» »

Kvaliteta bencina/dizla

Kvaliteta bencina/dizla

«
1
2 3

BlazP ::

Oce pravi da z Agipovim bencinom naredu povprecno vec kilometrov, kot s Petrolovim bencinom. Boljse izkusnje naj bi imel tudi z OMV-jevim. Na Petrolu sploh noce vec tankat. Tudi nekateri kolegi imajo podobne izkusnje kar se bencina tice. Sam do zdaj nisem bil pozoren, ce se pozna na porabi, kadar tankam na Petrolu oz. OMV-ju. Ima kdo kaksne podobne izkusnje?

krneki0001 ::

Pred letom ali malo več, sem naredil komplet test in je objavljen tukaj na slo techu.(OMV AGIP PETOL) Na koncu večmesečnega testa sem zapisal, da se AGIP kvari in da je z vsakim tankanjem manj kilometrov. Vedno več je imel vsebnosti vode.

Zadnjih nekaj mesecev tankam samo na eni pumpi, od katere lastnika poznam. (je pumpa od petrola, ampak je franšiza). V avtu imam kantico z bencinom, če bi mi ga zmanjkalo, da nebi šel drugam tankat. Na mašini se zelo pozna in delam v povprečju delam z 40 do 45 litri okoli 500km.
Na AGIPu ne uspem niti 400, omv 100oktanski pa delam isto kot s tem petrolovim 95 oktanskim, tako da se mi ne splača teh parih tolarjev (zdej evrov) več plačevat.

Tako da bom ostal pri tankanju na tej pumpi in vsake tok časa pohvalil lastnika, da se ne bo pokvaril.

V tankih namreč nima dost kondensa, ker je dal, ko je prejel pumpo v svoje roke, izprazniti rezervoarje do nule in jih dal sčistit in zdej bencin nima dost vsebnosti vode in to se pozna na mašini.

Pa mislim, da ima vpogled v računalnik za kamione, ki prevažajo gorivo, ker je zadnjič zavrnil celo tavelko cisterno, ker naj bi imela preveliko vsebnost vode. Tako da upam, da bo to še velikokrat naredil in da bo ta pumpa imela vedno tako dober bencin.

bastadu ::

Kolikor sem čul je bila Petrolova nafta pred parimi meseci podpovprečno slaba, potem so jo zamenjali za kao bolj kvalitetno (prima diesel)... Tudi meni je bilo znano (pač ljudje govorijo), da bi naj bilo najbolje tankati gorivo na Agip, Mol ali OMV, nekateri poročajo, da naredijo tudi do 100km več z OMV dizlom kot s Petrolovim, ampak če kdo ve koliko je v teh 'čvekah' resnice, tudi mene zelo zanima...

@LOL ::

Jaz tankam OMV po možnosti, drugače petrol. Dizel. Nisem opazil nekih razlik.
Hippy: The Doors?
Geek: The Windows!

miko 55 ::

ja je bila. zaradi tega, ker so eko dizel in nafto narobe zamešal, pa še eko dizel je bil slab.

ja cisterno lahko zavrneš, a s tem podaljšaš obdobje do naslednje dostave. saj si še enkrat toliko časa brez benza in ti ga lahko zmanjka.

lp
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

KandazaR ::

Ej nebivedu kje pa to tankaš (če ni skrivnost)?

krneki0001 ::

Na trzinski obvoznici - mala pumpa takoj za drugim križiščem, če greš iz tomačevskega rondoja proti trzinu.

Fantje probajte, ampak ne noret, če se po prvem tanku ne pozna - poznati se bo začelo šele po kakšnem drugem ali tretjem tanku.

