci ::

Keyzer: Beton, ki je bil nekaj cajta namočen v vodo, se suši par mescov. Sosedu v bloku je mel zanč montirano cev za kuhinjsko pipo in je kar lepo število kubikov vode stočil po stanovanju, na hodnik in v kleti. Gre se za čisto nov blok, ljudje sploh še vseljeni niso bili. No, od takrat je 4 mesece in zadeva še vedno ni posušena, tako da bi se stene lahko zakitale in pobelile.

Kar se pa tiče montažnih bajt, jih pa v Sloveniji kar nekaj firm ponuja, tko da ne vem zakaj je un model propadu na celi črti. Verjetno pač ni bil dovolj sposoben.

Super Sonic ::

off topic;
"skandinavskem vzoru" "Problem je le to, da je zadevščina rahlo draga."

Skandinavska hišica ima z Ameriško bore malo skupnega.

"Se je že marsikje po Evropi dogajalo, da so imeli par metrov vode v hiši, pa jih niso vseh po vrsti porušil.iZidana hiša zdrži marsikaj in je potrebno pač tista 2 - 3 tedne da se popolnoma osuši in je zopet vseljiva, z manjšimi popravili. "

Oprosti, ampak če meni zalije bajto s svinjarijo v višino 3 metrov, je obnova hiše zelo vprašljiva (že zelo dvomim da gre za manjša popravila).

Ampak sej je brez veze pisat gor pa dol in mlatit prazno slamo. Tistim, ki so imel bajto zavarovano in so jo popihal stran od orkana, ne bo hudega.

Dejstvo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

"Kar se pa tiče montažnih bajt, jih pa v Sloveniji kar nekaj firm ponuja, tko da ne vem zakaj je un model propadu na celi črti. Verjetno pač ni bil dovolj sposoben."

Ne, samo začel je s tem. Poleg tega pa je šlo za zelo Ameriški model hiše (tile, ki jih ponujata Jelovica in Marles so vseeno malo "predelane").

Pa tudi pri teh ni posel tak, kot bi si želel (oz. bi lahko bil).

Ata Novak hoče 7 nastropno zidano bajto in ne montažne. Lol.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

perci ::

Jah, pri nas je problem ogrevanje in tut montazna bajtqa mora bit dobr izolirana, drugač vse skupi mal drago pride za ogrevat. V Louisiani je podnebje vseen mal toplejše.

Super Sonic ::

Pa če bi ti ponudu bajto s ceno okoli 3 miljonov, bi hitr najdu izolacijo (sej tud v Ameriki poznajo sneg). Pa niti nimamo tolk groznih zim.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

G-man ::

Ma kakšne neumnosti se menite!!! ;(( Že cel dan spremljam to zadevo in je prav grozljivo, ravnokar sem poslušal intervju župana in je groza. :'( Američani gor ali dol, še vedno so ljudje ki si niso tega zaslužili.

Microsoft ::

Hiso izoliras, da das na od zunaj na steno malo stiropora, pa je.

Sicer sem pa zdele gledal mal na poptv in cnn, pa se razmere se kar slabsajo. Res slabo je tole.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

G-man ::

perci ::

Microsoft: Ja, itak - sam mal stiropora nalimaš, pa je stvar rešena. Jao, kje folk žvi.

Ja, se daje stiropor v fasade, ampak ni tko enostavno, kot si ti predstavljaš, vsekakor pa ni poceni. Fasada hitr pride par milijonov.

Microsoft ::

Smo to doma naredili, tako da vem, kako izgleda. Gre pa za to, da izolacija s stiroporom ne predstavlja nekega tehnicno zahtevnega in dolgotrajnega posega.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Utk ::

Danes lepo piše v časopisu, da je župan rekel policiji naj malo zmanjša reševanje in bolj preprečuje rope. Škoda da ni njega odplavlo.

perci ::

Ja, pri vas ste tko nardil, mene pa zanima, zakaj je dodatna fasadna izolacija pri sorodnikovi bajti stala 3 milijone? Pa je s tem samo za cca. 25% znižal porabo olja.

perci ::

Jst sem poslušal župana na cnn-u in ni nič takega rekel. V bistvu je tko rekoč jebal mater vsem po spisku, od predsednika, guvernerja, homeland securityja, zakaj pomoči še ni. Pa o looterjih je blo zlo mal govora.

