» »

Natočil bencin namesto nafte kaj sedaj z bencinom?

Natočil bencin namesto nafte kaj sedaj z bencinom?

«
1
2

K0K0 ::

Torej danes sem po pomoti v avto natočil 50l bencina namesto nafte :8) :D . Zdej bencin se že stočil ven sam zdej ne vem če je še uporaben ker sem imel v tanku še cca 5-10l nafte tko da je malo pomešan. A ga lohka zdej dam še v kak avto al bi blo lohka kej narobe alternativa bi bil skuter ki mislim da ni tko zbirčen sam me skrbi da bi olje zaradi prisotnosti nafte zgubilo svoje mazalne sposobnosti al teh par litrov nafte nima veze?

AngelOfDeath ::

Bo treba na kak drug forum pastat kjer se s tem ukvarjajo

hint: mobisux

Dead_Eye ::

heh, ni panike, avto bo pač malo bolj kadil. Mogoče res ni pametno v kak nov avto to zlivat, če pa imaš kej starejšega (sem videl v AX 1.1) ni panike. Za skuter je pa super, ti kar natoči...

Sicer ne vem točno ampak nafta(diesel) bi kvečjemu še bolj podmazal, ne pa uničil olje...(ne me jemat 100%,, nisem expert :P)
The one and only

Jackal ::

Prišparaj za zimo, ko boš lahko na vsak tank nafte dodal par litrov bencina - da nafta ne zmrzne. Naj ne bi bilo kakih stanskih učinkov.

P.S.: Kako se ti sploh lahko naredi kaj takega?
Je pa res, da so imeli pred nekaj časa na OMVjih prav dvoumno označene ročke - na njih so bile reklame za mleko, antifriz, itd... Tako da sem prav dvakrat pogledal ali teče bencin ali mleko.

mile ::

brez problema, tud meni se je ze zgodilo, sicer ne poln tank, tko da sm pol sam dofilu nafto in odpelu :D

pac trenutek raztresenosti

madmitch ::

Nič hudeha ne bo, ti kar v scutter s čorbo. Se zna res malo bolj kaditi in hecno smrdeti pa ti kar reci, da je pač diesel scutter, tak poseben.
Brez skrbi, nič hudega ne bo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

sid911 ::

al pa če maš kako starejšo kosilnico z 3.5 Briggs motorjem lah z njo porabiš ta bencin ...naša je šla na vse kar je teklo in gorelo...
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

Vanich ::

Kupi si Zippo vžigalnik ...

frenk ::

a je sigurno ql če daš v dizla mal bencina?...ker kolkr jest vem dizli delajo na večji kompresiji, kar pa zna povzročit prehiter vžig bencina...teoretično:)

AngelOfDeath ::

@frenk v starejše so davali ja ala golf 2

v novejše pa tega ne nalivli če nočeš uničit česa :)

bergers ::

Dobro glih ni dat zato ker ma nafta drugačne lastnosti lahko poškuduje bate zato ker bo prihajalo do samo vžiga.
Bergi

harvey ::

Dodajanje raznoraznih zadev v današnje dizelske motorje je sila tvegano, ker so "bosch pumpe" postale zelo občutljive. Tako tudi odsvetujejo preizkušene recepte starih mačkov dizlašov, ki so, da so se izognili izločanju voskov iz nafte, v zimskih mesecih gorivu primešali petrolej, whitespirit ali benzin. Vse to krasno deluje pri starih mašinah legendarni golfi II, mercedesi 115, 123, 124 modeli.... Pri novejših mašinah pa je lahko usoden že dodatek biodiesla običajnemu diselskemu gorivu (Petrol ga dodaja, OMV ne)

Enako velja tudi pri bencinskih motorjih sploh FSI tehnologije za katere predstavlja že običajen bencin 95 pravo packarijo, ker je v njem vse preveč žvepla. Za te motorje pride v poštev le 100oktanski, ki se je začel prodajati šele pred kratkim in to samo OMV. Neka vmesna varianta je 98 oktanski, vendar kjub temu je še vedno preveliko žvepla.