DimmniBurek ::

Brat je na 156 JTD1.9 115KM tankal na Petrolu in mu je alfa umrla. POl pa par dni zajebavanja, pa sva odprla pol avta, spumpala ven nafto, novo notr, pa še zmer ni vžgala... Od takrat hodmo vsi v familji na OMV... Sam na GSX-R600 nisem opazil nobene razliki, niti pro 100oktanskem... Ampak bom probal poleti narest en test... Poročam
There Is No Stronger Drug Than Reality

bamfy ::

kot ste zapisali je od pumpe do pumpe različno, ni vsak petrol enal drugemu petrolu ipd. jst mam za dravlje in okolico pogruntan da je najboljs tankat na šentvipkem omv, sem pa tankal na kakšnem vaškem petrolu že tudi precej boljši bencin tko da je pač za probat bližnje pumpe pol pa hodš na tisto k ti najbl avto dela
wtf?

krneki0001 ::

bamfy ne moreš samo po enem tankanju vedet, da je bencin pravi.

Sam sem za test na vsaki od treh pump(omv na letališki, agip na letališki, petrol na trzinski obvoznici, petrol na letališki) tankal po en mesec, s tem da sem delal res veliko poti -3x na teden lj maribor in nazaj - šola, in vsak dan dolenjska in nazaj - torej 5X2X40km + 3X2X140km na teden, torej najmanj 1240km na teden, ker sem se potem še kam odpeljal čez vikend - kar pomeni pri mojem tanku in porabi - skoraj 3x na teden tankanje. In tako sem tut testiral.

Dr_M ::

jest povecini tankam na OMV obvezno 95 oktanski, ker mi z 100 motor dost slabs dela (ucas kr ponori in obrati na hitr skacejo gor in dol,pa tut poraba je za cca 0.5L vecja).
na petrolu zelo poredko tankam, res samo ce je nujno, na agip pa tut ne hodim, ker majo prblizn isti benz kot petrol (ce nimajo slucajno celo popolnoma istega).
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Fizikalko ::

Moje izkušnje: OMV all the way (dizel).

bf4ed ::

Sem tankal Petrol, OMV in MOL.

Petrol in OMV je čist isto, slabo, ni pomembno ali je 95,98,100.
Ampak z MOL 98 naredim okoli 90 km več.

In to že večkrat testiral ne samo enkrat. MOL je najboljši.>:D

OK.d ::

MOL je zakon, vsaj do takrat ko se ne bo tudi on pokvaril>:D

LPOK.d
LPOK.d

username ::

Predzadnje tankanje sem opravil na Petrolu (ta velika pumpa v LJ na Tivolski), tankal bencin 98. Sem se ustrašil za (sicer novo, le 2,5 let staro) mašino, nekako ni bilo prave moči, poraba nenavadno visoka, kljub zimskemu vremenu bi morala biti nižja.
Naslednje tankanje pa sem opravil na Agipu (Rudnik), tudi 98 oktanski.
Motor spet deluje tako kot je treba, poraba pa pričakovana. (Vreme oz. temperature so bile v tem obdobju podobne, torej ta razlaga odpade).

Nauk zgodbe: na Petrolu me ne vidijo več, razen v primeru nuje.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

asus ::

Kolegica je tankala dizel v clio disel in ji je avto zaribal.Nasrečo je imela račun, in petrol ji je plačal vso popravilo, ker je bilo ugotovljeno, da je nafti voda.

Super Sonic ::

"Naslednje tankanje pa sem opravil na Agipu (Rudnik)"

Taki ste mi najboljši.

Dejstvo je, ta tistemu Agipu dobavlja gorivo Petrol. Kolikokrat moram to še povedati? Madona.

Petrol se pa med seboj tudi močno razlikuje. Na primer tista pumpa v Trzinu (uporabnik nebivedu je povedal točno zakaj gre) ima dobro gorivo. Ko naredim poln tank tam, sem na nivoju OMV-ja. Nikoli ne tankajte pri Petrolu na Šmartinski ali Dunajski.

Edini, ki zares izstopa iz druščine naftarjev pri nas je MOL. Je pa škoda, ker ima vse pumpe v piz*** ma***.