Microsoft ::

Meni se zdi takole zanimivo, koliko vecjo skodo bo oz. je ze naredil tale orkan v primerjavi z WTCjem.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Dami ::

So much for looters >:D :D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Utk ::

Sigurno bo škoda dooooost večja kot pri wtc-jih. Tisto je drobiž proti temu.

Barakuda1 ::

Tisto, kar dodatno meče slabo luč na celotno zadev (ne govorim sedaj o žrtvah in škodi) je ukaz vajakom, da streljajo in ubijajo po "potrebi".

Ne dvomim v to, da se tam dogajajo zločini, ki jih je potrebno preprečiti.
A dati vojski (po nekaterih podatkih gre za vojake, ki so se vrnili iz Iraka) pooblastila (bolje rečeno - ukaz) naj streljajo in pobijajo, je pa zelo vprašljivo početje.

Če odmislimo, da vojska strelja v lastne državljane (pa čeprav kriminalce) se zastavlja vprašanje, ali pravna država še obstoji.

Kriminalci gor ali dol, oblast mora zagotoviti njih prijetje in sojenje, ne pa naročati neposrednih likvidacij.

[-=Jaka=-] ::

Ne nakladi ...
WW 3

Keyser Soze ::

Jah mal krut ukrep ni kaj. Boljše bi bilo, če jih pošljejo tja in rečejo, da naj se ravnajo po standardnih postopkih. Kršitelje aretirati, ob morebitnem upiranju uporabiti silo, v skrajni primerih pa tudi strelno orožje. Takšen način deluje ža kar nekaj desetletij, ne vem zakaj bi sedaj odpovedal. Odpove se samo gledanju skozi prste, kot je to v navadi ob normalnih, vsakdanjih razmerah.

Ampak saj poznamo te vrste folk. Radi rahlo dramatizirajo zadeve in IMO gledajo preveč filmov. Tile politiki ipd. niso najbolj pametne živali.

P.S.: Ti Jaka. Zajtrk je pomemben obrok dneva...

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::


Tisto, kar dodatno meče slabo luč na celotno zadev (ne govorim sedaj o žrtvah in škodi) je ukaz vajakom, da streljajo in ubijajo po "potrebi".Ravno v tem ne vidim nič spornega. Če e res, da so tam oboroženi tipi, kisploh nimajo problemov s tem, da te ubijejo za par $, ki jih imaš mogoče v žepu in ki streljajo na tvoje reševalce, potem bo ob dostavi swift justicea ostali folk kvečjemu ploskal.

Sodni postopek je sicer mogoče dobra zadeva, a če zanj nimaš pogoev, ker na terenu vlada prava vojna, zakaj bi se delal finega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

globoko grlo ::

divji zahod, najprej streljaj, potem sprašuj

pizda je tale grm zajebu stvari

Saladin ::

Čeprav stanje na terenu povečini zahteva uporabo smrtonosne sile, mora vedno obstajati jasna zapoved, da se prvo poskuša z nesmrtonosnomi možnostmi, če nič drugega za tisti mali procent, ki se bo poskušal predati.

Ena stvar je, če vojak v sili ubije civilista, druga stvar pa je, da ima zapoved sistematsko streljati vsepoprek.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Matev ::

Ena stvar je, če vojak v sili ubije civilista, druga stvar pa je, da ima zapoved sistematsko streljati vsepoprek.


ne bluzi

tam se dogajjao posiltva umori in ropanja
vojske ki bi to preprečevala pa nikjer

Keyser Soze ::

Policijska pooblastila dejansko zadostujejo v takšnih primerih. Ni potrebe razširjati pooblastil vojske izven meja pooblastil, ki jih imajo policisti.

