» »

"Sovražni govor" oziroma cenzura

"Sovražni govor" oziroma cenzura

««
6 / 6
»
»»

Barakuda1 ::

Tvojo profesorco poznam (tud vem, da je delala dva faksa vsporedno - torej tud psihologijo), tvoje punce ne poznam, jo pa mrbit moja (ki ima na tem področju kr enako kilometrino kot tvoja profesorca :D ) pa še zmer prav da tipčka ne pozna, glede S.Froida, pa da gre za iztrgan citat iz konteksta.

Na pa sva tam :D


Še zmer nisva s temi strokovnjaki in analitiki nič rešla. Blondinke so bolj butaste od ostalih, tisti ki tega ne vrjamejo pa dvomijo v znanost...haaalloo.


Sicer je pa beseda, če se ne motim tekla o nečem povsem drugem.
O pravicah drugačnih (pa če tud so taki ratali zarad vzgoje al pa papžea Woytile o.k.)

perci ::

glede S.Froida, pa da gre za iztrgan citat iz konteksta
Sem dal povezavo na ta citat. Iztrgan iz konteksta? Lepo te prosim. A ta strokovna oseba zna se kako drugace demantirati edu linke kot tako, da pravi, da so iztrgani iz konteksta? Al se sklicuje na lastno avtoriteto?

Barakuda1 ::

Trgano iz konteksta je v tem smislu, da je to le eden od možnih pogledov (ne da si ti iztrgal iz koncepta)

S.F. je namreč doživel za marsikatero svojo trditev številne kritike kasnejših psihoanalitikov, češ da je nekatere stvari preveč posploševal in podobno.

p.s.
Sicer si bom pa cel link prebral. Na hitro kar sem preletel (res površno) imam občutek, da je že na tem linku najti nasprotovanja tem pogledom.

Barakuda1 ::

Al se sklicuje na lastno avtoriteto?


:\

No, ta oseba tud če bi se sklicevala na lastno avtoriteto (pa se ne) bi imela za kaj takšnega vsaj v našem (pa tudi širšem) okolju vse potrebne reference (strokovne). Sory :)

Barakuda1 ::

Po nekaterih teorijah naj bi bila homoseksualnost posledica premalo "pristnega" odnosa z očetom. Ker v mladosti osebek ni dobil dovolj ljubezni od očeta, sedaj išče njegov nadomestek pri drugih moških. Ampak to je zgolj ena od teorij.


:\

No, tle pa moje skromno mnenje.
Če bi temu bilo res tako, potem bi bilo število homoseksualcev (moških) bistveno bistveno višje, kot je trenutno.
Že tistih zapuščenih (s strani očeta) je mnogo več kot je homoseksualno usmerjenih.
Če te takšne teorije prepričajo...eeej..."allal ti vera" :D :P

perci ::

Barakuda, men se zdi, da si ti v enem izmed prejšnjih postov rekel, da S.Freud ni trdil, da je homoseksualnost posledica vzgoje. No, jst sem ti dal link, ki dokazuje nasprotno. A se strinjava?

MadMicka ::

No, Perci, dej povej, kakšna za hudiča pa mora bit vzgoja, da rataš homoseksualc??

perci ::

Be generous with physical affection. Some fathers mistakenly believe that giving their son too much affection will warp their boy’s sense of masculinity. Exactly the opposite is true. Sons who are liberally hugged by their fathers (or other male authority figures) will have less vulnerability to wrong kinds of physical affirmation from other males. Torej lahko sklepam, da bodo fantki, ki v mladosti ne bodo doživeli dovolj očetovske ljubezni, bolj verjetni kandidati za homoseksualnost? Je res?

LINK - ni nevemkako znanstven, ampak za naju, ki nisva strokovnjaka, so dovolj tudi poljudni linki.

Encourage identification with same-sex role models. Bible heroes, modern-day missionaries, even local sports heroes who exhibit a respectable life-style, can all serve as valuable role models. For single parents raising an opposite-sex child, this element is important. Seek to help your child build relationships with extended family members of his or her own gender (aunts, uncles, older cousins, grandparents). Make an extra effort to include your child in activities led by same-sex adults such as Boy Scout or Girl Guide leaders, music teachers, sports coaches or Sunday school teachers

In ti še vedno trdiš, da vzgoja nima nič pri nastanku homoseksualnosti?

Daedalus ::

>No, Perci, dej povej, kakšna za hudiča pa mora bit vzgoja, da rataš homoseksualc??

Freud je rekel, da Ojdipa ne rešiš pravilno...odsotnost funkcionalnega očeta. In tile percijevi citati delno kažejo v to smer.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

perci ::

Mici:

Pejmo recimo k fantkom...zelo pomaga k homoseksualnosti, ce otrok odrasca brez oceta. Zato tudi materam samohranilkam zelo priporočajo, da v vzgojo otroka vključijo moško roko (strica recimo). Govorim recimo o tem, da dve gay ženski vzgajata otroka sami.