Tako da bi tako pomešano gorivo lahko brez večje škode kvečjemu dodajal v kake starejše motorje in še to na vsak tank del.

Sadida ::

ČE ma kdo tomosa mu prodaj, res de se mal bol kadi, sam ni nč narobe:D

PersonaRudis ::

Pepca*Kardelj:Kupi si Zippo vžigalnik ...

:D

SkIDiver ::

Najbolje ponucat s kakim starejšim bencinskim motorjem. Tistih 10 litrov nafte bo delovalo kot podmazovanje. Skuter bi bil čisto primeren. Malo bo res bolj modro kadil pa čudno bo dišalo za njim ampak kake škode pa ne bo.

Nejc Pintar ::

to se je mojmu fotru naredl ko je brat tankov, potem je bil še problem da je bila neka zaščitna mrežica, taku se ni dalo na šlaufzaug vn dobit bencina. Tako smo morali na servis, dvigniti avto in spodaj spustiti bencin ven. Potem je foter to po par litrov dodajal k vsakemu tanku pa avto še vedno dela :D

Baje je problem samo ker rabi nafto da podmazuje pumpo
Lahko je biti prvi, če si edini!

K0K0 ::

Pr men sicer ni tiste mrežice sam pa tud pod tankom ni ventila da bi vn spustu tko da sm se mogu pol z kompresorjom ubadat. No kolega je bencin potem natoču v Mercedesa E 3.0 l86 in zadeva ne vžge več tko da zdej čakam da kolegici zmanka bencina v skuterju da vidim če tam dela >:D drugač pa ga bom ponucu za pranje med nafto pa ga glih nebi mešov ker bo v primeru da mi zariba bosh pumpa popravilo dosti dražje kot 10k.
btw. sm mislu da se to lahko sam men zgodi potem pa me kliče kolega ki mi je posodil vlečno vrv in me prosi če mu jo lahko prinesem nazaj ker je še en njegov kolega naredil isto neumnost.

TylerDurden ::

podzavestno si želiš bencinarja
Let\'s make some soap ...

Loki ::

podzavestno si želiš bencinarja

+1. :D
porabi za kosilnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

Nejc Pintar ::

Pri našem tudi ni ventila, je bilo treba cev iztaknit, za novo objemko pa so tudi kar drago računali (okrog 2k samo za navadno kovinsko objemko, +delo)
Lahko je biti prvi, če si edini!

SkIDiver ::

To ni še nič od vsega tega. Teta se je nekaj časa vozila z bencinarjem in ko je dobila v roke dizla je bil slučajno prazen tako, da je šla na črpalko. Natočila notr 50 litra bencina in se odpelala. Mal je čudno delal ampak je delal. Naredila 50km ko ugotovi, da je tankala bencin. So zadevo spumpal vn in dal notr nafto. Motor ni nikol več po tistem deloval tako tiho kot pred tem. Ampak zanimivo pa je, da olja ni začel pit in tud vleku je vseen normalno pol. Je pa menda blo tistih 50km z bencinom enako al 5k km al 50k km. Nism zihr kaj je takrat mehankar povedu. Bil pa je to audi 80 tdi.

Bratranc pa je naredil kontra. Vozil dizla in v roke dobil katrco. Leti v lj na fax in katrca prazna. Hop na bencinsko in notr nafto. Vžge se pele prot lj pa sam začne vrooooooooom in zadeva leti ko sneta. Je spustu gas pa je blo vrooooom. Stisne gas pa spet vrooooooooom. na koncu se je v lj pred fax prpelu z vrooooom brez, da bi tiščal gas. obrne kluč avto pa še kr vrooooom. Ok. Stop vn, zaklene, odpre pokrov motorja zavije cev za dotok goriva, motor crkne in gre na predavanje. Čez 4 ure ponovi vajo nazaj domov:D In hudiča tej katrci ni blo nč hudga! Še danes dela brez generalne ampak na bencin:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

madmitch ::

