» »

Prvi testi ATi-jeve nove družine X1800 kartic?

1
2
»

kriko1 ::

/*off-topic*/
@jakoslav:

Zdajle sem se pa dodobra nasmejal.

Če bi bil na mojem mestu v taki situaciji, ne bi bilo več.

TI zahtevaš od proizvajalca, da podpira Linux sistem (am I right?), no, me prav zanima kaj boš rekel na support glede Linuxa pri "rdečih".

Jaz zahtevam od proizvajalca podporo, ker stvari ne delajo kot je treba, pri prejšnjem primeru se jasno gre za napako v grafični (bios?) in ne v OS. Problem je sprožen zaradi tega ker grafična misli da je TV gor priključen, pa že 7 dni ni. Med tem pa je bil računalnik že 7x ponovno boot-an (ga izklopim vsako noč).

ATI nima 100% support za linux (razen za firegl), kaj malega ti svetujejo drugače pa se največ uporablja njihov ticketing system za reportanje bug-ov. Kar je dobro, da obvestiš proizvajalca da odpravi. Glede samih gonilnikov: ATI nima nevem kaj, vendar tisto kar ima dela lepo. Nisem imel problemov s tvout, ali pa s takimi izpadi slike. Tudi grafični sistem se mi ni niti 1x sesul, pri nvidii v dveh mesecih mi je 3x zmrznu, ni tako pogosto je pa moteče (no, vsaj tukaj so mi rekli naj na forumu postam dmesg vsakič, in bodo investigirali).

Tam še podrobnejših specifikacij svojih kartic nočejo dat pod GPL, da bi vsaj kdo gonilnike spisal kot se šika

ATI je izdal specifikacije, problem je pri novejših grafičnih, ker imajo neke stvari patentirane (se mi zdi da s3tc compression). Jaz ne zahtevam od proizvajalca naj izda specifikacije OS community da spišejo open-source driver. Ne vem kako je stanje pri nvidii, ampak vem da z odprtokodnimi gonilniki tistega problema s tv ni, samo kaj ko pa vmesnik že med premikanjem oken »riba«.

Verjami mi, sem sprobal oba in nVidia zaenkrat na Linuxu caruje proti ATIju kar se podpore tiče.

Ti si samo sprobal, jaz pa linux redno uporabljam. In ti povem da po takih incidentih ki ti prihajajo med vsakdanjim delom ni lepo.

Pri nVidiji včasih (govorim za Win TV-OUT) pomaga, da sistem še enkrat poženeš, če nimaš slike na TVju.
Sem, pa je ista pesem, na linuxu pa pomaga da poženeš v framebuffer načinu v resoluciji 640x480, brez ozadja, problem je rešen. Samo 640x480 ko kaj sistem urejaš na 21" zaslonu.....

Strinjam se da je napaka v gonilnikih (delno tudi v grafični), samo kaj ko ji moreš še prosit da kaj popravijo. Probal bom tudi nes nazaj v garancijo, bomo vidli kaj bojo rekli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FPSji in CS:source

Oddelek: Pomoč in nasveti
11886 (813) patriot10
»

Konec Omega gonilnikov?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
244644 (3538) R33D3M33R
»

ASUS A8N + AMD 64 vs. INTEL = RAZLIKE,PLUSI ???

Oddelek: Kaj kupiti
7971 (834) gamer
»

Optimizacija Windows XP

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
153642 (3642) MrStein
»

Serial ATA Maxtor 120gb

Oddelek: Pomoč in nasveti
5719 (643) ERGY

Več podobnih tem