Njim je v določenih primerih dovoljena uporaba smrtonosne sile. Vendar samo v določenih primerih. Ne kar vsepovprek. Izredno stanje ne pomeni proste poti za sproščanje frustracij vojske. Sicer pa.. Nekaj so izjave za medije, nekaj pa dejanska navodila, ki so jih dobili pripadniki garde, vojske in policije. (Saj ne vem koga vse so poslali tja)

[-=Jaka=-] ::

Keyser: a ti "get life" kej pove ?
WW 3

DavidJ ::

Sicer pa.. Nekaj so izjave za medije, nekaj pa dejanska navodila, ki so jih dobili pripadniki garde, vojske in policije. (Saj ne vem koga vse so poslali tja)

Men se tud zdi bolj verjetno, da je tole prej groznja kot dejanska navodila.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Poldi112 ::

Nima veze kaj se dogaja. Ce legaliziras prekomerno uporabo sile je to zame korak nazaj v evoluciji. Tako kot je nekdo rekel, zakaj policijska pooblastila niso dovolj?

Jaka
Mogoce bi raje uporabil slovenscino, ker ti anglescina ne lezi najbolj.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Matev ::

Ce legaliziras prekomerno uporabo sile je to zame korak nazaj v evoluciji.


me zanima kaj bi rekel ko bi ti ena skupina ljudi posilila dekle in izropala hišo

Brane2 ::


Nima veze kaj se dogaja. Ce legaliziras prekomerno uporabo sile je to zame korak nazaj v evoluciji. Tako kot je nekdo rekel, zakaj policijska pooblastila niso dovolj?


zato, ker policija ni namenjena delu v gverilski vojni ampak delu v urejenem, civiliziranem okolju.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::

Eee, policija mora zanti delovati tudi v takšnih situacijah. Hudič bi bil, če ne bi znali. Ni to njihova prvotna naloga, so pa usposobljeni tudi za takšne situacije.

Sicer pa ni tu govora čisto in samo o policiji. Temveč o pooblastilih v meri, kakršni jih izvaja policija. Takšna pooblastila popolnoma zadostujejo tudi v takšnih primerih. Ker se ne gre za močno oborožene tolpe, ki uporabljajo kakšna težka orožja, ki bi zahtevala posredovanja vojske, temveč se gre za skupine ljudi, tolpe, ki so oborožene z lahkim strelnim orožjem. Takšne skupine pa so stalnica v Ameriki in še kje drugje.

Uporaba smrtonosne sile, za obrambo zdravja in življenja drugih oseb, samih pripadnikov varnostnih sil, lastnega življenja in za zaščito varovanih objektov - ne trgovskih centrov, temveč takšnih z pomembnejšo funkcijo je popolnoma dovolj. In to spada v okvir policijskih pooblastil, vsaj pri nas. Takšna pooblastila popolnoma zadostijo v teh primerih.

Spodbujanje pripadnikov varnostnih sil z besedami, da streljajo in ubijajo po potrebi je pa rahlo nevarno. Žal so tudi oni ljudje in važno je kako pripadnik vzame te besede. Kakšen efekt imajo na njega. Verjetno nočemo tega, da se strelja vsepovprek, ampak to, da se vzpostavi red in varnost v najboljši meri. Zato so takšne izjave neodogovorne. KAr se je izkazalo tudi v Londonu. NAjprej jih učijo, da se ne sme uporabljati smrtonosne sile kar tako, nato pa jih praktično spodbujajo k temu. To ni OK.

P.S.: Jaka, zajtrk je pomemben, ker potem ne bluziš kar nekaj brezveze... Pa en "a" si pozabil.

Brane2 ::


Eee, policija mora zanti delovati tudi v takšnih situacijah. Hudič bi bil, če ne bi znali. Ni to njihova prvotna naloga, so pa usposobljeni tudi za takšne situacije.


Nisem sicer bral drobnega texta v definicijah del in nalog policije a vsaj na prvi pogled mislim, da nimaš prav.
Policija je glede na recimo vojsko _namenoma_ ohromljena v tem delu- uporabe sile. Policija torej _ne_sme_ uporabiti skrajne sile, vendar tudi ni namenjena skrajnim razmeram. Če pride do tega, se pač za to uporabi vojska, ki deluje po malo drugačnih pravilih.

Kako naj bi na teh kriznih področjih kogarkoli zaprli ? Kako naj bi ga sploh ujeli, če nimajo dostopa niti do poplavljenih ulic z vozili ?