Dej Barakuda, vpraš ti osebo, ki sedi poleg tebe (sej bi ji rekel tvoja punca, žena or whatever, sam ne vem kaj je), če ona misli, da odraščanje fantka v družini, kjer je samo en starš - mater, povečuje verjetnost za nastanek homoseksualnosti.

poweroff ::

Pejmo recimo k fantkom...zelo pomaga k homoseksualnosti, ce otrok odrasca brez oceta. Zato tudi materam samohranilkam zelo priporočajo, da v vzgojo otroka vključijo moško roko (strica recimo). Govorim recimo o tem, da dve gay ženski vzgajata otroka sami.

Ali potem lahko sklepamo, da bo otrko pri dveh očetih (dveh gejih) dobil manjšo možnost, da postane gej kot v normalni družini?
sudo poweroff

perci ::

Mislim, da ja (čeprav si tega ne upam trditi - čist možno, da ni res), ampak bo pa zaradi manjka matere prikrajsan drugje - preskočiti bo moral kako drugo stopnjo v razvoju.

Ni moj cilj, da bi ustvarjali heteroseksualne čustvene invalide.

MadMicka ::

Oprost Perci, ampak s takim linkom si nimam kaj dost pomagat. To je podobno, kot da bi resnico o Židih iskal na na nacističnih straneh :) Mal heca :) .

Bom mal pobrskal po netu, ko bom imel čas.

Keyser Soze ::

Hm, zanimiva teorija. Pač je treba vedeti, da se posamezniki močno razlikujemo in da pomoje enega univerzalnega vzorca pravilne vzgoje ni.

Po teriji kot jih navaj perci sem jaz verjetno kar hudo na strani homoseksualcev. Moj oče mi namreč ni naklanjal neke blazne očetovske ljubezni in mi izkazoval čustva. Rekel bi, da se je do mene obnašal bolj zadržano. Morda ravno zaradi tega strahu, da se bom preveč "poženščil".

In kaj naj rečem o svoji spolni usmerjenosti? Ne bi rekel da je ravno homoseksualna. Prej daleč od tega. Nekako mi je v preveč intimni moški družbi neprijetno. Težko, zelo, zelo težko pa si predstavljam sebe v intimnem odnosu z moškim. Brrr...:'(

Po teoriji sem homoseksualec, po praksi pa heteroseksualec. Torej nekaj ne špila s to teorijo v mojem primeru. Pa verjamem, da nisem edini.

Z mojega opažanja bi rekel, da sterilna čustva očeta do sina pripeljejo kvečjemu do tega, da sin takšno tehniko uporablja tudi v nadaljnem življenju napram drugim moškim. Če pa je kje v ozadju potlačena homoseksualnost, jo je pa takšna vzgoja kvečjemu potlačila še malo globlje.

P.S.: Moram pa pohvalit tisti prvi Barakudin post o poroki. Zelo lepo in jasno napisano.

perci ::

Keyzer: Nihče ni rekel, da ob slabem očetu nujno rataš homoseksualec. Gre za to, da se ti poveča ta možnost.

Pa še en Skynnerjevev citat.

Robin: "That's the basic idea, although of course it's much more complicated than that for many reasons. But in my experience, I'd say the gay male is someone who hasn't had a normal homosexual - that is same sex - warm, loving relationship with his father."

John: "A homosexual relationship with his father?!"

Robin: "Well, I don't mean playing with each other's genitals, but I do mean physical, certainly, like romping and cuddling and roughhousing, in the way that male football players exchange obvious physical embraces when someone scores the crucial goal."

John: "Or indeed any goal! So someone who's had a father who's loved him in this warm, physical, horseplay kind of way will be more likely to have found his way right across the bridge?"

Robin: "And incidentally will also have gained strength and authority from the father by accepting his authority, as we said. So he'll be more likely to feel competent to take on the responsibility of a wife and family" ...

John: "Allright. Now we've hardly mentioned gay females."

Robin: "The same principle applies. They usually seem to have missed out on and are searching for an intimate, loving, physical relationship with their mothers."


Tole je sicer malo trgano iz konteksta, ampak priblizno pa razumete. Pa ni to samo Skynnerjeva teorija, je pa verjetno res, da je on mogoče edini, ki je to napisal v poljudnem jeziku.

kopernik ::

Barakuda, keyser in madmicka,
dobili ste nekaj linkov, ki vam niso všeč. Z vami se bosti je res nemogoče. Lahko daste tudi kaj svojih linkov, ki bodo trdili nasprotno. Mislim, a je tako težko sprejeti drugačno mnenje kot je vaše ? Ali morate takoj opletati s floskulami o nestrpnosti ?

Barakuda,
druga definicija izraza 'barracuda' iz websterja:
one that uses aggressive, selfish, and sometimes unethical methods to obtain a goal especially in business
>:D
Sklicevanje na nick ne pomaga prav dosti v debatah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Keyser Soze ::

Res, res perci.

Torej, pomankanje ljubezni starša istega spola z primerno genetsko predispozicijo vzrokuje v homoseksualnost. Tako bi bilo sklepati. Če nimaš predispozicije za homoseksualca te "pomankljiv" odnos s starši ne more pripeljati do tega, da postaneš homoseksualec?