Takole bi nekako (osebno) razdelil vse skupaj (dizelsko gorivo)
3. razred - Petrol, Agip (Petrol je uradno v 4. razredu, samo... ne hvala)
4. razred - OMV
5. razred - MOL

Pri tem je treba upoštevati, da je 5 razred goriva najbolj kvaliteten in da pri nas ne dobavljajo goriva slabšega od 3 razreda (na Hrvaškem dobiš na pumpi, seveda ob ustrezni ceni, tudi 2 razred goriva).

MOL je v prednosti pri tem zato, ker vleče nafto iz povsem drugega trga kot to počneta Petrol in OMV.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Ejsi_Disi ::

Ima kdo izkušnje z Logom? Kdo njim dobavlja?

username ::

hja SuperSonic, če je tudi na rudniškem Agipu bencin od Petrola, je pa pol Petrolova pumpa na Tivolski res totalen podn. Uporabna samo za zvečer iti na bankomat pa po čike.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

El Barto ::

No do sedaj sem največ vode natankal na Petrolih, prejšni mesec sem pa dobil eno fino porcijo še na OMV Brežice ;(( ;(( .
Moja ugotovitev je, da pri naših "ultra poštenih" tankistih pa praktično ni mogoče dobit bencina brez vode.

Tako da rezen vode nimam večjih problemov z našimi tankisti, razlike pri delovanju motorja praktično ne opazim (razen kadar vodo tankam;(( ).
Njbolš bencin sem pa tankal na eni zabačeni črpalki na hrvaškem, malce proč od Rupe (s tem se je pa malce poznalo, pa čisto nič vode mi niso prodali).8-)

PS
Agip ima pa sedaj itak od Petrola bencin ...:\
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

zee ::

se pozna ... pa še od OMV sem zdaj že dvakrat dobil zanič dizel ...
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Melanholija ::

Sicer nimam avtomobila ampak pri maminem hdi dizlu se Mol najbolje odreže! Petrol je pa res najslabši poleg Tuš oil!

kixs ::

Nic ne recem... prav gotovo se gorivo razlikuje od ene do druge pumpe. Zdej, da pa kar eni govorijo kako opazijo ne vem koliko vode itd. Se mi zdi pa tudi malo smesno!? :\

Do zdaj sem imel vedno bencinarja in nikoli nisem opazil razlike med eno in drugo pumpo in med eno in drugo (tretjo, cetrto) firmo... Zdej mam diesla, pa sem na zacetku tankal na OMV, zdaj na Petrolu, pa spet ne opazim nic pretresljivega!?

A sem zdaj js cuden ali pa delate iz muhe slona?? 8-O

Za foro bom zdej ene par tankov natankal na OMVju, pa da vidim razliko. :D

LP

username ::

OK, zdaj pa o dizlu. Ker bom morda menjaval avto in bo naslednji dizel, me zanima kako je z dizel gorivom po Sloveniji?
Pred par leti je bila afera z zanič dizlom, ki je uničil kar nekaj motorjev, je zdaj situacija kaj boljša? Je kaj razlike med trgovci z gorivom, so kateri slabši/boljši?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Fizikalko ::

Sam nekej: Kaj je MOL? Mestna občina Ljubljana :8) ? Res ne vem, vsi uporabljate samo kratico... Kakšna Mariborska pumpa al kaj?

Zgodovina sprememb…

kekz ::

MOL je madžarska naftna družba. Včasih v socialistični Madžarski je izgledala bedno kot le kaj. Zdaj so nabavili nove neonke in malo zglancali zadevo in karnaenkrat je zadeva očitno lepša in boljša od Petrola :D.

Meni pri dizlu ni jasno, da vsake toliko beremo o fanatikih, ki se vozijo na staro olje iz fritez. Drugi pa sanjajo, da so dobili za % slabši dizel na črpalki in jim je eksplodiral motor. Kaj je zdaj res?
Meni je namreč ostalo kar nekaj litrov bučnega olja, pa me pošteno matra firbec, ali ga primešam dizlu, pa da naredi koristen konec?

bf4ed ::

MOL- poguglaj prvič ampak naj ti bo -> Magyar OLaj

Edini, ki zares izstopa iz druščine naftarjev pri nas je MOL. Je pa škoda, ker ima vse pumpe v piz*** ma***.