Katrca je itak zakon. Naliješ kar najdeš, samo da malo smrdi pa pelje. Karkoli crkne, vržeš ven in pelješ naprej...
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

boych ::

Moj kolega je vozil z katro okoli 50000 km z enim oljem, ki ga nakoncu sploh več skoraj nič ni blo noter, pa je katra še kar šla, sploh hudič ni zaribal!
Res neverjetne te katrce!
Na koncu jo je še prodal za 50 jurjev!:D
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

SkIDiver ::

Stara dobra katrca. Za vse je bla. Od mestnega vozila do terenskega vozila. Pa kakšen star ata je še prasca al dva not naložu pa na sejem prpelu:D Tud to sem že vidu:D

Azrael ::

Sicer smo off topic, ampak katra je stroj.

V našo katrco so na prvem (obveznem) servisu, namesto olja v karter natočili white spirit. "Izboljšavo" se je opazilo doma (60 prevoženih km) in se je natočilo olje, ker 1976 so bili servisi nedotakljivi in reklamacij ni bilo.

Najbrž je iz tega razloga pri 100.000km že bilo treba narediti generalno na mašini, natoje naredila katra še 120.000km, potem pa jo je nekdo za jurja kupil za dele. Tudi prvi pleh je zdržal zelo malo, komaj 8 let, drugi ni bil po 14 letih tako slab.

Samo kot zanimivodt, več oktanski bencin katri (TL in GTL) ne dene dobro. Na 91 oktanskega gre krasno (samo 91 oktanski bencin se ne dobi več), 95 kar gre, na 98 pa je žalost.

On topic.

Taka mešanica je dobra za kakšen moped, kosilnico, bencinski motor z nizkim litrskim učinkom, tudi za čiščenje čopičev in orodja je boljša kot bencin, ker ne hlapi toliko.

Zoprno je samo kako tak avto spraviti domov in izpustiti vsebino tanka, ker danes ventil za izpust vsebine tanka skoraj noben avto nima, čeprav bi prišel prav, ko na naših črpalkah radi prodajajo gorivo z veliko vode.
Nekoč je bil Slo-tech.

BigWhale ::

Ce avto nima ventila za izpust goriva, kako potem na servisu to ven dobijo? Zvrtajo luknjo v tank?

PersonaRudis ::

Mogoče pa ima čep z zunanjim navojem...:D Strokovno gledano termin 'ventil' ne ustreza.

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

Pri našem avtu je bila nekakšna gumijasta cev do kanistra, pa se jo je staknilo in s šlaufzugom ven potegnlo
Lahko je biti prvi, če si edini!

b ::

Kolega, s katerim delam neki, je vozu od zene novega X3 dizla in je noter natocu avtomatsko bencin, ker pac sam vozi bencinarja. Se zgodi. Prevoz do servisa (ene 10km, petek ob 9h zvecer) in praznjenje je bilo mislim da nekaj cez 20 jurjev :)

Ker tudi na tem avtu ni nobene pipice za izpust goriva iz tanka, je bilo treba namontirat drugo cev in vsakic, ko si obrnil kljuc (kontakt) je prislo ven ene 2 deci dizla. pol ure, pa smo spraznili tank dovolj, da se tistih 2 al pa 3 litre bencina na 30 litrov dizla, ki smo ga nalili, ni poznalo kaj zelo.

SkIDiver ::

b če so to počel na servisu ti povem, da ta servis ni vreden NIČ! Bencin skoz pumpo za nafto. Pa kje si še to vidu. Mislm, če so tok nesposobni, da ne znajo odklopt odvodne cevi z pumpe in vezat na črpalko za praznjenje tanka pol pa tud hudič no.

Tako praznenje rezervoarja je nekako škodljivo za pumpo, ki je namenjena temu, da pumpa nafto ne pa bencin. Bencin zadevo spira medtem, ko jo nafta podmazuje. Razlika med pumpo za nafto in bencin je kot noč pa dan.