P.S.: Kaj ti lahko storim šele jaz, če bi se sklicevali na nicke. Ni šanse za enakovredno debato.>:D

Zgodovina sprememb…

gfighter ::

Tale link podajam samo kot zanimivost in lep primer pretirane politizacije teme (Poglejte samo, kaj o homoseksualcih pravi npr. Pat Robertson). Drugače pa sem sam podobnega mnenja kot perci: Dajmo jim popolnoma iste pravice, edina izjema naj bodo posvojitve otrok, pa mogoče naj se kot kompromis uporablja za takšno poroko kakšno drugo ime (pa me drugače čisto nič ne moti, če takšni zvezi pravimo poroka, mislim le, da bi bilo to lepo zadoščenje za tiste, ki na to gledajo drugače). Seveda pa je to samo moje mnenje.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Daedalus ::


Torej, pomankanje ljubezni starša istega spola z primerno genetsko predispozicijo vzrokuje v homoseksualnost. Tako bi bilo sklepati. Če nimaš predispozicije za homoseksualca te "pomankljiv" odnos s starši ne more pripeljati do tega, da postaneš homoseksualec?


Keyser, keč je v tem, da ima otrok predispozicije za marsikaj. Tako za papeža kot za serijskega morilca, če malo karikiram tole. Pri spolni usmeritvi je pa zanka v dejstvu, da nihče ne zna razložiti, kako se oblikuje oziroma kaj vse vpliva na oblikovanje le-te. Tudi teorija, ki jo je perci izbrskal, je samo teorija (čeprav je IMO ena verjetnejših). Je pa bila ovržena teorija o tem, da isti dražljaj vedno sproži isto reakcijo (avtorica antropologinja Margaret Mead, če se ne motim) in da se da otroke "programirat." Tako da ne verjamem, da bi se dalo načrtno vzogiti homoseksualca - ker ni univerzalnega vzorca vzgoje. Tako da na to tvoje vprašanje ne moreš pričakovati dobrega odgovora - ker otroka oblikujejo tudi stiki iz širšega okolja in ker vsak posamezni reagira na iste dražljaje rahlo ali pa precej drugače.
Konec koncev lahko verjetno tudi v neki recimo precej popolni (v smislu odnosov med člani) družini lahko otrok odraste v homoseksualca (tole je pod IMHO). Tu je še nek trenutno nepojasnjen dejavnik ali več njih - tako da je pri takem sklepanju treba biti previden.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

Homoseksualen otrok, ki izhaja iz povsem normalne druzine, ni izjema, ampak pravilo.

Daedalus ::

jype, lahko kako potrdiš to trditev (kak link)?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Keyser Soze ::

OK, okolje pustimo pri miru. Recimo. Impulzi iz okolja so tako široki in pestri, da lahko rečemo da so kar nekako v povprečju(teritorialno pogojeni).

Pravijo, da ima človek v sebi gen, ki vzbudi homoseksualnost v njem. Če se držimo tega in imamo nepopolno vzgojo, vzgojimo homoseksualnega otroka. Če otrok nima tega gena oz. pravega zaporedja ne more(?) postati homoseksualec. Če tega namreč ni je to bolj težko privest na plano!?

Če to situacijo zamenjamo z homoseksualnim parom in njunim otrokom. Če ta otrok nima genetske osnove za homoseksualca to ne bo postal. V tem primeru torej homo par ne more "kvarno" vplivati na otroka. Če pa ima otrok takšno genetsko osnovo in je istega spola kot starša se pa ravno tako ni bati, da bi postal homoseksualec. Oz. je možnost še manjša kot pri normalnem paru, ker je zaradi dveh očetov(recimo) še enkrat večja možnost da bo le eden od njiju sinu pokazal bolj pristen odnos in tako zavrl njegovo homoseksualnost.

P.S.: Svašta...:D

MadMicka ::

Sem pogledal tale link od gfighterja. Da ne bo zdej še kdo reku, da so Slovenci nestrpni :)

riba43 ::

Ko berem izjave na linku gfighterja se ne morem znebiti občutka, da se Slovenci, vsaj v tem, zelo hitro približujemo "civiliziranemu" svetu. Ne bo dolgo, ko bodo take in podobne izjave vsakdanjik tudi pri nas. Menim pa, da bi potem (v kolikor bi samo najnedolžnejše od teh idej legalizirali, uzakonili), Slovenci kmalu izumrli.
Vsakršna primerjava z komunističnim, domobranskim, belogardističnim in nevem kakšnim še medvojnim in povojnim iztrebljanjem, bi bila le primerjava s pretepon na gasilski veselici v, recimo Moravčah, in eksplozijo atomske bombe v Hirošimi. Kajti izgleda, da nam je pač usojeno, da se bomo, prej ali slej, med seboj zaradi nezmožnosti poslušanja drug drugega sami, brez tuje pomoči, dokončno iztrebili.
««
6 / 6
»
»»