Pa jaz se prevozim 60km tam pa nazaj iz Lendave, samo zato da tankam na MOL-u v Murski Soboti.
Pa se mi še vedno splača!!!
Moja Mitsubishi Carisma 1.6 mi napravi 90km več na celi tank z MOL 98 kot pa s katerim koli drugim bencinom (Petrol, OMV).
Pa sem po 2 meseca z enim vozil pa sprobaval, in na koncu vedno isti rezultat.

Tak da tisti ki pravite da je MOL predaleč, sprobajte kolko vam porabi pa če se splača vozit dlje.Pa sprobavajte tak da vedno full tankate pa do konca spraznite.Pa ne samo 1x ampak 3x zaporedoma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

bf4ed ::

Jao samo bučnega ne sprobavat!8-O

stromar ::

Če ma golfa 2 ali kakšnega starega mercedeza, potem ni problema, če ga seveda razredči z nafto

KandazaR ::

Kje pa ima (lokacije) ta mol svoje bencinske servise??

perci ::

Agip ima tudi Agipov bencin - italijanski.

El Barto ::

Škoda, da nismo poslikal, kolko vode se je zlil iz tanka po prvi dogodivščini z vodo.
Pri drugi sem vodo lahko opazoval v bučki steklenega ohišja filtra, ki sem ga za ta namen montiral in po večini tankanj redno odlival vodo. Pa pri novi dogodivščini precukal celo Ljubljano in crknil pri vsakem semaforju ;(( .
Pri sedanji Alfici se je pa lepo poznalo, da ne vleče ...
"You cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa - until you've
experienced that rollercoaster of pain, disappointment, and agony for that
brief moment when everything works and you're on a nice road". Jeremy Clarkson

koyotee ::

En MOL je v Logatcu, pri krožnem križišču ko se pride z avtoceste.
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Dr_M ::

petrol kupuje naftne derivate pri MOLu. oz vsaj do nedavnega so ga, ce ga trenutno se vedno, pa ne bom trdil.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Super Sonic ::

"Agip ima tudi Agipov bencin - italijanski."

Tudi to drži.

"En MOL je v Logatcu"

Ene 4568 jih imajo pa v Kočevju. Pa kar se tiče dizla pri Molu - fora je že v tem, da ti do vrha polnega tanka priteče čisti dizel. Čisto gorivo kot solza. Pri Agipu, Petrolu in OMV-ju, ko tankam polno (to je vedno), na vrh prileze pena. In potem čakam ene pol ure, da se stvar "odpeni". Tako dejansko spravim v tank največ goriva na Molu. Pri ostalih mi, kljub polnemu tanku, še vedno ostane nekaj fore - pene, ki pa jo seveda vsi zaračunajo.

Pri Molu gre do daske.

Da o tem kako teče common rail na Molovem gorivu, sploh ne bi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

KandazaR ::

A v ljubljani (in njeni okolici) ni nobenega MOL-ovega bencinskega servisa?.

iration ::

Če se ne motim je MOL tisti malo naprej od Brezovice po Tržaški, pred odcepom za raznorazne Gorice.

krneki0001 ::

Meni pri dizlu ni jasno, da vsake toliko beremo o fanatikih, ki se vozijo na staro olje iz fritez. Drugi pa sanjajo, da so dobili za % slabši dizel na črpalki in jim je eksplodiral motor. Kaj je zdaj res?
Meni je namreč ostalo kar nekaj litrov bučnega olja, pa me pošteno matra firbec, ali ga primešam dizlu, pa da naredi koristen konec?