Mogoče lahko kolega pričakuje, da mu bo začela pumpa štrikat al bo pa celo zaribala. Malo je dodala svoje že voda v nafti (sploh če tanka na petrolu) zdej je dodal svoje še bencin pa še potem bo malo dodala voda (če bo tankal na petrolu) pa bo kaj kmalu avto spet na servisu, ker bo pumpa na rezervoarju šla.

b ::

Jebat ga.

Zakaj ni snel dol tiste pumpe pri tanku pa ne vem, morda se pa ne da tega naredit pri tem modelu. Ko si sfukan od celega dneva na terenu in se tko zajebes ti je cist vseeno, sam da se pol domov peljes, in to cimprej. Vsekakor je imel na cevi se svojo, zunanjo, ki je non-stop delala poleg te v avtu. Ce bo pa kaj crknilo je avto itak v garanciji :)

Voda pa ni mogla naredit (se) nic, ker je bil tisto mislim da drugi ali tretji tank :) Avto je mel <1000km :)

Ne dvomim sicer v tvojo trditev (verjamem, da empiricno drzi), a pa mi lahko kdo tko mal bolj znanstveno razlozi, zakaj bi bencin unicil pumpo? Bencin in dizl namrec imata precej podobne lastnosti, tudi sestava je podobna sam da so molekule pri dizlu mal daljse in da nima raznih aditivov za vecanje oktanskega stevila, ima pa razne stvari proti zmrzovanju ipd... Dvomim pa da sam po sebi slabse "maze". Kako so sploh narejene te pumpe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: b ()

SkIDiver ::

Nafta je mastnejša od bencina in ni suha kot bencin. Namoči palc v bencin in drugi palc v nafto. Kaj bo nastalo? Bencin na palcu se bo posošil dokaj hitro medtem, ko bo nafta na palcu obstala in če boš malo podrgnu nevtralen palc ob palec namočen v nafto bo zadeva mastna in bo lepo tekla medtem, ko bo rezultat istega poskusa na palcu, ki je bil namočen v bencin drugačen. palec bo na otip suh in bo kar nekaj trenja.

To je ta razlika, ki je problem. Sestava pumpe je drugačna med dizelsko in bencinsko. Tud v motorju, če ti bencin ne zgoreva le ta spira cilinder in posledično motor zariba.

HyperKiller ::

Oprostite če je že kdo povedal,
vendar ena iz med razlik nafte in bencina je ta, da ima bencin dodatke (oktani) ki preprečujejo samovžig. Dizelski motorji pa delujejo ravno na samovžig. Zato je možno da dizelski motor z nekaj % bencina nebi deloval. Imajo pa dizli znatno večjo kompresijo, tako da se morda bencin niti nebi poznal.
Motorji pa (ob nečistem gorivu) ne delujejo zaradi elektronike, čeprav bi z nečistim gorivom še deloval.

perci ::

Torej, pred pol urce mi je po n-urah cakanja na hrvaski meji in n-urah voznje domov, na Lomu v Golf dvojko ratalo natočit, 47 litrov euro 95. Takoj, ko sem odložil ročko, sem opazil kako oslarijo sem naredu. Zdej, ker smo bli z dvema avtoma, me je kolega pobral in sem avto tam pustil.

Najbrz se ne bi bilo modro jutri iz loma kar do ljubljane peljat na bencin? Naj vzamem s sabo sod in stocim bencin ven, pa natankam nafto?

Drugač mam cliota december 96 (clio enka), pa verjetno ne bi bilo preveč zdravo tankat tega benza notri? Rajtam, da je v 50 litrih enih 5 litrov nafte. A v skuter se pa to lahko v vsak tanka? Peugeot speedfight recimo? Nima bit kej narobe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

;-) ::

ma ja v skuterje gre skor vse-pač ni priporočljivo, sam skuter pa se pelje normalno (pač man al pa več vleče/man al pa več se kadi)...Sam nevem kaj pa se zgodi če se skoz voziš z narobe benzom...pol zna bit kaj narobe ja.

