Forum » Programska oprema » linux in gaim 0.80
linux in gaim 0.80
scythe ::
Mene pa zanima kako se naloži gaim na linux ubuntu ? prvic to počnem A bi mi lahko kdo razložil kaj vse moram narediti plisss
dizel ::
jst uporabljam kar Gaim, mi je najboljsi.
Glede instalacije, ubuntu temelji na Debianu, tako da zalaufi sam en ternimal in se prjavi kot root ('su' komanda) vpisi password in vpisi:
apt-get install gaim
Seveda predvidevam, da internetno povezavo mas.
Glede instalacije, ubuntu temelji na Debianu, tako da zalaufi sam en ternimal in se prjavi kot root ('su' komanda) vpisi password in vpisi:
apt-get install gaim
Seveda predvidevam, da internetno povezavo mas.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
Poldi112 ::
In kje se ti je ustavilo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
da neznam ištalirati tega programa. Dam cd v računalnik pol so pa same neke datoteke v mapi DOC naprej pa neznam.....
Poldi112 ::
Ne rabis v linux-u cd-jev, ce imas internet. Naredi kot ti je rekel dizel.
Where all think alike, no one thinks very much.
dizel ::
wolfyneed: sej drgac je tud ze Gandalfar v eni tem o Debianu to opisal, ampak da te ne bomo prevec mucli, na hitro.
Ubuntu ima svoje serverje (repository) na internetu, ki hranijo prakticno VSE programe ki so mozni, tako da jih sploh nikol ne rabis kam shranjevat in vedno si priskrbljen da imas najnovejso verzijo, no sej vse si lahko nastimas po zelji.
V nekem terminalskem oknu pa za ta opravila uporabljas vec al man samo par komand.
Torej odpri en terminal (Console) in notr vpisi:
'su' (brez navednic) in vpisi svoje root geslo
ponavadi nato posodobis bazo informacij o obstojecih programih v repozitorijih s komando
apt-get update
malo pocakas
nato pa instaliras zeljeni program s komando
apt-get install gaim
karkoli dodatnega ti bo napisal ti sam potrdi z ENTER
in to je to.
Glede na to da si pa verjetno bolj graficnih stvari navajan ti pa za instalacije programov svetujem synaptic, torej
apt-get install synaptic
ampak pomoje je to ze instalirano, tko da ga sam zalaufi, vpisi root geslo in pol bos mel lep spisek po kategorijah, vse opise itd.
Pa porocaj kako je slo.
Ubuntu ima svoje serverje (repository) na internetu, ki hranijo prakticno VSE programe ki so mozni, tako da jih sploh nikol ne rabis kam shranjevat in vedno si priskrbljen da imas najnovejso verzijo, no sej vse si lahko nastimas po zelji.
V nekem terminalskem oknu pa za ta opravila uporabljas vec al man samo par komand.
Torej odpri en terminal (Console) in notr vpisi:
'su' (brez navednic) in vpisi svoje root geslo
ponavadi nato posodobis bazo informacij o obstojecih programih v repozitorijih s komando
apt-get update
malo pocakas
nato pa instaliras zeljeni program s komando
apt-get install gaim
karkoli dodatnega ti bo napisal ti sam potrdi z ENTER
in to je to.
Glede na to da si pa verjetno bolj graficnih stvari navajan ti pa za instalacije programov svetujem synaptic, torej
apt-get install synaptic
ampak pomoje je to ze instalirano, tko da ga sam zalaufi, vpisi root geslo in pol bos mel lep spisek po kategorijah, vse opise itd.
Pa porocaj kako je slo.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
jaz sem odprl en terminal in mi je napisalo sledeče:
scythe@scythe:~$ su
Password:
su: Authentication failure
Sorry.
scythe@scythe:~$ scythe
bash: scythe: command not found
Kaj je s tem narobe?
Password:
su: Authentication failure
Sorry.
scythe@scythe:~$ scythe
bash: scythe: command not found
Kaj je s tem narobe?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334708 (4788) | BCSman |
» | Ubuntu pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1748 (1469) | dux |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119408 (35082) | RedDrake |
» | Inštalacija programov v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 2521 (2031) | BladE_ |
» | LINUX za windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1645 (1193) | SleepLess |