Če hočeš uporabljat navadno jedilno olje, potem moraš vse gumijaste cevi zamenjat - olje jih namreč uniči. Potem moraš dodati predgretje olja in elektro ventil za preklop iz nafte na olje.
Užgeš avto na nafto in po parih kilometrih preklopiš na olje, potem pa spet malo preden ustaviš preklopiš na nafto, da boš lahko potem spet užgal avto.

celada ::

Če se ne motim je MOL tisti malo naprej od Brezovice po Tržaški, pred odcepom za raznorazne Gorice.


Kolikor jaz vem sta na trzaski v brezovici samo dve pumpi ena je logo, ki je na zacetku brezovice, druga je pa omv ki se pa nahaja na tistem odcepu.

mile ::

res je

BigWhale ::

Tale vas bencin je bolj placebo boljsi od drugega... ;>

Pravega testa se nihce ni opravil in ga verjetno tudi ne bo.

Lahko se pa organizirate in naredite double blind test. 1000 voznikov, ki random vozi po pol na enem izmed bencinov. Tik preden ima prazen tank napise koliko kilometrov je naredil in potem mu nekdo tanka, tako, da voznik ne ve kaj je tankal.

Na test pa pridejo vozniki od mulcev pa do penzionistov, tako da se pokrije cim vecji spekter ljudi. :)

OZZY ::

Vsekakor se tankanje na MOL-u splača...
Go with the flow.

Super Sonic ::

BigWhale - če je zate vse isto in če misliš, da razlika med gorivi ne obstaja in da je vse eno in ista žlubudra - ok.

Bi te pa prosil, da se vzdržiš tako _praznih_ komentarjev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Bane_ ::

Neverjetni ste! Tle majo tak bencin tam takega? WTF se vi greste na mesec naredim do 5k kilometrov tankam na vseh mogocih bencinskih servisih od lendave do nove gorice pa avto ni deloval se cisto nic drugace pri enem ali drugem bencinu!!
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

WarpedGone ::

mol je tut v Litiji - mestu črpalk:)
poleg manjšega petrola, večjemu petrolu dela družbo omv.
Zbogom in hvala za vse ribe

MEDENA ::

pa kaj je to MOL, da prvič slišim....je kak v bližini Kranja?

kekz ::

Okoli Kranja ni nobenega MOLa.
Kakšne hvalnice doživlja zdaj ta MOL. Ko bi vi videli na Madžarskem pred 20 leti te MOLe.
To je bila taka ciganarija, da se je sploh ne da opisati. Ko si prišel s povprečnega Petrola na povprečni MOL, si dobil občutek, da si najmanj že v Afriki.
Še malo pa bo še romunski bencin najboljši. Ko sem bil tam, je bil tako zanič, da se avta sploh ni dalo ugasniti. Zaradi samovžigov je kar delal kljub temu, da si ugasnil kontakt.

Melanholija ::

Tak za info dva MOLA sta v Celju .. in jih dost poznam ki grejo tankat samo tja če je le možno .. tak da neki mora bit na tem!

BlazP ::

Ne vidim smiselnosti, zakaj bi delal double blind test. Saj ne gre za subjektivno oceno tukaj, da bi nekdo rekel:"meni se zdi da je avto s tem benzom prevozil 500 kilometrov, s tistim pa 550". Razen ce komu avto manj porabi, ce si to res res res zeli!!

MadMax ::

Neke hude razlike v "moči" ni pogruntat, pa sem probal vse oktane na večih bencinskah, na več avtih.
Iz lastnih izkušenj pa lahko rečem, da je razlika pri "prijemanju" plina ob neogretem motorju.
Tiste, ki pa opazite občutno razliko v porabi, pa pozivam, da preverite koliko bencina vam prodajo na različnih črpalkah. Test je izvedljiv s kompaktnejšo izvedbo 20 ali 25-litrske kante. Pa ne se čudit, kako se kanti spreminja volumen glede na lokacijo...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8420771 (18216) Nesta
»

Tankanje bencina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6110096 (6871) dux
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034434 (31619) Zheegec
»

test bencina (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
25946752 (39725) edge540
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420566 (18031) gzibret

Več podobnih tem