V skuterja smo z kolegi že parkrat tankali vse povprek...v minimoto sm pa tak nalival sam bencin namest mešanco pa ni crkno pa take...

EDIT: če je preveč nafte:Dpa boš nalil v skuterja... ti pa priporočam da se vozi sam po klancu navzdol8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

stromar ::

perci: bencin moraš nujno stočit iz rezervoarja, če nočeš uničiti motorja.

Mešanico bencin - nafta pa lahko brez skrbi uporabljaš za skuter, kosilnico, motorko, frezo ipd. Lahko tudi za kakšen star avto, ki je še na uplinjač (tvoj clio ni), a bi bilo dobro mešanico še malo razredčiti

ma ja v skuterje gre skor vse-pač ni priporočljivo, sam skuter pa se pelje normalno (pač man al pa več vleče/man al pa več se kadi)...Sam nevem kaj pa se zgodi če se skoz voziš z narobe benzom...pol zna bit kaj narobe ja.


Nima kaj škodit skuterju, tudi če se stalno voziš z malo nafte v bencinu, pač bolj kadi in malo slabše gre, motor pa bi se teoretično še manj obrabljal kot le z bencinom.

skuterja smo z kolegi že parkrat tankali vse povprek...v minimoto sm pa tak nalival sam bencin namest mešanco pa ni crkno pa take...


Odvisno koliko časa je deloval motor le na bencin, ponavadi motor po nekaj minutah zariba - treba je zamenjat motorno gred, bat, cilinder. Podobno kot če bi vozil avtomobil brez olja, le da je tam veliko večja škoda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stromar ()

perci ::

stromar: hvala

A lahko stocim bencin ven kar na slauhzug al moram k mehaniku peljat? Na slauhzug bo verjetno kak liter benza not ostal?

krneki0001 ::

Perci, če imaš kakega kolega, ki ima bencinarja še na frgazer, mu povej da imaš zanj bencin in naj gre s tabo do tvojega avta. Na šlauf lepo ven dajta ves bencin in potem vlij nafto do vrha.

Bencin smo mi med dizel dajal pozimi, da ni zmrznil, tko da dela normalno. Sploh pa golf2 ni nobena izjema, požre skoraj vse kar mu daš, tko da če kak liter not ostane ni hudega.

Če imaš pa elektro pumpo na 12v, pa snemi dol cev za bencin in namontiraj to pumpo gor, pa ti bo potegnilo vse ven iz tanka, ker je cevka v tanku ćisto pri tleh.

perci ::

Kje pa je ta cev za bencin? Benz še ni prišel v mašino, ker sem se spomnil prej in nisem vžgal avta. A citroen AX ma se frgazar?

Sicer benz bi uporabljal za skuter, sam kurc k nimam nobenih pametnih kant ali soda.

krneki0001 ::

Pojdi v bauhaus, pa si kupi 2 sivi 20 literski kanti za vodo (piše gor for water only - imajo jih na avto oddelku,mi jih imamo tut za bencin) - stane komad od 1200 do 1900 sit, pa še kako 2m dolgo cev in si stankaj bencin v tisti dve posodi, pa boš mel benz za skuter.

Drugače pa AX dela na tak bencin, tko da ni problemov - mal bo pokadil, samo delal bo pa normalno.

Sam imam doma 2 kanti(po 50 litrov) za vožnjo po puščavah - sta v obliki kocke.

jest10 ::

Tomosi normalno laufajo na mešanico nafta-bencin 50:50, tako da ni problema porabiti tako zadevo:D

Sea ::

Kaj ste vsi tuakj "avtomehaniki" ali kaj, da takšne ven spuščate. Uradni predstavniki BMW-ja so na predstavitvi BMW-jevih vozil povedali, da se lahko v diezel motor da tudi do 50%-50% mešanice bencin-dizel, pa ni večje nevarnosti za motor, le paziti je treba da se ga ne "goni" preveč v visoke obrate, saj avto začne leteti kot nor.
Seveda pa omenjena mešanica ni primerna za stalno uporabo, le če drugače ne gre!!!