Sicer pa ni tu govora čisto in samo o policiji. Temveč o pooblastilih v meri, kakršni jih izvaja policija. Takšna pooblastila popolnoma zadostujejo tudi v takšnih primerih. Ker se ne gre za močno oborožene tolpe, ki uporabljajo kakšna težka orožja, ki bi zahtevala posredovanja vojske, temveč se gre za skupine ljudi, tolpe, ki so oborožene z lahkim strelnim orožjem. Takšne skupine pa so stalnica v Ameriki in še kje drugje.


Res je. Ampak ravno tako je stalnica tudi to, da v nekatera področja policija sploh ne zahaja. Toliko o zadostnosti policijskih pooblastil.


Uporaba smrtonosne sile, za obrambo zdravja in življenja drugih oseb, samih pripadnikov varnostnih sil, lastnega življenja in za zaščito varovanih objektov - ne trgovskih centrov, temveč takšnih z pomembnejšo funkcijo je popolnoma dovolj. In to spada v okvir policijskih pooblastil, vsaj pri nas. Takšna pooblastila popolnoma zadostijo v teh primerih.


Na podlagi katerih domačih izkušenj to lahko trdiš ?


Spodbujanje pripadnikov varnostnih sil z besedami, da streljajo in ubijajo po potrebi je pa rahlo nevarno. Žal so tudi oni ljudje in važno je kako pripadnik vzame te besede. Kakšen efekt imajo na njega. Verjetno nočemo tega, da se strelja vsepovprek, ampak to, da se vzpostavi red in varnost v najboljši meri. Zato so takšne izjave neodogovorne. KAr se je izkazalo tudi v Londonu. NAjprej jih učijo, da se ne sme uporabljati smrtonosne sile kar tako, nato pa jih praktično spodbujajo k temu. To ni OK.


VEDNO jih spodbujajo k temu, le da tega skoraj nikoli ne povedo uradno. Kaj misliš da komandir enote reče svojim ljudem:

- no sedaj bomo pregledali ozemlje XY. NE streljajte kar na slepo nazaj in če v streljanju zadanejo vašega kolega, upoštevajte civilne pravice strelcev, jih aretirajte in zabeležite vse luknje na vašem kolegu, da bo lahko stric sodnik ocenil njihove strelske sposobnosti in jih točkoval...


...ali kaj v stilu...

- sedaj gremo v XY. Napredujte previdno v trojicah v dogovorjeni formaciji. Nočem junaštev, hočem pa trupla za vsak strel na nas.
Vsakič ko bo padel strel, hočem videti truplo, ki je bilo odgovorno zanj.

V take adrenalinske dogodke pač ne pošiljajo izhlapelih knjižničark ampak ljudi, ki znajo tudi ubiti...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::

Glede na tvoj zadnji del odgovora izgleda, da mi ni treba komentirati ostalega.

P.S.: Policija še kako sme uporabit skrajno silo. Najskrajnejšo silo če smo čisto točni. In niso policisti delani za urbana in civilizirana okolja.

Brane2 ::


P.S.: Policija še kako sme uporabit skrajno silo. Najskrajnejšo silo če smo čisto točni. In niso policisti delani za urbana in civilizirana okolja.


Res ? Daj mi primer.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Keyser Soze ::

Uporaba smrtonosne sile, za obrambo zdravja in življenja drugih oseb, samih pripadnikov varnostnih sil, lastnega življenja in za zaščito varovanih objektov - ne trgovskih centrov, temveč takšnih z pomembnejšo funkcijo je popolnoma dovolj. In to spada v okvir policijskih pooblastil, vsaj pri nas. Takšna pooblastila popolnoma zadostijo v teh primerih.


Za točno dikcijo tega se obrni na Zakon o Policiji in PRavilnik o policijskih pooblastilih. Tam je napisano malo lepše in tudi obrazloženo malo bolje.
Skrajnejšega od smrti pa zaenkrat ni. Vsaj da bi jaz vedel. V takšnih primerih lahko policisti uporabijo strelno orožje. Zaželjeno je, da se osebo samo onesposobi vkolikor se da. Če pa ne gre drugače, pa se ubije.

P.S.: Saj v primeru Londona so bili tudi vsi zagreti, pa se je izkazalo, da to ni ravno najboljše. Ne?

