» »

Problem s tvout na geforce 6600

Problem s tvout na geforce 6600

kriko1 ::

Lep pozdrav! Pred kratkim sem upokojil radeona ter si kupu geforce 6600. Zadeva je od Albatrona in je delala lepo, dokler je nisem priključil na TV. Zraven s priloženimi kabelčki sem priključil TV prek composite kabla. Kul, dela. Potem pa problem, ugasnem računalnik, izklopim TV, nesem računalnik nazaj v sobo, ga zaženem. Zadeva lepo dela (tudi v X-ih), dokler ne iz X-ov preidem v navadno konzolo (slika utripa, flesha, kr neki kvadratki, če ponovno zaženem X dela, le konzola je problem). Mislil sem da to delajo nvidiini linux gonilniki, zato sem se odločil da zaženem windows, ki sem ga restavriral iz image-a. Boot screen se vidi, nato pa vse prazno. Računalnik je uporaben, le slike ni. Po pogovoru prek maila s nvidio, so rekli da je najverjetneje VBIOS, zato sem vprašal OEM izdelovalca kako in kaj. Ta pa mi je rekel da oni samo čipe gor cinijo, da zadevo z biosom mora nvidia rešit. In tu smo se zaciklali. Sedaj naj bi nesu nazaj grafično v garancijo da mi dajo novo, ampak še prej sem malo pogooglal in vidu da tej problemi obstajajo tudi na drugih nvidiiinih grafičnih (ne vseh), zato me malo skrbi in se odločam če bi kar radeona nazaj vzel. Zanima me če ima še kdo drug take izkušnje, oziroma bolje če so bile, kako jih je rešu. Hvala.

Dr Evil ::

Nekaj ti mora bit jasno kriko1,problemi so lahko s čist vsakim hardwerom,bilokatere firme.

Zarad neke napake se ne menja firme,ampak uveljavi garancijo.Zato je zelo važno,da hraniš račun.

BTW.Nvidia ima trenutno najbolši TV-OUT.

kriko1 ::

Vem, da so lahko problemi lahko s katerokoli firmo, toda dobil sem strani, ki opisujejo da imajo isti problem kot jaz (s TV-out). Glede česa pa ima nv boljši TV-out?

kriko1 ::

Ok, pogledal sem po njihovih forumih in glej ga zlomka!! Ogromno ljudi ima ISTI problem. Vse prejšnje konversacije sem ponovno poslal na nvidio s tem da sem pokazal še na nekaj threadov na njihovih forumih, toda odgovora še vedno ni... Čudno je tudi, da ko sva s prejšnjim uslužbencem prišla do točke, ki se imenuje "tukaj je jasno neki narobe z našimi grafičnimi", ne odgovarjajo več. le kaj skrivajo.... Po eni strani mi je žal za radeonom in to da ima nvidia boljšo podporo je en mit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962579473 (18802) Dominator
»

Nvidia pa tv-out

Oddelek: Pomoč in nasveti
241792 (1370) pecavar34
»

Prvi testi ATi-jeve nove družine X1800 kartic? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
506773 (5305) kriko1
»

Katero grafično kartico naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
705031 (4212) ross|e20
»

Zakaj mi na GeforceFX5700 ne dela TVOUT :( ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
514084 (3591) KTr1sk

Več podobnih tem