Super Sonic ::

"Kaj ste vsi tuakj "avtomehaniki" ali kaj, da takšne ven spuščate. Uradni predstavniki BMW-ja so na predstavitvi BMW-jevih vozil povedali, da se lahko v diezel motor da tudi do 50%-50% mešanice bencin-dizel, pa ni večje nevarnosti za motor, le paziti je treba da se ga ne "goni" preveč v visoke obrate, saj avto začne leteti kot nor."

Ja in vsi motorji so isti in Perci je tanku v BMW-ja nafto. Halo?

Kakšna neumesna je bla pa tale?

Siol
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Sea ::

Le čevlje sodi naj kopitar!

perci ::

Jah, jst sem tut slišu zgodbice, kako so med vojno v sarajevu točili tiskarsko barvo v golf dvojke, ampak nekak sem skeptičen glede takih "urbanih legend".

Super Sonic ::

Men je tista z vodo še bolj všeč.

Sicer me pa zanima katerga lastnika BMW-ja bi pripravil do tega, da bi v njegov BMW diesel lahko zlil za pol tanka bencina notr. :D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Načeloma je tako, da bencin lahko izjemoma tankaš v dizel, pa ne bo nič narobe. Obratno pa to ne gre, bo hudo narobe.

Drugače pa -- KOKO, na vsak poln kesl nafte zlij noter še kakšen liter ali dva tistega bencina, pa bo.
Vse je za neki dobr!

perci ::

Načeloma je tako, da bencin lahko izjemoma tankaš v dizel, pa ne bo nič narobe.

Ma ja, sam ne poln tank, hudiča? :\

Kolega z ax-om je na morju, tko da bom očitno točil v kanistre.:\

madmitch ::

Samo malo, a si to golfa do vrha kabine napolnil? Lepo vas prosim, na pumpi prosi, naj ti povejo, kam stočiti kar si vlil in na novo napolni rezervoar. Tistih par kapljic ne bo škodilo, če boš pa par litrov stran zlil pa verjetno tudi ne boš prišel na kant.
Samo upam, da niso na pumpi tako levi, da nimajo tega kam stočit.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Super Sonic ::

"Načeloma je tako, da bencin lahko izjemoma tankaš v dizel, pa ne bo nič narobe."

Načeloma pa pravijo na Siolu (točno Ciril Komotar) slednje:
"V primeru točenja dizelskega goriva v bencinski pogonski agregat je potrebno le izsesati "vsiljivca" in voznik lahko pelje dalje. Ta težava je ponavadi sorazmerno hitro rešena, če smo jo odkrili pravočasno. Več dela pa je potrebno posvetiti dizelskim agregatom, kadar se v njihovih valjih znajde bencin. Bencinski hlapi se namreč v dizelskem motorju, kljub visoki stopnji kompresijskega razmerja, ne vžgejo. Kot vemo, potrebujejo za to pomoč vžigalnih svečic. V primeru, da je voznik svojo napako ugotovil šele takrat, ko mu je to sporočilo kašljanje motorja oziroma, ko je le-ta obstal, je lahko prišlo tudi do prekomernega trenja in poškodb v napajalnem sistemu. Bencin namreč nima takšnih mazalnih lastnosti kot nafta. V takšnem primeru mora celotni sistem za dovod goriva na čiščenje, okvara pa se lahko krepko pozna tudi na denarnici."

Kdo zdej baše? En obvezno, samo kdo?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

95/98/100 oktanski bencin (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16441752 (21402) ...:TOMI:...
»

Ločitev nafte in bencina

Oddelek: Loža
295784 (5221) T0RN4D0
»

Nafta na OMVju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6025265 (23415) ;-)
»

Kvaliteta bencina/dizla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10229074 (26938) kixs
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420591 (18056) gzibret

Več podobnih tem