Brane2 ::


Skrajnejšega od smrti pa zaenkrat ni. Vsaj da bi jaz vedel. V takšnih primerih lahko policisti uporabijo strelno orožje. Zaželjeno je, da se osebo samo onesposobi vkolikor se da. Če pa ne gre drugače, pa se ubije.


Kako lahko nekoga onesposobiš s solidne razdalje, če torje nimaš dostopa do njega ( polavljene ulice itd) in kako veš, da ne bo med tem prej on onesposobil tebe ? Tu ne gre za tipično urbano situacijo, kjer se policija lahko zanaša na svojo premoč ampak na gverilske spopade v kaotičnih situacijah.

Prej je bila recimo novica, da si skupina 300- policistov ni upala k tistemu stadionu, ker so gverilci streljali nanjo, med tem ko so stali med civilisti. Kaj naj bi policija naredila tam ? Poskušala aretirati in presortirati pardesettisoč ljudi ?


P.S.: Saj v primeru Londona so bili tudi vsi zagreti, pa se je izkazalo, da to ni ravno najboljše. Ne?


Domnevam, da so bili tudi drugi primeri, kjer se je to izkazalo kot ravno najboljše, drugače tega primera ne bi bilo.
Ni v navadi birokratov, da se takole izživljajo na lastno iniciativo (brez podpore strokovnjakov) in s tem reskirajo plačo in službo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Bass0 ::

Po mojem so tja poslali vojsko samo zaradi trenutnih razmer okolja in zato, ker so se policaji usrali.

Razmerje banditi:policija bi moralo ostati isto kot pred katastrofo, ali ne? Torej zakaj banditi sedaj planejo ven tako nekontrolirano, če so se poprej bolj skrivali? So se bali pešcev, prodajalk? Ne, policija je bila na boljšem, ker so imeli vozila, razvejano mrežo, en milijon prebivalcev na svoji strani in hiter dostop do krizne točke. Sedaj pa lahko samo peš hodijo... saj ne pridejo nikamor!

Vojak pa je treniran, da se znajde v nemogočih pogojih (voda do pasu, razvaline, možne zasede itd.). In pripravljen na smrt, vsaj bolj kot policaj. Zato so se policaji, kar jih ni dalo nenadne odpovedi oz. zbežalo iz mesta, zabarikadirali v policijske postaje in si ne upajo ven. Saj jih razumem.

Po mojem imajo ista pooblastila, se pravi, vojak bo sedaj ukrepal na enak način, kot bi ukrepal policaj v navadnih razmerah. Če bi tolpe streljale na policaja, bi ta verjetno najprej zavpil, naj se predajo, nato pa streljal nazaj. Vojak pa že s svojo pojavo zlikovca "prepričljivo" prestraši.

Čeprav je večina ZDA bogatejša od Louisiane, nam ti dogodki kažejo, kako ogrožena so tam vsa večja urbana okolja, nekatera več, nekatera manj. In če pomislimo, kako smo na ZDA gledali pred to katastrofo - in kako so se nam predstavljali-, lahko sklepamo, da si pred mnogimi resnimi zadevami enostavno zatiskajo oči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

Matev ::

Torej zakaj banditi sedaj planejo ven tako nekontrolirano, če so se poprej bolj skrivali?


zaradi kaosa in posledično prilike da ropajo
upam si staviti da je med roparji veliko ljudi ki so prej bili povsem zgledni državljani

Utk ::

Itak je 100,000,000,000 $ škode, če že za 1 milijardo naropajo...isti drek. Brez veze se zarad tega streljat. Morali bi že od začetka na hitro evakuirat ves folk, z vojsko, helikopterji, s vsem kar majo, ampak to so itak zamudili, kater norc bi hotel tam ostat in ropat pa naj bi.

Matev ::

Itak je 100,000,000,000 $ škode, če že za 1 milijardo naropajo...isti drek.


isti drek če še tebi bajto danes požgejo
saj se ne bi nič poznalo

Utk ::

Si pa res hecen:\
Meni se zdi bolj pomembno ob 10,000 mrtvih rešit te ki so živi, kot pa rešit tiste televizorje ki so preživeli pa še za to zapravljat živlenja. Če bi zmogla policija normalno naredit red bi blo vredu. Tam privlečt vojsko da dela red, namesto da bi razdeljavali hrano je pa smešno. Ne vem no, včasih mam čudno logiko:\

Matev ::

a čudno je če vojska ščiti premoženje ljudi ki so zapustili domove
a čudno je če vojska preprečuje fizične napade na ljudi
a čudno je

... tvoja logika je čudna

M.B. ::

Toliko ameriški pomoči New Orleanskim prebivalcem
Three days ago, police and national guard troops told citizens to head toward the Crescent City Connection Bridge to await transportation out of the area. The citizens trekked over to the Convention Center and waited for the buses which they were told would take them to Houston or Alabama or somewhere else, out of this area.

