» »

px-716a; px-130a Dvd Read Speed

px-716a; px-130a Dvd Read Speed

ta-mau ::

No tkole je ta stvarca.. najprej sm kupil px-716a,pa moram rec da me je plextor tokrat malo raocaral saj malo skripa pri peki cdjev(pravzaprav jih sploh ne morem pec,ker po par sekundah vrze vn en error). v glavnem problem je v tem da oba pekaca naj bi brala dvdje z max 16x hitrostjo. pri meni pa so to v obeh primerih ne zgodi. px-716 bere najvec s hitrostjo 12x p-cav, px-130 pa s 10x cav. kar pa mislim da je za oba absolutno premalo...
Zanima pa me ce je tudi pri dvdjih moznost kopiranja "on the fly", namrec lih s tem namenom sm kupil px-130a

No kak nasvet bi prsu prav..

System:
Ata controllerji so vsi na Udma:
px-716 udma 4
px-130 udma 5

controller:
nVidia NForce2 ATA (nekaj sm bral da bi lahko bil tudi tukaj problem)

Quikee ::

Morm rect da 716 razocara tudi pri pisanju na DVD-je saj dostikrat pise celo slabse kot pekac za pol njegove cene. Je pa res, da ponuja dosti dodatnih funkcij, ki jih drugi ne.. recimo overburnanje na DVD+R medije ali zelo obsirno testiranje kvalitete (ceprav izredno pocasi).

Kar se tice branja 16x velja za orginalne medije.. DVD+R in DVD-R pa po navadi bere marsikateri pogon pocasneje. Drugic bi se blo dobro prej pozanimat. =)

"On the fly" pecenje na DVD je seveda mozno samo ne priporocljivo. Glede na to, da ti px-130 bere le pri 10x bos lahko "on the fly" pekel "le" pri 8x. Poskrbi tudi, da bosta na locenih IDE kanalih. NForce ATA ne predstavlja problema.. ce uporabljas MS IDE ali NForce SW IDE gonilnike.. drugace pa lahko gonilniki nagajajo. =)

ta-mau ::

hjah sej ca bi mi bral povprecno pri 10x ne bi blo panike.. ampak ta px-130a bere povprecno le nekje 6.6x tko da bi lahko peku le na 4x.. pri tej hitrosti pa si raje najprej posnamem medij na disk pa potem zapecem.. vsaj je manj moznosti da bi prslo da kaksnega buffer underrun..

Quikee ::

No ja .. povprecje tu ni tak vazno.. saj tudi pekac ne pece z konstantno hitrostjo. Kar je vazno je, da se krivulji branja in pisanja ne sekata.. glede na to, da px-130 bere z CAV 10x.. Plextor pa pise pri 8x z PCAV bi se pa pomoje vseeno sekali saj 10x CAV zacne z nizjo hitrostjo in tudi nizjim konstantnim stevilom vrtljajev kot PCAV 8x, ki zacne z stevilom vrtljajev 16x CAV in se pri 8x ustavi in zacne padat, zaradi cesa je najboljsi mozen priblizek 8x CLV.

Jah nic pac bos moral snemat na disk.. skoda, da si kupil ta px-130 saj bi za malo vec dobil ze NEC 3540 in bi mel dodaten pekac zraven.. pa se bral bi DVD+R in DVD-R pri 16x. Dandanes se samo bralnih enot vec ne splaca kupit saj so pekaci ze zelo zmogljivi oz. BenQ 1640 s speed patchem celo prehiti celo vse ostale DVD enote pri branju DL medijev.

ta-mau ::

Ma sj dvdrom ce ga tko ocenim je dokaj soliden, na zivce mi gre le to da je njegov technical support totalna katastrofa.. nikjer nisem uspel najd s kaksno hitrostjo lahko bere, kaj se le da bi nasel kak novejsi firmware.. potem pa ko se odlocis da bos pisal na plextor in malo poizvedel o stvari je enako sranje kot pri ostalem..NIC.. pac cakas cakas na odgovor dokler ne obupas... v nos pa mi gre to da prodajalci prodajajo robo za katero deklarirajo da bere dvdje 16x ; citat : "Plextor PX-130 je izjemno kvaliteten ter zanesljiv DVD-ROM pogon. DVDje bere s 16x, CDje pa z 50x hitrostjo." men se ta sestnajska se v sanjah ni priblizala v teh testih ki sem jih naredu..

NOFear76 ::

ta-mau (tole leti na tebe)

tole tvjoje stokanje tuki se mi zdi čist iz trte zvito sej še u živlejnju nisem mel dvd enote, ki bi brala (ripala) z originalnim firmwareom s hitrostjo za kakršno je licincirana. (enostavno imajo noter zaščito proti temu)

če boš dal gor hekan(na lastno dgovornost-poudarjam) firmware ti bo delal ( pa tud ne vedno s hitrostjo za katero je licinciran) ampak maš lahko potem probleme z garancijo.

Čisti primer je Pionerček pa kaj Pionerček vse druge enote vključno s Plextorjem...

Sem u računalništvu že kr lep čas in ti morem povedat da se mi tole kar nabijaš/prtožuješ in se oprijemaš k pijanc plota kar je napisano čist smešen ( Sorry pa brez zamere)

Z Plextorjevim supportom pa sem imel kr dobre uzkušnje do sedaj.

ta-mau ::

stokanje ali otrosko razigravanje.. ko vas pa bo kdo prijavil na zvp za primer zavajanja potrosnikov pa mislim da ne bom vec jz tisti ki bo stokal .. mater vam ej..

glede unnoficial firmwarow za to enoto pa nisem zasledil na netu tko da..

pa se glede plextorjevega supporta.. ce mas seveda posebne veze ti itak ni panike prid v stik z njimi, ce pa si navaden lolek (kot jz seveda), pa te noben niti ne povoha.. aja mogoce je bil moj primer z enoto prevec banalen in otroski... vem pa da nisem edini "lolek" kateremu niso odgovorili..

pa mislim da sva midva vceraj na servisu ze dovolj rekla o tej temi,tko da se mi ne zdi primerno se tle neki smetit foruma..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvd pekač (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
28527266 (13025) GrimReaper
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496100897 (25406) nuclear
»

Katerega od plextorjev?

Oddelek: Kaj kupiti
191848 (1667) Caligula
»

DVD pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
897679 (5262) AtaStrumf
»

NEC 3520 DVD pekaci z 8kratno rewritable hitrostjo

Oddelek: Strojna oprema
282974 (1692) Quikee

Več podobnih tem