It's been 3 days, and the buses have yet to appear.

Although obviously he has no exact count, he estimates more than 10,000 people are packed into and around and outside the convention center still waiting for the buses. They had no food, no water, and no medicine for the last three days, until today, when the National Guard drove over the bridge above them, and tossed out supplies over the side crashing down to the ground below. Much of the supplies were destroyed from the drop. Many people tried to catch the supplies to protect them before they hit the ground. Some offered to walk all the way around up the bridge and bring the supplies down, but any attempt to approach the police or national guard resulted in weapons being aimed at them.

There are many infants and elderly people among them, as well as many people who were injured jumping out of windows to escape flood water and the like -- all of them in dire straights.

Any attempt to flag down police results in being told to get away at gunpoint. Hour after hour they watch buses pass by filled with people from other areas. Tensions are very high, and there has been at least one murder and several fights. 8 or 9 dead people have been stored in a freezer in the area, and 2 of these dead people are kids.

The people are so desperate that they're doing anything they can think of to impress the authorities enough to bring some buses. These things include standing in single file lines with the eldery in front, women and children next; sweeping up the area and cleaning the windows and anything else that would show the people are not barbarians.

The buses never stop.

Before the supplies were pitched off the bridge today, people had to break into buildings in the area to try to find food and water for their families. There was not enough. This spurred many families to break into cars to try to escape the city. There was no police response to the auto thefts until the mob reached the rich area -- Saulet Condos -- once they tried to get cars from there... well then the whole swat teams began showing up with rifles pointed. Snipers got on the roof and told people to get back.

He reports that the conditions are horrendous. Heat, mosquitoes and utter misery. The smell, he says, is "horrific."

He says it's the slowest mandatory evacuation ever, and he wants to know why they were told to go to the Convention Center area in the first place; furthermore, he reports that many of them with cell phones have contacts willing to come rescue them, but people are not being allowed through to pick them up.


In "neodvisnost" medijev
.

Ogled Sateltskih slik je strahoten, ko vidiš območje katastrofe.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Avenger ::

There was a house in New Orleans...

No ja, Bushu so že pred leti težili s tem, da bi obstoječo zaščito 2. (ali 3. se ne spomnim točno) stopnje pred orkani nadgradil na 5. stopnjo in guess what. Vojna je pač bolj kul od neke bedne gradnje zaščit pred poplavami, sej ni gradbinc, on je vojni predsednik. Upam, da bo tale 'water gate' pridonesel k znatni izgubi podpore tega vélikega warlorda.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

perci ::

No, za te črnce je očitno pretežko par sto avtobusov pripeljat v New Orleans. Al pa par sto helikopterjev aktivirat. Bravo Mr.President.

Utk ::

Matev, čudno je če je to bolj pomembno od reševanja ljudi. Pa reci kaj češ.
Če je ostalo 20% od 1 mio ljudi je to samo 200,000, to ni tak problem evakuirat, v parih dneh največ. To je za 3 nogometne stadione.... Vsaj za ameriško vojsko ne bi smel bit problem.

Matev ::

crni:
Itak je 100,000,000,000 $ škode, če že za 1 milijardo naropajo...isti drek. Brez veze se zarad tega streljat.


itak je brezveze da ti razlagam zakaj se motiš
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gradnja hise

Oddelek: Loža
305003 (1064) Map
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13235843 (17989) Aston_11
»

Montažna hiša- dvojček: help needed! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8014610 (10686) nejcek74
»

Centralna v hiši

Oddelek: Loža
307029 (3245) ToniT
»

Od zemlje do toplega doma

Oddelek: Loža
123232 (2951) globoko grlo

Več podobnih tem